Haatcampagne gestart tegen ‘racistische’ Eagles

Ja hoor, daar gaan we! Na vorig seizoen het troetelclubje van de eredivisie geweest te zijn, zitten we nu in het verdomhoekje van de KNVB. Een van de grootste bobo’s en criminelen die het overkoepelende bestuursorgaan van Ajax heeft voortgebracht, beticht Go Ahead namelijk van racisme, en dat betekent meestal stront aan de knikker. Michael van Praag(ja, dat fossiel bestaat helaas nog steeds) klaagt tegenover Fox over racisme op en rond de Nederlandse voetbalvelden.  En ja, ook Go Ahead Eagles wordt genoemd door de heer Van Praag. Volgens van Praag moet de club meer doen om de supporters in het gareel te houden. “Ordnung muss sein!”, aldus Michael.

Wat was er ook alweer gebeurd? Aan het einde van de eerste helft werd voetballer Kazim in de hoek B-side/IJsseltribune wat toegebeten door een paar supporters. Wat er gezegd werd is ons onbekend, maar Kazim reageerde daarop door iets terug te zeggen naar de supporters waarna hij vervolgens naar scheidsrechter Bjorn Kuipers liep om zich te beklagen. Diezelfde Kuipers heeft reeds aangegeven zelf niets gehoord te hebben, maar heeft het wel gemeld bij de KNVB. Tot hier niet echt iets aan de hand dus. Misschien twee of drie mongolen die iets doms geroepen hebben naar die Kazim, maar zelfs dat weten we niet zeker.

Vervolgens is het geheel zo zijn eigen leventje gaan leiden. Waarbij vooral notoire  rechts racistische media voorop stonden om een duit in het zakje te doen.  Fox ging eerst  verhaal halen bij Kazim, dat was niet bevredigend genoeg waarna ze Michael van Praag maar eens opbelde. Van Praag bedacht zich blijkbaar geen moment en begon zijn standaard riedeltje over racisme af te steken, niet gehinderd door enige kennis van zaken. Het PVV- en   Ajaxfanblad  De Telegraaf had het vervolgens over ‘apengeluiden’, waarna andere media dat klakkeloos overnamen.En zo ben je van dat gezellige Engelse clubje(dat vonden wij ook zo kut, dat ze dat van ons vonden) ineens die tokkieclub uit Deventer.  Op zich vinden we dat niet zo heel erg, waren het niet dat je van  een racisme-stempetje niet zo snel af bent. Dat betekent dan al snel: nog meer combi’s en nog meer repressie. Daar worden wij helemaal niet blij van. We hopen dus dat de club dan ook rustig en eerlijk op al deze onzin reageert, en niet meegaat in die ongenuanceerde woorden van Van Praag en populistische media.

Is er dan helemaal geen racisme op de tribunes van Go Ahead Eagles? Tuurlijk wel! De 8.000 bezoekers van de Adelaarshorst zijn ook net mensen. Tussen die 8000 mannen en vrouwen zitten altijd wel wat mensen die hun persoonlijke frustraties over het leven botvieren op mensen die in hun ogen anders zijn. Wie die racisten zijn? Dat zijn van die mensen die niet meer met de trein durven te gaan omdat ze achter iedere baard een bom zien, het zijn mensen die zich jaren lang als voor- of tegenstander bezig kunnen houden met een zwarte pietendiscussie. Dat soort mensen, en die zitten dus ook in Deventer op de  tribune net zoals ze ook in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Enschede en Eindhoven op de tribune zitten. Zijn wij dat aan het goedpraten? Muah, deze mensen moet je vooral  niet te veel aandacht geven. Het is een relatief kleine groep bestaand uit individuen met weinig eigenwaarde, een keertje smalend lachen is genoeg om deze mensen op hun plek te zetten.

O-BI-KULU!!! Jala jalala lalaKazim Richards is alweer rustig en doet het duimpje omhoog voor Go Ahead Eagles.

