Boze Boris: Er moeten nu koppen rollen

Boze Boris over de situatie waarin we nu beland zijn.

De titel van dit stuk klinkt nogal opruiend. Ik wil dan ook benadrukken dat ik mensen niet oproep om koppen te laten rollen. Het is ook niet per se mijn mening. Het is meer een constatering van mijn kant wanneer ik alles wat er gebeurt is de afgelopen twee weken op een rijtje zet.  Het ontstane oproer is meer dan begrijpelijk. Supporters zijn door het bestuur van de club in twee weken tijd niet één, niet twee,maar talloze keren in het gezicht gespuugd. Supporters die de club trouw zijn tot op het bot. Supporters die de club bestaansrecht geven. Supporters die hun spaarzame geld en vrije tijd in de club hebben gestoken.

Het huidige bestuur had al het lef om deze supporters vol een vuige roggel in het gezicht te spuwen door Rosec als beveiligingsbedrijf binnen de club de controle te geven over het hele veiligheidsbeleid en de uitvoering daarvan. Ze spuwde de supporters vervolgens nog een dikke klodder in hun mond door supporter Ludwig B een stadionverbod te geven( ik hoef hier niet uit te leggen wat Ludwig voor de club heeft betekent, als het je niet bekend is google je het maar even). Ondanks dat het schandalig was wat Ludwig overkwam en hierdoor aan het licht kwam hoe Rosec zich de club had ingezogen, bleven supporters beleefd en stelde braaf een petitie op. Supporters hadden het op internet over beschaafde acties tegen het supportersbeleid. Het bestuur leek terug te krabbelen en stelde een, wat zij noemen, onafhankelijk onderzoek in. Dertien prominente supporters werden uitgenodigd om de club te vertellen wat er mis was gegaan. Er zou naar de supporters geluisterd worden.

Wat er vervolgens gebeurd is in de hoofden van Edwin Lugt en zijn vriendjes zal voorlopig een raadsel blijven. Feit is alleen dat ze, na al fout op fout gestapeld te hebben, de grootste fout tot nu toe maakten. Maandag werd bekend dat Ludwig  alsnog een stadionverbod door zijn strot geduwd kreeg. Naast het gegeven dat de club hiermee een prominent figuur die staat voor de clubcultuur van GAE voor een onbeduidend akkefietje een stadionverbod oplegde,  heeft de club er doelbewust voor gekozen om de actie Stadionmuur te vernietigen. Een actie waar supporters van Go Ahead Eagles hun eensgezindheid tonen door kosten nog moeite te sparen om de muur te behouden. De muur die het uiterlijk van de Adelaarshorst compleet maakt; de muur die symbool staat voor de club, de supporters en clubcultuur; de muur die na jaren van verwaarlozing een mooie plaats in de Nederlandse voetbalbeleving ging krijgen. Die muur, die staat voor de club en haar supporters, die wordt nu door de club met een hele domme beslissing neergehaald. De symboliek zou o zo prachtig zijn ware het niet dat het een enorm trieste gebeurtenis betreft.

De laatste smerige roggel in het gezicht van de club en de supporters was afkomstig van voorzitter Lugt. Hij stelde maandag, naar aanleiding van het doorgezette  stadionverbod voor Ludwig, het volgende. Ik citeer: “Niemand is groter dan de club!” En hier laat deze populist eindelijk zijn ware gezicht zien, namelijk dat van een man die totaal geen zicht heeft op wat de club, wat Go Ahead Eagles  is. De voorzitter snapt dus niet dat mensen zoals Ludwig en zijn medesupporters simpelweg de club zijn! Ja Edwin, WIJ-ZIJN-DE-CLUB! De enige verklaring voor zoveel domheid  kan zijn dat de voorzitter of totaal de weg kwijt is of doelbewust aanstuurt op een conflict met de trouwe aanhang. Vul het zelf maar in.

