GAE krijgt serieuze tik van Excelsior -UPDATE-

Go Ahead heeft zich na twee duels in het tweede seizoen eredivisie geprofileerd als een degradatiekandidaat. Tegen Excelsior werd er met 3 – 2 verloren en dat was, ondanks een penalty voor Excelsior in de 92e minuut, geen onterechte uitslag.

Nu moeten we niet gelijk dramatisch gaan doen na twee nederlagen. Er is nog geen man overboord voor de ploeg, en wellicht weet Booy het team de komende twee weken wel aan het voetballen te krijgen. Toch zijn de zorgen bij ons en bij een aanzienlijk deel van de supporters niet ongegrond. Het frisse voetbal van vorig jaar is niet meer. Dat is geen ramp. Dat kan komen doordat andere ploegen zich niet makkelijk meer laten verrassen door de ‘oude nieuweling’ Go Ahead. Zorgelijk is echter wel dat de ploeg overduidelijk veel kwaliteit heeft ingeleverd. Falkenburg en zeker ook Antonia worden enorm gemist. Daarnaast was vorig jaar in de tweede seizoenshelft al duidelijk dat Room een keeper was die punten pakt voor een ploeg als Eagles. Zo’n keeper hebben we nu vooralsnog niet.

Het wegvallen van sterkhouders als Antonia, Falkenburg en Room noemen ze ook wel de keerzijde van het  succes.  Toch lijkt dat niet het enige probleem. De selectie van Go Ahead heeft op papier veel meer kwaliteit dan de selectie van Excelsior. Dit was alleen niet terug te zien op het veld. De afgelopen twee wedstrijden ontbrak er iets in de ploeg. Een zekere begeisterung bij de spelers en misschien ook wel bij de supporters. Maar ja, we zijn pas twee wedstrijden onderweg. Als er over twee weken zes punten behaald zijn tegen Dordrecht en Willem II is er niets aan de hand. Daarom houden wij er nog maar even de moed in. Eén ding is echter zeker: komend weekend moet er gevochten worden tegen promovendus Dordrecht. Geen roze schoenenvoetbal meer; mouwen opstropen en laten zien dat we ook een derde seizoen in de eredivisie willen spelen.

UPDATE:

Het verslag en de analyse van huisanalist/fotograaf/razende reporter Raalte25: 

Ik loop het stadion uit na de 3-2 verloren partij tegen het nietige Excelsior. Ik kook van woede wat zich vooral richt op Turuc. Hij maakte gewoon een domme overtreding maak en daarna blijft hij maar mekkeren. Turuc, zoals een mede supporter het tegen mij zo mooi zij, moet eens van die roze wolk afstappen waarin hij leeft. Hij moet zich nu met maar één taak bezighouden en dat is voetbal. Scoren, diepte ballen of een fatsoenlijke voorzet geven dat doet hij op het moment namelijk niet.

altAqtSnKB6B2Mm4-bjYl5P2PjGpF-XZkeBrLGlmaFg_ikd

Het was ook een rare wedstrijd met een keeper die scoort. Hoe vaak zie je dat? Het was de 2-1 en daarna de 2-2 van nota bene een verdediger. Geen aanvaller die scoort, iets wat tegen de beperkte verdediging van Excelsior toch zou moeten lukken. Veel supporters hebben het over de rechtsback positie. Ik moet eerlijk zeggen dat die van Nieuwpoort het nog niet eens zo slecht doet. Hij bijt zich vast in een tegenstander en heeft ook al gescoord. Wat ons probleem is, dat is al jaren zo, is de kwetsbaarheid van de totale verdediging. De hardheid en inzicht missen wij af en toe. Als je ziet hoe de ballen weer de goal in gaan doordat er verdedigend de verkeerde keuzes gemaakt worden, dan houdt het echt op. Het baart mij zorgen dat wij na twee wedstrijden al zes doelpunten tegen hebben gekregen. Wordt er van de fouten geleerd? De spelers zullen zeker zeggen van wel. Maar, één ding is zeker: komende zaterdag moet er tegen mededegradatiekandidaat Dordrecht gewonnen worden om weer aansluiting naar boven te krijgen en het wel bekende vertrouwen in de ploeg te houden.

 

Zal Dordrecht ook zo slim zijn net zoals Excelsior om ons het spel te laten maken? Je ziet namelijk dat op het moment dat wij het spel moeten maken, dat we het heel erg lastig hebben om dat ook te doen. Verliezen van Excelsior dat doet, zoals elke nederlaag, heel erg veel pijn, maar hoe ik bij sommigen supporters de reactie zie van ‘ach ja dat kan gebeuren’, daar begrijp ik dus helemaal niets van. Foeke, succes om zelf dat vertrouwen van de spelers omhoog te krikken! Dat we zaterdag mogen gaan knallen voor dat hondstrouwe publiek om zodoende de benodigde drie punten thuis te houden!”

 

Gelukkig hebben we de foto’s nog:

altAgOrH5RiDvla7XEcsNY2zU6ZgJQAqCDX78OSRFALqQg8

Vers teruggekeerd uit Oekraïne, sporen deze mannen nu in de bosjes van Wijhe en Rotterdam naar persoonlijke bezittingen van supporters,

altAnYuyK50JY-CHuYU1p4BQB00Ux0Xb8AWHdyEuNcQm3tv

Die golfplaten zorgen toch voor het echte Excelsiorgevoel.

altAmhX4wGFoUTRQ8BTZYSzlJeuGHk9vwRIpDjx0eO_8LKV

Yes! Dit schuurtje hadden ze duidelijk gemist.

altAu9hMcU-eOYbSsvK9oxMHn_CSq-kbTockbf8vwv-ntzo

Buiten de combi reizen kan natuurlijk ook. De combi is er vooral nog voor de mensen die nog niet doorhebben dat het hele combi concept een grap is.

