Aan de telefoon met Bert van Oostveen

Het is crisis in het Nederlandse voetbal! Of toch niet? Directeur betaald voetbal bij de KNVB Bert van Oostveen vindt dat het te vroeg is om van een crisis te spreken. Van Oostveen kan echter niet  ontkennen dat het op voetbalgebied niet echt lekker loopt in Nederland: Oranje gaat niet naar het EK, de Nederlandse clubs doen al jaren niet meer mee in Europa en de Jupiler League is zo rot dat zelfs de belchinezen het tweede niveau van Nederland de rug toekeren. Kortom, Bert van Oostveen is er maar druk mee. Gelukkig had hij nog wel even tijd om te bellen met Bozen van het Oosten:

bertje

Hallo, meneer van Oostveen. Tja, wat een dramatisch weekend zult u achter de rug hebben. Heeft u een beetje kunnen slapen na die verschrikkelijke nederlaag tegen Turkije?

Om te beginnen mag je gewoon Bert zeggen hoor, dat is geen probleem. En over dit weekend, nou ja ik heb inderdaad dramatisch slecht geslapen. We hebben dat ook met elkaar geëvalueerd. Dat doen we altijd de dag na een wedstrijd. Het lag niet aan het hotel en ook zeker niet aan het bed. Uit de evaluatie is gebleken dat het ligt aan heimwee. Ik schijn daar dus al jaren last van te hebben, en je mag weten dat heimwee best een ernstige aandoening is. Sinds ik weet dat ik heimwee heb ben ik alles dan ook meer gaan relativeren.

Ehm, ja. En de uitschakeling van Oranje? Wat vind je daarvan Bart?

De uitschakeling is bitter, zeker voor de voetballiefhebbers. We hebben in Zeist de ophanden zijnde uitschakeling met mekaar geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat er nog een congres moet komen om de problemen die worden veroorzaakt door heimwee serieus bespreekbaar te maken.

Ja, oke. Dan over de Jupiler League. Bart, ben je bekent met de petitie StopDeBeloften.nu?

Ik heb bij nader inzien toch liever dat je me meneer van Oostveen noemt…

Prima. Meneer van Oostveen bent u bekent met de petitie StopDeBeloften.nu?

Ik heb daar kennis van genomen en ben van mening dat er inderdaad geen beloftes meer gedaan moeten worden voordat de zaken geëvalueerd zijn.

Goed, u heeft dus geen idee. StopDeBeloften pleit voor een nieuwe opzet van de JL omdat de huidige opzet neigt naar competitievervalsing. Hoe staat u hier tegenover?

Ik kan daar nog niet veel over zeggen. We zijn dat op dit moment in Zeist aan het evalueren en we kijken nog naar de diverse opties. Als je recent nog bij een wedstrijd in de Jupiler League bent geweest dan zul je wel begrijpen dat de Jupiler League niet veel prioriteit heeft bij ons. Ik bedoel, ik was daar laatst bij de wedstrijd Jong Ajax tegen FC Eindhoven. Ik bedoel dan: Jong Ajax! Hahaha. Als zelfs die tieners mee kunnen doen in je competitie dan gaat het toch nergens over, zeg nou zelf? Entourage bij die wedstrijd was overigens ook nul.

Dat is precies waar Stop De Beloften over gaat! 

Sinds ik er achter ben gekomen dat ik heimwee heb ben ik meer gaan relativeren. Kijk, jullie maken je druk om een competitie waar niemand naar kijkt. Sorry, maar daar kan ik alleen maar om lachen. Ik zal het je verduidelijken met een metafoor. Weet je wat dat is een metafoor?

Ja, dat weet ik meneer Oostveen.

Goed zo! Kijk nu naar de situatie in de wereld, die is te vergelijken met de situatie in het voetbal. Je hebt mensen wonen in een veilig land die het goed hebben met een baan, een mooi huis en een auto, zij spelen zeg maar in de Champions League. Dan heb je mensen die niet zo’n goede baan hebben, maar wel een huis en een auto. Dat zijn de middenmoters uit de eredivisie.  En dan heb je die vluchtelingen op zo’n gammel bootje. De losers van de wereld. Nou ja, dat zijn jullie dus. De clubs in de Jupiler League zijn de losers in het gammele bootje, gelukszoekers die eigenlijk alleen maar in Europa(de eredivisie) willen spelen en daarom de hele tijd zielig lopen te klagen terwijl ze aan de poorten van de grensafzetting rammelen. Ja, zo is het! En weet je wat ik me bedacht: jullie van Go Ahead kwamen Hongarije een paar maanden geleden ook niet binnen hahahahaha. Oh, de ironie.

Mag ik zeggen dat ik vind dat u er hele nare ideeën op na houdt.

Ach jongen, wat ben je naïef. Evalueren en dan relativeren, zo werkt het in Zeist en zo werkt het in de wereld. Nu ik weet dat ik heimwee heb gaat vooral dat relativeren een stuk makkelijker. Over heimwee gesproken, ik moet ophangen. Ik ben uitgenodigd bij De Wereld Draait Door om over mijn heimwee te praten. Nou boys, succes in de gammele bootjes-League! Spreek jullie wel weer als jullie weer komen bedelen om een verblijfsvergunning in de eredivisie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s