Advertenties

45 gedachten over “Haatcampagne gestart tegen ‘racistische’ Eagles

 1. Ik sta zelf vak 9 en het waren inderdaad een paar stumpers die die apengeluiden maakte. Misschien een stuk of 10 gedurende 3 seconde. Eigenlijk ging het helemaal nergens over, en verdient het geen aandacht. Maar die gasten mogen van mij wel uit het stadion geweigerd worden. Kom op man. In wat voor tijd leef je dan. En dat terwijl je zelf ook donkere spelers hebt. Maar zoals ik al zei. Het verdient geen aandacht. Echt zon diederik boer streek van die richards. Maar iedereen die roept dat het niet gedaan is liegt want ik stond er vlakbij.

 2. @anoniem

  Wij zeggen ook niet dat het niet gebeurd is. Het is precies wat je zegt, kleine kansloze groep stumperds. Het aantal berichten in de media waarin het geheel nu wordt opgeblazen was voor ons reden om er iets over te plaatsten.

 3. @ boze boris. Helemaal mee eens. We zeggen ook vrijwel hetzelfde.

 4. Deze gebeurtenis geeft eigenlijk twee zorgwekkende zaken weer:
  1) Het beroep journalist is dood
  2) Het woord racisme wordt te pas en te onpas misbruikt en verkracht

  Een trend die zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld is dat er geen hoor en wederhoor meer plaatsvindt bij journalisten. Het knippen en plakken viert hoogtij, waarbij men graag nog even een uit de lucht gegrepen duit in het zakje doet om de tekst even op te pompen. Er is geen tijd en geld meer beschikbaar om al die nutteloze nieuwsmedia fatsoenlijk te vullen, dus apen ze elkaar maar na (oeps, mag ik deze uitdrukking nog wel gebruiken?).

  Racisme is toch echt wat anders dan blijkbaar 3 seconden toegejouwd worden met oehoe geluiden. Dom en kansloos? JA. Racisme? NEE. Werd je nou echt systematisch uitgemaakt voor minderwaardig persoon en onderdrukt door het gehele stadion? Nee meneertje Kazim, dit valt toch onder de categorie ‘vieze rooie’ of ‘stinkende kaaskop’? Er wordt even wat geroepen om je iets te provoceren en toevallig heb je geen rood haar maar heb je een getinte huidskleur en is het eerste wat in die dronken koppen opkomt blijkbaar oehoe roepen. Daarbij was je zelf ook niet vies van een beetje provoceren toch?

  Aan racisme heb ik een grote hekel, maar zoals hij het brengt en de journalisten het groot maken voel ik me bijna persoonlijk uitgemaakt voor racist. De complete club GAE wordt zo zwart gemaakt in de media (oeps, doe ik het weer), terwijl het blijkbaar om drie personen gaat. (zelf niks gehoord)

  Lang leve de smeuïge verhalen!

 5. Kom we gaan het lekker over FC Utrecht – GA Eagles hebben dit is allemaal zonde van de tijd. Zo geven we het nog meer aandacht en dat verdiend het niet. Ik zeg 3 punten mee nemen uit Utrecht. Maakt niet uit met wie en hoe gewoon knallen in de Domstad. 650 man/vrouw mee dit moet selectie een impuls geven.

 6. 650 man naar Utrecht, kijk dat zijn aantallen waar we wat mee kunnen. Er moeten ook echt punten gepakt worden daar. Daarna gaat het heeeeel lastig worden.

  Ik hoop wel dat die gae-supporters die zo graag intiem wilden zijn met feyenoorders na afgelopen weekend definitief genezen zijn. Door die zogenaamde ‘vrienden’ van ons uit Rotterdam zitten we nu mogelijk wel een beetje in de stront. Feyenoords zijn gewoon kutvolk net als die idioten uit Amsterdam. Ze zijn wellicht alleen nog iets dommer.. Dat wel.

