Walter Egelman: Ploeteren

Onze huisintellectueel Walter Egelman is, na zijn debuut met het verslag van de open dag, alweer terug met een nieuw stukje tekst. Lezen doe je hieronder.

Soms zijn er van die zomers die je liever overslaat. Regen is dan alles wat de klok slaat. Gelukkig is er dan altijd wel onderhoudend voetbalnieuws: er komen spelers op proef, er worden interessante oefenwedstrijden georganiseerd en uiteindelijk worden er hoopgevende nieuwe spelers gepresenteerd. Maar zelfs van hoopgevende transfers was deze zomer geen sprake. De oogst was bijzonder mager: een handjevol amateurs en de waarschijnlijke komst van een cult-Surinamer voor de verdediging. Kortom een zomer die, afgezien van de komst van Misidjan, beter niet had kunnen plaatsvinden: Ellende aan de IJssel. Het doet je bijkans verlangen naar spelers uit het recente verleden, zoals een Finse Viking die werkt aan zijn comeback in de Scheg.

Het zal om een uurtje of één op een maandagmiddag zijn geweest dat ik in het wedstrijdbad van de Scheg plonste. Om mij heen vooral mensen die al oud waren toen Leo Halle begon met keepen. Tussen dit vrolijk ronddobberende volk, viel zijn verschijning dan ook direct op. Omdat hij jonger was. Maar ook omdat hij voor zijn zijn jeugdige voorkomen veel te langzaam ging. Links en rechts haalden de bejaarden hem in. In tegenstelling tot hen leek hij er ook niet voor zijn plezier te zijn. Daarvan getuigden de holle ogen en een verbeten kop, die omlijst werden door woeste blonde manen. Eerst dacht ik dat hij helemaal niet kón zwemmen: hij trappelde verwoed met zijn benen, terwijl zijn armen slap langs zijn lichaam hingen en hij afwezig naar een punt in de verte staarde. Zijn hoofd ging op en neer maar vooruit kwam hij nauwelijks. Met zijn lange haren leek hij nog het meest op een zwemmende hond. Terwijl hij vreugdeloos zijn baantjes trok en naar een punt in de verte tuurde besefte ik me ineens dat ik hem herkende, maar waarvan?

Dit gevoel van herkenning had mij een paar jaar terug al eens besprongen, toen ik naar een paar basketballers voor de Dirk van de Broek stond te kijken. Ineens sjokte er een lange blonde man voorbij met in zijn kielzog een magere blonde vrouw. Hij droeg blauwe slippers, een kleurrijk trainingspak en in zijn linkerhand een hele volle booschappentas. Zij droeg eveneens een trainingspak en een nog vollere booschappentas, maar dan in de rechterhand. Dit bleken achteraf Sander Post en zijn vrouw te zijn. Sander leek het ook niet naar zijn zin te hebben op dat pleintje, maar kon zich toch verheugen op een maaltijd van zijn magere vriendin. De ongelukkige man in het zwembad had niets om naar uit te kijken. Ja, vermoeidheid, misschien. Na enig kijken en nadenken besefte ik mij dat het Hem wel moest zijn, het kón niet anders, maar niets was zeker, ik zou moeten wachten tot hij het bad uit ging. Een paar minuten later zat de zwempartij er klaarblijkelijk op. Hij deed een blauw sponsen tuigje, waarmee hij bleef drijven zodat hij alleen zijn benen hoefde te gebruiken, af, en verliet het bad. Toen hij via de trap op de kant geklommen was, wist ik het zeker: ik had zojuist Niklas Tarvajärvi een individueel trainingsprogramma zien afwerken.

Toen ik mij na het zwemmen uitgeput onder de douche stapte bedacht ik dat het voor Tarvajärvi menens was: de man leeft deze zomer volledig tussen hoop en vrees: vorig jaar een uitermate matig seizoen gedraaid (afgezien van de magische bekerwedstrijd tegen RKC) en als hij ook dit seizoen weer niet fit kan worden, is het gewoon afgelopen met zijn carrière. Dus dan ga je gewoon naar het zwembad. Alleen. Zonder trainer. Ploeteren tussen de hordes bejaarden. Blik op oneindig en gáán.

Buiten Marnix Kolder hebben we geen serieuze spits en een nieuwe spits krijgen we ook niet. En de noodzakelijke nummer 10 blijft maar achterwege. De zomer van de Fin die ooit naar Heerenveen meekwam met de Scandinavische invasie heeft daarom veel gemeen met de zomer van Eagles zelf: ploeteren, de kop boven water proberen te houden en hopen dat we aankomend seizoen iets aanvaardbaars kunnen laten zien.

Een week later ging ik weer zwemmen. Tarvajärvi was er ook weer. Verbeten kop boven het water, blik op oneindig en werken totdat hij zijn machtige moegestreden lijf op de kant trekt. Laat Niklas’ nieuwe seizoen maar komen. Aan zijn werklust zal het in elk geval niet liggen.

101 gedachten over “Walter Egelman: Ploeteren

  1. Mooi verhaal.. bijna sneu..

    zie hem ook regelmatig, zowel in de Scheg ( en dan voornamelijk boven bij Fysicx) als in de buurt waar ik woon. Loopt ie langs met zijn veel te mooie vrouw.. altijd in een fleurige creatie..hij dan he..

    Hoop dat het nog wat wordt met hem, als ie maar een sprankje van zijn oude niveau zou halen..

