Het Eaglesgevoel

Wat maakt de Go Ahead Eagles nou zo bijzonder?

Zijn het de bijna vooroorlogse lichtmasten? Is het de volkswijk waar het stadion zijn wortels heeft geplant? Of is het die enorme saamhorigheid en liefde voor je club, zo tastbaar en voelbaar door de acties die vooraf gingen aan de wedstrijd tegen Cambuur.

Ik voelde bij mezelf al de hele dag een vreemd drukkend gevoel, alsof mijn keel steeds iets verder dichtgeknepen werd. Een spanningsboog die per kwartier in kracht toenam naarmate het tijdstip naderde.  Een onbestemd gevoel, rusteloos en niet kunnen wachten op wat komen gaat.

Het was al flink druk op het supportersplein toen het moment aanbrak. Het pitch owners board, resultaat van een ultieme en geniale actie van Ludwig Boosveld het kunstgras te weren uit de Adelaarshorst, werd onthuld. Als uitvloeisel van een klacht tegen modern voetbal, een stem van het volk om het echte gras in de Adelaarshorst te houden en niet mee te gaan in de hype van teveel voetbalclubs om nepgras in hun stadion toe te laten. Geen competitievervalsing in Deventer, de geur van een echte groene grasmat als het bewijs dat Deventer terecht en voor de zoveelste keer aangemerkt wordt als ‘Home of Football’.

563052_10202016745760599_714209868_n

Tal van bekenden op het bord, van WKD met een flink aandeel tot Ron Cambuur, eenling uit Leeuwarden die hier mee een statement maakt tegen het bestuur van zijn eigen club. Van hele voetbalfamilies tot bedrijven en vriendenteams.. maar vooral ook als eerbetoon aan Serdal, broer van DT. Prachtig centraal weergegeven met de tekst ‘uit het oog, maar vereeuwigt in de middenstip’.

1235194_10202016741600495_77986564_n

En als Edwin Lugt, onze klasbak van een voorzitter vlak voor de wedstrijd het woord geeft aan Manuela van de supportersvereniging die met gepaste trots laat weten dat het resultaat van de actie middencirkel een totaalbedrag van ruim 94.000 euro heeft opgeleverd weet ik, en velen met mij het zeker: deze club zit zo ontzettend diep in onze harten.. deze club maakt ons zo verschrikkelijk trots..
De supportersvereniging heeft het opgehaalde bedrag met factor 3 vermenigvuldigd. Een fantastisch gebaar naar de club en supporters.

De Deventer koek was nog niet op. Op het moment dat de spelers het veld betraden was daar het ‘spandoek der spandoeken’.. een 70 meter brede ode aan de Go Ahead Eagles. Vol ongeloof keken de supporters richting B-side. ‘Home of Football’. Wie wil er op zo’n moment nou geen supporter van deze club zijn..zelfs de 50 meegereisde Cambuursupporters waren even stil.

15079_516060235142842_851886791_n

Oh ja, er werd ook nog gevoetbald. De eindstand was zoals we begonnen: 0-0. Onze vleugelspitsen waren vleugellam, Kolder niet gezien, Falkenburg kreeg in al zijn ijver geel en Overgoor werd man of the match bij gebrek aan beter. Tussendoor kreeg van der Laan van Cambuur nog rood wegens een onbesuisde actie op Houtkoop en hielden we voor het eerst de 0.

Als iemand hier nog iets aan toe wil voegen mag dat..

Het deed de eerder beschreven acties flink te kort. We hadden, volledig in de stijl van de avond, natuurlijk moeten winnen tegen 10 man. Het zat er simpelweg niet in, de vrije man werd Doke Smit die vaak niet wist wat ie met de bal moest, onze voorzetten waren te makkelijke prooien voor de verdediging en de durf bij Antonia en Houtkoop was wederom niet aanwezig. Geen acties, geen overtuiging. Cambuur vierde het punt als een overwinning. En terecht..

Wel weer een puntje er bij en nog steeds ongeslagen in de Adelaarshorst. Maar tegen Ajax zullen we toch wat meer lef moeten tonen.

