Stop de beloften! Teken nu op stopdebeloften.nu

De KNVB heeft de Eerste Divisie volledig gesloopt door de toevoeging van beloftenelftallen. Was eerder het voetbal in de Jupiler League waar je vooral om moest lachen, nu is de hele competitieopzet een lachertje geworden. Door de toevoeging van de beloftenelftallen heeft de KNVB willens en wetens competitievervalsing mogelijk gemaakt en tot op de dag van vandaag blijven ze deze competitievervalsing handhaven. Het lijkt soms wel alsof ze in Zeist de teloorgang van het Nederlandse voetbal extra willen versnellen.

Supporters van Go Ahead Eagles zijn nu in opstand gekomen tegen deze belachelijke competitievervalsing. Met een petitie op de  actiewebsite STOPDEBELOFTEN.NU zijn zij begonnen met de eerste stappen van een supportersprotest. De actie heeft al direct succes want er werden in minder dan een dag tijd al bijna 1500 handtekeningen opgehaald. Daarnaast kreeg de actie aandacht op ondermeer Deventer Centraal, RTV Oost, en Deventer Voetbal.

Overbodig is natuurlijk om te zeggen dat wij deze actie steunen en van harte toejuichen. Een goed en terecht initiatief geboren uit liefde voor de club en voor het voetbal, iets wat ze bij de KNVB niet kennen.

Stop de beloften is ook te volgen op twitter en facebook.

Hier de argumenten van stopdebeloften.nu tegen de huidige opzet van de Eerste Divisie:


 1. Sportief en commercieel onaantrekkelijk
  Ons eerste argument is dat de wedstrijden tegen beloftenelftallen geen ambiance hebben. Gemiddeld zitten er significant minder mensen op de tribune en zijn er significant minder mensen die de wedstrijd via een tv-dienst bekijken. Dit heeft zowel negatieve effecten op commercieel vlak als op sportief vlak.
 2. Competitievervalsing als gevolg van wisselingen in elftal
  Zoals afgelopen seizoen al wel is gebleken vinden er veel wijzigingen plaats in de beloftenelftallen. Veel eerste elftalspelers worden gedurende de competitie opgesteld, ook ondanks de onlangs aangescherpte regels. Dit zorgt ervoor dat de tegenstanders van de beloftenelftallen te maken krijgen met een sterk fluctuerend kwaliteitniveau van de beloftenelftallen. De kans op competitiepunten fluctueert mede hierdoor.
 3. Beloftenelftallen niet gelijk behandeld
  De beloftenelftallen worden in de competitie anders behandeld dan de overige clubs in de eerste divisie. beloftenelftallen maken immers geen kans op een periodetitel, promotie en degradatie.

Nogmaals: Teken die petitie en laat zien dat het genoeg is geweest met deze competitievervalsing!!!

Advertenties

5 gedachten over “Stop de beloften! Teken nu op stopdebeloften.nu

 1. Alweer een buitenspeler. De negende al dit seizoen.

 2. Op salland centraal is te lezen dat Rial een prijs heeft gewonnen.. dan is ook wel te achterhalen wie deze flinke vent is die continue loopt te stoken..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s