Go Ahead maakt meer dan schijn van kans tegen Ajax

Ajax. De meest geliefde club van Nederland. De meest gehate club van Nederland. Allebei waar. Ajax heeft ontegenzeggenlijk de meeste sympathisanten in Nederland, volgens dit onderzoek zelfs 4,3 miljoen. In dit onderzoek wordt gesproken over ‘fans’, maar wij weten zeker dat in deze geëxtrapoleerde cijfers genoeg ongeinteresseerde huismoeders meegenomen zijn die dan maar voor Ajax zijn. Het aantal echte supporters van deze 4,3 miljoen zal, zo speculeren wij, maximaal 20.000 zijn. Ervan uitgaande dat iemand die zich supporter noemt gepassioneerd meeleeft en ook weleens komt als er minder succes te vieren is.

Wie denkt dat Ajax alleen geliefd is in Amsterdam heeft het mis. Het zijn vooral provincialen die de tribunes bevolken. Amsterdammers hebben vaak wel een grote bek over ‘hun club’, maar hebben zelden een seizoenkaart. Het zijn vooral de mensen uit alle windstreken van Nederland  (behalve Rijnmond) die de arena vol moeten doen lijken. Tegelijkertijd zijn het mensen in de provincie (en Rijnmond) die Ajax zo haten.

Het houden of haten van Ajax heeft dus meer met clubvoorkeur dan met afkomst te maken. Menig diehard supporter van een andere club heeft een hekel aan Ajax. Is dat Calimerogedrag of niet ? Natuurlijk is Ajax vaak sportief de baas geweest in Nederland, en natuurlijk komen daar soms frustraties uit voort, en natuurlijk is de arrogante houding die de Amsterdammers (en boeren) hebben verworven niet erg aanstekelijk.

De makers van deze site hebben een gezonde hekel aan Ajax, maar houden zich niet overdreven veel bezig met de wannabe Joden. Die energie zijn ze niet waard. Zoals we vaker kunnen constateren in de Eredivisie, zijn wij de mooiere club ten opzichte van de tegenstander. En vanavond is dat zeker het geval. Sinds een paar rijkeluiskinderen onder aanvoering van een paar drugsdealers in vak 410 wat geluid maken is Ajax geen begrafenisonderneming meer, maar een beursgenoteerd bedrijf blijft het.

Echter liggen er morgen ook sportief kansen. Als Ajax een keer in de hoek zit waar de klappen vallen is het nu wel. Alderweireld en Eriksen zijn vertrokken, zonder waardige opvolgers, PSV walste vorige week over Ajax heen en FC Volendam dwong Ajax deze week tot een verlenging in de beker. Waar Go Ahead normaal slechts een theoretische kans heeft op punten in de arena, mogen we nu echt hopen. Uiteraard zullen we niet gek opkijken als Ajax toch eenvoudig wint. Als onze spelers alles geven en niet bang zijn zullen we ze niks verwijten.

Bij Go Ahead blijft de opstelling hetzelfde. Room; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Falkenburg, Overgoor, Türüç; Antonia, Kolder, Houtkoop. Wie zouden er anders moeten staan ? Misschien dat Godee nog een kwartiertje de kans krijgt. Tom Oostinjen mag op de bank zitten omdat Schroyen rood kreeg afgelopen dinsdag tegen DVS ’33. In de beker zullen we de volgende ronde tegen Excelsior spelen, maar dat terzijde. Als we de stensator mogen geloven wil Booy dat Antonia en Houtkoop de diepte opzoeken, omdat er veel ruimte achter de Ajax-defensie zal liggen. Counteren kunnen we wel dus daar liggen de echte kansen, mits Jop van der Linde haar mannetje staat als onze verdediging even onder druk staat.

Het is bijna zover. Ajax – Go Ahead Eagles. Als we winnen gaan we over Ajax heen. Wat zou het mooi zijn als we al die ‘fans’ van Ajax zouden kunnen laten zien dat Go Ahead Eagles niet alleen qua clubcultuur de betere is.

OEHOENIEUW

LET’S GO FUCKING OEHOE, LET’S GO FUCKING OEHOE JALALALA JALALALA

Het uitvak zal morgen goed gevulg zijn. Zoals we eerder deze week al berichtten zal het niet de leukste combireis ooit worden, en dat zegt wat.

Het topic voor zo’n wedstrijd die je doet beseffen dat je in de Eredivisie speelt. Combilovers mogen zich weer helemaal te goed doen aan alle prachtige voordelen van de combi. Half acht ben je al in het stadion, als iemand in een bus van cluster 1 een liedje zingt over joden, mag cluster 2 en 3 naar huis (in dat geval mooi vroeg thuis), na afloop van de wedstrijd mag je nog drie kwartier extra genieten van de prachtige snelkookpan in Amsterdam Zuid-Oost. Roken mag ook niet, behalve op de F-side en in vak 410, verschil moet er zijn, nietwaar ?

Bovenstaande berichtgeving is gebaseerd op betrouwbare info, maar officiele bevestiging hebben we nog nergens gezien. Kan ook komen doordat we gek genoeg niet met de combi meegaan.

Voor de beker speelt GAE eind oktober uit tegen Excelsior. Niet echt een boeiende wedstrijd. Excelsior is de club van Khalid Karami, die vorig jaar nog met Eagles promoveerde naar de eredivisie. Hij promoveerde zelfs dus niet mee.