Vijfentwintig jaar geleden maakte het Oost-Duitse volk  met de kreet ‘Wir sind das Volk!’(‘wij zijn het volk) duidelijk dat ze van het dictatoriale, corrupte en decadente bestuur van hun land af wilde. Een bestuur wat zich voordeed alsof het onderdeel was van de gehele bevolking. Een bestuur dat riep dat ze er voor het volk zaten. De gelijkenissen tussen het bestuur van  de DDR en het huidige Eagles bestuur is zorgwekkend. Waar het bestuur van de DDR riepen dat ze er voor het volk zaten, roept ons bestuur dat ze er voor de supporters zitten. Waar de DDR trots reclame maakte met hun succesvolle proletariërs, roept ons bestuur iedere keer dat ze trots zijn op de volkclub Go Ahead Eagles. Waar ze in de DDR de Stasi hadden om bevolking af te luisteren om ze vervolgens op te pakken en voor nietszeggende zaken te vervolgen, heeft onze club de politie om ons af te luisteren en  Rosec om ons voor nietszeggende zaken een stadionverbod op te leggen. Waar de bestuurders van de DDR vooral bezig waren hun eigen vriendjes op belangrijke plekken te plaatsten ten koste van de arme bevolking, is ons bestuur bezig hun vriendjes(Rosec, TCR) bepaalde voorrechten te geven ten koste van de supporters. De Oost-Duitse bevolking riep ‘Wir sind das Volk!’, wij roepen hopelijk zaterdag ‘Wij zijn de club!’. Het enige verschil is dat de DDR een muur bouwde om de verdeeldheid en scheiding tussen de Duitsers te benadrukken, terwijl ons bestuur de muur die de eensgezindheid en trots van de Go Ahead-supporters symboliseert juist wil afbreken.

Er is geen weg meer terug. Er moeten helaas koppen rollen; Of de fanatieke supporters moeten uit het stadion geweerd worden waardoor de club Go Ahead Eagles zich in alle rust kan ontwikkelen tot het AZ aan de IJssel. Of diegenen die verantwoordelijk zijn voor deze schandalige genbeurtenissen, voor deze schoffering van de eigen trouwe aanhang, stapt op. Ik ben bang dat er geen tussenweg meer is. En nee, dat is ook dit keer niet de schuld van de supporters.

Advertenties

32 gedachten over “Boze Boris: Er moeten nu koppen rollen

 1. Erg mooi verwoord! Er is m.i. geen weg meer terug. Als we nu toegeven en niets ondernemen zijn wij als fanatieke supporter absoluut niet meer geloofwaardig. En dat is iets wat ik NIET wil! En ik denk velen met mij. Wij moeten opkomen voor onze belangen en ons niet laten piepelen door passanten. En zo denk ik erover… AMEN!

 2. Heel mooi en netjes geformuleerd! Hulde!!!
  Denk dat dit een hele juiste weergave is van de impasse waarin de club zichzelf ingedrukt heeft!

 3. @bob meijer @theo veldman allebei operhoofden rosec oprotten

  @bob vroeger was je al een vieze ventje

 4. bla bla bla niemand doet wat zoals gewoonlijk en het is niet alleen menneer l.b. er zijn zat voorbeelden

 5. Ik ben blij dat een sponsor zich hard maakt tegen de schrijnende situatie zoals die in onze horst is ontstaan. Fouillering van kinderen…. Ik mag hopen dat ik mensen niet hoef te vertellen waarom dat belachelijk is. Ik ben de laatste jaren in een aantal stadions mijn club achterna gereisd. Ik ben in de Arena geweest, Eindhoven, Breda, Heerenveen, Alkmaar, Utrecht. Overal op de thuistribunes tussen de thuissupporters. Nergens ben ik gefouilleerd! Nergens! De enige club waar ik om de twee weken weer betast wordt is mijn eigen club. Dit mag niet zo doorgaan het is nu klaar. Het gaat niet alleen om Boosveld, het gaat er om dat we systematisch als zware criminelen behandeld worden. Wat zeg ik, zware criminelen worden vele malen beter behandeld dan een 7-jarige supporter van Go Ahead Eagles. Het is klaar. Rosec en Wientjes NU er uit! Geef me anders maar een stadionverbod, dan ben ik er ook van af.

  @anoniempje

  Zaterdag gaan we wel wat doen hoor, maak je maar niet druk.

 6. En zo is het!

  Zou mooi zijn als er een groot doek gemaakt kon worden met de tekst WIJ ZIJN DE CLUB.