  2. Weet je wat ook sneu is?

    Programma voorbereiding seizoen 2012/2013

    Datum (tijd)

    Locatie

    Wedstrijd

    Uitslag

    za 30-06 (16.00)

    Terwolde

    SV Terwolde – GA Eagles

    0-19

    wo 04-07 (19.00)

    Emst

    Selectie Emst/Epe – GA Eagles

    0-12

    za 07-07 (19.00)

    Heeten

    Sallands XI – GA Eagles

    .-.

    wo 11-07 (19.00)

    Teuge

    Teuge – GA Eagles

    .-.

    za 14-07 (14.30)

    Nijverdal

    DES – GA Eagles

    .-.

    di 17-07 (19.00)

    Terwolde

    GA Eagles – VVV Venlo

    .-.

    vr 20-07 (19.00)

    Terwolde

    GA Eagles – Excelsior

    .-.

    ma 30-07 (19.00)

    Terwolde

    GA Eagles – Jong PSV

    .-.

    vr 03-08 (20.00)

    Stadion

    GA Eagles – Blackburn Rovers

    .-.

    is toch om te janken, en dat staat op de officiele site van de gae.
    Kan me niet voorstellen dat ze dan daar proffessioneel bezig zijn.

    in wien’s handen ligt dat, onderhoud en bijhouden van die site, gelijk eruit knikkeren die gast.

  3. zal er niet raar van opkijken, kan zeker met zijn (laat ik het netjes houden ) vette pens niet bij het toetsenbordje komen. man man man dat lijkt toch nergens op.

  4. Ben ik het volledig mee eens, vroeger toen het Deventer Dagblad nog een fatsoenlijke sportredactie in Deventer had kwamen er nog wel eens interessante zaken voorbij. Nu lees ik verhalen over PEC, wat moet ik daar mee, juist helemaal niets!!
    De perschef dient er voor te zorgen dat de website up to date is en zeker in de voorbereiding maar eigenlijk het hele seizoen dient hij ervoor te zorgen dat Kowet dagelijks de krant haalt. Wie zijn de nieuwe spelers laat ze zich eens voorstellen! Groot interview met de trainer etc etc. Nee kleine nietszeggende artikelen met vaak een negatieve aanleiding of ondertoon!!

  5. heb maar ff een mailtje gestuurd naar de gae:

    Beste lezer,

    gezien het nieuwe seizoen er aan komt, vindt ik dat er maar bar weinig nieuwsfeiten aan de man wordt gebracht.

    Is er niets te melden?

    De oefenprogramma is ook niet echt om naar huis te schrijven, wordt niet eens bijgehouden.

    Ik vindt dit niet echt proffessioneel.

    Weet niet wie er verantwoordelijk is, maar had juist een voorstel ronde van a: de nieuwe trainer.

    en b: van de nieuwe spelers verwacht.

    Ik vindt dit een slechte zaak.

    Hoop dat er gauw wel wat aangedaan wordt.

    wachtende op antwoord

    gegroet Dhr gekke gerritje

    *** nu maar eens zien wat voor antwoordt ik hierop krijg en hoe snel.

  6. @hierboven de site wordt volgens mij ook door andere mensen onderhouden.Vroeger waren de beheerders van het digi forum samen met de vaste fotograaf die de site onderhielden of dat nu nog zo is weet ik niet zeker.

  7. Die site is echt belachelijk op deze manier. Killing voor het merk Go ahead Eagles.

    Kevin Blom eindelijk “teruggefloten” Neerlands meest irritante scheidsrechter! Bah

  8. Inderdaad. Het feit dat de site door vrijwilligers wordt beheerd mag geen excuus zijn voor het achterblijven van info. Sowieso is de site onduidelijk en achterhaald. Zo is er geen social media link voor supporters en is de webshop om te huilen. Overigens als je een mailtje stuurt wordt hij bijna nooit behandeld door Thanhausser (media) maar door Heidi (fin. zaken), Ron (Facilitaire zaken) of Selma of Wendy (Secretariaat). Het lijkt wel of alle mails in een verzamelbak komen en een ieder lukraak dit oppakt. Bij GAE werken vele mensen met een rood/geel hart maar of ze allemaal op de juiste plek zitten daar twijfel ik en vele met mij aan.

  9. Gister de Finse “krijger” nog even gesproken. Herstel verloopt volgens hem op schema. Verwacht nog 1,5 weken nodig te hebben voor de veldtraining te kunnen hervatten.Hierna volgt na een aantal weken een gesprek met Ten Hag over een eventueel contract voor een jaar.

  10. Mits een laag loon, mag hij zeker terugkomen van mij. Moet niet te zwaar op de kosten drukken zoals vorig jaar, maar anders is het een goede zet om hem terug te halen. Ik denk toch een betere stand-in dan Phillips.

  11. Vermakelijk stuk tekst trouwens, Walter Egelman mag blijven van mij.

  12. Evt contract meteen geven , meteen doen zo gaat hij na een andere club en schiet hij ze er daar wel in …en 1 spits is echt niet genoeg ..

    Kolder krijgt wel weer een paar x een schorsing .. Uit vorm .. Enz enz

    Moet nog steeds nieuwe seizoenkaart bestellen .. Maar ja hou nog steeds me wordt wacht op de aankopen …
    Maar zit eigenlijk te wachten dat ik gebeld wordt door een speler die me dan gaat vragen meneer waarom heeft u nog geen nieuwe kaart gekocht .

    U heeft al 32 jaar een kaart waarom ik dan zeg . Wanneer gaan jullie eens strijden voor elke meter gras bij thuis wedstrijden vroeger kwam de tegenstander met knikkende knieën na de horst toe nu komen ze oh even 3 punt ophalen hopen dat supporters zich gedragen .

    En als in de ook nog meneer Schuurman of meneer krompkamp aan de lijn heb wordt het. Stil denk ik want die hebben nog nx laten zien ja krompkamp 70 minuten tegen Feyenoord . En dat ga ik ze dan even netjes uitleggen voor de tweede en derde x ..

    Maar deze twee heren moeten toch weten dat er bij ons supporters maar echt 1 belangrijke wedstrijd in seizoen was , en zelfs in die wedstrijden vielen ze niet op ja zeiken tegen de scheids zodat ze in de krant kwamen met gele kaart ,zodat er mensen dachten oh die weet nog wat een derby in houdt .

    Maar genoeg er over zal de administratie op 6 augustus bellen en maar weer kaartje bestellen want ik verwacht dat we dan toch echt wel 2 spelers erbij hebben en niet van die klote tukkers of van meneer Overmars zijn club …

    Nee twee aankopen geen oud eagles spelers op leeftijd , maar twee gretige spelers die we vast leggen voor drie jaar en na twee jaar kunnen verkopen .