120 gedachten over “Go Ahead maakt meer dan schijn van kans tegen Ajax

 1. Heb je ook zoon hekel aan die club uit amsterdam!!

 2. JUIST
  Er vol opklappen geen ontzag niks,voor die verwende tieners…
  Als we de passie ,en met vertrouwen spelen dan valt er gewoon wat te halen in amsterdam
  Het loopt voor geen meter daar op dit moment..geen vertrouwen, automatismen alles is even weg daar,aan ons om er gewoon vol voor te gaan en ons spelletje te spelen….
  Daarnaast zullen ze ons hoe dan ook onderschaten en ajakkus zal met de gedachten meer bij ac Milán zitten..
  Geen beter momento om die arrogante kut ….. te treffen

  1-2

 3. Dan maar zingen: Alle NEUZEN aan het gas en wie niet springt die is een NEUS

 4. De vrouw van Frank de Boer, Frank de Boer, Frank de Boer
  De vrouw van Frank de Boer dat is een hele vieze hoer!
  En pijpen en neuken en alles voor de poen!
  Zodat ze, zodat ze,!
  Weer boodschappen kan doen!

 5. Het is wel een beetje plat, maar ik weet zeker dat ze er in de arenA moeite mee gaan hebben.

 6. Beetje triest anoniempje. Net of Frank de Boer ons ooit iets misdaan heeft. doet me een beetje denken aan het kansloos zingen van supporters over de vrouw van van Gaal. Zing het dan over Diederik Boer. Dan kan ik het nog begrijpen.

  Maar om er zomaar iemand uit te pikken, is toch wel wat triest kerel.

 7. @hierboven

  Boehoeoeoeoeoeoeoe. Oehoe
  Frank de Boer is Ajax en Ajax is kut! Punt. Dus dit soort gezever daar kan ik helemaal niets mee. Dan ook nog dat incident met de vrouw van Van Gaal aanhalen. Dat was 20 jaar geleden, idioot! Waar heb je het over? Bah! misselijke moraalridders hier. Kan daar echt boos om worden. En waarom zingen over Diederik Boer? In Amsterdam! Ben je wel goed? Dat is toch veel te veel credit voor zo’n lapzwans. Jij snapt er ECHT helemaal niets van. Je klinkt echt als een arenAbezoeker!

 8. zeg ik dan zingen on adam over diederik! Ik dacht het niet. Ga toch lekker verder liedjes verzinnen stumper.. Als je een kerel bent. Sla je de eerste jood die bij je in de buurt komt op zijn bakkes. Ipv zielige liedjes die nergens op slaan!! Pff stumpertje.

 9. om 15.00 uur gaat het sup. home open voor de mensen die zaterdag mee gaan naar 020

 10. Hoe zit het met roken? Mag dat in t uitvak? Heb geen zin om in een rookruimte te gaan staan pfff

 11. @hierboven,
  Het roken wordt alleen toegestaan in de vakken 410 en de F-side…..
  Over racisme en onderscheid gesproken….paupervolk 1e klas

 12. @anoniem

  Dus liedjes zingen mag niet, maar supporters van de tegenstander direct op de bek slaan is wel goed? Maar volgens mij ben je nog steeds zelf een ajacied of niet? Zo’n neus die dan ook voor GAE is. Zo’n eentje ben jij er wel volgens mij. Heb ik gelijk?

 13. Gewoon roken! wat willen die stewards maken tegen 800 man?

 14. de hkb gaat met de trein dus zullen er echt wel bij zijn

 15. Als ik t zo allemaal lees gaat het zaterdag flink verpest worden voor de rest van de uitwedstrijden…hij is fijn!! Hou het leuk en laat ze overal positief over ons praten gvd!

 16. Grimmig sfeertje hoort er ook bij wanneer je tegen een club als ajax speelt. Mooie avond wedstrijd. jammer dat er geen bier gedronken kan worden in de bus. Ik geloof dat er mogelijkheden zijn voor onze jongens. ajax was zoooooooo slecht tegen psv. Dat gaat niet vele beter worden.
  Wat is de hkb? Want ik zou zelf ook wel met de trein willen.

 17. Ik denk ook dat er mogelijkheden liggen!! 100% En laat ze maandag in VI tv lekker lullen over kowet. Dat t zon leuke club is net leuk voetbal en met een fanatieke aanhang…en eens een grimmige sfeer hoort er inderdaad bij maar dat kan ook op een ludieke manier en niet zoals hierboven beschreven staat. Maak een spreekkoren waar iedereem over napraat maar dan wel op een toffe manier. .

 18. En dat we de toffe. Jongens zijn dat zullen ze weeeten ,
  daarom komen wij
  daarom komen wij
  , en dat we de toffe jongens zijn dat zullen ze weeeten
  daarom komen wij na Amsterdam , Amsterdam Amsterdam waar de neuzen zijn waar de neuzen zijn

  Zo ging die vroeger

 19. Als we willen laten zien dat we de beste supporters van Nederland zijn, dan ga we geen dingen roepen over kanker, joden, neuzen of iets derlijks.

 20. En dat bedoel ik maar ik ben bang dat t niet zal helpen met als gevolg dat we dus de rest van de uitwedstrijden niet mogen komen. .de bossche bollen zetten een doodskist voor de deur in utreg en je.ziet wat t gevolg is…schiet je daar danwat mee op??? Dacht t niet…we laten ons van onze goede kant zien en horen!!!! KOMOPTAN!!!!!