altAvtQImWJlK1W-z7Ihck4Tz_9hTFzurVyjXNeH7U8YNwe

Deze diehards hadden schijt en gingen alsnog met de belachelijke combi naar Rotterdam.

altApX0k450IAC9L6-dVkYMmSAN7iQcmXvjFHl7OGQsQn1J

Ze vinden het wel lekker dat kunstgras, dan worden in ieder geval de roze schoentjes niet vies.

altAm46KwX1irTkkdD4bh6qSPQ1mTcKD8ZuXAWO5rR2ciUK

Vandaag fluoriderende schoenen. Binnenkort samen met het hesje en de gevarendriehoek ook verplicht voor in de auto.

altAmf9LBE0NwyCJub5sf50HC0vPT1xIZiK1j5LmPPWuMWP

Gekkenhuis op Woudenstein!!!

altAr4LAAGY4eyYkKHcX8OSa_ii4vj7qdVEap17ziJjiiSj

altAkh-upm5bYZOu9glPrrlnacsRsDuzJfV08OFadcwi8A-

De wedstrijd kabbelde wat voort.

altApRJGXVMjtR8xZWtFqf7Pi6FMpEqL955R7l0GxDCHk83

altAlTDieNiuhjftpI2d-QQSryPdA2q-8_SEyuTdr7CeN5b

altAkvKT8_NoX55eWFmndZfUciUmGCMoW-NLGNI3nHpGDAU

Zij hielden ondertussen de wacht. Want stel je voor.

altAqC5xvAv8j6c2ci9YT6JWjnPG6MKhI-y3jjalr4evV3C

Donkere wolken pakken zich al samen boven Woudenstein en daar sluiten we ook mee af.

 

 

 

Advertenties

79 gedachten over “GAE krijgt serieuze tik van Excelsior -UPDATE-

 1. Frustratie altijd groot na weer zo’n nederlaag, een nederlaag die we al zoveel hebben gehad allemaal zo onnodig. We zijn nog maar net begonnen met competitie dus idd niks aan het handje. Ik ga me meer zorgen maken als er de komende twee wedstrijden niet gewonnen gaat worden. Laten we 4 punten liggen, blijven we voorlopig achter de feiten aan lopen, winnen we dan doen we gewoon weer mee met de concurenten. Zaterdag dus de volle 100 procent achter ons cluppie staan, aan publiek zal het niet liggen, nu de selectie nog

 2. Wat doet iedereen toch panisch over die 32 man in Wijhe.
  Mag je tegenwoordig niet meer naar een vrijgezellenfeest in Wijhe?

 3. ja met knuppels en messen etc

  hou toch op man, die gasten mag je niets eens in verband brengen met
  de eagles, die gasten zie je niet in de stadion maar erom heen.
  Walgelijke gastjes met een blowtje op en ze zijn wild, en dat is de jeugd van tegenwoordig.

 4. 30+ 40+ 50jr jeugd??? Zwets niet man… “alias je weet wel” strontmongool!
  Jij kent die gasten niet eens, sommigen zijn vanaf begin jaren ’70 actief en ook in slechte tijden!! Ook richting onze club met positieve bijdrages!
  Deze gasten waren er ALTIJD en bezoeken en steunen elkaar als een echte FAMILIE!
  Daar weet jij HELEMAAL niks van ACHTERLIJKE!

  Oja jouw reacties heb ik nog nooit serieus genomen. Trouwens leer eerst maar eens normaal Nederlands DIKKE BOUTVLEK dat je er bent…

 5. Niemand houdt van ons in dit land.We worden gezien als asociaal overijverig dom voetbalvolk.Als we worden aangevallen ligt het aan ons,maken de autoriteiten fouten ligt het aan ons,doet een individueel wat ,ligt het aan ons.Wil zeker niets goed praten maar ik begrijp de mannen die op weg waren naar zwolle,om de zwolle aanhangers eens aan het oortje te trekken,voor die laatste laffe aanvallen in Deventer.Beroving van een fanshopbus van de SV,mishandeling van een SV medewerker met een grote groep,angst inboezemen op onschuldige cafegangers ,waaronder 2 vrouwen enz enz.Actie is dan reactie.Nogmaals ik keur het niet goed maar begrijpen doe ik het zeer zeker.Ruim 20 jaar geleden dacht ik namelijk hetzelfde als deze mannen.Als het mes op het bot komt dan ga je nadenken over tegenacties,en je gaat er dan voor.Zo is het nu eenmaal.Voor deze mannen is Kowet hun leven,die verdedigen zij dan met alle eer,zonder onschuldigen kwaad te willen doen gaan ze op zoek naar de daders , in dit geval uit zwolle. Waar ik persoonlijk niet zo tegenkan zijn die zgn supporters die nu plotseling met het succes van de club komen en ons ineens gaan vertellen van hoe en wat,en wat voor uitschot wij de fanatiekelingen wel niet zijn en verder van dat bla bla ..Houdt alsjeblieft die vooroordelen voor jullie,iedereen neemt zijn eigen verantwoording wel,en iedereen is zelf verantwoordelijk voor wat hij doet.Het lijkt ook wel dat ik in het stadion steeds minder supporters zie maar meer en meer toeschouwers of nog erger klanten zie ,die constant bezig zijn op hunnie smartphoontje. Over de wedstrijd kan ik kort zijn, ik wil gvd BELEVING,PASSIE,GELOOF,BLOED,ZWEET en TRANEN zien!! Besef dat jullie het voorrecht hebben om het prachtig RoodGele shirt met zijn Adelaar aan jullie lijf te mogen dragen,deze Kowet shirt is zwaar heel zwaar om de schouders,behandel het dus met respect en geef er alles voor.In deze shirts hebben mannen als Leo Halle,Han Hollander,Joop Butter,Henk Warnas,Dick Schneider,John Oude Wesselink,Bert van Marwijk,Henk ten Cate,Cees van Kooten,Rene Eijkelkamp,Michel Boerebach,Mike Small,Paul Bosvelt,Harry Decheiver,Dennis Hulshoff,Marc Overmars,Kingsley Obiekulu,Viktor Sikora en vele vele anderen naam en faam gemaakt,neem deze spelers als vb voor jullie eigen carriere.Vanaf nu alle aandacht en focus op dordt en willem 2 ,deze belangrijke wedstrijden moeten gewoonweg gewonnen worden.Nix meer ,nix minder.
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

  Zoals velen al aangeven,we hebben dringend zekerheidjes nodig in de verdediging.