 7. Deze sjaal biedt gaeheerde aan voor € 4,50 p.stuk.

 8. ‘Gastvrijheid ver te zoeken in Adelaarshorst’
  Gepubliceerd op woensdag 19 november 2014 om 11:16icon Samen met Ludwig Boosveld en Roy Beumer was Henk Koning het brein achter ‘Actie Stadionmuur’. Er werd geld ingezameld door fictieve bouwstenen te verkopen om de ‘heilige’ stadionmuur te behouden en te herstellen. Inmiddels werden duizenden euro’s opgehaald, maar trekken de initiatiefnemers de stekker uit de actie vanwege strubbelingen tussen supporters en de afdeling veiligheid van de club. “Ik kan mezelf er niet toe zetten om energie te steken in de club die op deze manier met iconen onder de supporters omgaat”, legt Koning uit waarom hij zich terug trekt.

  Koning doelt op de situatie rondom medeorganisator Boosveld, die een stadionverbod kreeg opgelegd voor drie maanden en zes maanden voorwaardelijk. “Het meest tegenvallend vind ik het feit dat de club niet het vermogen heeft om het op een andere manier op te lossen. Het had gewoon op een goede manier opgelost kunnen worden door bijvoorbeeld een waarschuwing te geven of Ludwig een rondje aan het hele vak te laten geven. Je moet soms in de geest van de wet denken.”

  Hoewel de supporter het woord “club” in de mond neemt, meent hij dat het slechts één afdeling betreft. “Het is slechts een onderdeel van de club, namelijk de afdeling veiligheid. Ondanks het feit dat ik het volste vertrouwen heb in de voorzitter, gebeurt dit wel bij de club en dat levert bij mij vraagtekens op. Daarom is het denk ik goed dat we nu een statement maken en aangeven dat we niet tevreden zijn over het huidige beleid.”

  Koning is van mening dat het niet specifiek om de situatie van Ludwig Boosveld gaat, maar dat het ongenoegen al veel langer leeft onder supportersgroepen. Hij benadrukt dat iedereen zich aan de regels moet houden, maar dat er vooraf niet vanuit moet worden gegaan dat iemand zich gaat misdragen. “Niemand is groter dan de club en ook Ludwig verdient geen voorkeurspositie. Ik run zelf vier McDonald’s restaurants en daar moet ook iedereen zich aan de regels houden. Wanneer er mensen binnenkomen ga ik er echter niet direct vanuit dat ze komen om trammelant te schoppen. Bij Go Ahead Eagles wordt wel op die manier gedacht en de gastvrijheid is dan ook ver te zoeken in de Adelaarshorst in de vakken van de ‘gewone’ supporters.” Dat is geheel tegenstrijdig met de behandeling in de business club waar Koning zelf iedere wedstrijd zit. “Daar zou ik gerust met een dergelijk sjaaltje kunnen lopen en niemand die daar wat van zegt.”

  Volgens Koning is herkenning de reden dat de bom nu barst bij supporters van de Deventer volksclub. De situatie waar Ludwig nu in verkeert is volgens hem identiek aan vele andere gevallen. “Iedereen herkent er wel iets in. Er is gewoon erg veel ongenoegen over hoe er wordt omgegaan met de supporters in het stadion. Een schrijnend voorbeeld is dat kinderen van zeven jaar worden gefouilleerd bij binnenkomst.”

  Koning wil dat de club het beleid onder de loep gaat nemen en ziet dan wel of hij ooit weer wat voor de club gaat doen. “Go Ahead Eagles moet stappen maken in het supportersbeleid. De club moet supporters als gasten gaan zien. Geloof me, als de club die stap weet te maken, is er veel minder idioot gedrag op de tribunes waar te nemen. Dan is iedereen minder snel geneigd om de boel op stelten te zetten, omdat je gewoon goed behandeld wordt.”

 9. Zie nu dat ie al gepost was. Waarvoor sorry

 10. GAE heerde, we gaan later vandaag op deze site even reclame maken voor je sjaals.

 11. Ik weet niet of jullie Hans Robben kennen maar deze Gore christenhond met CDA achtergrond heeft jaren in gemeenteraad gezetten en heeft alles wat rood geel was weggevaagd
  Deze man is op hand van god en heeft orde entucht op z’n pik getatoeëerd , DIT IS EEN HELE SLECHTE WENDING IN DEZE KWESTIE.
  Weer eens en te meer duidelijk dat we worden genaaid door deze kutzooi.

 12. Blij dat m’n cobra6 bestelling binnen is
  Wordt letterlijk vuurwerk zaterdag
  BAM Jonguh

 13. Goed verhaal Boris!
  Vergelijking met Oost-Duitsland klopt helemaal.
  @Woland: zo denk ik er ook over, dan maar een sv. vindt erzo geen klap meer aan.
  Dan maar Foks kijken.