 21. Betekent een brave gristelijke supporter zijn ook gelijk dat je de beste supporter bent? Want dat zou betekenen dat Volendam de beste supporters van Nederland heeft. Overigens lijkt me met kanker schelden nu ook wel klaar. Daar ben ik het wel mee eens. Voor de rest mag er toch wel wat beledigende teksten geroepen worden, kom op zeg! We zitten toch niet bij een kerkkoor.

  En babas:
  Hou op over VI. Ik heb echt schijt aan wat die gasten te vertellen hebben over onze club(ook al zeggen ze toch nooit wat over GAE). Dat zijn echt mongolen. En dat mag ik zeggen, want wat Derksen doet is aan een stuk door schelden en beledigen.

 22. De 12de man lam leggen is al een voorsprong voor ajax.
  Nee het ligt nooit aan ajax maar altijd aan de supporters van de uitclub.
  Utreg heeft er ooit al last van gehad, pisvee ook, laats olle nog, nu de eagles dan.
  Het ergste is de KNVB, of moet ik zeggen tweede ajax.
  Twente krijgt een boete omdat er al 25 jaar een liedje gezongen word.
  En ajax dan, ik vind het nog steeds een groot probleem dat de knvd of ajax2 er niets tegen wilt doen, tegen dat gezang van JODEN van de supporters uit amsterdam.
  Ik vind het nog steeds een schande dat het mag, en dat ze ik weet niet hoeveel mensen het kwalijk nemen dat zoiets anno 2013 nog kan.
  Hoeveel zijn er gesneuveld en zij maar zingen Joden joden, Zijn alle overgelopen duisters naar de oorlog in amsterdam gaan wonen of zo?
  By the way er voetbalt niet 1 jood meer bij ajax, dus vind ik het niet kunnen wat ze zingen.
  Naar ja die KNVB he, en die ajax, dat is 1 en zal altijd 1 blijven.
  En waarom nu in actie komen bij twente terwijl het al 25 jaar oud is, nee er is iets goede fout hier, bij de KNVB.
  Ik ga niet mee, maar zal de supporters die wel meegaan een hart onder de riem willen steken en zing wat je zingen wilt.
  Er zijn wetten waar iedereen zich aan moet houden dus ook het grote ajax.

 23. Denken dat ludieke liedjes bij een grimmige sfeer kunnen horen, pff die babas snapt er echt niks van. En dan ook nog willen dat ze altijd positief over ons praten, ten eerste schijt mij die mening van jan en alleman niet, ten tweede is het niet best als we ons altijd zo moeten gedragen dat ze positief over ons praten. Moeten we dus Heereveen 2 worden ?

  Wij zijn fanatiek publiek dus daar hoort de passie bij en de rauwheid. Dus schijt aan de joden, joden ja, want zo noemen ze zichzelf. Jammer dat Lukoki niet meer bij ajax speelt hadden we anders nog wel een liedje voor gehad, hahah

 24. Laten we dan wel pas beginnen wanneer cluster 2 en 3 ook zijn gearriveerd..

 25. Haha nee algje ik snap er echt he le maal niks van als we straks weer met zon kutteringcombi zitten……joh mep lekker met zn allen een paar stewardjes in mekaar. ..dan verpest je t toch fijn…succes ermee. Ik kiek toe vanuut de skybox maar normaal sta ik misschien wel achter je…. en Woland ik heb ook een teringhekel aan die mongolen van een derksen en gijp…..maar ik ben wel trots als goalder of falk of wie dan ook in het elftal van de week staan en ze over ons praten dat we zo verrassend bezig zijn…en we hoeven niet van die heilige boontjes te zijn maar ziektes ed dat hoeft niet… DT zal flink om zich heen slaan als dat gebeurt

 26. Ik ben er zaterdag ook bij, heb er zij in en de wedstrijd leeft echt. Maar waar ik niet tegen kan is dat gejank richting Ajax. Als ik sommige reacties lees krijg ik echt een Calimero gevoel.
  Ik ben voor de eagles, wat de rest en de KNVB doet zal mij aan mijn reet roesten. Fuck it. Ik zal wel worden bestempeld als een brave burger maar ik steek mijn energie liever in pro eagles dan anti wie dan ook. Zie dat echt als een teken van zwakte.
  Goed dat terzijde, zaterdag lekker zonder schroom voetballen, wat zou een stunt ontzettend gaaf zijn!

 27. babas je praat wel, maar je zegt niks..
  beetje jammer

 28. Babas kut stumperd echt wat heb ik toch een tyfus hekel aan suporters zoals jij!! Mensen horen een hekel te hebben aan GAE en hun neus op te halen en hun kinderen bij zich te trekken als ze ons zien lopen. Bah bah bah wat wordt ik toch schijtziek van het kut positiva niveau met betrekking tot sfeer en combi’s wat hier de laatste tijd op de site allemaal woord neegetypt rot lkkr op naar het eagels fora pls!

 29. Ik zeg ; IK BEN TROTS OP MIJN CLUPPIE
  Ik zeg; IK BLIJF TROTS OP MIJN CLUPPIE
  Ik zeg; EAGLE TILL I DIE
  Ik zeg; KOMOPTAN!!!!