    Rood gele Gr.

    Eens een EAGLE altijd een EAGLE

  13. Is Gianluca Nijholt van Fc Utrecht geen nummer 10 voor ons ???

  14. Cendrino Misidjan is dicht bij een akkoord met GA Eagles. De Deventer club hoopt hem nog voor het weekend te presenteren.
    De transfervrije verdediger, die vorige week als proefspeler een goede indruk achterliet in de oefenduels met VVV-Venlo en Excelsior, kan voor twee seizoenen tekenen in de Adelaarshorst. Eerder deze zomer liep hij ook stage bij Heracles Almelo. Daarvoor kwam hij uit voor Almere City.

  15. Cendrino Misidjan (Paramaribo, 29 augustus 1988) is een voetballer van Surinaamse afkomst die speelt voor Almere City FC. Eerder speelde hij bij Telstar, FC Omniworld en in de jeugd bij RKC Waalwijk. In 2010 stapte hij over naar FC Oss, dat is gedegradeerd naar de Topklasse. Na het kampioenschap in de Zondag Topklasse en daarmee de terugkeer in de Eerste Divisie stapte Misidjan in de zomer van 2011 over naar Almere City FC dat door het faillissement van RBC Roosendaal net aan degradatie naar de Topklasse ontsnap was. cendrino heeft in de familie nog een voetballer zitten ze neef Virgil Misidjan speelt voor Willem II Tilburg waar bijna heel ze familie woont.

    Misidjan maakte zijn debuut in het betaalde voetbal op 24 augustus 2007.

    Carrière
    Seizoen Club Wedstrijden Doelpunten Competitie
    2007/08 S. Telstar 3 0 Eerste Divisie
    2008/09 Telstar 10 0 Eerste Divisie
    2009/10 FC Omniworld 1 0 Eerste Divisie
    2010/11 FC Oss 26 0 Zondag Topklasse
    2011/12 Almere City FC 8 0 Eerste Divisie

    Totaal 48 0

  16. Misidjan heeft voor 1 jaar getekend met een optie voor nog een jaar. We hebben nu onze eigen Balotelli ;-)

  17. Tobias Waisapy

    Persoonlijke informatie
    Volledige naam: Tobias Waisapy
    Geboortedatum: 8 januari 1988
    Geboorteplaats: Capelle aan den IJssel, Nederland
    Lengte: 167 cm
    Gewicht: 58 kg
    Been: links
    Clubinformatie: Spelend bij sbv exelsior.
    Positie: Verdediger
    Functie: links voor
    Contract tot: ??

    Senioren
    Seizoen Club w (g)
    2009-2011? Excelsior 7 (0)

  18. Erik ten Hag

    Persoonlijke informatie

    Volledige naam: Erik ten Hag
    Geboortedatum: 2 februari 1970
    Geboorteplaats: Haaksbergen, Nederland
    middenvelder / verdediger
    Huidige club: Trainer Go Ahead Eagles

    1989-1990 FC Twente
    1990-1992 De Graafschap
    1992-1994 FC Twente
    1994-1995 RKC Waalwijk
    1995-1996 FC Utrecht
    1996-2002 FC Twente

    Getrainde clubs:
    2006-2009 FC Twente (assistent)
    2009-2012 PSV (assistent)
    2012-heden Go Ahead Eagles
    Erelijst
    2001 Als speler: KNVB beker
    Portaal:
    Erik ten Hag (Haaksbergen, 2 februari 1970) is een Nederlands voetbaltrainer en ex-voetballer. Als voetballer speelde Ten Hag voor FC Twente, De Graafschap, RKC Waalwijk en FC Utrecht. Hij kon op meerdere posities uit de voeten zoals controlerende middenvelder, centrale rechtshalf, centrale verdediger en libero. Ten Hag was van 1 juni 2002 tot medio 2008 hoofd opleidingen van de Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo. Van 2009 tot 2012 was hij assistent-trainer bij PSV. Zijn contract werd, samen met dat van coach Fred Rutten, op 12 maart 2012 ontbonden.[1] Vanaf 2012 is Ten Hag trainer van de Go Ahead Eagles.
    Ten Hag begon met voetballen bij de amateurclub s.v. Bon Boys in Haaksbergen. Zijn debuut als betaald voetballer maakte hij op 13 december 1989 in de 66ste minuut als vervanger van Robin Schmidt in de met 5-0 verloren wedstrijd tegen FC Groningen. In zijn eerste seizoen speelde Ten Hag 14 wedstrijden, waarna hij in het seizoen 1990/91 in de Eerste divisie voor De Graafschap uit kwam. Hier speelde hij bijna alle wedstrijden en zijn team dwong promotie af naar de Eredivisie. In het seizoen 1991/92 speelde Ten Hag wederom voor De Graafschap, echter slechts de helft van het aantal wedstrijden. Vanaf de zomer van 1992 speelde Ten Hag in twee seizoenen een redelijk aantal wedstrijden voor FC Twente, maar toch verhuisde hij voor het seizoen 1994/95 naar RKC om het jaar daarop voor FC Utrecht uit te komen. Bij beide clubs speelde hij in twee seizoenen bijna alle wedstrijden. Voor het seizoen 1996/97 werd hij dan ook weer teruggehaald naar Twente, zij het deze keer definitief.

