Terugkeer

back22

Het is eigenlijk een beetje laf: eerst gaan lopen roepen dat je stopt, dan stoppen om vervolgens wat later ‘tijdelijk’ terug te keren en door te gaan met wat je altijd deed: zeiken. Ja, dan heb je het dus over BvhO. Een moraalloze en inconsequente site van supporters die eigenlijk alleen maar willen zeiken.

Naast zeuren en kankeren is er op deze site ook altijd plaats voor dat wat terug moet keren. Zo hopen we hier altijd op een terugkeer van het vrije vervoer; de terugkeer van een jeugdopleiding; een terugkeer van Orlando Smeekes, Jimmy Calderwood, Jasper Heusinkveld en Henk ten Cate. En er is dan ook altijd het geschreeuw om de terugkeer van de oude sfeer en rauwheid(wat dat ook mag zijn). Sommige terugkeren werden werkelijkheid. Zo keerde de jeugdopleiding terug samen met Henk ten Cate. En de terugkeer der terugkeren was natuurlijk de terugkeer van Obikulu. Kortom, terugkeren is wel iets wat de supporters en deze site goed ligt.

De fascinatie met de terugkeer is niet uitsluitend toebedeeld aan de vroegere bezoekers en makers van deze site. De huidige spelersgroep heeft ook behoefte aan een terugkeer. Het terugkeren naar de Jupiler League is waar het huidige team vol voor gaat. Terug naar lege stadions, onbespeelbaar kunstgras en hongerloontjes waar een extra dealtje met een belchinees voor de gemiddelde prof noodzakelijk is om rond te komen. Dat is waar de huidige spelersgroep op dit moment naar uitkijkt. Het spel wat gespeeld wordt is op dit moment al wel Jupiler League-waardig. Lekker lange ballen naar voren, veel slechte passes over een metertje of 10 en veel, heel veel keeperblunders. De terugkeer van Mickey van der Hart naar Amsterdam, dat is een terugkeer waar we nu allemaal naar uitkijken(of zijn er nog steeds blije sv-supporters die vinden dat we Mickey moeten blijven steunen?).

Dan heb je ook nog een groepje supporters die historisch gezien wat verder terug willen keren in de tijd. Deze supporters vinden dat ze als blank superieur ras minderheden in hoekjes mogen drijven en ze mogen bedreigen en slaan, ook wanneer dit een donkere jongen is die doorgaans de clubkleuren verdedigt. Het is waarschijnlijk hetzelfde tokkie soort dat gelooft dat met de terugkeer van de gulden de goede economische tijden ook weer terugkomen. Het soort tokkie dat dan wel consequent weigert terug te keren op de arbeidsmarkt. Dit soort supporters vormen zelf ook weer een leuke terugkeer, namelijk die van de laagvoorhoofdigen. Een soort oerman die door natuurlijke selectie al millennia geleden uitgestorven was, maar nu weer een comeback maakt rondom het voetbalveld. Absoluut een interessant casus voor antropologen. Hopen is in ieder geval dat deze groep laagvoorhoofdigen niet meer terugkeren in de Adelaarshorst.

Terugkeren is dus niet altijd goed. Terugkeer naar de Jupiler League, lijkt zo zijn voordelen te hebben: de gloryhunters verdwijnen, de dik betaalde salarissen voor jongetjes die niet kunnen voetballen verdwijnen en dat gelul over de nostalgie van de Adelaarshorst door Tom Egbers verdwijnt. Klinkt allemaal best aardig. Maar, terugkeren naar lege stadions in Sittard, Emmen en Waalwijk is iets waar geen enkele supporter op zit te wachten. Daarnaast zullen de lege stoeltjes in de Adelaarshorst ook massaal terugkeren en de vraag is of de, mede door BvhO,  geroemde sfeer daar ook mee terugkeert. Terugkeer naar stadionbezoeken op maandag- en vrijdagavonden, hopeloos slecht voetbal in een volledig gecorrumpeerde competitie die door bijna heel Nederland de rug is toegekeerd.  Is dat de terugkeer waar we naar uitkijken? Een terugkeer die ons te wachten staat? Het valt niet te hopen, maar wees er op voorbereid, want die terugkeer komt ieder weekend dichterbij .

18 gedachten over “Terugkeer

 1. Jans genomineerd voor Rinus Michels Award

  Zwolle – Succestrainer Ron Jans is genomineerd voor de Rinus Michels Award. Vanochtend werd dit toch niet echt verrassende nieuws kenbaar gemaakt door de belangenvereniging van succestrainers in het betaald voetbal, de CBV.

  Sinds Jans trainer van PEC Zwolle is behaalde hij meerdere grote successen met de Blauwvingers. In zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke van de historische Zwolse club behaalde hij een elfde plaats in de Eredivisie en won hij met PEC Zwolle voor het eerst in de historie de KNVB Beker. Dit seizoen herhaalt Jans het kunststukje tot nu toe opnieuw, door PEC Zwolle via onder andere FC Twente en SC Cambuur naar de finale van het bekertoernooi te loodsen. Ook draait het team van Jans zeer goed mee in de top van de Eredivisie. Het bezet momenteel de zevende positie op de ranglijst met 46 punten uit 30 wedstrijden. Nog nooit behaalde PEC Zwolle zoveel overwinningen als dit seizoen!