 7. Belangrijke wedstrijd zaterdag. Nu 3 punten pakken conjos!!

 8. Stelletje debielen kunnen niet eens normaal voetbal kijken. Juichen er een paar Feijenoord supporters dan reageren ze als een rode lap op een stier. Gewoon zielig. Onopgevoed en niet nadenkend. Hersencel: Geen. Lopen ze naar het station om op zoek te gaan naar Feijenoorders om ze een ” lesje” te leren. Get a live en ga gewoon voetbal kijken en beleven. Dan heb je het echt niet begrepen. Ik zeg: Eigen schuld dat de ME heeft moeten optreden tegen degene die zich misdragen heeft. Als je tegen Feijenoord al niet kunt gedragen als Kowet, dan kun je de boel wel gaan op doeken.

 9. @roodoplopende kanarie: de ME kenmerkt zich per definitie nu niet bepaalt door het maken van onderscheid. Toen deze gehelmde mongolen de uitgang versperden had iedereen die op dat moment evt. naar huis zou willen daar last van … Flikker op met die ME mafkees. Die lui rammen zelfs op onschuldige gehandicapte supporters (zie GAE -NEC vorig seizoen) in als ze een charge uitvoeren. Over een lap op een rode stier gesproken. Hooligans (de ”echte” tenminste) pakken alleen mensen aan die er zelf ook niet vies van een robbertje matten zijn: lees andere hooligans. En hoezo per se tegen FR wel gedragen?! Iedereen die hier te gast heeft, heeft zich te gedragen. Op de vakken zitten en juichen ok, maar als je gaat provoceren moet je de consequenties ook als een echte kerel aanvaarden.( Persoonlijk ben ik anti geweld, maar als je het doet , doe het dan goed; ipv schreeuwen achter een muurtje van 2 meter loop je er of omheen of je gaat er overheen…) De enige vraag die ik mij stel is of het hier wel om FR hooligans ging of om oude mensen die een iets te grote mond hadden. Als het laatste het geval is vind ik een dergelijke bestorming overdreven. En anders heb ik er geen moeite mee. De slechte naam hebben wij toch al. Dus waarom er dan ook niet naar gaan gedragen? De maatregelen worden er niet anders om. Als ik naar een thuiswedstrijd ga word ik gefouilleerd door Josties met een taakstraf alsof ik Folkert van der G ben om over de behandeling die je als supporter krijgt als je naar Ajax uit gaat nog maar te zwijgen. Quantanomo is klantvriendelijker. Ik ben het nbehoorlijk beu hoe Eagles haar eigen supporters continu schoffeert. Van mij mag het allemaal wel wat fanatieker en grimmiger. Hebben ze het zelf naar gemaakt.

 10. Krijg afgelopen zaterdag even een flash back..
  fortuna sittard thuis van een paar seizoenen geleden…

 11. Collins John niks voor ons, zit zonder club traint mee bij twente….

 12. als je met 100 man door 10 stewards (lees josti’s mongolen, salcon figuren en hoe noemen jullie dat allemaal nog meer) tegen laat houden, wat heb je dan te zoeken bij 15 man zgn harde kern van Feijenoord.

  Het was een stukje amateurhooliganisme eerste klas. Het enige wat er nu is, is schade aan je eigen club en verder .

 13. Tijd voor iets luchtigs en de focus te verleggen naar utreg uit ….

 14. Colin Kazim , net als de meeste buitenlanders, voelen zich te snel op hun besneden pikkie getrapt maar willen wel onze poen. OPZAUTEN met die jankerds. Zo slecht is het hier nog niet dus respecteer onze cultuur en pas je aan vetklep

 15. En onze cultuur is dus oerwoudgeluiden maken richting donkere spelers? Nou dat is in ieder geval niet mijn cultuur. Helaas mist een gedeelte van ons publiek een paar chromosomen waardoor dergelijke incidenten onze club wel eens veel goodwill en sponsoren kunnen kosten. Het is namelijk niet de eerste keer dat zoiets us gebeurd.

 16. @oudere jongere

  Definieer ‘onze’ cultuur. Want ik heb zo het idee dat jouw kultur niet de mijne is. Maar ik weet denk ik wel genoeg. Hoe staat het met de zwarte pietendiscussie?

  @kenner

  Het is een chromosoom te veel, niet te weinig.