    In 1997/98 bereikte Ten Hag zijn Europese hoogtepunt door met FC Twente de 1/8e finale van de UEFA Cup te halen. In deze wedstrijd werd FC Twente uitgeschakeld door AJ Auxerre door eerst huis met 0-1 en vervolgens uit met 0-2 te verliezen. In 2001 pakte Ten Hag zijn enige hoofdprijs met FC Twente, dat onder leiding van Fred Rutten de KNVB beker mee naar huis nam. In deze bekerfinale, die werd gespeeld in Stadion Feijenoord, wist de club PSV na strafschoppen te verslaan. Op 5 mei 2002 heeft Ten Hag zijn spelerscarrière beindigd met een 0-0 gelijkspel tegen sc Heerenveen. Ten Hag kreeg te horen dat de toenmalige coach John van ’t Schip het volgende seizoen geen beroep op hem zou doen. Voetbalcriticus Johan Derksen weet de teleurstellende resultaten van dat laatste seizoen mede aan het feit dat “de enige speler met leidinggevende kwaliteiten” voor belangrijke wedstrijden buiten de basis werd gehouden. [2] In totaal speelde Ten Hag 336 wedstrijden in de Ere- en Eerste Divisie. Hierin wist hij 15 keer te scoren.

    Na afloop van zijn voetbalcarrière trad Ten Hag op 1 juni 2002 bij FC Twente in dienst als hoofd opleidingen. Het grootste succes in deze periode was het kampioenschap van FC Twente/Heracles A1 in de Eredivisie voor A1 junioren in het seizoen 2006/07. Naast hoofd opleidingen werd Ten Hag op 1 februari 2006 aan de trainersstaf toegevoegd toen Jan van Staa tijdelijk hoofdtrainer werd na het ontslag van Rini Coolen. Ten Hag bleef in functie toen in het seizoen 2006/07 Fred Rutten en René Eijkelkamp als respectievelijk trainer/coach en assistent-trainer werden aangetrokken van PSV. Na het vertrek van Eijkelkamp in juli 2007 was Ten Hag een tijdje de enige assistent-trainer.

    Per 23 juni 2009 trad Ten Hag in dienst van PSV, alwaar hij herenigd werd met hoofdtrainer Fred Rutten. Aanvankelijk wilde FC Twente hem niet vrijgeven, maar uiteindelijk lieten ze Ten Hag toch vertrekken.[3] Na drie jaar werden de contracten van zowel Rutten als Ten Hag ontbonden. Ten Hag tekende daarna een contract bij Go Ahead Eagles, waar hij aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begon.

  19. Ben niet erg onder de indruk van het palmares van Cendrino Misidjan.

    De meeste wedstrijden in zijn actieve carriere heeft gespeeld in de Topklasse. 26 Van de 48 om precies te zijn en dat werd beloond met het Kampioenschap. Nadat het jaar ervoor gedegradeerd werd uit de JL.

    Als dat maar geen voorbode is, voor onze aankomende 2 seizoenen.

  20. Bakx naar AGOVV? Pff wordt weer een lekker seizoen stelletje slapers….
    Ontbreekt het al een paar jaar aan een goede nummer “10” blijkbaar hoeft het allemaal niet zo nodig in Deventer. WAKKER WORDEN!!

  21. en daar zullen ze ook vast niet de hoofdprijs voor hem hebben betaald..zoveel geld zit er niet in Apeldoorn.
    idd wat een stelletje sloapers daar bij de Eagles.. en dan te bedenken dat deze speler al een flinke tijd op de lijst stond bij de Eagles van mogelijke spelers voor de nr 10 positie..

  22. En laten we nu ook niet al te enthousiast doen over Misidjan als we hier al blij mee zijn?dat beloofd wat pff……
    Wie is er trouwens verantwoordelijk voor de afdeling scouting dezelfde persoon die de website bijhoud en de kaartjes verkoopt? of zijn ze gewoon op vakantie?????Als dit zo doorgaat zien we Agovv weer voorbijkomen op de ranglijst

  23. Bakx naar apeldoorn, prima toch. Ik denk niet dat hij veel toevoegt. Een nr. 10 die bijna nergens langer dan 2 jaar bij een club speelt geeft toch te denken. Een leuke speler voor apeldoorn, maar laten we daar niet te dramatisch over doen.

  24. veel beter dan Bakx zal het anders niet worden ben ik bang..áls er al iemand komt voor de 10 positie..

  25. @worp

    heb trouwens zo snel niet kunnen vinden dat ie een spits is. Hij is aanvaller, maar daar kun je veel kanten mee op.. Meen dat ie bij Den Bosch wel op de 10 heeft gespeeld, maar miss heb ik het mis hoor.

  26. Bakx is een rechts buiten . Deze zie ik veel liever als Houtkoop. G Nijholt is een goede nommer 10 voor ons,is van Fc Utrecht

  27. Lees net dat Danny Scheurs naar MVV gaat.

    Was dat geen goede nummer 10 geweest voor ons. Of is dat een aanvaller pur sang.

    Vind het wel een topper, eigenlijk….

  28. Gianluca Nijholt (Utrecht, 14 februari 1990) is een Nederlandse voetballer die onder contract staat bij FC Utrecht en momenteel wordt uitgeleend aan Almere City FC. Nijholt behoorde tot het seizoen 2009/2010 tot de A-selectie van FC Utrecht, maar behoort sinds de mei 2009 tot het eerste elftal van de club. Nijholt staat nog onder contract bij FC Utrecht tot medio 2013.

    Hij is de zoon van Luc Nijholt, een oud-voetballer. Op 16 december 2007 maakte Nijholt zijn debuut voor FC Utrecht in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo, hij kwam in de 87e minuut in het veld voor de Belg Tom Caluwé. Overigens was Giuseppe Rossini de geplande vervanger van Tom Caluwé, maar omdat hij zijn shirtje in de kleedkamer had laten liggen kon hij niet invallen. Hij gaf zijn debuut een vervolg op 9 augustus 2009, in de thuiswedstrijd tegen Willem II. In het duel met NAC Breda, op 29 november van dat jaar, scoorde hij zijn eerste doelpunt
    PASPOORT
    seizoen club wedstrijden doelpunten competitie
    2007/08 FC Utrecht 1 0 Eredivisie
    2008/09 FC Utrecht 0 0 Eredivisie
    2009/10 FC Utrecht 22 1 Eredivisie
    2010/11 FC Utrecht 17 0 Eredivisie
    2011/12 FC Utrecht 0 0 Eredivisie
    2011/12 Almere City FC 15 7 Eerste divisie

    Totalen: 55 8

  29. Danny Schreurs (Maastricht, 28 augustus 1987) is een Nederlands betaald voetballer die bij voorkeur als middenvelder of rechtsbuiten speelt.