  Op vrijdag 15 mei wordt de winnaar van de Rinus Michels Award bekendgemaakt. Tevens wordt dan ook de beste jeugdopleiding van het land uitgeroepen. Ook hierin gooit PEC Zwolle hoge ogen. Saymak (geboren en getogen in Deventer) en Drost zijn de meest recente talenten die het van talent tot basisspeler geschopt hebben. Daarnaast is Drost een zeer begenadigd autocoureur. Hij wordt dan ook de Max Verstappen van Zwolle genoemd. Wie weet, maar voorlopig concentreert hij zich op zijn carrière als profvoetballer.

 2. Mooi stuk 100% anti laagvoorhoofd en fuck de gulden, daar koop je tegenwoordig toch niks meer voor!
  We keren volgend seizoen gewoon terug waar we horen hoor…. de eredivisie

 3. Foto’s en namen van daders??? Wil graag een banaantje eten met die laagvoorhoofdigen.

 4. Ook het bedrijfsleven houdt niet van onze Nazistische achterban zo blijkt uit onderstaande tweet van onze voorzitter.

  Edwin Lugt
  Edwin Lugt – ‏@EdwinLugt

  @Raymon_Deventer Is geen kwestie van wel of geen risico nemen, er is bij onze club simpelweg geen enkele interesse in skyboxen.

 5. Legt de KNVB ons ook zo’n sanctie op?

  Russische bond mild voor Spartak na racistische uitingen

  Alleen kinderen onder de twaalf jaar en vrouwen mogen de komende twee uitwedstrijden van Spartak Moskou bezoeken. Dit omdat supporters van de club van Quincy Promes zich hebben misdragen.

 6. Het feit dat Wijnaldum geen aangifte tegen de supporters zegt in mijn ogen al genoeg. Nogmaals waar twee vechten hebben er twee schuld.

 7. Hebben jullie gisteravond ook zo genoten van Atletico Madrid – Real Madrid? Niet zozeer van het voetbal. Het was voornamelijk vechtvoetbal, maar wel van die trainer van Atletic. Diego Simeone. Wat een dynamiek. Geniaal. 90 Minuten lang pept hij zijn team op door langs het veld te rennen, de scheidsrechter en de vierde te bestoken en desnoods de dug-out in elkaar te rammen.

  Hij doet mij denken aan onze eigen Robert Maaskant. Dezelfde dynamiek en fanatisme. Geweldig om die coach bezig te zien. Hij stuwt zijn team op naar successen.

  Als je dan onze eigen Dennis Demmers ziet. Wat een verschil. Een dooie die zo onder de rok van de kapelaan vandaan lijkt te komen.

  Wakker worden Dennis en neem een voorbeeld aan hen. 90 Minuten je team ondersteunen doe je niet door als een zoutzak onderuit te hangen. Jij bent verantwoordelijk en gelooft toch ook nog in onze kansen? Nou straal dat dan uit en doe er wat aan.

 8. Bvho homofiele!!!

  Ps ik verlang na een 20 jaren jongere jannie

  Hoeveel goan er mee uut na roffa zondag?

 9. Dennis d en michiel b je vraagt je sons idd af als er een shit is van de cameras of ze het beeld hebben stil gezet…
  Sluit mooi aan de selectie passieloos!

  Bvho love you😘

 10. Haha klasse Colombia. We zijn in onderhandeling met Madame Tussauds. Poppen hoeven ze daar niet te maken want die staan bij ons al op het veld of zitten op de bank. Wat moet van Marwijk wel niet van dit amateuristische zooitje denken? En wat heb je aan een spitsentrainer in de persoon van Eijkelkamp als we geen bruikbare spits hebben. Laat staan dat we in staat zijn een fatsoenlijke aanval op te kunnen zetten. Gelukkig hebben we wel een hele goede conditietrainer. We staan alleen maar stil net als de poppen in Madame Tussauds.

 11. Ook wat voor ons kinderen onder de 12 jaar, dan zit het nog steeds vol! Huuuuuuuuu! Volgend jaar jupiler zonder geluk zoekers

 12. Colombia, nog de groetjes van Tanja Nijmeijer. Ze heeft geleerd te overleven onder moeilijke omstandigheden en biedt zich nu aan bij GAE als extra klankbord (naast Bertje en Rene).

 13. Bozen, non voglio abusate mia teoria . Ron Jans è un esempio migliore . Lui è un criminale nata .

 14. Maar nu even serieus. We moeten over voetbal praten!!! We moeten achter het team staan!!!! We moeten altijd blij zijn!!!! Lugt is de beste voorzitter ooit!!!! We moeten munten meenemen en die investeren in bingokaarten!!!!

 15. Nice!!!
  Ik neem (stoute)tanja wel in huis mmmm..
  Ze komt wel van buiten de eu(nl paspoort ingeleverd)
  Dus een minimaal salaris van 250.000e
  Dat is tanja wel waard!!
  Beste move dit seizoen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s