GAE op weg naar nacompetitie

– Omdat GAE aan de afgrond staat is BvhO heel tijdelijk terug (het is dus maar voor even). Het moet gewoon.. –

Over de wedstrijd tegen FC Twente is al genoeg gezegd. De 1-0 voorsprong bood hoop, maar uiteindelijk bleek onze ploeg te zwak om voort te borduren op die voorsprong. Tel daarbij het ontbreken van wat geluk op, en het is weer een verliespartij. De vijfde nederlaag in eigen huis op rij: een nieuw record.

Het is duidelijk dat de selectie totaal lamgeslagen is, angst, lusteloosheid en desinteresse vechten om voorrang in de spelersgroep. Wie weet loopt er ook nog een speler tussen die echt gelooft dat we de nacompetitie nog kunnen of konden ontlopen, maar dat valt sterk te betwijfelen.

Overigens was er nog wat hoop geweest op directe handhaving als er ‘normaal’ gevoetbald werd. Kijk naar de programma’s van NAC en Heracles en je weet: op papier kan het nog. Zo spelen NAC en Heracles nog tegen elkaar, spelen wij nog tegen Heracles en krijgen NAC en Heracles nog te maken met respectievelijk Ajax en PSV/AZ. Echter, in de praktijk zou zelfs Peter Boeve niet genoeg clichés kunnen bedenken om tot lichtpuntjes te komen.

Het wordt dus nacompetitie. Volgende week mogen de spelers even genieten van de Kuip (punten zitten er niet in), daarna spelen we nog drie wedstrijden om in vorm te komen voor de nacompetitie. In de nacompetitie treffen we dan clubs als FC Oss, FC Volendam, Roda JC, FC Eindhoven en Almere City (jazeker, zij hebben een periode te pakken). Daar zitten kwalitatief een paar redelijke teams tussen, en een paar zwakke. Eén ding hebben ze gemeen: zij hebben straks allemaal zin in de nacompetitie en hebben niets te verliezen. Voor GAE zal het omgekeerde gelden, eerst zal het team in slaapstand de reguliere competitie afmaken om daarna met tegenzin in de nacompetitie aan het werk te moeten. Op basis van voetballende kwaliteit, die ondanks alles nog altijd hoger is dan van de meeste teams uit de eerste divisie, moeten we ons dan zien te redden. Moreel gezien wordt het loodzwaar.

In de nacompetitie moet het natuurlijk losgaan in de Adelaarshorst want er staat bijzonder veel op het spel. Uitgerekend dit jaar kan GAE qua begroting een stevig fundament leggen met de mogelijkheden die de verbouwing biedt. Maar bij degradatie mag je saneren en verbouwen tegelijk, een combinatie die GAE weleens jarenlang in de eerste divisie kan houden. Kortom, niet alleen het eredivisieschap van volgend seizoen staat op het spel, ook een structureel verblijf in de Eredivisie. De spanningen vanuit de achterban lopen dan ook op.

En als het dan misgaat, waar is het dan misgegaan ? Het vertrek van Houtkoop en Antonia, zonder goede vervangers, en een bijzonder bleue keeper, plus een supportersschare die iets teveel achterover leunde in het tweede seizoen Eredivisie, lijken dan de voornaamste oorzaken.

We zullen in mei 2015 een nacompetitie spelen die precies hetzelfde doel heeft als die van mei 2013: Eredivisie. Het is nu zaak voor spelers en supporters om het recente verleden te vergeten, en te beseffen waar we vandaan komen. Alleen zo kunnen we met overtuiging de nacompetitie in.

39 gedachten over “GAE op weg naar nacompetitie

 1. Deze selectie kan niet beter. Qua begroting en onze plek op de ranglijst is dit reëel.
  Hopelijk voldoende kwaliteit voor de nacompetitie en anders maar weer naar de Bier-league.

 2. Ps edwin lugt,..voor De vertrekkende spelers, zullen spelers terug komen van het zelfde niveau!
  Misschien nog wel beter!
  Onze supporters hoeven zich absoluut geen zorgen te maken!

  Edwin lugt held!

 3. Tja
  Het zit niet ook niet mee
  Het lijkt ook of de spelers er geen vertrouwen in hebben
  Maar toch geloof ik in onze kansen in de nacompetitie zeker als we 17e worden
  Programma lijkt dan op papier gunstiger zoals het nu lijkt…

 4. Laten we niet overal in terugkeren!

  Verdomme Demmers je zei zelf d’r an met de lippe maar weinig van gezien!
  Of lopen de spelers nu al op hun tenen?!?! Terwijl het seizoen nog met een paar wedstrijden te worden verlengd lijkt het!!!!