 30. Boze Brutusje niet boos worden anders ben je alleen nog maar Brutusje….he ik word er echt bang van…stumperd die ik ben…..man…ik kwam al bij kowet toen je moeder je reet nog afveegde en jij nog niet eens mama kon zeggen ….whaha herinner je je nog de thuiswedstrijden met 1100 toeschouwers??? Stonden de echte supporters. …ik ook…enne beterschap trouwens…

 31. Leuk dit…KOMOPTAN….we gaan ze pakken die jodeuh….jodeuh jodeuh!!!!

 32. AMSTERDAM, AMSTERDAM AMSTERDAM THE EAGLES HAS LANDED,I REPEAT THE EAGLES HAD LANDED

  WHE ARE EAGLES WHO THE FUCK ARE YOU
  KOMOPTHAN GODVERDOMME

 33. Er staat een spannende wedstrijd voor de deur en zeker Ajax brengt ook nog even wat extra’s. De discussies over wat we wel en wat we niet mogen roepen zijn natuurlijk altijd zeer welkom op onze site, daar hebben we dus geen problemen mee. Probeer nog wel een beetje relaxed op elkaar te reageren. Nog even ter verduidelijking: geen racisme, geen geroep met kanker en geen dom stoer gelul over confrontaties die er toch niet gaan komen. Alvast bedankt.

 34. Weg met de Joden..Koeken! Leven De Deventer.. Koeken!!!! Alleen weet ik niet in wat voor bussie ik zit! Maakt niet uit! Joden Koeken uit!!!

 35. @ boze boris…respect man…ik bedoel hetzelfde als jij maar jij verwoord je beter dan ik….jongus KOMOPTAN

 36. Kaarten in de pocket, dit wordt weer zon ouderwetse dag, heerlijk. Ondanks veel restricties een aantal waar we trots op mogen zijn, hoop dat we scoren, zullen veel GAE los zitten.

  Beetje interactie met joden hoort erbij, maar aub niet de hele wedstrijd, vermoeiende shit.

  Eagles liederen wil ik horen.

 37. Trouwens wedden dat we die klotenmokummers thuus loten….

 38. Hij heeft een neus,

  op de tekst van boten anna

  Hij heeft een neus,
  Hij heeft echt een hele grote neus,
  Kreeg hem van zijn ouders had geen keus,
  Hij heeft een neus niet meer normaal,
  Hij heeft de aller grootste neus van allemaal.

  Hij heeft een neus,
  Hij heeft echt een hele grote neus,
  Kreeg hem van zijn ouders had geen keus,
  Hij heeft een neus niet meer normaal,
  Hij heeft de aller grootste neus van allemaal.

 39. Hamas Hamas, oorlog in het Oosten met veel gras!!!! Weg met de softe pliesie in Amsterdam!! Moslim Pliesie: Lievers nie!

 40. Hamas Hamas 3 punt in de TAS Hamas Hamas 3 punt in de tas

 41. RACISME ??/ En jullie bozen zijn er toch tegen ?

  Vreselijke opmerkingen hier !

  Als we maar niet Kut marokanen roepen he?

  ( 30 jaar Eagles fan )

 42. Mooie beelden weer! Prachtig, die emotie van DT! Alleen jammer dat hij Serdal genoemd wordt. Maar misschien is dat ook wel weer mooi!

  Eagles till I die!

 43. We laten de oehoeman gewoon los op dat plein voor de Arena. Totale chaos en anarchie ;-)

 44. Volendam heeft vanavond twee dingen duidelijk gemaakt. Op zich valt er wat te halen, maar Ajax is ook echt gewaarschuwd nu. Die zullen zaterdag helemaal scherp zijn na twee dramapotten (PSV en Volendam),

 45. En als we naar we Korea gaan jenevertje, jenevertje
  En als we naar Korea gaan jenevertje.
  Oh heerlijke dromen, laat Ajax nu maar komen.

  Dat zongen wij (vroeger) altijd….
  Zaterdag zit ik ergens op de hoofdtribune met m’n zoon ( met sjaals)
  Ik zeg 1-1

 46. @babas
  Ach we hebben toch al elke week een combi wat er gebeurd rond de wedstrijden We moeten al blij zijn met een auto combi tegenwoordig. FCDB mocht met het openbaar vervoer naar Utreg. Wel moesten ze van tevoren een kaart kopen. Vergelijking slaat dus nergens op.

 47. @Latsilla

  Normaal hoor je mij dit niet zeggen, maar pas toch maar op daar in Amsterdam. Vooral omdat er een soort van samenwerkingsverband is tussen die sjappies van 410/F-side en de politie. Daar kan zwolle over meepraten. De politie in Amsterdam vormt echt een bedreiging voor loslopende Eaglesfans. En die gasten van 410 en F-side … Tja, Hun grote held is een of andere Sven W. die afgepaft is omdat het een van de grootste snitches van mokum was. Kortom, allemaal vrienden van elkaar die bijzonder slecht tegen hun verlies kunnen.
  Maar goed, je zult het klappen van de zweep wel kennen, dus dat komt wel goed. Succes zaterdag!

 48. Thx.
  Die Sven zat diep in de wiethandel, en was idd. Een snitch…
  Ik ben op uitnodiging van een paar Amsterdamse vrienden, die kende hem wel…ze hebben me verzekerd dat mij en m’n zoon niks zal gebeuren, zelfs al Kowet wint.
  En als Kowet scoort ga ik toch automatisch de lucht in, daar is niks aan te doen…
  Thx. Anyway.