Hieronder nog wat foto’s (met dank aan @LeoHalleTribune)

Ron en Roel maakten hun beloften waar

1014362_149464801929655_1659749411_nEdwin Lugt spreekt nogmaals zijn bewondering uit voor de actie

1238893_1419511648269992_894692661_n

DT is zichtbaar geëmotioneerd na het zien van het bord

558269_1419511624936661_30022417_n

Jan Joost en Arnold hebben de weg naar Deventer ook weer gevonden

1239422_1419512004936623_575541686_n 

59 gedachten over “Het Eaglesgevoel

 1. pff.. als ik de samenvatting nog eens terug zie hadden we gewoon écht moeten winnen

 2. Zo is het maar met een beetje een normale scheids hadden we ook een penal moeten hebben en menig vrije trap meer ……….

 3. Erg jammer weer. Hadden natuurlijk moeten winnen. Spandoek was erg mooi maar de sfeer kon beter. Vorig jaar was het super en spontaan met de megafoonman. Nu is hij verplicht om er op te staan en dat maakt het toch minder. Volgende week een lastige klus maar daarna tegen nek moet er gewonnen worden

 4. Geweldig spandoek. Sfeer was klein drama. Met beetje geluk legt scheidsrechter bal op de stip, maar ja eagles en geluk …
  Volgende x beter.

 5. Mooi stuk Bovanmo!
  Wat betreft de wedstrijd pfff ouderwets iritant tot op het bot.
  En helaas sterft megafoonman een pijnlijke dood nu die vercommercialiseerd is door club en media. Het komt gewoon ontzettend geforceerd over helaas.

  Zie liever binnenkort oehoe man in de kooi staan, denk dat die man daar heel gelukkig van wordt.
  OEHOE man is een held

 6. helemaal mee eens brutus. Er is niks spontaans meer aan in zo’n kooitje. Past ook totaal niet bij ons. Vindt het meer iets voor zo’n duits stadion. Maar ja dat zei ik direct al. Verder erg jammer gisteren. Wederom twee punten pleite. Falkenburg zeer slecht trouwens.

 7. was er al bang voor dat het een drama wedstrijd zou gaan worden..
  wederom genoeg kansen gehad, en wederom niet benut,6 punten laat je gewoon liggen tot nu toe pfff

  zo fris en fruitig als we de eerste wedstrijden speelden , zo stroef en ongemakkelijk ging het gisteren wederom, heb meerdere malen goed vervloekt hier op het terras, en was berijd om me laptop in het zwembad te gooien…niemans haalde zijn niveAU het oogde onzeker geen durf geen passie.
  de enigste die voor mij een voldoende hale was room, die deed wat moest doen op het moment dat het nodig was…

  ps kan iemand mij vertellen wie die bal naast kopte voor vrijwel een leeg doel..godverdomme zeg.
  maar goed laat ik positief afsluiten we hebben er weer een puntje bij..volgende week zie ik ons realistische gezien geen punten halen, al weet je het natuurlijk nooit..
  week later tegen nek en feyenoord teken ik voor 4 punt

  we gaan het zien

 8. De megafoon man is super , hij doet zijn best , de twaalfde man was niet te horen.
  Dat is het probleem,
  Het was allemaal te tam.
  Als we gewonnen hadden is alles oké, en als je niet wint beginnen ze weer te zeiken over alles en nog wat.

 9. Wel of niet tam, jullie sfeer is gewoon een van de betere in NL. Maar dat wisten wij al. Het niveau van de Lukoki song was niet bijster hoog maar dat is bij ons niet anders;) Succes nog, vooral tegen Hoerenveen.

 10. Idd wederom 2 punten verloren, twee wedstrijden thuis tegen minder geeindigd totaal 4 dure punten verloren wat echt niet nodig was. Kan de kop kosten aan eind van het seizoen maar zover zijn we nog lange niet. Heb me lopen ergeren aan zo’n 65-70 jarige die voor me liep na de wedstrijd. Hij zei tegen zijn vriendje ,,als ze zo voetballen zijn ze volgend jaar weer JL”. Pleur op ouwe blijf gewoon thuis de volgende keer en ga tv kijken. De rest was het een mooie avond, middenstipje geweldig en het doek weergaloos kan niet beter. Volgende week 3 punten bij de joden (mag dromen toch) en dan NEK pakken thuis en we zijn weer goede middenmotor.