 5. Leek helemaal nergens op,wij niet en scheids nog minder

 6. Turuc rode kaart tegen heracles begin van alle ellende.

  Maar het is simpel. Als we niet in staat zijn om 2 juupclubs uit te kunnen schakelen zijn we gewoon niet goed genoeg.

  God behoed ons van degradatie. Daarna alle amsterdammers retour !

 7. Allereerst bedankt Bozen, ik kan wel ff een uitlaatklep gebruiken…!

  Wat een kut-selectie, ze kunnen gewoon niet beter. Waardeloos aankoopbeleid. In de breedte sterker geworden, nah het zal wel. Ik zie geen team met kwaliteit en sowieso geen TEAM.
  Vorig jaar kwam bij onze spelers nog het schuim op de bek als tegenstander lag te rollen op het veld. Heb me dood zitten ergeren vanmiddag dat wij gelijk de bal over de zijlijn tikten als er weer zo’n duitser lag te janken op de grond. Geen passie, geen beleving.. Helemaal NIKS!

 8. Zeik normaal vaak op slechte sfeer vanuit supporters, maar deze selectie maakt het gewoon onmogelijk dat de vonk overslaat naar publiek. Sommige spelers kunnen niet beter, andere moeten stoppen (kolder) en weer andere zijn te beflikkerd om te lopen (snelwandelaar Plet). Hoe moet je in hemelsnaam dit zootje nog aan de praat krijgen ? Krijg de bibbers van tegenstanders straks als Eindhoven en Volendam en zeg dat niet voor de grap, was het maar een grap…

 9. Het enge is dat de tegenstanders in de nacompetitie niets te verliezen hebben en wij juist wel. Zij hebben juist zin in de nacompetitie, voor onze spelers is het een last, zij lijden geen gezichtsverlies als ze niet promoveren, wij wel als we degraderen. Kortom, moreel staan de tegenstanders in de nc al met 1-0 voor.

 10. Waardeloze wedstrijd, waardeloze trainer, waardeloze sfeer. Kortom ….. W A A R D E L O O S !!!

 11. Heeft iemand een idee tegen wie we (mogelijk) moeten in de nacompetitie?

  Verder zie je geen vertrouwen/motivatie bij sommige spelers. Erg KUT

 12. Boze van het oosten stelletje nep supporters.
  spreek mij fatwa over jullie uit.

  Ik ga weer lekker naar roodgele

 13. wat een zaadinstelling dit team. De enige die erin kletst is Vriends. Duits kan hen doet het ook, maar deed niet mee. De rest van de dames protesteert niet eens na de zoveelste absurde beslissing van Heinrich Himmler. Bij de penal zag ik alleen Verhoek een beetje protesteren. Het (voetbal en sfeer) wordt echt met de week triester. Een prestatie op zich. Met zo’n instelling verliezen ze nog van rodah raalte 6

 14. Jongens ik ga niet alle vuile was buiten hangen, dat laat ik aan anderen over. Rest mij te zeggen dat ik mijn conclusies moet trekken: helaas mocht het niet zo zijn dat ik met Emmen wraak op GAE kan nemen in de play-offs.

  ps: PEC Zwolle schrijf je dus eigenlijk anders. Is niet PEC, maar PECH Zwolle.

  pss: Mijn naamgenoot Joop Monsterman hing ook nooit de vuile was buiten. Hij waste trouwens alles mooi wit.

  ptss: Heb echt een trauma overgehouden aan mijn tijd bij GAE. Nogmaals hang niet de vuile was buiten.

 15. Wijnaldum op de vuist met supporter enige tijd na wedstrijd,..tja..

 16. Wijnaldum knokken? Als het waar is is dat heel slecht….. Waardeloze voetballer is het sowieso !!!!

 17. Als-tie net zo knokt als-tie voetbalt ligt ie na 1 tikkie al gestrekt en staat ie de eerst paar uur ook niet meer op

 18. Voordeel: weer eens reageren op deze website.
  Nadeel: we staan er kut voor. Maar goed had iemand verwacht dat het makkelijk zou worden?
  Ik niet in ieder geval, wel gehoopt, niet verwacht.

