BvhO: stem wijzer (UPDATE: Partij Voor GAE)

Aanstaande woensdag gaat er gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen.  Wij willen hier even kort aandacht aan besteden omdat we merken dat er toch mensen zijn die blijkbaar hun stemkeuze mede laten bepalen door wat politieke partijen van plan zijn met Go Ahead Eagles. Wij gaan de bezoekers van deze site daarom even helpen bij hun stemkeuze. Ons advies: stem blanco!

anti-anarchism1

Het is sowieso achterlijk wanneer iemand zijn stemkeuze af laat hangen van wat een partij over een voetbalclub denkt. Wij kunnen ook alvast vertellen dat alle partijen poepen op Go Ahead Eagles. En dat is misschien wel terecht want Go Ahead Eagles is geen overheidsinstelling maar een commercieel bedrijf. Iedere staatssteun aan de club is inconsequent en crimineel. Staatssteun voor voetbalclubs is net zoals staatssteun voor banken: het kost veel geld en alleen de bankdirecteuren worden er beter van.  Dat die losers en bedelaars in Eindhoven, Leeuwaren, Zwolle, Arnhem etc. etc. wel al voor miljoenen hun handje hebben opgehouden betekent niet dat wij dat ook maar moeten doen. Wij zijn geen club waar de spelerssalarissen betaald worden met geld wat eigenlijk naar onze bejaarde opa’s, oma’s of gehandicapte buurjongen zou moeten gaan. Als de club het stadion uit wil breiden dan betalen ze dat maar lekker zelf. Willen we toch geld voor de renovatie van het stadion, dan moeten we het stadion maar op een monumentenlijst laten zetten. Dat betekent alleen wel dat er niet heel veel aan gesleuteld mag worden, dan geen nieuwe skyboxjes dus. Daarbij krijgen we ongevraagd al debiel veel staatssteun met al die politie-inzet iedere thuiswedstrijd. Daar mag best op bezuinigd worden.

Waar je op stemt moet je lekker zelf weten, maar er is geen enkele partij die het heel goed of heel slecht voor heeft met Go Ahead Eagles. Dus nog even voor de duidelijkheid: baseer je stemkeuze niet op wat partijen schrijven in hun partijprogramma over de GAE.

Wat wij stemmen? Blanco natuurlijk! Wij zijn anarchisten, deze schijndemocratie is ons een doorn in het oog. Maar, we gaan wel stemmen !

UPDATE: Voor de mensen die toch per se op een partij willen stemmen is er de obscure Partij Voor Go Ahead Eagles (PVGAE). Deze one-issue partij richt zich volledig op het welzijn van Go Ahead Eagles !

Verkiezingsprogramma Partij Voor Go Ahead Eagles (PVGAE)

pvgae

VI. Van goed naar excellent voetbal

Voetbal was in Nederland ooit van hoog niveau. Go Ahead Eagles speelde in Nederland ooit een grote rol van betekenis op dat hoge niveau. De PVGAE wil terug naar dat niveau. Maar onze ambitie reikt verder: wij willen met GAE tot de top 5 van de wereld gaan behoren. Niet alleen de Champions League (CL) winnen, maar ook de Wereldbeker. De kwaliteit van de man of vrouw voor de selectie of in het bestuur is hierbij van groot belang. En die kwaliteit staat of valt met opleiding en selectie van trainers en van directeuren en bestuurders die hun medewerkers stimuleren, belonen en zo nodig sanctioneren. Dit zijn de mannen van wie we het moeten hebben: in hen willen we investeren.