    Schreurs begon bij de jeugd van MVV, maar wist niet tot de selectie door te stoten. Nadien werd hij door Fortuna Sittard gecontracteerd, waar hij in 2006 zijn debuut maakte. Daar vormde hij samen met Ruud Boymans enkele seizoenen een aanvalskoppel. In juni 2009 tekende Schreurs een tweejarig contract bij FC Zwolle.

    Hij tekende in juni 2011 een tweejarig contract bij Willem II, dat hem overnam van FC Zwolle. Op 31 januari 2012 werd hij tot het einde van het seizoen verhuurd aan Fortuna Sittard. In een half seizoen bij Fortuna Sittard scoorde Schreurs in dertien competitieduels negen doelpunten.

    In de zomer van 2012 werd het contract tussen Willem II en Schreurs ontbonden

    Seizoen Club Competitie Wed. Goals
    2006/07 F Sittard Eerste divisie 1 0
    2007/08 F Sittard Eerste divisie 22 7
    2008/09 F Sittard Eerste divisie 31 7
    2009/10 olle Eerste divisie 29 9
    2010/11 olle Eerste divisie 33 16
    2011/12 Willem II Eerste divisie 17 5

    2012/13 Willem II Eerste divisie

    Totaal 119 43
    Bijgewerkt tot: 7 juli 2012

  30. Mooi gedaan gae { alias scherpe gerritje}. Dit is pas een mooi overzicht. Klasse.

  31. Istvan Bakx (Vlissingen, 20 januari 1986) is een Nederlands betaald voetballer die bij voorkeur als buitenspeler uitkomt.

    In juni 2005 werd Bakx van VV Kloetinge naar zijn eerste profclub Sparta Rotterdam gehaald. Aan het einde van het seizoen 2005/06 legde hij een contractverlenging naast zich neer. Hij ging spelen voor HSV Hoek zodat hij tijd had om een HBO-opleiding te volgen. Mede door deze keus om een opleiding te volgen, kon hij geen contract tekenen bij FC Zwolle. In juli 2007 tekende Bakx wel een tweejarig contract bij KV Kortrijk. In de zomer van 2009 kocht Racing Genk hem van KV Kortrijk

    Hij tekende in juni 2009 een driejarig contract bij KRC Genk, dat hem gedurende het seizoen 2010/11 verhuurde aan FC Den Bosch[1]. In januari 2012 liet hij zijn contract bij Genk ontbinden. Vanaf januari 2012 komt hij uit voor Willem II
    Bakx werd eerder gescout door KV Kortrijk, maar de club nam geen contact op met de speler zelf. Op zoek naar een linkeraanvaller, tikte coach Hein Vanhaezebrouck ‘linkeraanvaller’ in op de zoekmachine Google. Hij vond zo een wedstrijdverslag waarin lovende commentaren stonden over Bakx. Vanhaezebrouck nam daarop contact op met de hoofdscout van KV Kortrijk. Hierdoor kwam Bakx meermaals in de media en kreeg hij daarin de bijnaam Google-spits.
    Op 12 maart 2008 werd Bakx door Foppe de Haan opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje voor het oefenduel tegen Estland. Op zondag 24 mei 2008 debuteerde Bakx in de oefenwedstrijd Nederland – Frankrijk tijdens een vierlandentoernooi in Zweden. Bondscoach De Haan liet Bakx de hele wedstrijd spelen in Trelleborg. Nederland verloor met 2-1. Bakx werd niet geselecteerd worden voor de Olympische Zomerspelen 2008.

    Statistieken

    seizoen club competitie wed. goals
    2003/05 VV Kloetinge Zaterdag eerste klasse C ? ?
    2005/06 Sparta Eredivisie 2 0
    2006/07 HSV Hoek Zaterdag hoofdklasse B ? ?
    2007/08 KV Kortrijk B Tweede klasse 35 12

    Beker van België 5 3
    2008/09 KV Kortrijk B Eerste klasse 16 3
    2009/10 KRC Genk B Jupiler League 3 0

    Play-Off II B 1 0

    2010/11 FC Den Bosch Jupiler League 32 8
    2011/12 KRC Genk B Jupiler League 0 0
    Willem II Jupiler League 9 3
    2012/2013 AGOVV Jupiler league 0 0

    Bijgewerkt: 26/02/2012

  32. Deze spelers zijn nog beschikbaar !!!!!

    Ronald Graafland
    Jordy Deckers
    Bas van Wegen
    Mustafa Amezrine
    Cor Varkevisser
    Regilio Jacobs
    Jeffrey Sam-Sin
    Iderlindo Moreno Freire
    Giel Neervoort
    Yannick de Wit
    Jeffrey van den Berg
    Roel de Graaff
    Reginald Faria
    Abid El Idrissi
    Lorenzo Rimkus
    Edwin Linssen
    Rivelinho de Vlugt

    Angenito Hellings
    Jamal Dibi
    Kevin Vijgen
    Rocky Siberie
    Regilio Seedorf
    Barry Tjeertes
    Kevin Vink
    Eldridge Rojer
    Jhon van Beukering
    Niek Ripson
    Sendley Bito
    Lesley Nahrwold
    Sjors Verdellen
    Qays Shayesteh

  33. ik ga ze niet allemaal toelichten.

  34. Er zit vast nog wel ergens een goede ( Nederlandse ) nummer 10 in verweggistan die graag weer op de Nederlandse velden wil ballen. Zoals we Donny De Groot toen der tijd hebben gestrikt.