 11. Die lukaoki song,daar schaamde ik me ook voor scclwd…
  Jullie voor de rest ook succes,in de competitie….Maar dat komt wel goed met Lodeweges :-))

 12. Was ook niet zo kapot van hem vorig jaar en vond het geen probleem dat we hem dit jaar niet terug zagen, maar ik zag hem gisteren in de jp-league de bal er WEL lekker inschuiven: Cas Peters. Niet verkeerd om hem in de winterstop te huren om wat meer te kunnen switchen met de buitenspelers.

 13. GVD niet wegzakken nu..Megafoonman is de beste in zijn soort, wij die daar beneden staan moeten volgas. Ik vond t nog wel meevallen met de sfeer. Eigenlijk moeten degene die uit vaak meegaan bij elkaar gaan staan dan heb je wel sfeer. Voor degene die niet het fatsoen hebben om te blijven staan na de wedstrijd, rot lekker op of kunnen jullie het beter

 14. Ik vind het idee van Schoutenweg om de oehoe man een keer in het kooitje te zetten wel aardig…..

 15. helaas een gelijkspel maar prachtige ode op het pitchownersbord.

  Klein gebaar, grote trots!

  Volgend doek graag spuiten ipv drukken, er zijn toch wel begaafde artiesten onder ons??

 16. Idd de sfeer was afgelopen vrijdag, voor betaald voetbal in Nederland begrippen, altijd nog over de top!!!

 17. Geweldige actie en een prachtig bord!, maar mijn naam is niet Ron ;)

 18. Een dergelijke actie had hier in Leeuwarden ook gekund. Maar de meesten hier waren te kampioensdronken om zich te beseffen welk impact een rubbermat op het voetbal en uitstraling van je club heeft.

 19. Dat geloof ik meteen SCC-LWD, maar de juiste personen moeten op het juiste moment opstaan..
  en dat was in Deventer gelukkig het geval..

 20. De sfeer kan altijd beter, maar om nou te zeggen dat het een matige sfeer was dat vind ik zwaar overdreven. Wat ontbrak was een grote groep Cambuur supporters om ons op de stille momenten wakker te houden. Ik begrijp echter wel dat ze in Leeuwarden een beetje moe zijn van al die dure combi’s. Dat wij zo volgzaam zijn en in iedere bus gaan zitten die er langs komt, dat betekent niet dat we dat ook van anderen moeten verwachten.
  Positief aan de wedstrijd vond ik dat we tot nu toe nog geen een keer thuis hebben verloren en dat we in alle drie de wedstrijden de bovenliggende ploeg waren. Een beetje jammer vind ik het daarom ook dat we met een beetje geluk en iets meer kwaliteit in de afwerking, nu al 15 punten hadden kunnen hebben. Maar ja, ik kijk uit naar zaterdag. Ik zie kansen tegen ajax. Mits de centrale verdedigers hun mannetjes niet te makkelijk laten lopen.

 21. Overigens wil ik BovanMo nog wel even complimenteren voor het stuk wat hij heeft geschreven. Het was ondanks het gelijkspel(wat ik zelf als een nederlaag heb ervaren) goed om het verslag van BovanMo te lezen.

 22. Inderdaad BovanMo, al blijkt nu hier dat ik niet de enigste (Ron en/of Roel?) hier in Leeuwarden was. Ik ben een “roepende in de woestijn”, men maakt zich hier in Leeuwarden drukker over de prijs van bier, ufo’s, culturele hoofdstad en uitkaarten. Wat dat laatste betreft, dat en de hoge prijs van combi’s is de reden van de lege uitvakken bij uitwedstrijden van Cambuur. Ons bestuur heeft gewoon liever geen uitsupporters mee zodat ze alle bijkomende risico’s kunnen elimineren.
  Respect voor een ieder die bij jullie deze actie op poten heeft gezet, en in het bijzonder voor DeventerTurk. Vergeet het verhaal over zijn fam en het wel dan niet kunnen halen van een seizoenkaart nooit. Begrijp me niet verkeert, ook ik was er tegen jullie iedere keer bij en reisde in het verleden altijd vooruit naar Deventer maar door jongens als DT realiseer ik me dat we allemaal “brothers” zijn, ieder met zijn eigen (club) geloof. Wens DT en zijn familie het beste en hoop dat het inmiddels weer beter gaat?!.