 • Om het algemene niveau omhoog te krijgen zullen een klein verlies en een gelijkspel van GAE voortaan ook als winst gelden en drie punten opleveren. Het doel is dat ook een eventueel zwakke selectie een goed gevoel over zichzelf heeft.
 • Om een te grote werkdruk bij de selectie tegen te gaan zal voortaan in de rust bij de tegenstander langwerkende benzodiapinen en 2-10 mg diazepam aan de thee worden toegevoegd.
 • Alle eerstgeborenen in Zwolle en Enschede zullen worden gedood.
 • Vanaf 2017 is voor dit pakket ruim 340 miljoen beschikbaar, op voorwaarde dat het lukt de Adelaarshorst te moderniseren.
 • Taxi busjes met FC Twente talentjes moeten bij het binnenrijden van de stad Deventer en de omliggende kernen voortaan 10.000 EUR tol betalen, per inzittende FC Twente jeugdspeler.
 • De eisen rond trainersopleidingen worden aangescherpt en een groter deel van deze opleiding vindt plaats in de praktijk, waarbij Jan van Staa-achtige types (0 uitstraling) van de opleiding zullen worden geweerd
 • Kinderarbeid zal weer worden toegestaan (de huidige stewards wekken teveel agressie op onder de supporters) mits het plaatsvindt binnen een duurzame context. Dat wil zeggen: nooit op kunstgras.
 • De mogelijkheid om slecht functionerende bestuurders aan te pakken nemen toe, nu de rechtspositie van bestuurders in overeenstemming zal worden gebracht met die van andere werknemers.
 • De naam Diederik zal niet meer kunnen worden opgenomen in de geboorteakte. Mensen die Diederik heten kunnen kosteloos hun naam als spelfout laten corrigeren  door een ambtenaar van de burgerlijke stand.
 • In plaats van Rioolrecht zal in Deventer voortaan CL-recht als retributie worden geheven. Begrote baten mogen hierbij hoger zijn dan de eventuele begrote CL lasten.
 • De wederinvoering van programma met lot. Hoofdprijs zal zijn seks met de huidige vrouwelijke fotograaf. Dit zal een toestroom aan nieuwe supporters opleveren, waardoor er aan de Vetkampstraat een stadion gerealiseerd kan worden dat plaats kan bieden aan 120.000 man.
 • Pesten en treiteren zullen niet langer facultatief zijn, maar voortaan een verplicht onderdeel uitmaken van het curriculum van iedere steward.

michel boerebach

Lijsttrekker Michel Fourebach van PVGAE.

Advertenties

55 gedachten over “BvhO: stem wijzer (UPDATE: Partij Voor GAE)

 1. Behoorlijk onzin verhaaltje dit! Slaat de plank behoorlijk mis.

 2. Go Ahead Eagles is helemaal geen commercieel bedrijf.
  Een bedrijf dat produkten maakt die vervolgens voor niets de deur uitgaan, dat klinkt niet commercieel.
  De club gaat weer jeugdspelers opleiden, maar als die contracten zijn afgelopen gaan ze voor niks de deur uit. Ooit een bakker gezien, die het brood voor niks weg geeft?

 3. @Erich

  Tja, dat de bedrijfsvoering een beetje apart verloopt kunnen wij ook niets aan doen. Het betreft helaas geen mening dat het een commercieel bedrijf is. Veel bakkers geven aan het einde van de dag hun niet verkochte brood overigens aan de voedselbank, of aan de eendjes.

  @Anoniem

  Typisch een reactie van iemand die aan politiek doet. Geen onderbouwing, überhaupt geen inhoud. Precies de soort reacties waarom wij ons genoodzaakt zagen dit stukje even te plaatsten.

 4. Ik woon niet in Deventer, dus ik heb dit stukje eigenlijk voor jan lul zitten lezen.

 5. Uit de raadsnotulen van 10 maart 2003..

  De voorzitter: Nu gaan wij over tot de besluitvorming. Ten eerste meld ik dat door het college een voorstel is gedaan om GAE direct € 800.000 ter beschikking te stellen. In juni zal € 700.000 ter beschikking worden gesteld, indien aan voorwaarden is voldaan.

  Het was weliswaar destijds een ‘lening’ ( géén garantstelling) maar zou dat als het nu gebeurde ook niet als staatsteun gezien worden? één ding is zeker: zonder hulp van de gemeente en de politiek, legaal of niet, hadden wij niet meer bestaan..

  Laten we niet roomser dan de paus zijn..

  Oh ja, het waren destijds de VVD en de PvdA die de Eagles vooral tegemoet kwamen.

  Bron: raadsnotulen 10 maart 2003 Gemeente Deventer

 6. @@delaar

  Was er destijds bij, ook toen vond ik het al belachelijk(ondanks dat we zonder de steun wellicht kopje onder waren gegaan). Deze lening is overigens een stuk minder voordelig geweest dan de leningen die veel andere clubs kregen. Maakt het overigens niet minder schandelijk wat er toen met onze club is gebeurd. Wel moet gezegd worden dat GAE deze lening op een normale manier terugbetaald. Ook heeft gemeente Deventer nooit een stadion voor ons gefinancierd zoals ze dat wel deden in Amsterdam, Zwolle en binnenkort waarschijnlijk ook in Leeuwarden. Leeuwarden is helemaal belachelijk trouwens, die hebben leningen aan de gemeente afbetaald door de gemeente ‘gratis’ shirtsponsor te maken. Zo kunnen we trouwens nog wel even doorgaan.
  Maar je hebt gelijk: wij zijn zeker niet roomser dan de paus. En dat uitgerekend VVD en PvdA ons destijds tegemoet kwamen… Ach, laat ook maar.

 7. De gemeenteraad kan altijd nog van belang zijn als het over de toekomst van onze club gaat. ook al gaat het om een lening of om garant staan. denk aan vergunningen enz…

  Ik ga dus wel stemmen.. En ja op een partij die Eagles een warm hart toedraagt.

 8. Heidema Christenhond oprotten! Waarom hebben we in Deventer toch een christenunie burgervader. Doet zijn kinderen op een christenschool in zwolle. Te triest voor woorden, jammer dat we nog geen gekozen burgermeester hebben zodat we de beste man snel terug konden sturen naar de bijbel belt.

  GODVERREDOMME

 9. Wij wijzen onze supporters er nogmaals op dat reizen buiten deze regeling niet is toegestaan. Vanmensen die als GA Eagles supporter worden aangemerkt worden de personaliagenoteerd en deze mensen worden verwijderd uit het stadion …

  FLIKKER TOCH GODVERDOMME OP!!!!!!

 10. Hahaha. Scherp Battum. Maar je begrijpt wel wat ik bedoel denk ik. Ik heb het niet zo op al die vrijheidsbeperkende maatregelingen.

 11. Volgens mij heeft de PvdA het wel goed voor met ons en Deventer Belang volgens mij ook.
  Je heb ze wel nodig.

 12. Werkelijk waar: De rode maffia besteelt ons aan alle kanten en bezuinigd op allen en nog wat…. En daar zou ik dan op stemmen omdat ze Kowet minded zijn? Nooit de PVDA meer voor mij!!
  http://www.algemeenplattelandsbelang.nl/
  http://www.deventerbelang.nl/Deventerbelang.html

  Dit zijn voor mij de partijen die het goed met Deventer voor hebben. Niks geen landelijke invloeden in onze stad maar mensen die uit de Gemeenten zelf komen! Daar heb je wat aan.
  De mensen die namens de landelijke partijen in de raad zitten dansen ALTIJD naar de pijpen van dat volk in Den Haag!

 13. @Henkes je bent niet goed wijs!!!
  Vanwege mijn werk (vanwege bep. belangen kan ik niet zeggen wat) is de grootste maffiapartij het DeventerBelang (ADB) met als grootste hondenkoppen Bram Emens en Magriet de Jager. Laten we het er maar op houden dat ze zeer slecht zijn Deventer en handelen in Eigen Belang ipv Deventer Belang. Ik verwijs je even naar de “speeltuinenproblematiek” en de “stadhuiskwestie??”

  Ze zijn niet tegen Go Ahead maar er zeker ook niet voor om de club een lening te verschaffen.

  PvdA is landelijk ook niet mijn partij, maar in Deventer zijn zij als enige die er degelijk open voorstaan tot het verstrekken van een lening vanwege de grote maatschappelijke functie die ONZE TROTS heeft!!!!

  Bedenk je 2x voor je gaat stemmen….

 14. Klopt helemaal wat DEVENTER-NOORD zegt!!!

  Schijnt zo te zijn dat Hans de Vroome de bouw van een nieuwe hoofdtribune (kosten 5 a 6 miljoen) tegenhoudt (hij is grootaandeelhouder nml.). Hij ziet geen enkele commerciële meerwaarde op langer termijn?????

  Die is echt niet goed bij z’n plaat en de enige in Nederland die er dus zo over denkt???

  Nee Cambuur, Olle en Hoeracles bouwen nieuwe betonbakjes en breiden uit en wij willen structureel in de subtop van de 1e divisie spelen bla bla…. wat een gelul!!!!

  Eagles NU is de tijd om uit te breiden!!! Anders worden we WEER 20 jaar naar achter geworpen!

  Supporters trek je bek los…..

 15. Snap zo wie zo niet,dat mensen op de pvda stemmen(ook landelijk)
  Linkse kuthonden…..
  Stem voor uitbreiding van het stadion,op Deventer Nu….

 16. Oldskool en Peter helemaal mee eens

  Linkse graaiers ! ! !

 17. @hatsekwats

  Wat jij zegt klopt niet helemaal. Hans de Vroome is niet tegen nieuwbouw, maar hij is wel tegen uitbreiding zoals dat een tijd geleden (onder Mulder en Doornebos) is voorgesteld. Hij zag dat als weggegooid geld en dat je dat nooit meer terugverdient. Sterker nog: hij was van mening dat het een blok aan het been zou worden voor de club. Hij zag, meen ik, meer in nieuwbouw als je als club wat wilt. (Er is vast nog wel ergens een filmpje van te vinden, want daar heb ik het ook van)
  Geloof nou dat ook hij het beste met de club voor heeft!!

 18. VVD. Zeker nu.

  Onze stad zit veel te vol met mensen die vastgeroest zitten in laagbetaald werk of uitkering, door investeringen op de juiste plaatsen en korten op geldverslindende projecten komen we er met z’n allen wel weer bovenop. Leegstand in de binnenstad hoeft geen probleem te zijn, als je ruimte biedt aan ondernemers. Op dit moment zijn er teveel regels, weliswaar minder dan in het verleden, maar nog steeds blijft het een enorm gedoe om iets voor elkaar te boksen hier. Als ondernemer loop ik soms tegen regels aan die nergens over gaan en slechts vertragen, sommige ondernemers haken hierdoor af als het om investeren gaat.

  Logisch vanuit het perspectief van de ondernemer: loop je teveel vertraging op door ambtelijke processen dan kun je net zo goed je geld in de IJssel flikkeren, het duurt dan veel te lang eer je aan terugbetalen van je investeringen toekomt. Laten we trouwens vooral geen geld in de IJssel smijten, die Ollenarren gaan dan waarschijnlijk massaal op geldjacht om misschien ooit een echt voetbalstadion te kunnen bouwen.

  Hoewel, je hebt kans dat er dan wel wat verzuipen. Ik ben toch vóór. Is hier sprake van een zwevende kiezer?

  Naast al die nutteloze regels geven de linkse rakkers die het nu nog voor het zeggen hebben véél en véél teveel geld uit aan onzinnige dingen. Om het over De Jager (salonsocialisten vind ik nog minder eng) nog maar niet te hebben. Nee, het lijkt me verstandig om voorlopig even de hand op de knip te houden en niet teveel te investeren in zaken die ik beschouw als ‘opsmuk’. Natuurlijk zijn sommige dingen gewoon nodig om de heerlijke stad te blijven die we nu zijn. Maar als ik de verhalen hoor van het potverteren dat de afgelopen jaren (in crisistijd!) in de ambtenarij heeft plaatsgevonden: schande!!!

  Qua Kowet geloof ik dat de VVD best wel investeren als gemeente, maar dan moet de club met constructieve ideeën komen en een minder afwachtende houding aannemen. Een paar jaar geleden heb ik al eens aangedragen bij de club, dat het misschien een goed idee zou zijn om het stadion 90 graden te draaien en elders te trainen. Dan kun je via eenvoudige constructies (hoeft niet eens beton aan te pas te komen) terasbouw doen. Wie wel eens een Engelse 2e divisiewedstrijd bezoekt weet hoe geweldig dat kan zijn. Mijns inziens had het stadskantoor prima op het T&D-of Karweiterrein geplaatst kunnen worden, met voor een habbekrats een trainingsaccomodatie voor GAE erbij. Op de plaats waar dat ding nu komt had je dan A-locatie woningbouw kunnen doen. Levert meer pegels op dan wat er nu staat en komt op T & D/Karwei. Daar had men best wat kunnen regelen. Ik weet dat de toenmalige VVD wethouder voorstander was van zo’n constructie, mits netjes wettelijk geregeld.

  Recht zo die gaat en tijd voor de puntjes op de i. VVD.

 19. @mijn mening, als dat zo is..? Bouw eind van het seizoen een nieuwe hoofdtribune, over de gehele lange zijde, een stuk hoger en typisch Engels, zodat de capaciteit in ieder geval min. 10.500 toeschouwers is. En bouw over pak ‘m beet 2-3 jaar een nieuwe Leo Halle tribune (rotte kies), zodat we dan naar de 12.000 (max.) kunnen gaan.

 20. Qua hoogte ben je wel gebonden aan het bestemmingsplan (opgestelde masterplan). Wat die maat exact is weet ik niet, maar ik ben ook voor zo groot mogelijk…

 21. Voor iedereen die niet blanco wil stemmen, maar toch op een partij die het beste voor heeft met GAE: zie de update bij dit bericht !

  Voor alle sadomasochisten, er is ook een update bij het bericht over de wedstrijd van afgelopen zondag.

 22. Whahahahahahahahahahahahahahahaha

  Deventer Belang. Die magriet de Jager is de slechtste wethouder van Nederland. Wat heeft dat wijf onze stad voor lul gezet op de nationale televisie. En niet 1x maar 2x. Een stem op die partij is een stem voor de achterlijkheid.

  Wat betreft het stadion: Hans de Vroome had en heeft helemaal gelijk. En Hansie kan het weten want hij is degene die onze club gered heeft. Pipo’s met grootheidswaan hebben onze club destijds bijna de vernieling in geholpen. En ja, een hoofdtribune van 6 miljoen voor een club met een begroting van amper 6 miljoen, is absoluut grootheidswaan.

  Overigens zie ik ook dat er weer een gefrustreerde groep geertofielen op deze site is beland. Vooral zo door gaan mannen, het is allemaal de schuld van links(wat heeft Joopie den Uyl met het enige linkse kabinet uit de nederlandse geschiedenis toch veel schade aangericht in deze maatschappij).

  Ps: fuck ook de pvda, ik ben de moraalanarchist.

 23. Bozen briljant deze stukken:), de laatste maanden zeer sterk op dreef. Met dit en het moraalridderstopuc als hoogtepunten.

 24. stem op partij van de dieren……..onze ADELAAR leeft!!!! laat dat zo blijven!!!!!!

 25. Dom gelul allemaal.
  Deze site zakt ook steeds verder in de afgrond.

 26. Vroeger, 8 jaar geleden, ging ik met mijn tante mee naar GA Eagles, op seizoenskaart van mijn nicht (die ging zelf bijna nooit). Ik was al voetbal liefhebber en voetbalde zelf.. Na studie en dansles fietste ik elke vrijdag snel naar mijn tante toe, waarna we kwart voor 7 uiterlijk naar het stadion vertrokken. 7 uur zagen we de spelers, vanaf vak YB, beginnen aan de warming-up! Ik was meteen verliefd, maar nog niet overtuigd. Een seizoen later, hetzelfde verhaal: mijn nicht had seizoenskaart en ging niet zo vaak. Ik ging nu bijna elke wedstrijd erheen! Mijn neef nam mij paar keer mee in de rust naar de B-Side (toen kon je in rust nog stiekem van vak wisselen), wat ik als jongen van 15 prachtig vond! Elke wedstrijd was spannend, strijden en schreeuwen voor een punt tegen Omniworld of Top Oss. De omhaal in de laatste minuut van Loval (tussen twee man in) en het ombuigen van een 0-1 achterstand naar een 2-1 voorsprong in twee minuten blessuretijd; dit zijn momenten die mij nog altijd bij blijven.
  De Adelaarshorst werd verbouwd, waardoor de club nieuw leven in geblazen werd. Ik heb sindsdien zelf een seizoenskaart, vak 13, thv de middenlijn! Twee seizoenen heb ik hier gezeten. Daarna heb ik enkele vrienden overtuigd en zijn we gezamenlijk verhuisd naar vak 7 en pakten we soms een uitwedstrijd!
  Tot op heden ben ik nog steeds te vinden in vak 7, heb ik veel mensen leren kennen via Eagles en ben ik veel uitwedstrijden aanwezig.

  Dit is waarom ik supporter ben van deze mooie club!

 27. Gemeentelijk belang deventer (voorheen algemeen plattelandsbelang) grootste partij nu met negen zetels. Haha. Moet je blij mee zijn als G.a.e supporter! Bedankt anarchisten. Geeft wel weer aan dat het niveau in Bathmen wat hoger ligt dan hier. Pffff.

 28. @Anoniem,

  Gemeentebelang zit op 7 en gelukkig voor GAE zijn de PVDA, VVD (en Deventer Belang) gezamenlijk een stuk groter ………….

 29. oprotten met die boeren van gemeente beland, triest dat deze lui in een arbeiders stad als Deventer aan een meerderheid kunnen komen.

 30. Tja als meer dan de helft de moeite niet neemt om te stemmen

 31. He appie uit zwolle ben jij dit of die andere die naar swolle zijn verhuisd

 32. @pec zwolle, steek aub liever wat tijd in een studie Nederlands voordat je meer bytes op het internet verspilt.

 33. En een bannetje voor onze diehard uut Olle die weer een computer van zijn kleine zusje had gebruikt om hier te komen spammen. Hij zal nu wel naar de bibliotheek gaan om daar te internetten omdat alle pc’s en tablets thuis inmiddels geband zijn..
  Nou ja, komt ie daar ook een keer..

 34. AS zondag kan iedereen met een GAE / Deventer tattoo dat vast laten leggen door een fotograaf in het Supp home vanaf 14.00 t/m 17.00

 35. @Boze Boris. Je aanname over het nieuwe stadion bij ons is niet geheel juist. Wij dienen zelf voor de financiering te zorgen, welke overigens rond schijnt te zijn. De gemeente mag en kan alleen bijdragen in de ontwikkeling van het gebied rondom het stadion, dus de infrastructuur etc. Er zal dus feitelijk geen cent gemeenschapsgeld IN het stadion gestoken worden.
  In het verleden zijn inderdaad leningen afgekocht door middel van sponsoring en toevoeging van de naam Leeuwarden aan de clubnaam. Gelukkig ligt dat achter ons en staat er nu slechts nog een lening van oorspronkelijk 750K open die in jaarlijkse termijnen wel afgelost wordt. En dat is mede de verdienste van het nieuwe beleid wat sinds 2010 gevoerd wordt. Niet meer uitgeven dan er is en geen ad hoc beslissingen.

 36. vergelijkbaar met ons dus.. maar dat er meerdere parallellen lopen wisten we al..

 37. Kom maar op mwt het topic van Feyenoord uit. Ben klaar met die politiek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s