 49. We zitten in de eerste cluster en zullen ons gedragen tot de rest er is maar daarna… We hebben skijt aan iedereen!

 50. is die combi nou al uitverkocht of nie…!! Komopthan..

 51. Uitwedstrijden laat maar!, Ik ga dit seizoen nergens meer heen tenzij het gewoon (zoals het hoort) vrij vervoer is. A.s Zaterdag ook het verpest gewoon mijn humeur 20:45 begint de wedstrijd en om 16:30 begint de instap procedure, kortom rond 18:00 wordt er vertrokken en sta je anderhalf uur te ouwehoeren op het plein/bus. Om 20:00 sta je in het stadion waar je volgens de berichten ook niet mag roken en je dure en vette troep moet halen als je honger hebt. 37 euro betalen voor een busreis naar Amsterdam en met name door de spanning en sfeer is de kans groot dat 99% uit Deventer de arena niet haalt gezien men behoorlijk streng is ten opzichte van de antisemitische uitspraken/liederen. Steeds vaker sta ik verbaasd te kijken hoe er zowel met uit en thuis publiek wordt omgegaan, Ajax supporters die niet naar Eindhoven kunnen en mogen omdat er geen treinen rijden, Den Bosch supporters die niet naar Utrecht mogen om dat een enkeling een misplaatste (ludieke) grap hebben uitgehaald.

  Ook bij gae hoor ik verhalen over mensen die een uitreis verbod hebben omdat zei zich volgens de club storend hebben gedragen tijdens en uitwedstrijd. En terwijl men zich druk maakt over de antisemitische leuzen etc, vergeet iedereen dat je als supporter onderdrukt en gediscrimineerd wordt. Een papiertje invullen voor uitwedstrijden en een foto erbij, als of we criminelen zijn, voorwaarden in het uitreis contract die de club indekt en alle recht geeft om supporters die niet doen en willen wat de club wil, om deze te weigeren en je als supporter kun je, je niet verweren of in discussie gaan omdat je zelf getekend hebt voor de voorwaarden. Je wordt als supporter gedwongen om hoge kosten te maken als je naar een uitwedstrijd wilt, verplichte bus combi’s a 35 euro en als je op eigen vervoer gaat is de kans groot dat je opgepakt wordt en een stadion verbod krijgt. Je mag niet eens op zaterdag of zondag omdat je aanhanger bent van een andere voetbalclub naar een andere stad toe om een biertje in de stad te drinken of om in het stadion plaats nemen op de thuistribunes omdat je anders in overtreding bent. Hoezo geen discriminatie? je wordt behandeld als criminelen en vee omdat je voor een andere club bent? En gebeurde dit ook niet in 40/45 iets waar men zich nu zo druk overmaakt omtrent de wedstrijden van Ajax?

  Ik heb het wel gehad met het voetbal, dure combi/toegang kaarten, tenslotte kost een dagje Ajax al gauw tussen de 50 en 70 euro, entree, eten en drinken. Maar het belangrijkste vindt ik de vrijheidsbeperking die je wordt opgelegd omtrent uitwedstrijden, je kunt niet zelf gaan en staan waar je wilt omdat anderen (de clubs en knvb) beslissen voor jouw wat je wel en niet mag doen tijdens een voetbalwedstrijd, en deze partijen willen anderzijds dat voetbal één groot feest is en moet zijn in Nederland. Maar dit gaat moeilijk als je als supporter gedwongen wordt om naar de pijpen te dansen van deze partijen en ze willen dat men zich gedraagt als schaats/carnavals publiek.

  Vlaggetjes, klappertjes, gekleurde strookjes die je boven je hoofd moet hangen en iedereen moet braaf op zijn plaats blijven zitten tijdens de wedstrijd. Leuke liedjes op de beat van bestaande nummers en schutting woorden of iets te fanatiek reageren op de scheids/grensrechter of uit publiek betekend een verbod.

  Het lijkt wel of we in Amerika zijn en we zitten in een honk/football stadion met onze klappertjes en vlaggetjes. Het enige wat nog ontbreekt zijn de grote opblaas handen en een mannetje wat tijdens de wedstrijd langs komt om op de tribunes broodjes worst en popcorn te verkopen.

  Tja voetbal verneuk het niet als supporter, nee dat doet de KNVB en de clubs wel voor ons!!!!!!!

 52. Je kan je ook gewoon opgeven en druk maken over dingen die wel belangrijk zijn!

 53. Dommel, ik kan niets anders zeggen dan dat je gelijk hebt. Het doet me weer even beseffen hoe belachelijk het allemaal eigenlijk is. Omdat we niets mogen zeggen of roepen als supporter moeten we dat misschien ook niet meer doen. De naam is al eerder gevallen, maar ik denk toch dat we het voorbeeld van Oehoeman moeten volgen. We kunnen zaterdag massaal gaan oehoe’en voor ‘een betere wereld’ zoals Oehoeman dat noemt. Oehoe!!!