 6. Haha…. gae allias je weet niks kan je beter zeggen.

 7. Wat sinds ’79 zegt….

  Waren bijna geen jonkies bij.
  P.s. media maakt er GAE hooligans van, was gewoon een groep Deventernaren op weg van een feestje in Deventer naar een vrijgezellenfeest…

  En je ziet ze wel in het stadion, jij misschien niet omdat je rood gele pruik voor je ogen hangt.
  of omdat je er nog niet was toen het lekker rustig was op.vakkie E…. klaploper.

 8. Ben het eens met Erdal, ik zou er een moord voor doen om ooit in een volle Adelaarshorst te spelen. Ben opgegroeid met Jan Endeman, Tommy Christiansen en Ton Witbaard. Zelfs uit tegen Vlissingen geweest waar Willaerts 4 keer scoorde. Laten we trots zijn op de eredivisie maar laat deze visie ook duidelijk zijn bij ons bestuur. Mooi voetbal, passie maar vooral het een eer vinden om het rood geel te mogen dragen! Knallen tegen Dordt en die kruikenzeikers en aub Room wil graag komen.

 9. Beste ‘supporters’ van gae.
  Sowieso kom ik maar af en toe op deze site maar dit was ook gelijk de laatste keer. Ik zag al die kansloze nep-supporters hun domme actie in wijhe verdedigen. Toen las ik ook nog dat tekstje onder de eerste foto…… Makers van deze site moeten zich echt schamen!!! beesten!!!dit was ook gelijk laatste keer dat ik deze ‘supporters’ site heb bezocht. Hoop dat jullie snel stadion verbod krijgen!

 10. opzouten dan maar !!!! ik was er niet bij en het hoeft voor mij ook niet maar wat ben jij een kansloze moraalridder flikker maar op!!

 11. Ik vind het verrassend dat de mensen (incl Telegraaf) zo positief zijn over Nieuwpoort. Hij werd toch een aantal keer voorbij geflitst door die snellere vleugelspeler van Excelsior. En kijk ook nog even de 2-0 erop na. Op z’n Schenks loopt hij diezelfde vleugelspeler tegemoet maar in plaats van door te lopen en die man aan te pakken stopt hij op enkele meters voor hem, houdt hem dan op de bekende Eagleswijze weer op een paar meter voor zich (lees: doet niks) en die gozerd profiteert weer dankbaar van de gegeven ruimte en krult hem in de verre hoek. DAAR WORD IK ZO SCHIJTZIEK VAN!!! Fel verdedigen, aanpakken, en niks geen ruimte geven!!! Vorige week Schenk en nu Nieuwpoort. Ja hij maakt een goal en kan zeker een leuke speler worden (Doke begon vorig seizoen ook dramatisch) maar ik vond hem gisteren echt niet geweldig. 2 keer strontchagerijnig op de zondagmiddag, Eagles bedankt!

 12. De rauwheid moet terug! Tegenstander en arbiters die het niet durfden om in de buurt van de IJsseltribune en de B-Side te komen, dat is Go Ahead Eagles!
  De gedachte van: alles is geoorloofd, niet goedschiks dan maar kwaadschiks en no one likes us we don’t care …. Zowel supporters als spelers!

  Zoals nog maar een ruim jaar geleden:

  http://www.indehekken.net/?s=go+ahead+eagles

 13. Het succes tijdens onze wedstrijden wordt bepaald door het succes in onze trainingen. Dat ging vorig seizoen prima maar dit seizoen nog niet. Het is tot nu toe vooral worstelen. Zoals ook uit deze Sumo training blijkt.

  https://m.youtube.com/watch?v=oQI8reb7mzI

  Is dit de trainer die ons in de Eredivisie moet houden?

 14. Probleem is een beetje dat we geen Bosveltjes, Hulshofjes en Heerings meer hebben in dit elftal die het gras op vraten en er echt voor gingen zodat dat oversloeg op de tribunes en de sfeer lekker rauw was, Tegenwoordig bijna allemaal mooi weer voetballers en roze schoentjes voetballers….

 15. @ Robin,
  helemaal mee eens,beide backs kunnen echt niet verdedigen.
  Geen enkele voorzet word geblokt,op goal schieten mag ook.
  Er is ook geen enkele rugdekking.
  Daarbij komt dat ze de bal niet vooruit durven te spelen,alleen maar terug.
  Wij hebben een sterk middenveld maar zij krijgen te weinig ballen.
  Wederom verkeerde wissels van Foeke,je sterkste aanvaller
  als eerste wisselen.
  Hoe haal je dit in je hoofd,zeggen Demmers en Boerebach hier ook niets van?
  Bestuur kom aub nog met versterkingen.
  Een keeper,rechtbank en een linkerspits zijn nodig.
  Lewis heeft tot nu toe nog geen bal geraakt.