  Maar goed belangrijkste is nu om op de een of andere manier die nacompetitie te overleven.
  Dat kan op 2 manieren.
  Inzet spelers en staf. Het is er gewoon op of eronder, ik maak me daar zorgen om. Ik heb al maanden het gevoel dat men niet snapt wat er nodig is om degradatievoetbal te spelen en te overleven.
  Dat we slecht zijn, prima, daar kan ik mee leven, dat het lijkt alsof men het wel best vindt niet.
  Nacompetitie accepteren en er vol voor gaan, almere, emmen of oss moet je toch godverdomme kunnen hebben.

  Inzet fans.
  De club heeft ons nu het hardst nodig, we moeten er in blijven. Hoe maakt niet uit.
  Dan zien we volgend seizoen wel verder.

  Ik heb voorlopig nog even geen zin om naar Jong Ajax – Eagles te moeten. Fuck dat.

 19. Rand van afgrond? JL is gewoon met beide beentjes weer op de grond terechtkomen. Daar waar we blijkbaar thuishoren. Kutsupporters ook gelijk kwijt. Het is net als met een man: wanneer hij veel geld heeft en daarom succesvol is, zwermen de vrouwen om hem heen. Is hij zijn geld en bijbehorend succes kwijt, zijn ook de vrouwen weg. Zo zal het ook gaan met de club. Die slapjanussen die nu op de tribune, het veld en in de bisneslaunsj staan. Volgend jaar allemaal weg. Het enige verschil is dat een man met geld veel kan neuken, terwijl de club en de trouwe supporters vooral geneukt zijn.

 20. We lopen mooi voor lul zo met de door Dennis Demmers/Edwin Lugt gejatte slogan D’ran met de lippe. Het leek weer helemaal nergens op gisteren. Sinds Januari 2014 is het verval al ingezet en het lijkt erop dat de val steeds sneller gaat. Dit gaat helemaal mis. We gaan naar de kloten.

 21. Hahhahahahahahahahahaha. Wij zijn er volgend jaar ook gewoon bij. Puuuuuussy’s!

 22. Helemaal klaar mee, verliezen kan altijd maar dan wel met 100% inzet en tukkersbloed aan de schenen. Stelletje lafbakken met hun mooie praatjes. Nieuwe supporters zingen de ploeg ook nog vrolijk toe na de zoveelste passieloze wanprestatie. Liefst schoon schip maken met alleen maar mensen die zich willen inzetten voor de club en niet dat halfbakken gedoe!

  PS: Bozen bedankt.

 23. GA Eagles gaat belagers Wijnaldum keihard straffen
  De clubleiding van Go Ahead Eagles keurt de gebeurtenissen rond Giliano Wijnaldum, na de wedstrijd tegen FC Twente zondagmiddag, ten zeerste af en heeft met afschuw kennis genomen van het incident dat rond het stadion plaatsvond. De club gaat stappen ondernemen tegen de betrokken personen. Dat laat GA Eagles weten in een verklaring.

  Maandagochtend is het ernstig incident grondig bestudeerd en gereconstrueerd. “Uit objectieve getuigenverklaringen is helder geworden dat Giliano Wijnaldum zowel verbaal als fysiek ontoelaatbaar is bejegend. Er zijn ernstige racistische uitspraken richting Wijnaldum geuit en de speler is na het verlaten van het parkeerterrein bij het stadion achtervolgd en in het nauw gebracht”, stelt de club.

  Go Ahead Eagles wil en zal niet accepteren dat de veiligheid van zijn spelers in het geding komt. Daarnaast wijst Go Ahead Eagles iedere vorm van racisme af. “Racistisch gedrag past niet bij de club en personen die zich hieraan schuldig maken zijn niet welkom. Dit is het zoveelste racistische indicident de laatste jaren. We zijn het nu beu”

  Go Ahead Eagles gaat stappen ondernemen tegen deze domme uitlatingen. De club doet ook een zeer klemmend beroep op zijn achterban het team en de staf daadwerkelijk te steunen en deze foute fans aan te geven bij ons of de politie.

 24. Vind racisme net zo kansloos als dat aanmoedigen tot anoniem klikken richting politie.

  Nacompetitie overleven kan alleen als bert van marwijk het roer overneemt die dwingt wel respect af @ij de spelers

 25. Het CIDI is actief op zoek naar antisemitisch geluid tijdens Go Ahead Eagles – FC Twente. We hebben nog niets kunnen vinden maar we zetten door. U kunt ons tippen op CIDI.nl.