 54. Is de instap procedure nu veranderd aankomende Zaterdag?? Groetjes

 55. Tsja, Ik word persoonlijk een beetje moe van dat gezeur van je Dommel. Tuurlijk ik ben het wel voor een gedeelte met jou eens, maar tijden veranderen nou eenmaal. je haalt oude koeien uit de sloot met jou verhaal. we leven helaas niet meer in de jaren tachtig. Ook ik heb gelukkig de goede tijden meegemaakt waarin ik elk stadion van nederland nog gewoon met eigen vervoer kon bezoeken. Maar het is niet meer zo, en zal ook nooit meer zo worden. En dat gezeik over die prijs slaat nergens op! Koop gewoon los een kaartje voor de arena + je eigen vervoer, en je zit op hetzelfde bedrag. Je kan ook gewoon zeggen dat jij het geld er niet voor hebt. Of dat je het er niet voorover hebt!
  Gelukkig zijn er nog minimaal 800 supporters die wel begrijpen dat je bij dit soort wedstrijden aanwezig moet zijn. We spelen op Zaterdagavond. Kunnen de hele dag er een feestje van maken met je medesupporters lekker in de kroeg hangen op zaterdagmiddag. enz enz. Je kan er ook de voordelen van inzien. Ik schijt ook op de combi!! Maar een beetje supporter laat zich daar niet door afschrikken tijdens dit soort wedstrijden.

  Maar goed, ieder zijn mening.

 56. En heb je weleens nagedacht over de eisen die gesteld worden aan andere supporters.
  Wat denk je als Utrecht naar de arena gaat! Feyenoord, Twente, ga zo maar door. die janken dan ook niet over het vervoer. die zijn al blij als ze naar de meest gehate club van nederland mogen.
  (gehaat onder de echte supporters bedoel ik dan). Die hoor je niet janken van te duur, enz enz. Daar moet je gewoon bij zijn.

 57. @Anoniem

  Blabla blabla.

  Tijden veranderen? Heeft helemaal niets met tijden te maken vriend! Heeft te maken met het feit dat een aantal idioten een nog idioter beleid maken. Als je in 40/45 had geleefd(daar is ie weer) had je dan bij het afvoeren van al die mensen ook geroepen: De tijden veranderen. Ja, dat had je inderdaad! net zoals 90% van die domme Nederlandse bevolking dat toen ennu nog steeds doet. Lekker mak jezelf naar de slachtbank laten afvoeren.

  Waar is je zelfrespect man!!!
  Wordt wakker!!!

 58. @woland. Zorg jij dan lekker dat het anders wordt succes!!

 59. Ik begrijp gewoon niet dat er nog velen zijn die zich laten lijden en de wet voor laten schrijven door de clubs en KNVB. Men vindt het schijnbaar heel normaal hoe je behandeld wordt tijdens de voetbal en wat de regels zijn die de club en KNVB zelf opstellen zonder dat het vaak juridisch waterdicht is.

  En nu kunnen sommige mij wel een zeurderd vinden, maar ik laat mij niet tot in tegen stellen tot velen hier lijden door wat de club of KNVB zegt. En om zaterdag mee te gaan kunnen we veel argumenten voeren om aan te geven waarom men wel moet gaan, het is tegen Ajax, een kaartje in de arena is standaard duur en met eigen vervoer betaal je de zelfde prijs etc. Maar het neemt niet weg dat je beperkt wordt in je vrijheid als je zaterdag mee gaat. Maar vaak heb ik het idee dat 90% van supporter Nederland zich heel mak als lammetjes naar de slachtbank laten voeren.

  Velen zijn anti combi maar gaan zaterdag toch, het zelfde geld voor de discussies rond om de prijzen van thuis wedstrijden in de beker. Als we bij de volgende ronde thuis loten tegen een grote ploeg (ajax,Psv,Twente etc) betalen we weer zowel sc als scc houder de hoofdprijs van 20 a 25 euro een kaartje. En iedereen vindt het schandalig, maar binnen 2 a 3 dagen is het stadion weer uitverkocht. Terwijl als iedereen gewoon zegt; we kopen geen kaartje zal de club de kaartjes halveren om op deze manier toch de inkomsten te krijgen en supporters in het stadion te hebben. Maar men is vaak zo mak als een lammetje en danst naar de pijpen van de club en deze lachen zich rot omdat zei het gevoel hebben wanneer zei knippen met de vinger elke supporter voor hun springt en danst.

  En men kan wel roepen dat tijden veranderen, maar dat is ook iets wat men zelf heeft veroorzaakt door zelf telkens weer in te gaan op wat de club zegt en wil, zonder dat men tegen gas heeft gegeven. Omdat velen het belangrijker vinden om vooraan te staan met de wedstrijden dan op te komen voor hoe de supporters worden behandeld of wat voorr een beleid de club en KNVB voerd

 60. hahaha geweldig.. en ook een verademing na al deze dsicussies over de combi, regeltjes en anti ajax leuzen..

  ‘ik vind helemaal mooi’…

 61. gelezen op Facebook:

  Breaking news uit het AD: “Ajax goalie Kenneth Vermeer is gisteren zo depressief geworden van alle negatieve berichtgeving in de media over zijn persoon dat hij bij Duivendrecht voor de trein is gesprongen. Helaas dook hij ernaast.”

 62. @Woland

  ondanks je best wel goeie beargumentatie ga je op één onderdeel wat mij betreft zwaar nat:
  Hoe kun je nou in hemelsnaam 40/45 gaan vergelijken met een verplichte buscombi en bijbehorende regeltjes..

  We hebben het over voetbal man.. een spelletje for crying out loud..

 63. Hahaha die van Vermeer is echt grappig! Mooie kut jood

 64. Ja, de ArenA is nu eenmaal het duurste stadion van Nederland om te bezoeken, ergo dure combi. En dat je ‘met eten en drinken’ op een nog hoger bedrag zit, slaat natuurlijk als een tang op een varken. Doe je ’s zaterdags anders aan de ramadan?