 16. @Gio: On topic blijven??…..de kern van het probleem wordt blootgelegd, dat is de topic!
  GAE is niet meer wat het was, zoals Battum zei, de rauwheid moet terug. Alles is gepolijst, en supporters gebrainwashed. Nog even en de supporters krijgen een bonnetje voor gratis zakje popcorn in de rust. Stoppen en kappen met die onzin!!
  Iedereen houdt ineens van GAE sinds er succes is, doe een shirt aan, ga niet 100 keer hetzelfde liedje zingen, maar ik zeg doe maar 500 keer!! Rood staat voor bloed en strijd, geel staat voor vuur en passie. Pas op dat die kleuren nooit vermengen want dan krijg je ORANJE en daar wil de gemiddelde GAE supporter toch niet mee worden vergeleken??, maar ze zijn aardig op weg!!
  Ik begrijp de mannen die zaterdag onderweg waren, en dat zijn dezelfde mannen die de club nooit de rug zullen toedraaien! Frustraties worden misschien anders geuit dan de pet en sjawl supporters, maar ze zullen er altijd zijn of proberen te zijn, vergeet dat nooit!!
  En denk er nog maar eens aan wat ik heb geschreven als zaterdag weer de hele wedstrijd het zelfde bandje aan liedjes wordt afgespeeld….heel verrassend en vergeet dan ook niet te springen, anders denken ze misschien dat je voor Zw#**^ bent.
  We hebben nog steeds echt gras, maar het publiek wordt steeds meer plastic!
  Dat moest ik even kwijt!
  Cheers Lads

 17. je hoort mij niet klagen!! word alleen ziek van die moraalriddertjes die bij elke vorm van rauwheid in hun broek plassen en dan hier een zielig stukje gaan schrijven dat ze nooit meer terugkomen!! daar word ik moe van… blijf dan maar on topic beter dan zielige verhalen ophangen hoe erg je het allemaal wel niet vind dat 32 jongens gewoon naar een vrijgezellefeessie wilden gaan in wijhe

 18. en mee eens vond de sfeer de eerste wedstrijd zelfs met 2-0 lauw!!! popcorn?? straks worden het klappertjes let maar op!!

 19. Klappertjes zou echt de enige reden zijn om niet meer te komen.
  Zat vorig jaar bij AZ in het familievak :(, die klappertjes verneuken echt de hele sfeer, werd er tyfus chagrijnig van.

  Maar goed on topic, fuck afgelopen wedstrijd, die is geweest. Kut wedstrijd maar nu op naar zaterdag.

  We moeten winnen.

 20. Klappertjes zou de enige reden moeten zijn om ons eigen publiek uit te fluiten en van de tribunes af te rammen

 21. Geachte vak 7

  Mag ik aanstaande zaterdag zingen;

  DORDTENAREN HOMOFIELEN HEUJ HEUJ

  Of word ik dan uitgefloten door u en uw meelopende snotneusjes.

  mvg vak 9

 22. Of IK SKIJT OP DORDT, HIJ SKIJT OP DORDT, WIJ SKIJTEN ALLEMAAL OP DORDT, DORDT, DORDT, DORDT, DORDT

 23. P.s.

  Stop met dat calimero gedrag om elke wedstrijd ‘wie niet springt is voor zwolle’ in te zetten.
  Als je tegen Dordt speelt is het wie niet springt is voor Dordt.
  Tegen Twente wie niet springt pijpt een pony
  Tegen ajax wie niet springt is een jood etc etc.

  en voor de gloryhuntende bezoekers van deze site.

  GAE en dordt hebben een leuke geschiedenis, bij gebrwk aan derby aan kant dan Dordt is GAE aartsvijand nummer 1.
  Hoor ze al weken zingen dat ze naar Deventer komen dus…

  SCHUIM OP DIE BEKKEN!
  ALLES GEOORLOOFD GODVERDOMME
  OOK OVER HET RANDJE.

 24. Nou volgens mij hebben we maar 2 of 3 bussen met de combi mee dus dit jaar leeft het bij ons niet zo hoor. Deventer hebben we nu wel gezien dus de prio ligt bij al die andere mooie uitwedstrijden. Deventer, Leeuwarden, Almelo is bekend terrein…

 25. Helemaal mee eens yd.. En zaag die kooi maar eens uit die paal.
  Ook niet echt fantastisch voor een rauwe sfeer ondanks de beste bedoelingen van megafoonman.

  En graag pyro ipv die mooi slinger en confetti dat hebben we nu ook wel een keer gezien.

 26. Iets met dort en parkeerplaats en supportershome..

  Vage herrineringen, ik moet is wat minder drinken.

 27. zit ook in vakkie 7 mensen laat je horen schreeuwen suport
  idereen skijt op dordt

 28. het is trouwens wel erg stil rond eagles.. we hebben toch echt nog wel wat spelers nodig :(

 29. Keeper is zoooo belangrijk, eentje met ervaring en die punten pakt en de achterhoede neerzet. Rechtsback minder belangrijk, middenveld ook wel in orde.

 30. Dat is toch gelul Cummins doet het toch gewoon na behoren? Doordat we een mindere start hebben wil niet zeggen dat dit aan de keeper ligt. Een speler als Jop van de linden moet eens na zichzelf kijken want defensief maakt die laatste tijd echt een matige indruk. En zolang er niemand is moeten we het er ma mee doen klaar,

 31. Mee eens Ja Toch ik vind hem slap verdedigen . Hij is bij akties altijd tweedes . Dat achteruit verdedigen snap ik zo wie zo al niet . Hij is erg simpel uit te spelen . Ik zou graag bruis op die bekken willen zien op het veld. Keihard werken voor je geld dat moet ik ook. Alles geven iedere wedstrijd weer . Het zijn maar 2 x 45 minuten. Gewoon knallen .

 32. Onze hele verdediging loopt achteruit als een aanvaller van de tegenstander opkomt met de bal, vorig jaar hadden we nog Doke die erop kletste.

  Je kan wel lopen schreeuwen en doen dat ze er is strak op moeten gaan zitten maar daar doen ze toch niks mee.