 23. “SCC-LWD, Fuck Kunstgras”. Met deze tekst sta je op het bord. Er is vast wel iemand van deze site die er een foto van wil maken en het op deze site wil zetten. Verder zijn er dus een Ron en Roel, er nog een klaas fries land die op het bord staat, die op uitnodiging van mij de wedstrijd heeft bijgewoond. Hij was er ook bij toen ik de stip eruit haalde en heeft ook een Eagles verleden.. Een hoog cambuur gehalte dus op het bord. We hadden het er trouwens nog over hoeveel gelijkenissen onze clubs hebben. Gezeik met veiligheid managers, uitkaarten, combi’s, oud stadion, enz, enz. wij hebben het ook allemaal gehad en als ik bij jullie op het forum kijk ie ik hetzelfde als hier een paar jaar geleden. Gelukkig gaat het hier nu iets beter op dit moment. Bedankt voor je bijdrage trouwens!

 24. Dan waren er hier dus nog drie meer, dat bied troost ;) . Geen dank, ging mij er niet om op ergens op een bord te staan, wou alleen duidelijk maken geen bord voor de kop te hebben.
  Ik groeide vroeger op met twee (broers)rasechte Eagles supporters, die kwamen in mijn stad wonen en ontwikkelden, hoe kan het ook anders ;), meer dan sympathie voor mijn club. Onze clubs lijken, zoals jij zegt, op elkaar met helaas tegenwoordig 1 groot verschil, dat rubbergras. Laten we eerlijk zijn, Go Ahead en ook Cambuur zijn geen wereldclubs, het is geen Ajax, Man United of Barcelona. Maar wat onze clubs de mensen te bieden hebben is, in Nederland, uniek. De echte ouderwetste (Engelse)voetbalbeleving, en ik weet wel van nostalgie koop je geen droog brood maar wat is het prachtig!. Jullie bestuur buit dat echte (Engelse) voetbal gevoel goed uit, en dat had hier ook gekund, maar niet met een rubbermat.

  Succes,

 25. Even een zondagmiddagvraag:

  Wat gaat er nu gebeuren met het geld van die middenstipactie?

  Serieus. Want GAE heeft al die lening van de gemeente. Wat gaat er met dit geld gebeuren?

 26. goede vraag woland.. Ik vraag het mij ook af. Wordt hiermee de lening afbetaald??

 27. Ik dacht voordat ik opmerkingen ga maken over bingokaarten, ga ik het maar eens netjes uitzoeken waar dat geld blijft. Het zou de sv sieren om hier zo volledige openheid in te geven. Wil namelijk ook niet dat het door mij gedoneerde geld, naar de organisatie van die schijt combi’s gaat.

 28. het geld wordt gebruikt om de lening af te lossen. des te sneller je aflost, des te minder rente je aan het eind van de rit betaald hebt. Maak je geen zorgen, dat komt echt wel goed. Ik heb nog gevraagd of ze het wilde gebruiken voor een az klappertjesactie, wat extra netten voor het kidsvak of een paar extra buscombi’s, maar de club vond ook dat ze dat niet konden maken.

 29. Beste allen,ik wil je jullie allemaal bedanken voor het medeleven door het overlijden en veels te vroeg gegane broertje Serdal.Het YNWA,was zooo oprecht en zoo uit het hart,ik was al geraakt door deze club 37 jaar geleden,maar na afgelopen vrijdagavond de 20 ste van september is mijn respect nog vele malen geworden voor jullie,mijn medesupporters,voor mijn club met zijn vrijwilligers,met zijn directie(wat een topvoorzitter hebben wij trouwens,een geschenk uit de hemel!)met zijn TS,met zijn spelers.Ook het pitchowners bord,supermooi gemaakt,met centraal Serdal z n foto inclusief symbolisch 34 (34 jaar mocht Serdal maar worden)namen van vrienden,die graag in de buurt van Serdal zijn foto wouden staan.Oostrik,oftewel,Ludwig aka Middenstipje,dank je wel voor jou organisatorische vermogen,jij was de inspirator,besef dat mede door jou en misschien wel ‘door’ jou het ekte ekte gras is behouden in de Adelaarshorst.Dank.Dennis S. jij bedankt voor het ontwerpen en het indelen v h bord,klasse.Henk Koning,familievriend en Serdal zn oude baas maar bovenal ook Serdal zn vriend,dank voor het opkopen van de middenstip om het ons te schenken,waardoor Serdal een onsterfelijke plek heeft gekregen,dank vriend. Daarom hou ik met heel mijn HART van deze prachtige cultclub..
  Eagle tot mn dood!!!!
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