 26. Laat Lugt in godsnaam een keer z’n tyfusbek houden. Wat doet die man popiejopie? ik walg er echt van. Nooit heb ik deze man over discriminatie, intimidatie etc. etc. horen praten, maar nu media bloed ruiken na een racistisch incident staat meneer Lugt vooraan om zijn afschuw te uiten. Die paar mongolen die al jaren hun racistische bek niet kunnen houden en al jaren bezig zijn met dit soort teksten en intimidatie naar donkere spelers, die mongolen lopen er al jaren rond en worden al jaren het handje boven het hoofd gehouden door meneer Wientjes(ook een racist maar dat terzijde) en meneer Lugt. Mensen die vaak bij GAE komen weten exact wat ik bedoel. Lugt het zijn jou vuile kontenlikkers die dit gedaan hebben dus neem je verantwoordelijkheid, drink nog een biertje met ze en rot daarna aub op!!!!!!
  Lugt schijnheilige bloedhond, ROT AUB OP en neem je rotzooi mee.

 27. Het eerste half uur was om aan te zien daarna knakte de ploeg door Higler die een penalty gaf onterecht als je de beelden goed bekijkt en daarna de 1-2 die werd gemaakt. De derde treffer werd je ook flauw van want er werd niet eens verdedigd. Verder zouden we de nacompetitie nog kunnen ontlopen, maar dat gaat niet meer gebeuren. Nu Foeke weg is zijn de spelers het haasje die natuurlijk ook flink balen dat het allemaal kut is.

  Verder heeft Foeke natuurlijk veel te lang geteerd op het werk van Ten Hag, maar binnen de club is er zoveel onrust ook al zullen ze dat niet openlijk bekennen.

  Ik wil het woord eerste divisie niet uitspreken, maar ben er ow zo bang voor omdat ik geen enkele verbetering in het spel zie. Tja het eerste half uur daar moeten we het mee doen.

  Succes aan onze staf om alle kopjes weer de zelfde richting in te krijgen op naar het duel in de kuip en vooral om alles goed te krijgen voor die verdomde nacompetitie.

 28. Gevonden op internet:

  Laten we even de feiten erbij halen..
  -Wijnaldum is niet opgewacht, hij kwam die gasten gewoon tegen. Deze vertelden hem dat ie moet presteren. (Nog geen erg woord gezegd)
  -Meneer begon bijdehand te doen wat een reactie uit lokte
  -Het gaat uit de hand lopen en iemand noemt hem een kankerzwarte
  -Vervolgens reageerd hij terug met kankersupporters

 29. Frank Boeijen – Zwart Wit

  Hij liep daar in de stad
  ’s Avonds laat
  Plotseling aan de overkant
  Zag hij ze staan
  Iemand riep “je hoort niet bij ons”
  Mes, steek, pijn

  refr.:
  Denk goed na aan welke kant je staat
  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Maar in de kleur van je hart
  Maar in de kleur van je hart

  Donker was de straat
  Op weg naar het plein
  Een taxi, het is te laat
  Het is voorbij
  Wie wil er bloed op de achterbank
  Van de werkelijkheid

  refr.
  Denk goed na aan welke kant je staat
  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Maar in de kleur van je hart
  Maar in de kleur van je hart

  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Maar in de kleur van je hart
  Maar in de kleur van je hart
  Maar in de kleur van je hart
  Maar in de kleur van je hart

  Ik begrijp het bestuur dan wel.

 30. T gaat al mis dat er spelers na afloop een beetje tof lopen te doen met hun westerse matties.

  Stelletje hondenkoppen zijn gewoon op hun werk en dienen zich proffesioneel te gedragen.

  Ik vind het niet raar dat daarbij een reactie komt en in een bezopen bui roept iedereen wel iets wat niet zo snugger is, voor de rest moet die fatsie met ze dikke reet even beseffen dat het geen een klojo is die nog geen bal heeft geraakt met ze dikke reet.

  Met zijn ‘kk supporters’ mafkees.

 31. GAE veroordeeld zijn eigen supporters zonder dat deze zijn gehoord. Het verhaal van een objectieve steward (bestaat die uberhaupt) en Wijnaldum plus homeboys was genoeg voor GAE om met een statement te komen, Je mag iemand niet discrimineren. Wel mag je schelden met ziektes en supporters slaan. Zeker als je een speler van GAE bent. Aldus Lucht en friends. Weten we dat ook weer. Ik pas wel op als ik Jules zie lopen. Voor je het weet heb je een blauw oog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s