  Ik hoop dat zaterdag Wijnaldum fit is en gretig, en over J van der Linden deze jongen moet onze opbouwende CV zijn toch zie ik Bart meer paasjes naar voren geven in 1 helft dan Jop in de hele wedstrijd. Lijkt wel of die zo onzeker is geworden, als je hem in de stad ook ziet straalt gvd niks uit. Kom op man jongens beetje trots erin mag wel ga je vanzelf beter spelen.

  Zaterdag 3 punten tegen die schapenkoppen.

  Ik heb er vertrouwen in Zaterdagavond 20.45 nog genoeg tijd op in te zuipen snuiven blowen vreten weet ik veel wat je doet.

  Laat het maar weer zo’n avond worden met passie en vuurwerk vanaf de tribunes, wat hopelijk overslaat op het veld.

 33. De jonkies kunnen ook wel wat peper gebruiken. Vooral de verdediging en zo’n laatste bal, Rijsdijk toch!

  http://www.vitesse.nl/vitessenl/nieuws/detail/4610?

  @Anoniem, helemaal eens, de kooi is uitgewerkt en werkt nu averechts, niets ten nadele van Daniel trouwens. (Misschien als afsluiter zaterdag, Jannie een keer in de kooi?, met vlag?)

 34. We kunnen ons allemaal opwinden, druk maken en schreeuwen. Maar ik heb een heel angstig gevoel dat Foekje Knooy(ert) zaterdag “gewoon” weer begint met die 2 dôkkerts achterin en met Kolder in de punte…..

  Het is nog maar een kwestie van tijd, dat Dennis Demmers het roer gaat overnemen en de nieuwe hoofdcoach wordt!!!!!

 35. Zaterdag allemaal schuim op die bekken. de gene die dat nie wil gaat maar lekker naar de schouwburg.

 36. Owja en voor die gastjes van de b-side enige wat jullie kunnen is jullie eigen supporters uitfluiten en liedjes zingen over olle en beetje stoer lopen doen tegen de stewards en beveiliging van excelsior(lange zijde naast uitvak)

 37. we kregen tegen Excelsior gewoon twee klotengoals tegen. Eerste voorzet werd van richting veranderd waarna de bal gelukkig bij Bokata kwam. Tweede goal werd ook van richting veranderd en daar doe je helaas geen kloten aan. Soms zit het mee, nu ff tegen. We moeten nu de rust bewaren. Tegen Groningen waren 60 minuten lang de betere partij met soms prima aanvallen. Tegen Excelsior gaven we niet veel weg maar verloren we wel heel zuur. Nieuwpoort is echt niet slechter als Schmidt. Cummins kon aan alle goals weinig doen. De enige die me wat tegenvalt is Lewis. Heb hem nog niet op een goede aktie kunnen betrappen terwijl hij toch echt razendsnel is. Misschien zaterdag Schalk maar eens in de spits en Lewis vanaf het begin laten spelen. Tegen Dordt drie punten pakken en de wereld ziet er weer beter uit.

 38. en laten we ook eens ophouden met die verwijten over en weer van de HK en de B-Side. Dat uitfluiten is gebeurt en kunnen we niet meer terugdraaien. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. We hebben allemaal dezelfde passie. De één vecht voor zijn club, de ander zingt liederen. We kunnen niet allemaal hetzelfde zijn.

 39. @sinds 79
  Ben je nou blij je gal te spuwen op je toetsenbordje.
  En of ik ze ken, zeer zeker die gasten uit apeldoorn die ook jong zijn, maar die uit Deventer zijn mijn te jong, dus nee die ken ik niet.
  Maar weet wel dat het dat ze niets met de GAE te maken hebben want anders doe je dit soort gekke dingen niet.
  Kijk ik scheld toch ook niet maar zeg gewoon wat ik denk, en wat ik denk is jou naam sinds 79, is dat niet je vader die sinds 79 erbij is? By the way, ik had mijn naam ook wel kunnen veranderen in sinds 72, maar ik dacht laat ik maar gewoon GAE doen, en @ anoniem ik snap jou zin ff niet, wil je nou zeggen dat ik maar beter niks kan tikken? Hmm ook zoiets als dat het moet wezen pff.
  @yd feestje? met messen en knuppels en staven? lekker feestje dan.
  Ik zeg gewoon uit je dak gaan binnen het stadion en buiten het stadion heeft niets meer met de GAE te maken.
  Vroeger heb ik ook wel eens gekke dingen gedaan in olle maar dat is echt niet meer van deze tijd.
  Wat er nu gebeurt is gewoon frustratie van je privé leven botvieren op de tegenpartij of zelfs op je eigen supporters, en dan denk ik wie is er dan wijs?
  Maar goed ik zeg gewoon wat ik denk en laat nou niemand daar wat tegen kunnen doen.
  Maar nogmaals ik ben geen moraalridder maar weet wel waar al die klote regels in het stadion door komen. Je weet gewoon niet wat je kapot maakt en dat is zo jammer.

 40. @hierboven

  Vroeger heb je het zelf gedaan maar nu keur je het af als er jongens zijn die het doen, dan heeft het niks met GAE te maken?

  Beetje rare gedachtegang vriend.

 41. Ik reageer nooit hier, maar nu dan toch maar es.
  Supporters zijn net mensen: de een rent weg en de ander gaat het gevecht aan. Kan je niks aan veranderen dus accepteer het.
  erger me wel aan het uitfluiten van EIGEN supporters. En die gasten die hun mobiel blenagrijker vinden als de wedstrijd!

  Verder vind ik het wel grappig dat de ‘b-side’ nu flikker is. vroeger waren G en H dat en was ik blij dat ik via H een kaart voor E kon halen en zo snel mogelijk weer weg was hah!

 42. Denswil speelt niet bij 020. Misschien iets voor ons. Vind het wel een leuke speler en ik kan me voorstellen dat ie liever in de eredivisie speelt ipv op maandagavond bij het tweede. Beetje concurrentie voor onze “jongetjes” in de achterhoede kan geen kwaad volgens mij. En aangezien Doke waarschijnlijk ook niets wordt moeten we verder kijken.

