GAE – Cambuur wordt een hete avond

De astronomische herfst mag dan aanstaande zondag beginnen, in Deventer sluiten we de zomer af met een hete avond. Morgenavond komt Cambuur namelijk bij ons op bezoek. Dat is op zich al beladen, maar het belang van de wedstrijd doet er nog een schepje bovenop. Beide clubs hebben 8 punten, wie wint sluit aan bij de subtop, wie verliest gaat richting degradatiezone. Zo klein zijn de verschillen en zo groot zijn de belangen.

Go Ahead Eagles en Cambuur behoorden de afgelopen jaren absoluut tot de grootste clubs in de eerste divisie. Mede daarom was de rivaliteit soms groot, de twee volksclubs pur sang streden beide regelmatig tegen elkaar om nacompetitieplaatsen of troffen elkaar in de nacompetitie. Memorabel waren onder andere het tweeluik in de nacompetitie van 2009/2010 en toch ook het pijnlijke 1-2 verlies op 16 oktober 2009. Notabene Türk schoot ons naar verlies met een rake vrije trap. Die avond was de laatste keer dat een hete avond bij Go Ahead verder ging dan ‘normale’ sfeer.

De rivaliteit bereikte ooit zijn toppunt toen Cambuur op slinkse wijze Türk en Reza overnam. Terwijl beide spelers mondeling al akkoord waren met Go Ahead, greep het destijds gulzige Cambuur alsnog zijn kans. In het algemeen kan gezegd worden dat de rivaliteit tussen beide clubs soms oplaait, maar ook regelmatig gaat liggen. Omdat beide clubs zoveel op elkaar lijken is er van structurele haat geen sprake. Het is nog de vraag hoeveel supporters van Cambuur in het uitvak zullen zijn. De oorspronkelijke prijs voor de combi (€ 42,50) was niets minder dan een belediging, inmiddels is de prijs ongeveer een tientje gezakt. Een eventueel leeg uitvak blijft begrijpelijk, we zullen zien.

Bij ons zal er waarschijnlijk niets aan de opstelling veranderen. Naar verluidt is Overgoor gewoon fit, de vermoedelijke opstelling van Go Ahead: Room; Schmidt, Vriends, van der Linden, Schenk; Falkenburg, Overgoor, Turuc; Antonia, Kolder, Houtkoop. Bij Cambuur ontbreekt alleen wisselspeler Marco van der Heide, ook zij kunnen dus starten met hun vaste basisopstelling: Nienhuis; Droste, Leeuwin, van der Laan, Bijker; El Makrini, Bakker, Ritzmaier; Lukoki, Hemmen, Feldballe.

Cambuur moet het tegenwoordig doen met een kunstgrasveld, wat een armoede. En dat vertaalt zich gelijk in de eerste tussenstand van de Eredivisievelden, waar Cambuur gewoon onderaan staat bij de andere kunstgrasvelden, en wij met ons echte veld een topper zijn. Dat brengt ons gelijk op het volgende. Morgenavond om 19.00 uur zal het Pitchownersbord gepresenteerd worden op het supportersplein. Iedereen die bijgedragen heeft aan het bedrag van het aantal verkochte meters van Actie Middenstip staat erop. Het gaat om 3150 m2 gras, oftewel  € 31.500,-, maar dat is niet het eindbedrag ! De blijkbaar rijke supportersvereniging verhoogt het bedrag aanzienlijk. Hoeveel ? Dat zie je morgen om 19.50 in het stadion. Tevens zal er morgen een nieuw spandoek te aanschouwen zijn.

Wees morgen dus op tijd voor deze zespuntenwedstrijd ! We gaan ervan uit dat niemand het belang van deze sleutelwedstrijd onderschat. Laten we als supporters de temperatuur flink opschroeven tot een ware hel !!!

KOMOPTAN

64 gedachten over “GAE – Cambuur wordt een hete avond

 1. Zondag mochten we maar vrijdag moeten we.

  Maar met vol vertrouwen, beide thuiswedstrijden een ontketende Adelaarshorst gezien met een tegenstander die totaal de weg kwijt was.

  Met de komende thuiswedstrijden tegen nec en feijenoord en uit naar 020: 9 uit 4, komoptan!

 2. Maar dan a.u.b. ff zonder houtskool, die is de laatse tijd zo bang, waarom?

  Laat hem maar op de bank beginnen, wie weet wordt hij wat geprikkeld.
  Steeds maar lopen als een paard en als hij de bal krijgt, verkeerde akties maken of angstig balletje terug tikken.
  Daar win je geen wedstrijd mee.
  Kan Antonia iets aan zijn conditie doen, halve wedstrijd is hij in beeld, en dan is hij nergens meer te vinden.

  Ik wil niet negatief over komen hoor, ben zeer trots op waar we staan, maar er moet wel wat gebeuren om er te mogen blijven staan.

  tegen groningen thuis punten verloren, utreg had meer in gezeten, maar az was dramatisch.

  Laten we hopen dat vrijdag na renee’s elftal mijn negatieviteit omgezet is tot feestuh.

 3. Moet ik Johan van VI toch nog eens gelijk geven, hij vond Marsman een zwakke schakel bij fc tukker, idd, ik zie ook liever Room dan Marsman.

 4. Gerritje..Gerritje.. je was zo goed bezig de laatste tijd..

  en nu begin je weer te klagen en te zeiken, na één verliespartij.. Houtkoop is ineens weer houtskool, Antonia deugt niet..

  Is dit de ware Gerritje weer?

  Dan zag ik liever die positieve Gerritje terug.. zeikerds hebben we genoeg..

 5. Het viel mij op zondag dat Houtkoop een aantal keer werd overgeslagen. Vd Linden kon een aantal keren de bal binnendoorgeven op een sprintende Houtskoop (en dan is hij bijna niet te stoppen) maar koos er dan voor om de bal richting Kolder te geven. We moeten meer gebruik maken van onze vleugels maar dan wel Antonia en Houtskoop lanceren. Met de bal in d voet hebben ze gewoon meer moeite. Vrijdag erg belangrijk deze wedstrijd moet in ieder geval gewonnen worden!

 6. Gerritje is per definitie een azijnzeiker. Is iedereen positief dan is hij er wel om het moraal omlaag te halen… Zeiken zit in zijn genen!

 7. