NAC – GAE: terugkeer Obiekulu (nog een update)

Bijna vergeten te zeggen: kom Obiekulu vanavond opzoeken tussen 20.00 en 21.30 in het supportershome !

Het topic voor NAC – GAE. Met niet geheel onbelangrijk: de wetenschap dat Obiekulu in het uitvak zal staan. We gaan ervan uit dat dit echt de enige mogelijkheid was, want hij hoort natuurlijk bij een thuiswedstrijd aanwezig te zijn. Hij zal naast de uitwedstrijd ook een training bijwonen en vrijdagavond in de supportershome zijn.

En daar was hij dan, onze reus uit Nigeria. Voor diegene die zijn naam wel eens voorbij horen komen in het stadion als er een negroïde speler van de tegenpartij de bal raakt. En voordat we dit in de toekomst niet meer mogen van de VN even een klein résumé over deze cultheld:

Kingsley ‘Obiekulu’ Obiekwu (12 november 1974) is een in Nigeria geboren voetballer die van 1995 tot 1998 bij Go Ahead Eagles probeerde te voetballen. Werd vaak gebruikt als breekijzer als we achter stonden. Mede door zijn postuur kon hij nog wel eens een doorbraak forceren maar echt een talent was het niet. Schoot vanuit elke plek op het veld van waaruit hij de goal kon zien op doel. Tomeloze inzet en toch nog 7 goals in 63 officiële wedstrijden maakten van hem een cult-held in Deventer. Legendarisch is het verhaal dat hij in zijn eerste (oefen)wedstrijd in Heeten van 40 meter in de kruising schoot en dat hij een hometrainer in het krachthonk aan diggelen trapte door zijn brute kracht. Won in 1996 in Atlanta een gouden medaille met het olympisch team van Nigeria. Voetbalde later nog bij twee clubs in Saoudi Arabië om geld voor zijn familie te verdienen.

Volgens verhalen kreeg hij zijn bijnaam Obiekulu omdat de douane bij zijn komst naar Nederland zijn echte naam Obiekwu verkeerd verstaan had. Is dus in Deventer altijd als Obiekulu door het leven gegaan

Obikulu3

Altijd breed lachend en goed gekleed

Obikulu1

Innig weerzien met Adrie Steenbergen

Obikulu2

ook de nodige media-aandacht voor onze held

(Met dank aan een goede bekende voor de foto’s :-)

groepsfoto

Obiekulu hield ook nog een peptalk voor de selectie en werd als dank toegezongen door de spelers en begeleiders. ( bron: officiële Twitter account Go Ahead Eagles)


Beelden van Obiekulu in actie.

UPDATE (Raalte25 over de wedstrijd van vanavond):

Komt er vanavond een heet avondje NAC of gaan wij met de punten ervan door. De nummer 12 tegen de nummer 11. Bij NAC is het alweer onrustig in de selectie. De spelers zijn het niet eens met de tactiek van trainer Gudelj en de resultaten zijn ook nog niet super. Doelman Ten Rouwelaar is de ervaren doelman met vaak een grote bek, als hij een fout maakt ligt het zogenaamd altijd aan zijn teamgenoten. Hij is een showkeeper die zich wel 100 procent geeft. In de achterhoede staan dit seizoen meestal de namen van De Roover, Drost, Kwakman en Bodor. Kwakman moet voor het voetballende gedeelte zorgen in het team, maar dat laat vaak nog te wensen over. Op het middenveld en in de aanval kunnen veel spelers schuiven van positie. Buitenspeler Lurling heeft dit seizoen diverse keren de nummer-10 positie bekleedt terwijl Sarpong als buitenspeler staat opgesteld en op 10 hoort te staan. Je ziet ook meestal in de wedstrijd dat de spelers wel hun eigen positie kiezen. Onze bekende Suk speelt amper bij de club in Breda en dat is wel jammer. Hij was er een aantal jaren geleden bij toen wij dankzij Donny de Groot door gingen in de beker. Die wedstrijd wonnen wij met 1-2 en helaas kregen daar een aantal supporters ook de nodige klappen. Wij waren toen met meer mensen dan vanavond, maar vanavond is natuurlijk onze held Obiekulu wel aanwezig ! Om nog even een speler in de gaten te houden als hij morgen mag spelen is Perica een heerlijke voetballer met snelheid en een leuke actie in huis en kan laten zien dat hij nog aardig kan scoren ook.

Bij onze thuisploeg lijken er geen problemen te zijn. Kolder ziet er ook weer goed uit na de behoorlijke pijn die hij vorige week opliep. Turuc is bovendien weer fit en zal Lambooij vervangen. Booy houdt het team van vorige week verder in stand, dat betekend dat ook de nog niet zo sterk spelende Godee in de basis start. De opstelling: Room; Schmidt, Vriends, Schenk, Amevor; Overgoor, Falkenburg, Turuc; Antonia, Kolder, Godée.

Wij mogen niet verliezen want anders moeten wij weer naar beneden kijken. Ik vind de komende wedstrijden heel belangrijk want hierna moeten wij tegen Heracles en Roda JC als je hier tegen de punten kan pakken kunnen wij gewoon netjes mee doen in de middenmoot. Waar wij wel aan moeten gaan werken is het aantal tegendoelpunten en hoe ze tot stand komen. Het leuke voetballen waar wij om geprezen worden moet natuurlijk niet ten koste gaan van dom puntverlies. De spelers hoeven niet bang te zijn in een vol stadion zoals morgen in Breda. Want iedereen weet dat het daar kan gaan spoken met net zoals ons een fanatieke aanhang. Laten we hopen op een leuke wedstrijd waarin wij een leuk feestje kunnen gaan maken en niet tegen een nederlaag aanlopen. Samen met Obiekulu gaan wij er tegenaan!!!

63 gedachten over “NAC – GAE: terugkeer Obiekulu (nog een update)

 1. Hoeveel hebben zich hier al voor opgegeven?

  KOMOPTAN EAGLES

 2. Vrijdagavond schijnt hij in de supportershome te zijn..

  Miss ga ik nog wel ff kijken en met hem op de foto.. heb hem nog bewust meegemaakt in de Adelaarshorst..

 3. Ik kan me de tijd van Obiekulu nog goed herinneren, wat een held was dat.
  Helaas kan ik vrijdag en zaterdag niet.

 4. Jammer dat er bij z’on belangrijke wedstrijd minder dan 250 supporters zijn die zich hebben opgegeven voor het uitvak in Breda.

 5. toch vreemd ik loop hier rond in madrid,waar juventus supporters en real supporters gewoon samen rondlopen en een biertje drinken en wel getelt een busje staat met politie met 4 man er in….

  dan moet je je toch eigen dood lachen hoe het bij ons allemaal gestelt is pfffff

 6. offtopic loop hier rond in madrid waar juventus supporters en real supporters gewoon door elkaar heen lopen, en samen op het terras zitten centruk van madrid,wel getelt een busje met politie staat er(zitten 4 a 5 man in)

  zou geweldig zijn als we daar 3 punten zouden kunnen meenemen naar deventer..
  belangerijkste gewoon niet verliezen daar(maar goed met die verdediging van ons pff)

  toppic
  zal hem zaterdagavond hard toezingen achter mijn computer o-bie-kulu
  zou geweldig zijn als we daar 3 punten zouden kunnen meeneme

  dan snap je het toch niet hoe het gewoon bij ons er in nl allemaal aan toe gaat, het slaat gewoon weg nergens meer op, triest

 7. ps mmm reactie door elkaar heen gegooit..laatste stukje hoort bij het eerste stukje natuurlijk

  hoeveel gaan er dan 50 auto s met de combi,en 1 bus dan mag je blij zijn als je 200 man mee krijgt of zie ik dat nu verkeerd.wel erg weinig ja voor toch wederom zn belangerijke wedstrijd,800 ajax uit 550 az uit nu nac uit 200…
  komt dat……

 8. Er gaat een verhaal rond dat Obiekulu een belletje om 1 van zn armen had. Hij had al teamgenoten op de training geblesseerd. Op training hoorden ze hem dan aankomen….. Ik weet niet of t waar is. Wie helpt me ?

 9. Lekker belangrijk die obiekulu ,, om hem hier heen te halen leuk idee maar ja , volgens mij hebben we grotere helden gehad maar ja het zij zo . B.v Mike small ook zeer geliefd Jaar ja wie ben ik ,, maar ti’s ook niet echt een leuk liedje als er iemand iets doet of erin komt van de tegenstander om hem dan toe te zingen met Mikey small Mikey small Mikey small

  Maar kan me wel voorstellen dat. Er weinig supporters meegaan dat uitvak schijnt nog erger te zijn Dan ons uitvak hihi

  Dat het een belangrijke wedstrijd. Wordt is duidelijk . Ti’s mee doen of pas op de plaats , bij winst en dan winst op Hoeracles en Roda Wat mogelijk is doen we volop mee

  Gvd duurt lang tot zaterdag

 10. Ik heb Obiekoeloe ook nog meegemaakt t was een beetje de clown vd club bekend om z’n aparte warming up maar om hem daarvoor naar Nederland te halen??

 11. Kan me nog herinneren dat die tijdens de medische keuring de hometrainer aan diggelen trapte ghehehe. En een oefenwedstrijdje in heeten(?) Vanaf 45 meter een doelpunt maakte… zeker een cultfiguur, niet omdat het zo’n fantastische voetballer was, maar omdat er altijd wat gebeurde met kingsley! Welcome back!

 12. veld in komen en in 1 streep door na de goal en scoren held!!!wat clown hij was koning

 13. Wat een ophef over die gozer, geld had wel anders gebruikt kunnen worden.

 14. vakkie 13 nep suporter.!!! hij was onze held en jij ben 16 ofnie jammer

 15. Tussen 8 en half 10 mag je obikoeloe toezingen wat een feest………

 16. @daventria. Vakkie 13 heeft natuurlijk wel een beetje gelijk. Grof geld betalen voor iemand die weinig tot niets heeft betekend voor de club en dan ook nog eens tijdens een uitwedstrijd laten komen.

  ps. ik ben 39, was er bij toen hij speelde en ik heb voor zijn komst gedoneerd.

 17. had hem liever een rondje in een kolkende horst zien lopen. Maar ja schijnbaar kan het niet anders. Ik vindt dat hij nu niet de eer krijgt die hem toekomt. Het is toch anders, meereizen met 200 supporters os voor 8000 man worden toegezongen.

 18. baal er ook van dat hij nu komt..maar ze zijn er druk mee geweest om het voor elkaar te krijgen ik vindt het in ieder geval prachtig…dat hij komt ….liefer in een volle horst Maja is nu eenmaal zo. maar het beste van maken…oja en heb ook 2 joet gelapt.

 19. @daventria, al 30 jaar eer seizoenskaart dus niet zo dom lullen he.

 20. ik ben er morgen wel ff bij…..kan me nog goed herinneren dat die een koe-bel moest dragen….dan hoorden ze obikulu aan komen sprinten….ghe…ghe….heeft er iemand een koebel? ik weet zeker dat die dit nog wel weet en waardeert!!!!

  ForzaEaglesDeventer!!!!

 21. zonde dat er een max aan aantal autos zit, willen toch meer dan 300 man mee?

  nl regeltjes land putos alcaldos

 22. Obiekulu moest eens een bal terugtrappen naar de keeper en scoorde peroongeluk

 23. Hij heeft geen uitkaartregistratie. Mag dus niet mee. Haha net als met smeekens toen.

 24. Toch leuk…. Dit. Erg jammer dat er dit weekeinde een uitwedstrijd is..

 25. Dat filmpje vanavond aan hem laten zien zou ik zeggen.

  Verder zeer belangrijke wedstrijd van morgen die we niet moeten gaan verliezen. Nac staat onder ons met 1 puntje en dat moeten er meer gaan worden of een gelijkspel. Ik hoop wel eens op geen tegendoelpunten een keer de nul houden voor Room zou ook lekker zijn. Want we krijgen door ons soms leuke spel te veel doelpunten tegen wat totaal niet hoeft.

  Gelukkig ook weer de nodige positieve media aandacht omdat Obiekulu er is mag ook wel eens gezegd worden!

 26. Er is maar 1 Mister Eagle, en dat is Dennis Hulshof, zelfs nu is hij er trouw bij, wanneer hij maar kan.
  Odie koe loeit, was een gezien speler omdat hij groot en sterk was, maar het is/was niet mijn held.
  Had wel gedoneerd in de hoop dat hij in de horst zal komen, dat is sfeer maar dat hij een uitwedstrijd mee wil, daar wilde ik eigenlijk niet voor gaan dokken.
  Maar goed het is zo en ik denk de volgende x wel na eer ik weer doneer.
  Laten ze maar met 3 punten terug komen, dan is het mijn geld nog waard geweest ook.