 43. @sdk
  je moet wel goed lezen,
  vroeger in het stadion, buiten de stadion niet.
  En toen had je geen iphone of internet,
  dus kon je niets afspreken en was de stadion
  de aangewezen plek.
  Maar wat ik de laatste jaren zie: is veel jonge mensen
  zwaar in de tattoo, dikke blow en helemaal door het lint gaan
  Maar dat is niet alleen voor de gae, nee dat is mee een uitlaatklep.
  En dat is wat ik zo jammer vindt.
  Je zult zien de reacties hierop, dat zijn juist die personen die zich door
  woorden aangevallen voelen, en dan direct moeten schelden en dreigen.
  En dat had je vroeger niet.

 44. @gae alias je weet niks

  Geloof mij ik loop al heel wat jaartjes mee, en wat je zegt is onzin.
  Jaren 80 en 90 was het stadion een onveilige plek.
  brak de pleuris regelmatig uit in het bijzijn van kinderen en vrouwen.
  DAT is de oorzaak van die regels in het stadion.

  Sinds de eerste swing200 mobiele telefoon of nokia koelkast zijn er telefoonnummers bekend bij harde kernen om af te spreken.
  ook via gastenboeken forums en oa partyflock.

  Maar wat ik uit jou verhaal op maak is dat je het wel goed keurt in het stadion, waar mensen zijn die er niks mee te maken willen hebben.
  Nee dan zijn 2 groepen die buiten het stadion afspreken veel erger.

  Jij doet net alsof je een hoop weet, uitsupporters uitschelden en een keer een aansteker gooien maakt je nog geen hooligan.
  je weet niks!

  En dat jij thuis niks te vertellen hebt en op zaterdag the voice zit te kijken met je uitgelepte wijf op de bank geeft je geen reden om te suggereren dat dit uit frustratie van ONS leven voort komt.

  En ja, onderweg naar een vrijgezellenfeest, heb jij enig bewijs dat deze slag en stoot wapens eigendom waren van deze groep?
  Als jou mening is dat je hooliganisme dom vindt kun je dat gewoon zeggen, ieder zijn ding.

  maar ga niet doen alsof je alles weet vriend.

 45. En dat zonder te schelden of te dreigen….
  En ik blow ook niet, kut pas ik niet in je geschetste stereotype.

 46. @nielusvak7 Dat klopt, maar toen kon je nog bewegen op vak E
  Toen was het 90 min lang alles geoorloofd.
  d
  De jongens die nu uitgefloten worden werden toen gerespecteerd.

  De rest is geschiedenis.

 47. En nu ben ik er wel klaar mee. .
  Zaterdag Dordt.
  Alle ingrediënten om een heet avondje te worden..

  Heb trouwens nog een sjaal voor het st. Niet te Kraken museum.

  Opdruk; No one likes us we dont care.

  Een echt museumstuk dus..

 48. Gae ( alias je weet wel ) op 20/08/2014 om 09:21

  Vroeger kreeg je ook geen sv als je een aansteker op t veld gooide, tijden zijn veranderd.
  Zit zelf niet onder de tattoo’s blow niet, maar heb geen problemen met gasten die dat wel doen tijdens de wedstrijd. En wat yd al zegt, liever rellen in t stadion?

  Ik zie t probleem niet, als deze 32 man richting Zwolle trekt om een groep Zwollenaren aan te pakken die zelf ook van dat soort sensatie houden moeten ze dat lekker doen. Die jongens willen dat die zwollenaren willen dat. Geen probleem toch, af en toe word je opgepakt dat is t risico. Weten die lui zelf ook wel.

 49. @yd
  ik keur het helemaal niet goed ook niet wat ik vroeger deed.
  Maar omdat je er ook bij wilde horen deed je automatisch mee.
  Ik ben gestopt mee uit te gaan sinds de jaren 90 omdat wat jij ook zeg het onveilig was.
  Je had niet eens de kans om de bus uit te komen of er werd al gevochten (az / Volendam).
  En thuis bv met Ajax dat men moest lopen en lopen was zelfs tot ver op het industrie terrein.
  Later werd het met alleen gooien van voorwerpen (Denhaag ), en nu met hiha je moeder bla bla bla, tenzij je er op kikt om op rellen uit te laten draaien.
  Ik zal dat wat jij zegt met mobieltjes afspreken op plekken wel gemist hebben of het is langs mij heen gegaan, maar dat vindt ik ook helemaal niet erg.
  Ik kom voor de voetbal en verder niets, en dat wat er in het stadion aan de hand is heeft toch niets met voetbal te maken.
  Ik zei al diegene die reageert die weet exact wat ik bedoel, ik doe ook niet mee met het uitfluiten en schelden op wie en wat dan ook.
  Dus ja ik ben ook een glory supporter, ik vindt het alleen maar prachtig als ons GAE de punten binnen weet te halen, en ik baal er ontzettend van als ze de punten (zoals deze laatste 2 wedstrijden) weggeven.
  En als het ff tegen zit dan merk je dat ook in het stadion, want dan gaan ze botvieren op de eigen aanhang, pfff .
  En dan nog ff dit: dat over the voice en niets te vertellen hebben en iets over een uitgelepte wijf?
  Is dat nou net de periode dat je net naar je vrouw ( mits je die hebt) staat te kijken en dat inspiratie geeft om dat te tikken. Man kijk in de spiegel en vraag je nou eens af waar je mee bezig bent.
  Ik ben tegen geweld in en om het stadion en ik vindt voetbal leuk om te zien en slecht voetbal vindt ik niet mooi, ik heb vaak ook de neiging gehad om geen seizoenskaart meer aan te schaffen, maar ik mis dan de GAE wel, ja ook bij mij zit het in mijn bloed en ik laat me mijn plezier in voetbal niet afnemen door een paar raddraaiers. Dat is wat ik wilde zeggen en dat buiten het stadion is gewoon van de zotte.
  Tenslotte : ik ben gelukkig getrouwd heb 3 volwassen kinderen die zich weten te redden, heb zelf ook een goede baan, krijg elke dag een lekker bord warm eten en we zijn heel gelukkig met elkaar, maar wil je wel verklappen dat mijn vrouw af en toe de broek aan heeft, maar van mijn GAE blijft ze af en dat doet ze ook.
  Zo en nu ben ik er ook klaar mee.
  Einde deze topic voor mij en Zaterdag gewoon hopen op 3 punten.
  Met de vriendelijke groet gekke Gerritje.

