Prima optreden GAE in vernieuwde Adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft de vernieuwde Adelaarshorst geopend met een uitstekende 5-0 overwinning op Telstar. Na een jaar van armoede op het gebied van doelpunten pakte het team van de bekritiseerde Dennis Demmers zondag flink uit met vijf treffers. Leon de Kogel scoorde twee keer, Mo Hamdaoui, groeibriljant uit eigen jeugd Orhan Dzepar en Kenny Teijsse scoorde ieder één keer.

altAj3KHI_MH44TaaBKqDC2uvvgmnTUz4d4-l_DDytsj8DE - kopieDe klinkende overwinning is voor de hele club en de supporters een opluchting. Een verlies of gelijkspel was toch een flinke smet geweest op een feestelijke dag. Zo ver is het gelukkig niet gekomen, verre van dat zelfs. Het voetbal was met vlagen prima, afgewisseld met periodes waarin er duidelijk een beetje gas terug werd genomen door Go Ahead. Prettig was wel om te zien dat GAE voor tegenstanders als Telstar toch echt drie maatjes te groot is. Dat geeft toch het gevoel dat we ook wat betreft het voetbal niet helemaal thuishoren in de Jupiler League.

Stadionspeaker Rob de Jong heeft het zondag al aan iedereen verteld, maar evengoed is het toch nog het vermelden waard: er zaten tijdens de wedstrijd tegen Telstar meer dan 9000 mensen in het stadion. Een record voor GAE in de 21e eeuw. Dat is toch wel lekker.

Voor een uitgebreid verslag en meer analyses verwijzen wij wederom door naar onze vrienden van roodgele.nl.

De foto’s zijn dit keer van onze vaste huisfotograaf en van gelegenheidsfotograaf Bastiaan:

altAu7aUEVOTc3gN2bW45n18S_s3UtDgiOtgyzLe93jL-w5Bij de genomen penalty lag de keeper al toen de Kogel de bal nog op de stip moest leggen. Ondanks dat zijn twee doelpunten toch altijd lekker voor het vertrouwen.altAmEBozOwB88fcqET32E8d3aKz1xj2DtfUr_RXYd8I9o-

altAqj5C8HuM9hiP4SXwSh0CosqKymVv8DiKiCL_e-WEXh6Er viel genoeg te juichen op een volle nieuwe tribune.altAnethA0A-rU9IY9qlCNu7C9Cl6tRZ25oW_-ZKHt3W-LoSpelers roepen de supporters op de tribunes op om vooral te gaan staan en niet te gaan zitten. Zitten doen we al genoeg en is daarnaast dodelijk!!! Over een paar jaar is zitten een scheldwoord wat niet meer getolereerd wordt in het stadion. Je zittende moeder!altAkjJh5BOk9ZPiYsI9JbtJdOcpUB3mkrTZRrawrJGjWzQ

Kenny scoorde en Kenny is natuurlijk cult, godverdomme!altAmo3PJXeTueiOgqlrwyhkNJVFFPXYvmtGlnTpJbWv-S7

Het applaus tijdens het ererondje was meer dan verdiend.

9 gedachten over “Prima optreden GAE in vernieuwde Adelaarshorst

 1. Ik vond de sfeer erg tegen vallen, met 3500 5 jr terug op vrijdagavond was het vaak gezelliger en grimmiger, ben bang dat we onze unieke sfeer verliezen in dit groterexstadion, voelde als een uitwedstrijd, of check een thuiswedstrijd in ander stadion…

 2. Ik ook. Zat tussen de internettende manen in een streepjes kostuum. Ze zullen de club wel sponsoren maar ze waren nauwelijks in de wedstrijd zelf geïnteresseerd. Is nieuwbouw wel de juiste stap geweest vraag ik me weer af.

 3. limboknip maak je geen zorgen. reden was het tijdstip. avondwedstrijden zijn per defenitie sfeervoller.dat weet je toch na al die jaren?
  telstar structurele laagvlieger was een lekker hapje maar nietszeggend.

  Het gaat om de uitwedstrijden een structurele eaglesvalkuil.

 4. Sfeer was niet echt goed. Maar ja, 3000 kaarten weggeven, hele groepen die naar een andere tribune verhuisd zijn en dan ook nog de beruchte zondagmiddag. Kan gebeuren dat de sfeer wat minder is. Wel hopen dat het nieuwe stadion geen negatieve gevolgen heeft voor de sfeer. Zelf denk ik dat het wel goed komt. Hele nieuwe groep op de Leo Halle, die kunnen nu de B-side uitdagen en wakkerschudden. IJsseltribune wil af en toe ook nog meedoen, wat dat betreft voorzie ik een sfeervol seizoen. Ook mooi dat er op vak 19(Leo Halle of hoe die tribune ook gaat heten) een redelijke groep staat die ook gezellige interactie kunnen hebben met het uitvak. Hoort er ook een beetje bij, die gezellige baldadigheid.

  @Joran
  Let je wel een beetje op met die Flakka: http://www.vice.com/nl/read/de-politie-in-de-vs-is-als-de-dood-voor-mensen-die-door-de-drug-flakka-in-zombies-veranderen-663

 5. Go Ahead Eagles heeft een boete ontvangen van de UEFA. De Deventenaren moeten naar aanleiding van het Europa League-thuisduel met Ferencváros liefst 20.000 euro betalen.
  De waarnemer van de UEFA oordeelde dat supporters van Go Ahead tijdens de thuiswedstrijd, die vanwege de verbouwing van De Adelaarshorst in Emmen werd afgewerkt, diverse regels overtraden. Zo werden er vloeistoffen, voorwerpen en vuurwerk op het veld gegooid, werd het veld betreden door fans, werden er kwetsende spreekkoren gezongen en werden trappen geblokkeerd.

  Go Ahead heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de straf. De Deventenaren waren over twee duels overigens kansloos tegen Ferencváros, want op de 1-1 in Emmen volgde een 4-1 nederlaag in Hongarije.

 6. Alle kneuzen, mongolen en …… oh nee, zeg het verkeerd. Aan alle “supporters” van GAE, ik wil jullie van harte feliciteren met deze geweldige boete van slechts €20.000,-

  Jullie hebben er een mooi feest van gemaakt en de club een geweldige dienst bewezen. Petje af voor jullie!!!!!

  “Wie de schoen past, trekke hem aan”……

 7. Hè The Box jij lijkt mij een echte Heerenveen supporter.

 8. Wat een prima berichtje, joh! Hoogstaand!!!

  Geboren en getogen Deventenaar! Al ruim 31 jaar in het stadion te vinden! Dus dan heb jij HELEMAAL gelijk, dat ik een Heerenveen supporter ben!

  Maar blijkbaar mag je hier niks zeggen over je teleurstelling, dat er weer een stel klootzakken zijn geweest, die het voor de club en supporters verkloot hebben! Met €20.000,- hadden hele andere zaken gedaan kunnen worden. Maar blijkbaar ben jij er daar 1 van…. Anders reageer je niet!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s