  Ps:SCC-LWD: Dank voor jou medeleven,het zal nooit meer hetzelfde zijn mijn leven,maar vrijdag maakten jullie ,de supporters in het stadion incl het uitvak,heel veel goed voor mij,ondanks dat mijn hart huilde ,was ik tegelijkertijd trots en blij dat wij allemaal bovenal mensen zijn,met ons eigen verdriet en blijdschap,en dat er enorm meegezongen werd.En idd allemaal ‘brothers’ met zijn verschillende clubkleuren.DANK

 30. @DeventerTurk, JIJ houd van jou club en zij houden van jou, en dit is hoe zij dat laten blijken. Sterkte.

 31. Het duurt nog ff voor de volgende thuis wedstrijd maar ik vind dat het spandoek er vanaf 1830 -1900uur bij open gaan stadion al omhoog moet zijn .
  want wie kijkt er nou lang na de w up .. en die sprintjes kunnen ze in overleg ipv voor de b-side ook bij hoek hoofdtribune doen
  , om dan bij opkomst er een ander spandoek bij de ijsseltribune omhoog moet gaan bij eerste fluitsignaal na beneden waarna de tegenstander de enorme menigte achter de goal ziet staan met zijn sjaal omhoog
  en als we er dan vol op knappen (tegen die stink neuzen reken ik nergens op ) maar tegen NEC en Feyenoord moet toch echt mogelijk zijn 4 punt te pakken . Zolang de tegenstanders bij ons met zijn elven blijven kunnen we dit jaar gewoon ongeslagen blijven thuis in de horst .
  NEK Feyenoord Hoeracles fietstas olle en utreg , dan zijn 2014 thuis ongeslagen , met 12 -14 punt erbij plus de 3-4punten in de uitwedstrijden hebben we tot de winterstop 24- 25 of meer . Ti’s nu misschien een beetje balen van de wedstrijden gunningen en camboer dat we daar niet de volle winst pakten , maar we gaan ervoor zorgen dat onze trots ook volgend jaar spelen op het niveau waar we thuis horen

  , ben d’r zaterdag denk ik niet bij tenminste niet in uitvak .. Hihi .. Hopen dat die keepert nog x mee doet misschien krijgen we dan nog een mooi weekend .

  Rood gele Gr.

  Eens een eagle altijd een eagle

 32. massaal mee mensen , dat vak moet vol in amsterdam….Komoptan!! nog 5 bussen te gaan…
  @ august…800 kan er mee, 15 bussen… Allemaal Opgeven en gaan !!!!!!

 33. eigen vervoer voor mij. ik heb het altijd slecht in die bussen, vind ik maar te benauwd. Ik raad iedereen wel aan op te passen daar in amsterdam. onze noorderburen hadden het daar ook maar slecht. maar ja, tussen die mongolen zitten is ook niet alles….
  Ik voorspel een 1 – 3 voor ons.

 34. Morgen nog voor de laatste keer de jongens een hart onder de riem steken op de Veluwe.
  Hopelijk geeft booy van andere jongens speeltijd tegen DSV.

 35. We pakken die JodenKoeken!! Laat maar komen. Als de softe politie in Amsterdam die andere koeken niet aan kan dan kunnen wij dat wel. De Deventer koek of de Gladiolen!!!!

 36. schenk en houtkoop krijgen rust vanavond schroyen en godee spelen voor hun de andere 9 zijn de zelfde als vrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s