  35. Iemand een idee waarom deze spelers nog beschikbaar zijn? Ik schaar ze in ieder geval in de categroie Brandhout !

  36. Qays Shayesteh

    Persoonlijke informatie

    Geboortedatum: 22 maart 1988
    Geboorteplaats: Kabul, Afghanistan
    Clubinformatie:
    Spelend bij: VV Glanerbrug
    Positie: Middenvelder
    Jeugd:
    tot 2007 FC Twente/Heracles
    2006-2008 Jong FC Twente
    2008 Jong Heracles Almelo
    Senioren:
    Seizoen: Club w (g)
    2008-2010 Heracles Almelo 7 (0)
    2010-2011 BV Veendam 18 (2)
    2011 FC Emmen 7 (0)

    Portaal:
    Qays Shayesteh (Kabul, 22 maart 1988) is een Nederlands voetballer van Afghaanse afkomst.
    In 2008 maakt Shayesteh de overstap van het beloftenteam van FC Twente naar Heracles Almelo. In zijn eerste seizoen komt hij tot zes optredens in de Eredivisie. In zijn tweede seizoen kreeg hij onder de nieuwe trainer Gertjan Verbeek echter minder speeltijd, waarop hij in maart dan ook te horen kreeg dat zijn contract niet verlengd werd.

    Vanaf 2010 speelde Shayesteh op amateurbasis bij BV Veendam. In de winterstop van het seizoen 2010/11 tekende hij een profcontract bij FC Emmen, alwaar hij met trainer Hake werd herenigd. Shayesteh werkte al met hem in de jeugd van FC Twente.
    Erelijst:
    Landskampioen A-junioren: 2007 (FC Twente/Heracles)
    Qays’ broertje, Faysal, staat sinds 2010 onder contract bij sc Heerenveen

  37. Heeft Yannick de Wit geen contract getekend bij Fc. Emmen voor dit seizoen…

  38. Klopt
    Das Profil von Yannick de Wit

    Geburtsdatum: 26.08.1986
    Geburtsort: Zaanstad
    Alter: 25
    Größe: 1,85
    Nationalität: Niederlande
    Position:Mittelfeld – Defensives Mittelfeld
    Fuß: rechts
    Marktwert: 100.000 €
    Spielerberater: NR. 10
    Spielerprofil wechseln
    Einen anderen Spieler wählen:Harm ZeinstraBart WoeringPeter van der VlagAntoine van der LindenKevin GörtzRandy RustenbergMarijn SterkSaid BakkatiKelvin MaynardJorrit KunstAdmir TolajYannick de WitKay VeldaShkodran MetajMichal MravecAnmar AlmubarakiJeffrey de VisscherRuud ter HeideNorair MamedovWouter WeghorstEldridge RojerElson do Almeida
    Weitere Daten zu Yannick de Wit
    Vertrag bis: 30.06.2013 Fc Emmen

  39. Gerrit junge mooie updates! Zeer informatief thnx

  40. Misschien wel leuk om te weten.

    Jupiler League
    Kader von Go Ahead Eagles Deventer in der Saison 2012/2013

    Name Position Nation Marktwert
    Marsman, Nick Torwart (TW), 21 Jahre 200.000 €
    Heusinkveld, Jasper Torwart (TW), 23 Jahre 50.000 €
    ter Mate, Patrick Torwart (TW), 20 Jahre 50.000 €
    Wolven, Rico Abwehr (IV), 22 Jahre 75.000 €
    van der Linden, Jop Abwehr (IV), 22 Jahre 275.000 €
    Gerritsen Mulkes, Michel Abwehr (IV)
    Misidjan, Cendrino Abwehr (LV), 23 Jahre 75.000 €
    López, Óscar Abwehr (RV), 32 Jahre 300.000 €
    Kromkamp, Jan Abwehr (RV), 31 Jahre 400.000 €
    Karami, Khalid Abwehr (RV), 22 Jahre 100.000 €
    ten Den, TijeM Mittelfeld
    Schuurman, Resit Mittelfeld (DM), 33 Jahre 250.000 €
    Pot, Joran Mittelfeld (DM), 23 Jahre 100.000 €
    Suk, Joey Mittelfeld (DM), 23 Jahre 150.000 €
    Overgoor, Sjoerd Mittelfeld (ZM), 23 Jahre 150.000 €
    Türüc, Deniz Mittelfeld (LM), 19 Jahre
    Wellenberg, Ruud Mittelfeld (OM), 24 Jahre 75.000 €
    Philips, Guyon Sturm 18 Jahre
    Spanjaard, Kevin Sturm
    Kavak, Omar Sturm 23 Jahre 50.000 €
    Houtkoop, Xander Sturm (LA), 23 Jahre 200.000 €
    Antonia, Jarchinio Sturm (RA), 21 Jahre 300.000 €
    Kolder, Marnix Sturm (MS), 31 Jahre 300.000 €
    Peters, Cas Sturm (MS), 19 Jahre

  41. reactie Ga Eagles op mijn schrijven:

    Geachte heer,

    In antwoord op uw schrijven geef ik u gelijk als u stelt dat de resultaten van de oefenwedstrijden up-to-date moeten worden bijgehouden. Wij hebben dat met de medewerkers van onze website opgenomen en inmiddels zijn deze gegevens geactualiseerd.
    Overigens was en is van elke oefenwedstrijd onder de rubriek nieuws een verslag terug te vinden en aangezien deze verslagen doorgaans enkele uren na de wedstrijd al op de site staan, inclusief foto’s, ben ik van mening dat wij iedereen die hierin geïnteresseerd is op maat bedienen.
    Wat betreft het plaatsen van interviews e.d. met nieuwe spelers/trainer het volgende. Go Ahead Eagles zal alle nieuwelingen gedurende het seizoen aan het woord laten in de gratis verkrijgbare Matchday, krant die bij alle thuiswedstrijden in de Jupiler League verschijnt. De website, Twitter en binnenkort ook Facebook zullen worden gebruikt om directe informatie te geven (verslagen en nieuws). Achtergrondinformatie als interviews zijn bestemd voor onze printmedia.
    Tevens kan ik u mededelen dat er momenteel hard wordt gewerkt aan de bouw van een nieuwe website. Deze hopen wij binnen enkele weken te lanceren.