  Maar goed, spanning hier loopt ook aardig op nu. Met een groep gasten zitten wij zaterdagavond op een thuisvak, kaarten zijn simpel te regelen. Denk ook dat de belangstelling vanuit Amsterdam en omstreken tegen zal vallen na de teleurstellende prestaties.

  Mensen die zeggen dat er wel wat te halen valt in Amsterdam, denk nog even aan twee weken terug, tegen AZ. Dat dachten we toen ook. Geen enkele kans gecreeerd en uiteindelijk met 3-0 naar huis gestuurd. Laten we ons vooral beseffen dat er meerdere spelers bij Ajax zaterdag op het veld staan of op de bank zitten die in hun eentje evenveel waard zijn als de totale omzet van onze club. Mogen alleen maar hopen op een stunt. Ondanks de vliegende en positieve start moeten we niet vergeten dat we een erg jong team hebben, voor wie elke wedstrijd een nieuwe beleving is. Net zoals voor ons: laten we ons daarom goed horen in de ArenA. Ik zit in elk geval vol trots op de tribune, of we nu met 5-0 op de kloten krijgen of niet.

  FORZA GAE

 65. churandy martina over 10 jaar geweldig dit hahahaha

  mooi man..

 66. Vroeger gingen we overal op eigen vervoer heen, en was er ook regelmatig trammalant. Het kon zo niet langer, anders waren er nog meer doden gevallen. Ik vond de autocombi naar Alkmaar een verademming en hopelijk volgen er nog vele. Wees verstandig zondag in Dagau en zing allen voor onze club, want we hebben zulke mooie liederen. Helaas moet ik verstek laten gaan door een feesie, maar mijn hart en gedachten is bij mijn tweede familie in neusdam. Succes rakkers!!!!

 67. Als je dat feestje zondag hebt peter,un je zaterdag avond mooi na ajax uit…lol

 68. ik ook met zoon en dochter op de hoofdtribune, maar itt de laatste keer in Alkmaar zonder GAE sjaaltje.. neem het advies ter harte, heb ooit eens per ongeluk op de F-side gestaan en die lui sporen echt niet.. Het risico is me te groot, al ben ik bang dat ik toch ook ga juichen mochten we een goal scoren.. ( wat niet direct aannemelijk is idd.. wat geen schande is als je tegen een club speelt met een begroting die 12 keer zo hoog is als de onze..)

 69. Ze hebben allemaal een neus
  Ze hebben allemaal een neus
  De een heeft een kleintje de ander een reus
  Ze hebben allemaal een neus de boer heeft een kleine
  De jong een reus

 70. tja en maar zeuren over buscombie tja kijk wat hier gschreven wordt en je weet waarom niemand opeigen gelegenheid kan supporters hahaha

 71. Weet iemand hoeveel supporters en bussen er daadwerkelijk richting Amsterdam gaan? Zijn alle uitkaarten uitverkocht? Lees verschillende verhalen en vraag me af welke nu kloppend is.

 72. In het busje de mond dichthoude en in het stadion losgaaaan hahaha

 73. Yes, de tukkers uit de beker, hernn munstermann, auf wiedersehen!
  Het wordt eens tijd dat wij richting de kuip gaan op 20-4-2014!!!!

 74. Excelsior uit voor de beker..
  moet te doen zijn ;)

 75. Dat dachten NAC, Heracles en Feyenoord ook toe ze tegen Go Ahead moesten… En zie wat het de uitslagen zijn geworden. Waak voor overschatting!

 76. Wat een corrupte loting weer…. En maar blijven roepen dat het eerlijk gaat.

 77. Loting was idd een lachertje,maar dat is het altijd al geweest. Wij kunnen excelsior gewoon hebben,maar dat is voor latere zorg eerst morgen tegen ajax word gewoon een hele lastige pot. Ajax had het lastig tegen volendam wel gewonnen,maar die gasten durfde gewoon te spelen met positiespel dat moeten wij ook doen dan maak je het ze gewoon lastig. Vermeer keept niet dat was te verwachten na die dramatische pot van vorige week. Ach iedereen kent de kwaliteiten van de spelers van ajax wel.Wij moeten gewoon lekker ons zelf blijven en niet laten zien dat we bang zijn voor ajax. Met een goed gevuld uitvak laten wij ons wel weer horen…..ondanks de velen regels die er zijn…..hoop wel dat jop morgen eens de duels ingaat en soms niet zo schijterig is want daar mag hij nog wel eens wat aan gaan doen!!!

 78. Morgen moeten de spelers er vol op klappen, elk duel scherp in gaan vanaf de eerste minuut. En in balbezit inderdaad ons eigen spel spelen. Dat is de enige manier om in de Arena punten te pakken. Maar dat het juist nu mogelijk is, moeten de spelers beseffen. Een volle Arena moet ze motiveren tot op het bot en niet intimideren. Ben benieuwd of ze met het hele team zo gefocust kunnen blijven.

  FOEKE, ER KUNNEN ECHT PUNTEN GEPAKT WORDEN! PRAAT OP ZE IN ALSOF ER EEN OORLOG GEWONNEN MOET WORDEN. WIJ WILLEN EEN STUNT ZIEN!

 79. Uitstekende voorbeschouwing van de webmasters…..ook dit is heerlijk om te lezen.

 80. Go Ahead Eagles voel je vrij en laat je niet kleineren door de propaganda van 020!

  Dat zielige gedoe van 020 over antisemitisme ed..