 27. Obiekulu was / zat voor een voetbal toernooi in Noorwegen, en wou graag langs komen om ons te bezoeken, hadden we dan tegen hem moeten zeggen vlieg maar door naar Nigeria ?
  Ik hoop ook, dat nog eens een keer een thuis wedstrijd kan bezoeken bij GAE

 28. Vanavond 22:30 een aantal van de vrouwelijke supporters op TV bij de NOS NED 3. Vanmorgen stond het al in de Spits, GAE en Heracles hebben de meeste vrouwelijke fans volgens een onderzoek.Vanmiddag is er een intervieuw geweest in ons stadion met de NOS.

 29. nou. Ben benieuwd? Zullen ze jannie zeker weer voor de camera gehaald. Pffff.

 30. Dus het aantal deerntjes is relatief hoog tussen de onderlinge wedstrijd Kowet-Heracles. Hoop op een natte boel!!

 31. Wat een drama gister weer op tv .. Vrouwelijke supporters ga eagles ,, twee /drie die werken voor supporters club paar kids erbij pffff

  Gelukkig was Jannie er niet bij met haar string met haar naam erop aan de genootspaal van d’r

  Die man met die pet is een illegale piet

  Maar. Nu na vanavond ,, het virus gaat alweer te keer door me lichaam wordt met de week gekker , ti’s vandaag kwartiertje de nul achterin houden dan denk ik dat we minimaal een punt gaan overhouden , bij winst staan we 9e , de sfeer zal d’r zijn maar ook wij gaan onze boys weer vooruit schreeuwen , want er is maar 1 echte. B-Side ,,,,

  Wat is het toch fijn om een eagle te zijn

  Rood gele gr

  Een een eagle altijd een eagle

 32. Ik vind het jammer dat Lambooij er weer uitgehaald is. Die man had wat mij betreft nog wel een wedstrijdje mogen blijven staan. Rijsdijk had van mij ook wel een keer een basisplaats mogen krijgen. Heeft zich in mijn ogen wel laten zien in zijn invalbeurten. Ach ja, laten we deze keuzes nu nog maar even een luxeprobleem noemen. Op naar weer een mooie wedstrijd tegen een club met eveneens prachtig publiek. Met NAC hebben we misschien wel meer raakvlakken dan met Feyenoord. Altijd jammer gevonden dat ze uit dat oude stadion zijn vertrokken aan de beatrixstraat. Maar het blijft een mooie club. Vanavond drie punten en dan door naar de vrouwenderby tegen heracles.

 33. Waarschijnlijk speelt houtkoop weer niet, maar godee.belachelijk.of ben ik de enige.godee is geen buitenspeler.meer een spits

 34. Vrouwen horen in de keuken en niet bij de voetbal!!!

 35. godverdomme wat een tyfus verdegiging hebben wij toch ,weer 2 onbenullige klutsballen en ja hoor er liggen er weer 2 in godverdomme wat een bende die verdediging van ons

  amateur niveau ongelofelijk teringzooi

 36. 4 kansen 4 goals, laten zich in de zak schijten. Slappe hap

 37. Wat een kut instelling.slappe hap.godee eruit.maar ja.is gehaald door booy.amevor verdedigt drama.
  Schenk na links.amevor eruit.van de linde erin.godee eruit.overgoor erin.dat is de beste opstelling

 38. Die schmidt, wat ziet foeke in hem..
  tegen feyenoord de zwaktste op het veld.. en ook nu schijt hij in de broek als de bal op hem af komt… wat kan ik me irriteren an die gast zeg..

  Daarnaast gooi houtkoop dr eens weer in man, die godee wil nog geen 5 meter lopen!

 39. dat je zo laat neppen door een mongole ploegje als nac breda, schaam je kapot stelletje lamlullen

  booy die godee oprotten er nou mee,je weet toch ook dat nac druk gaat zetten op ons middenveld en verdediging, dan speel je toch met houtkoop op links en antonia op recht voor de counter, waarom zet je die dikke pad van een godee dan op links.
  schiet mij maar lek, ik zal het wel niet begrijpen pfff

 40. En toch snap ik het niet
  Nac-GAE
  Tot nu toe
  Scoringskansen 11-12
  Hoekschoppen 6-4
  Schoten doel 8-6

 41. Ellende dat het was….foeke mag volgende week eens wat gaan wisselen.

 42. @ mijn mening

  Antwoordt op quiz vraag : de. Drie punt in Waalwijk dankzij 3x falkenburg ,,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s