    Met vriendelijke en sportieve groet,

    Richard Thannhauser

    Algemene Zaken & Media

    +31 (0) 570 62 13 57

    pers@ga-eagles.nl

    http://www.ga-eagles.nl

  42. @gae ( alias gekke gerritje )

    Kan me niet voorstellen dat Heusinkveld maar 50K waard is!

  43. @ thomas
    het staat er toch echt hoor.
    50.000 €

  44. 50k voor de Heus is zat! Hij is misschien een beetje cult maar zeker niet iemand die je herinnert om zijn prestaties in het 1e elftal!

  45. @ gae ( alias gekke gerritje )

    Ik weet niet wat je hebt, maar je bent messcherp. Je hebt echt zin an het seizoen hé………

  46. Zei ik toch al ? Gekke gerritje wordt revelatie van het seizoen op bvho.

  47. en 038 verliest alweer een oefenduel…nu van almere city fc! keep on the good work!

    in de apenheul is het ook alweer truerig….hoofdtribune gesloten!

    en wij maar praten over AMATEURS?

    FORZA EAGLES DEVENTER!!!

  48. gekke gerritje heeft gewoon ff tijd.
    en dan wil die zich wel eens verdiepen in dit soort gevalletjes,
    anders heeft het geen zin om een oordeel te hebben toch?
    en ja het seizoen had voor mij al 3 weken geleden mogen beginnen.

  49. Misschien ook wel leuk om te weten:

    De Graafschap Doetinchem 22 5.150.000 €
    Excelsior Rotterdam 21 4.450.000 €
    Sparta Rotterdam 23 4.350.000 €
    Almere City FC 24 4.250.000 €
    Helmond Sport 24 3.875.000 €
    FC Emmen 22 3.700.000 €
    FC Den Bosch 27 3.675.000 €
    SC Cambuur-Leeuwarden 24 3.300.000 €
    FC Eindhoven 24 3.275.000 €
    Go Ahead Eagles Deventer 24 3.100.000 €
    MVV Maastricht 19 3.025.000 €
    FC Volendam 26 3.000.000 €
    AGOVV Apeldoorn 22 2.250.000 €
    SC Veendam 21 2.125.000 €
    Fortuna Sittard 21 1.950.000 €
    FC Oss 17 1.900.000 €
    SC Telstar 24 1.900.000 €

  50. Waar gaat dit over ? Blootstelling aan Grieks of Spaans vastgoed ?

  51. de belchinesen zijn blij met deze info ;) almere city fc gaat vlammen dit jaar….let op ;)

  52. @Robbert-gae

    Hij is meer dan dat waard.Als ik de club zou zijn zou ik nu al zijn contract gaan verlengen het loopt nog 1 jaartje door en anders loopt hij gratis de deur uit naar de topclubs en dat willen wij niet he.

    @gekke gerritje je bent wel erg veranderd zeg ik hoop dat je zo positief blijft.
    Nog 1 vraagje ben jij de gekke gerritje die de meeste onder ons wel kennen.Ik heb het vermoeden van niet.

  53. Trouwens heerlijk stukje tekst weer moet je vaker doen walter ga zo door!!

  54. Gianluca Nijholt komt zeker niet naar GAE….

    Heeft toestemming van Fc. Utrecht om op stage te gaan in Chicago, om daar een contract te verdienen…. Helaas.

  55. @gae ( alias gekke gerritje )

    Dordrecht heeft een begroting van € 0,00? Komen niet voor in je lijstje, afgaande op de begroting wordt het dus een 10e plek.

  56. Erg fijn..Helmond Sport, Almere City, Emmen en Eindhoven met een hogere begroting.
    Triest.

  57. @karkuut

    FC Dordrecht 16 1.625.000 €

    @ robert-gae

    ja , ik ben dezelfde gerritje.

  58. Nijholt gaat niet naar Amerika, hij vindt het aanbod te laag

  59. Nog meer overbodige feiten:

    De Kantineomzet vv IJsselmeervogels in het seizoen 2010/2011 bedraagt Euro 443.250. Iemand een idee van de totale begroting?

    Tussen de 1.4 – 1.8 mio heeft men mij wel eens ingefluisterd. Maar daar zit echter ook “onder de tafel geld” bij ;-)

  60. Beste Gekke Gerritje, niet vervelend bedoeld hoor en wil zeker niet de betweter uithangen maar kom op soccernews.nl de volgende begrotingen tegen voor het komende jaar. Deze stand wordt ondersteund door de Graafschap en Den Bosch. Waar komt jou info vandaan?
    vindt deze overigens wel realistischer. Bv Emmen kan toch niet ineens een hele hoge begroting hebben?

    Club 2011/12 2012/13
    De Graafschap 10,3 – 6,5
    Sparta Rotterdam 5,5 – 6
    FC Volendam 4,2 – 4
    SC Cambuur 3,7 – 3,8
    FC Den Bosch 3,1 – 3,7
    Go Ahead Eagles 3 – 3
    MVV Maastricht 2,6 – 2,8
    Almere City FC 1,8 – 2,3
    FC Emmen 2,3 – 2,4
    Excelsior 2,9 – 2,4
    Fortuna Sittard 2,4 – 2,4
    Helmond Sport 2,1 – 2,4
    SC Telstar 2,6 – 2,37
    FC Dordrecht 2,075 – 2,2
    FC Eindhoven 1,6 – 2,2
    SC Veendam 1,6 – 2,1
    FC Oss 1,7 – 1,9
    AGOVV Apeldoorn 1,75 – 1,5

    Lees verder: http://www.soccernews.nl/news/161299/De_Graafschap_en_Sparta_werken_met_hoogste_begroting_in_Jupiler_League#ixzz21vuv1isO

  61. @GAE1902
    Dan komt hij al zeker niet naar ons.

    @GAEdetti
    Lekker boeiend!

  62. @GAEO

    ” Nog meer overbodige feiten: ”

    PRECIES GAAT HELEMAAL NERGENS OVER !!