  Net of wij onze afkomst zouden gaan verloochenen, zoals bekent dankt onze club haar bestaan aan meerdere Joodse Deventenaren, dus 020 ga nou niet zielig doen!

  http://www.historien.nl/grootste-sportverslaggever-vermoord-in-sobibor/

  Heel Nederland staat vandaag achter Go Ahead Eagles, ajax wankelt en Nederland vindt het prachtig!

  Dit is het moment om geschiedenis te schrijven.

  Forza Eagles!!!

 81. @Battum

  helemaal mee eens!!!!! ze zijn NU zwak!!! Heel nederland kijkt morgen over onze schouders mee. WIJ zullen overwinnen!!!

  Komoptan!!!

 82. Gvd aanpakken die stink neuzen , gewoon 3punten mee na Deventer , dan nog ff 3kwartier polonaises door dat betonnen halletje ,, dat kan daar heel goed met de toppers is het er ook altijd een polonaise , dus waarom wij niet in het uitvak en de 100-150 in de thuisvakken doen in gedachten lekker mee , gvd eagles maak mij weekend een feest alle neuzen bij de plaatselijke clubs zullen een eagle nog meer haten maar wat zou ik ze er steeds mee confronteren ti’s nu of nooit
  Mijn haat na deze club is groter dan de haat aan onze buren
  Een met de derby missen is jammer maar een jaar geen neuzen is erger , de arrogantie de junkies de meelopers ti’s gewoon een kut volk. Kut club , nx of niemand die daar zit of voor is moet ik niet heb nog liever een ollenaar ,
  Ga voor een overwinning zal juichen als schenkie of anton scoren ,zelfs met hun neuzen verleden (maar ja iedereen maakt wel eens een fout , ti’s ze vergeven ,) maar gun het kolder , aanvoerder die jongens op sleeptouw neemt maar mooiste zou zijn onze voetballende motor van het middenveld Sjoerd de winnende maakt oh wat zou ik dat prachtig vinden. Schenkiie en Anton ze zullen extra hun best doen dus dat belooft nog wat , Anton heeft deze datum vanaf bekendmaking progamma in zijn geheugen gegrift ,hij heeft mijn belooft dat hij zou gaan vlammen en hun te laten zien wat ze daar missen , en dat moet kunnen tegen die blinde blind .ook bij Xander liggen er mogelijkheden als die legioen of van Rijn er weer is weg gaan
  Bah wat geef ik die neuzen club veel aandacht schik er zelf van

  Ssssssssss was beter. Geweest ,

 83. Ik ben al in Amsterdam!
  Maar goed woon er dan ook al 12 jaar en o wat zou het mooi zijn als we vanavond stunten.

 84. Mooi stuk van Marc :), vooral uiteraard de voorlaatste zin.

 85. iedereen goed aangekomen in de arena..

  iemand..

  kom op than

 86. Zit in de arena en we bakken er werkelijk waar helemaal niks van. Eerste helft met kunst en vliegwerk nog 0-0 maar nu al ach laat maar. We houden de moed erin maar dit wordt toch wel een heel zwaar seizoen

 87. Wat een stelletje klote lapzwansen zijn het ook. Godverdomme geen enkel duel als een man aan gaan en je zo te kakken laten zetten door die schijtneuzen. Wat bezielt ze in godsnaam man!

 88. Die mongool van een van der Linden verbannen naar FC. Bal op het dak 8…….

  Man, man, man…..

  Tegen 9 man Groningen, tegen 10 man Cambuur, bij AZ weggespeeld, vanavond figurant….

  Rechtstreekse degradatie!!!!!!!!

 89. Jongens, wat hadden we verwacht? bij ajax uit te winnen?
  laten we reëel zijn, ook al konden we ze volgens mij niet op een beter moment treffen, maar verliezen bij ajax is geen schande.. tenminste als je net zoals tegen psv alles geeft en dan met een 3-0 verliest.. zo worden weg gespeeld baart me toch wel zorgen..

  van der linden was echt enorm zwak, zijn eigen goal is tot daar aan toe
  een ongelukje, prima kan gebeuren.. maar bij tot er met de 4-0 heeft hij werkelijk waar bij elke goal een fout gemaakt..

  bij de 2de kopte hij onder de bal door, bij de 3de word hij zo aan de kant gegooid..
  en bij de vierde goal speelt hij de bal zo slecht in op turuc(meen ik?) die gedekt word door 2 man die gelijk de bal verliest en waaruit de 4 – 0 weg vloeit..

  dan schenk weer met een te korte bal..

  nu zie je pas hoe zuur de punten zijn die we hebben laten liggen tegen groningen, cambuur en misschien nog wel tegen utrecht..

  Nu maar hopen dat de concurrentie( NEC/CAMBUUR) punten laat liggen..

 90. Dit was echt dramatisch. Heel, heeeeeeeel zorgelijk. Dit was ook vernederend. Ik zat zelf tussen de amsterdammers en dat heb ik echt als heel onprettig ervaren. Wat een kut publiek is dat! Het is nog erger dan ik dacht. Geen geluid. Helemaal niets. Tot de 3 – 0. Praatjes dat die stink neuzen toen kregen. Gadverdamme!!!
  Verliezen in Amsterdam is niet direct een probleem, maar de manier waarop… Pffff. Ben er echt even stil van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s