BREKEND!!! – ONDERZOEK NAAR GROOT “MISDAADKARTEL” BINNEN DE CLUB

Justitie is een grootschalig onderzoek begonnen naar diverse personen binnen de voetbalclub Go Ahead Eagles. Het vermoeden bestaat dat de club is geïnfiltreerd door criminelen die zich ondermeer schuldig maken aan witwassen, valsheid in geschriften, drugshandel, omkoping van ambtenaren en geweldpleging. Een woordvoerder van het OM kan nog geen details noemen, maar noemt de situatie binnen de club zorgelijk en geeft aan dat er binnen de club zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.”We kunnen rustig spreken over een misdaadkartel”, aldus de woordvoerder.

Spin in het criminele web zou volgens een anonieme bron oud-BVD’er(thans AIVD red.) Willy W. zijn. W. zou een ongekend hard regime voeren binnen de club waarbij hij geweld niet uit de weg gaat om zijn tegenstanders uit te schakelen. W. stond al eerder op de radar bij justitie vanwege zijn innige banden met de Russische veiligheidsdienst FSB en de Tsjetsjeense president Ramzan Kadirov. Binnen de voetbalclub Go Ahead is het vermoeden dat W. zich vooral bezig houdt met witwassen en drugshandel.

Als loopjongens van W. worden Edwin L. en Robert A. genoemd. L. wordt door justitie bestempeld als een ‘wolf in schaapskleren’. In een uitgelekt rapport van justitie staat L. omschreven als een ‘op het oog aimabele man met een vriendelijke en rustige uitstraling’. Later in datzelfde rapport wordt L . echter omschreven als een ‘bikkelharde crimineel die geweld en intimidatie niet schuwt en tevens banden onderhoudt met crimineel en meesteroplichter Ted T.’.  Robert A. wordt genoemd als de hitman van Willy W. die de gewelddadige klusjes voor de organisatie klaart.  A. zou volgens justitie betrokken zijn bij diverse eliminaties van supporters en bestuurders. Zo bestaat er het vermoeden dat A. de uitvoering heeft gedaan van de eliminatie van voormalig chef perszaken en algemene zaken Richard T.

De core business van de organisatie van W. is echter niet geweld en afpersing, maar vooral witwassing en fraude met vastgoed.  Binnen de business lounge van de club worden schimmige afspraken gemaakt over vastgoeddeals waarbij voormalige overheidsbestuurders en ambtenaren betrokken zijn. Daarnaast onderzoekt justitie ook het verhaal dat nieuwe sponsoren standaard gelokt zouden worden met een praatje om bij de club als sponsorgeld wit te wassen. Hierbij worden op papier hogere sponsorbedragen neergezet dan er daadwerkelijk gegeven wordt. Zodoende profiteert de sponsor doordat hij een groot bedrag niet bij de belasting hoeft aan te geven maar in zijn boekhouding zet als ‘sponsorbijdrage’.

Er zijn tot op heden nog geen aanhoudingen verricht door justitie. Een anonieme bron binnen de politie geeft echter aan dat het niet lang gaat duren voordat deze bikkelharde criminelen opgepakt worden en in het beklaagdenbankje komen te staan.

Disclaimer:  beweringen uit dit verhaal komen van anonieme bronnen. Bij de genoemde personen bestaat enkel het vermoeden dat ze zich schuldig maken aan crimineel gedrag. Iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.

Advertenties

10 gedachten over “BREKEND!!! – ONDERZOEK NAAR GROOT “MISDAADKARTEL” BINNEN DE CLUB

 1. Niet zo verwonderlijk. Ik had dit onderzoek al veer eerder verwacht. Gelukkig zijn er veel vrijkaarten uitgedeeld voor de wedstrijd tegen Telstar. Een hoog bioscoopbezoek wordt dat dus weer. Klappers liggen op je stoeltje. Pfff.

 2. Vreemd die laatate zin, in mijn gisteren ontvangen persoonlijke brief van W.W. staat;

  ‘U bent schuldig tot U onschuld is bewezen’

  Word ik nu genaaid?

 3. Ssssssst dit mocht niemand weten. Nu komt El Chapo achter jullie aan.

 4. Je bent toch ook zuinig op je nieuwe inventaris? Je nodigt de brokkenmakers dan toch ook niet uit op je housewarming party. Lijkt mij voor een weldenkend mens heel logisch.

 5. Net als Ron Jansen van de veiligheid die minne hond die deelde de afgelopen 2 jaar gratis kraaten uit terwijl het was uitverkocht !!

 6. En de nachtmerrie wordt nog groter!!!!!!

  Bart Vriends kandidaat nummer 1 om Reijnen op te volgen bij Cambuur!!!!

  Dat houdt dus is dat we de beste voetballer van dit team OOK nog gaan kwijtraken. Daar had ik al mijn hoop op gevestigd, dat hij degene was die dit team mee op sleeptouw kon nemen.

  Wat een begin van een seizoen. BAH!!!!!

 7. Voor Vriends minimaal 1,5 miljoen vragen. We hebben al die gemankeerde vriendjes van Vriends binnengehaald en om daar weer vanaf te komen hebben we minimaal 1 miljoen nodig. Zou ook erg ondankbaar zijn van Vriends overigens, als hij nu zou vertrekken.

 8. Hoor net dat Cambuur probeert Martijn vd Laan terug te halen van Groningen. Ze willen hem huren voor een jaar, Groningen heeft dat in beraad of ze wel willen verhuren.

 9. Van der Hart naar Zwolle hahahaha typisch… Hopelijk kost dat drama figuur zwolle heel veel punten. Wat een mongool is dat zeg. Met zn polletje en zijn arrogante bek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s