 17. Alsof kazim-kazim weet wat wij met obiekulu bedoelen..Nu ik er over nadenk slaat het eigenlijk ook nergens op, om een willekeurige naam naar een speler te roepen.

  Of gaan we nu ook TOINE RO-RIJE naar alle gingers roepen? ;-)

 18. @oudre als je zo prat gaat op de Nederlandse cultuur dan moet je de taal ook respecteren en zout niet met au spellen mooie PVV-er …

 19. Sjonge jonge traint die jhon mee gvd die vent ret het niet eens bij barnet fc…4 e niveau Engeland! !!!! Snap echt niet waarom smeekers dan niet mee kan traine….hij is met zijn kleine jonge alleen al beter dan lewis, reimerink,de bont, bij elkaar! !!! Kut booy…oppotten met die vent laat dennis het maar doen.

 20. Wat heb je met Smeekers. Straks kom je met Mike Smal aanzetten.

 21. Doe mijdan vikkie maar…dan gebeurt er wat. Als hij er in komt zowel op de tribune als op het veld. ..en niet als je zo jonge als lewis of reimerink brenkt…zie graag een beetje bluf en durf..gooi amevoor er ma de laatste 20 min op rechts of links buiten. ..dan gebeurt er wat kut booy jammer dit…

 22. @ Daventria, sjonge jonge, lees even verder dan je neus lang is. Als je zoveel goede ideeën hebt kom deze dan dinsdagavond vertellen bij de informatiebijeenkomst voor supporters.

 23. Iedereen die hier loopt te klagen en te zeuren, worden dan wel verwacht bij de info avond.

  Dan kun je eindelijk uit je internet hooligan hoekje komen en eens echt je mond lostrekken waar Booy, Lugt en consorten bij zitten.

  Succes!

 24. Opstelling GA Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Rijsdijk, Overgoor, Duits; Türüç, Kolder, Lewis morgen.

  Turuc dus Rechtsbuiten zo te zien..
  lamzak lewis gewoon weer basis, het is niet te geloven..

 25. 4-4-2 dus….. Rijsdijk op rechts,Turuc op links. Kolder en Carl Lewis voorrin.

 26. OJA… KOLDER KONTVRIENDJE VAN BOOY
  … LEWIS KONTVRIENDJE VAN DEMMERS

 27. KOMENDE 3 WEKEN 0 PTN MET DEZE SELECTIE! BOOY OPROTTEN!!!

 28. Ach zolang het reimerink is vind ik het best

  Ik zeg kom maar op met de stunt ik zeg dat we minimaal 1punt pakken

  Rood gele Gr

  Eens een eagle altiid een eagle

 29. toch zie ik liever reimerink dan lewis momenteel…
  Die bakt er ook weinig van, maar toch nog net iets beter ( is al snel mogelijk)
  dan lewis..

  toch zie ik als opstelling wel 4-3-3 in de media..
  zal dr dus wel op duiden dat hij gewoon vasthoud aan zijn normale opstelling
  en turuc dus rechtsbuiten komt?

 30. The match will begin, met Maka weer in de basis!

  Confirmation des compos

  Togo: Djehani, Akakpo, Donou, Dakonam, Amevor, Ouro-Akoriko, Segbefia, Flo Ayité, Gakpé, Dossevi, Emmanuel Adebayor

  Guinée: Yattra, Pogba, Camara, Cisse, Issiaga, Keita, Ib Traoré, Conté, Soumah Sey, Sylla Idrissa, Fofana

 31. Heeft de trainer van Togo de opstelling net voor het begin van de match omgegooid van een 4-3-3 in een 3-4-3 en Amevor buiten de basis gehouden!

  Vind je het gek dat je dan verliest met 1-4 ….

  Togo : Kossi Agassa, Serge Akakpo, Alban Sabah, Nouwoklo Martin Kossivi, Alaixys Romao, Kossi Prince Segbefia, Dove Wome, Mathieu Dossevi, Floyd Ayite, Jonathan Ayite , Emmanuel Adebayor

  Woensdag uit winnen betekent alsnog deelname aan de Africa cup!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s