  63. wat een touw-trekkerij hier…..wellus/nietus spelletje?

    let’s talk about: eagles!!!

    al iets bekend over de voorverkoop van blackburn rovers thuis?komen er nog engelsen mee?is er nog een voorbeschouwing? wat dat aan gaat: mis ik de inlichtingen van de trainer(t)s (ulderink,gall) wel! sowiesow de updates bij de officiele site….maar daar word aan gewerkt: zegt men ;)

  64. Begint hier steeds meer op de website van het CBS te lijken, die staat ook bol van de statistieken waar 98,6521802 % van de beroepsbevolking, geboren tussen 1960 en 1994 helemaal niet op zit te wachten.

    Begrijpt u het nog?

  65. belangrijkste feit waar iedereen overheen kijkt is de amateuristische organisatie. Laat ze daar maar eens een bezem doorhalen. De mensen die er nu zitten hebben jaren de tijd gehad zich te bewijzen maar ze bakken er niets van. In elk ander normaal bedrijf waar er zulke prestaties worden geleverd worden er ook mensen vervangen. We glijden steeds verder af en het wordt steeds moeilijker die strohalm eredivisie te pakken, en dat mag je deze mensen aanrekenen

    In pakken en wegwezen, want anders komt het nooit meer goed.

  66. Eens. Nieuwe bezems, vegen schoon. Dat snapt iedereen, toch GAE Olst ?

  67. Waarschijnlijk word er vandaag 1 a 2 spelers gepresenteerd.
    Er gaan geruchten rond dat er een speler (10) vanuit Amsterdam naar deventer komt!

  68. Ik hoop dat je gelijk hebt Gae insider, want er is al een paar keer gezegd dat er een nummer 10 gepresenteerd zou worden. Laat het nu dan echt zo zijn!

  69. Binnen 48 uur wordt er zeker 1 nieuwe speler gepresenteerd.

  70. Lijken me toch kletspraatjes. Ik ben meestal nog wel goed ingelicht en heb hier niets over gehoord, bovendien wacht GAE hoogstwaarschijnlijk op de afvallers van de Eredivisie en andere ‘buitenkansjes’. Nieuwe speler binnen 48 uur ? Ik zeg ouderwetse lulkoek.

  71. idd onzin berichten elke keer, zal wel weer een” bron” hebben. wel zeker nog een scorende mid. nodig! moet er trouwens ook niet aan denken dat kolder een keer wegvalt… dan hebben we een groot probleem met alle respect voor
    onze aanwinst van vitesse.

  72. Waar kun je het nieuwe tenue halen op het internet, iemand enig idee ?

  73. @Thomas

    hahahaha laat maar komen!

    @Raalte25

    gratis de deur uit is ook weer zoiets indd.. laten bijtekenen hehehe ;)

  74. Tussenstand nul nul…..houtkoop niet om aan te zien. De ploeg heeft het lastig en maakt veel fouten.

  75. Nog steeds speelt bijna het elftal van vorig seizoen (extra marsman, van der Linden en Wolven) en hier gaan we het niet mee redden. Zie analyse wedstrijd tegen Excelsior. Middenvelders c.q leiders hebben we nodig anders weer een drama-seizoen! Onder druk gaan we het tegen elke JL-club zwaar krijgen. Bestuur toon ambitie, toon eens lef.

  76. houtkoop sowiezo een ongecontroleerde speler helaas… hoop dat de ts nu inziet dat ze moeten investeren om dit seizoen uberhaupt voor plek 5 t/m 10 te mogen spelen.

  77. Ja… Laf om als Anoniem te reageren. Zegt wel iets over het waarheidsgehalte..

  78. Zo net terug uit terwolde.

    Jong psv was in de eerste helft beter met keeper swinkels vorig jaar eindhoven liet een goeie indruk achter heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld.Achterin een paar beren van gasten die het duel lekker ingingen kolder had moeite met vaak twee man omzich heen en doordat wellenberg zeer onzichtbaar was had hij het lastig.Met alle respect voor wellenberg,maar ik snap niet dat hij nog de kans krijgt zeker omdat er niks beter is….jawel na de rust stond overgoor daar en deed het niet heel onaardig.Houtkoop bang om een duel aan te gaan ik weet het niet met hem hij is te voorspelbaar en het lijkt of hij vaak bang is om het duel in te gaan.Bij jong psv heb je wel een echte tien lopen met veel creativiteit en een behoorlijk loopvermogen en die steekte de bal links en rechts zo naar de buiten kanten bij psv zijn naam mokthar,daar gaan we nog veel van horen in de toekomst let maar op.Wij zijn nog steeds druk bezig met een tien komt wel goed.

    Na de rust waren wij beter en kregen wij diverse goeie kansen een doelpunt van anton.
    Spanjaard viel ook degelijk in…..het leukste moment van de wedstrijd gebeurde iets voor de 1-2 uit de hoekschop een aantal supporters die riepen iets tegen thomas horsten die de hoekschop perfect nam en daardoor werd gescoord.Hij draaide zich meteen om naar dat groepje en die eigenlijk met de mond vol tanden stonden want hij trapte de hoekschop meer dan perfect.Bij ons doet van der linden het ook niet heel onaardig met hoekschoppen.
    Weer een duel waar we een sterkte tegenstander hadden en wat voor de ploeg gewoon goed is,daar leren ze ontzettend veel van.

    Zaterdag wordt er in terwolde om twee uur nog een duel gespeeld tegen koot azuur ofzo ook zon team waarin oud profs staan dit duel wordt wel met de reservers gespeeld dan weten jullie dat.De info gaat ook nog wel ergens op internet komen te staan en morgen wordt de doelstelling van het seizoen bekend gemaakt….komt zeker wel in de krant vrijdag en op rtv oost.

    Oja nog excusses voor mijn mede supporters dat ze weer te veel hoorde over jasper.Ik zal proberen vrijdag zo min mogelijk over hem te hebben.Tot vrijdag

  79. Oja verdomd is nog waar ook…bedankt dat jij het gezegd hebt.

Plaats een reactie