 14. Vak 6 ultra’s?

  Ben jij wel goed wijs kneusje?

  Als je zo vel tegen deze veranderingen bent en het beleid en het verneuken van het DNA en clubcultuur enz.

  WAAROM HEET JE DAN IN GODSNAAM ULTRA’S?

  LES 1: EEN VOLKSCLUB ALS KOWET HEEFT GEEN ULTRAS EN ZAL DAT OOK NOOIT KRIJGEN!

  ultra’s is iets voor jodenclubs zoals twente zwolle of ajax, NOOIT IN DEVENTER.

  het eerste beste ultra groepje in Deventer mep ik persoonlijk het stadion uit.

  P.s. zulke dingen zet je niet op Internet die doe je gewoon met je kut vuurwerk fooligan.

  DJK

 15. Hij klinkt als een opruiende ollenaar die mongool

 16. Door al het tumult om de heer Boosveld denken de meeste supporters dat het om het sjaaltje gaat. Niemand krijgt een verbod die een sjaaltje toont, is daar wel eens bij na gedacht.
  De reden van het stadionverbod was niet het sjaaltje maar de werkelijke reden is dat de heer Boosveld een vrouwelijke steward heeft geslagen en op dat moment zeer agressief tegen de beveiligers van Go Ahead Eagles was. Dus waarom is het niet terecht dat de heer Boosveld een stadionverbod heeft gekregen. Een doorsnee supporter had hier denk ik minimaal twee jaar voor gekregen. Dit zijn de ware feiten wat iedereen denk ik niet heeft mee gekregen.
  Als je het zo bekijkt is het dan zo raar dat de heer Boosveld een stadionverbod heeft gekregen.

 17. Vakkie 17

  Tuurlijk jongen, als je het niet snapt reageer dan ook niet. Met je zielige bullshit. Als hij een steward had geslagen hadden ze dat echt wel in die brief gezet die iedereen mee kon lezen op twitter. Domme kneus. Oprotten! volgens mij ben je gewoon die hoerenzoon van een Wientjes.

 18. Ik weet niet of Vakkie 7 gelijk heeft, maar denk wel dat er niets was gebeurd wanneer Ludwig zijn club had aangemoedigd in plaats van met zijn sjaaltje Twente supporters te provoceren.

 19. Ik vind gewoon dat je stewards bij de ingang moet zetten en zonder fouileren de mensen op de thuisvakken weer laat voelen dat ze welkom zijn. Je hebt geen mensen nodig van buiten de club die voor de vakken gaan staan om alles in de gaten te houden. Als je ziet hoe we bij Heerenveen werden behandeld petje af dan loopt kowet wel heel ver achter en word je hier gewoon zeer slecht behandeld. Akie voeren tot het beter wordt en niet opgeven. Zaterdag moet de eerste stap worden in deze richting.

 20. Goed verwoord boze en er zitten gewoon feiten van waarheden in klaar en ik blijf er bij rocec moet gewoon weer oprotten uit ons stadion word het weer een stuk gezelliger in het stadion

  Ik zeg maar zo eagles is van ons.

 21. vak 17 minder die lui gaan pijpen, komt er ook niet van dat gelul uit

 22. Een oud steward.
  Aanpakken die lui willen toch niet luisteren
  Zelfs niet naar hun eigen stewards.
  Ze denken alleen maar aan hun eigen belangen.
  Nu doen ze 1 wedstrijd geen beveiliging inzetten om de boel te laten sussen en de volgende thuiswedstrijd staan ze er weer.
  Ik speek uit ervaring heb er jaren lang gelopen als steward
  Je kunt praten als brugman ,maar je kunt net zo goed tegen een muur lullen , die doet er ook niks mee.
  Ik ben nu ook gewoon weer supporter en ben blij dat ik gestopt ben als steward
  Ik had met mijn functie aardig wat te zeggen binnen de stewards organisatie maar er werd gewoon niks mee gedaan.
  Ik zou zeggen vooral door gaan met het genen wat jullie nu doen.

 23. Komt goed “Anoniem”… Greetz een andere kale.

 24. Gaat de anonieme kale nu ook mee naar uitwedstrijden onder het genot van een biertje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s