 50. Owja ik kom net van Fit en Fun af, de jongens waren ook aan t trainen, wat me opvalt is dat Jop veel dingen in zijn eentje doet terwijl de rest aardig in groepjes optrekt.

  Demmers nog ff gesproken en die zei dat er zaterdag 3 punten worden verwacht door de staf.

  Foeke stond buiten te bellen (Nieuwe speler?)

 51. Lees met plezier de discussies over wat wel en niet toelaatbaar is rond de voetbal. Wat mij daarin erg opvalt is de trant die al jaren geleden ingezet is door de club en de bond nu echt tot uiting komt.

  Even een schets van een avondje Eagles in de jaren dat het stadion bezoek nog echt een belevenis was, dit gebeurt rond 2009. Het zal velen zeer bekend voorkomen:

  De dag begint met de gebruikelijke spanning. Hoewel we al jaren in de Jupiler League spelen is dit seizoen alles anders. We draaien na 2 middelmatige seizoenen nu eindelijk bovenin mee. Deze topper begint furieus, een vrije trap van 30 meter zwabbert pardoes in de kruising. De B-side wordt gek en ik bevind mij plotseling 8 traptreden lager met mijn maten daar bovenop. Links van mij zie ik mannen op de plexiglazen wand slaan wat een heerlijke bijdrage levert aan het spookachtige sfeertje die hier altijd heerst.
  De wedstrijd kabbelt echter voort waarin vooral geschreeuwd en slecht verstaanbare liedjes worden geblert. Ondertussen bevinden we ons in de laatste minuut lijken we af te stevenen op een gelijkspel. Tot echter onze rechtsback een lichte overtreding op de rand van het strafschopgebied begaat. De scheidsrechter is gedecideerd en geeft de verdediger een rode kaart. De B-side pikt dit niet, trakteert de scheidsrechter op een voorzichtig spreekkoortje over het beroep van zijn moeder.
  Vervolgens gebeurt dat waar we allemaal bang voor zijn. Een voormalig speler van ons cluppie jaagt de bal achter de keeper. Het stadion is op dat moment te klein. Ik zie vuur in de ogen van iedereen. Stijf van de adrenaline en woede richt de gehele B-side zich op alles wat niet rood geel is. De plexiglazen wand, de scheidsrechter, de spelers van de tegenstander en hun supporters. Je ziet het in de ogen van iedereen, dit is belevening ten top.
  De B-side stroomt leeg, linea recta richting het kruispunt bij de avia. Deze donkere vrijdagavond stond alles in en om de Adelaarshorst onder hoogspanning.
  Aangekomen op het kruispunt hing het gevoel in de lucht, ‘dit kan niet lang goed gaan’ was de tendens. En dat bleek, de bussen van de tegenstander werden tot stilstand gebracht en de rest is geschiedenis…

  Deze wedstrijd is de laatste keer geweest dat ik echt dat gevoel van spanning en saamhorigheid heb gevoeld. De laatste keer echte spanning en adrenaline op de B-side.

  Echter zijn er hier nu mensen die het nodig vinden om bij dezelfde spreekkoren als hierboven genoemd beginnen te fluiten. Het geluid van het slaan op de plexiglazen wanden is verstomt, tegenstanders worden niet meer uitgescholden en nog het ergste; eigen supporters worden meerdere keren uitgefloten..

  Vroeger was alles beter zeggen ze, in dit geval zeker. Ik kom niet zo lang bij de club als sommigen hier maar ik kan gelukkig nog zeggen dat ik een deel van de clubidentiteit heb meegemaakt.

  Misschien is de vurig verlangde promotie wel de ondergang van onze clubcultuur geworden. Ik begin steeds meer van mening te worden van wel…

  KOMOPTAN EAGLES!!

 52. Heerenveen wil conboy, nec werkt mee! Doke komt naar ons! Deze week rond

 53. @ proud to be an eagle

  Jij moet haast wel de wedstrijd tegen Cambuur bedoelen toen Oguzhan Turk de 1-2 maakte.. vergeet ik ook niet meer…

 54. Vind het juist wel mooi dat uitvak is verplaatst. Die liedjes over een dikke die niet kan zitten of een homo in een witte jas werden ook een beetje saai. Ik vind het veel mooier als er pro-eagles word gezongen in plaats van de hele wedstrijd druk te zijn met een uitvak.

 55. Doke is voor mij geen must, liever wat extra scorend vermogen of betrouwbare sluitpost.

 56. Eerste stadionverbod is alweer uitgedeeld bij gae. Na de 1-0 tegen Fc Groningen gooide een mede supporter zijn biertje weg met juichen.
  Dat leverd hem nu 1 jaar stadionverbod op, zo zie je maar weer we beginnen steeds meer op AZ te lijken.

 57. 2 jaar had ik zelfs gehoord.. echt mongolen beleid aan het worden.

 58. Ja acm, en het ergste is nog dat ik het idee heb dat 80% van de supporters het allemaal prima vindt. Zorgelijk. We zijn in dat opzicht diep gezonken. Maar het begint allemaal bij die nsb ers in die gele hesjes. Ik denk dat het niet lang duurt dat het een keer goed fout gaat.

 59. @ Acm

  Was dat die jonge op vakkie 9 …..??????

  Belachelijk

  De andere op vak 6/7. Bij de twee nul dan of bij de2-3 zag nl van alles vliegen

  En dat gezeur om een keeper of om doke wordt ik nu wel erg moe van keepers gebben we d’r twee van
  . Rechtsback deed Sven het niet slecht moet ook groeien en amevor komt d’r aan kan daar ook staan

  Zet van de linde d’r naast. En kolder ook . Schalk in de spits , van de meer achterin met bartjuh

  Maar ben de bang voor foeke wisselt nl niet zo heel erg goed. Weten we nu

 60. Rood geel virus , ja was idd op vak 9. Het is alleen nog niet duidelijk of hij nu 2 jaar sv krijgt of 2 jaar voorwaardelijk

 61. Van der meer was vorig seizoen nog a junior! Wees eens reëel! Voor de rest heb je gelijk

 62. Vorig jaar 220 VOORLOPIGE stadionverboden afgegeven door KOWET voor de meest waanzinnige in hun ogen overtredingen. Voetje op de boarding, biertje tijdens juichen weg gooien, misschien een tegenspraakje tegen een steward noem het allemaal maar op. En dit door een club die altijd maar beweert trots te zijn op hun supporters. Beetje jammer want ik ben van mening dat dat ook anders opgelost kan worden maar ja wie ben ik.

 63. Jij bent die oranje supporter die altijd en overal d’r een sfeertje van maakte
  Ben blij dat jij voor de eagles bent , en lekker met de kids op de Leo Halle zit

  Jij zou nou een goeie zijn om in supporters raad te zitten . Eerlijk en hart voor de mede supporter en ook nog eens een goed hart voor onze eagles

  Maar wat betreft al die stadion verboden (van mij was overigens terecht )
  Daar kunnen ze echt wel anders mee omgaan.
  Als je ziet wat er bij andere wedstrijden het op komt ,
  Oke bekertje gooien kan niet ( zonde van bier ). Maar x waarschuwing dan vervolgens nog x. Ja dan ligt het aan je zelf . Deze jonge werd geduwd door het van anderen juichen en wou hem zoals d’r vele doen omhoog gooien ,, ging verkeerd shit happens

  Tijd voor een nieuwe topic ( nog geen voorbeschouwing gaan we eerst zelf ff over ouwehoeren voordat de bozen zelf of Raalte Of dt er een plaats )

  Duurt nog lang he. Pfff zaterdag 2045. Pas.

 64. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik denk dat een harde strijd tegen degradatie de sfeer in de Adelaarshorst ten goede kan komen. Als we 16/17/18 staan is het niet meer populair om blij te doen met GAE, veel toeristen (inclusief smartphone fotootjes maken) zullen dan wegblijven.

 65. @bozerik

  2 zielen 1 gedachte.

  Verlies van dordt in een dramatische pot en kom achter tegen willem 2, kijken hoe politiek correct dan de
  “nieuwe” b side is.

  1 goed seizoen in de ere komt de beleving niet ten goede…

 66. Onderstaand bericht (link) maakt een potje voetbal opeens wel weer heel onbelangrijk.
  Zaterdag staan we als 1 man achter onze club, als 1 man achter elkaar en vooral als 1 man achter Rene! Laten we allemaal ons ongenoegen over wat en wie dan ook opzij zetten en zorgen voor een avond die nooit vergeten zal/mag worden!

  http://www.sv-gae.nl/nieuws/eerbetoon-rene-beumer

 67. Voor die Ollenaar die weer onder mijn naam hier reageert met zijn Sparta Praag gaat eraan; ik heb nog geen antwoord van je mogen ontvangen op de uitnodiging van mij om een bakkie te doen.

  @ Bozen
  Waarom doen jullie hier niets aan? Eerder deelden jullie aan die kneus meerdere malen een ban uit, maar het lijkt wel of jullie dit tegenwoordig tolereren.

 68. De sfeer was vorig jaar goed te noemen, maar het rauwe/vijandige randje wat ons kenmerkte is er inderdaad grotendeels af. Ik zag het in de thuiswedstrijd tegen Vitesse wel en gelijk sprak heel Nederland er schande over. Blijkbaar zijn ze niet veel gewend meer hier in Nederland. Wat ook te zien was bij het tamme publiek van de tegenstanders in de uitwedstrijden.

  Die stadionverboden gaan nergens meer over. Zelf een officiële waarschuwing gehad vorig seizoen na een uitwedstrijd die gebaseerd was op (verkeerde) aannames van de plaatselijke politie aldaar die de VOGA blind overnam zonder ook maar een gesprek met ons aan te gaan voordat de VOGA deze waarschuwing aan ons uitdeelde. Nog een paar jaar en het wordt bij ons net zo tam als bij die andere clubs als ze dit supportersbeleid doorzetten.

  In de wandelgangen gaan al wel verhalen waarom er zo gemakkelijk waarschuwingen en verboden uitgedeeld worden.

 69. @Olst

  We gaan het even voor je verwijderen. Voor de rest kunnen we je alleen adviseren om die zielenpoten zoveel mogelijk te negeren. Geloof ons, het is puur een gebrek aan vrienden en aandacht bij die ollenaartjes. Wat doen ze anders hier op de dag dat hun club haar allereerste Europese wedstrijd speelt?

 70. @de Echte GAE Olst

  De scholen zijn weer begonnen. Waarschijnlijk kunnen die pubertjes op elke computer op deze mooie site en zijn een een beetje jaloers dat ze zelf niet zo’n site hebben. Eenn ban op persoons nivo zal dan wel niet gaan helaas. Jammer trouwens dat hij niet bij je op de koffie wil.

 71. Inderdaad jammer dat die niet op de koffie wil.

  GAE Olst kan zeer goed koffie zetten, goeie bakjes gehad bij hem!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s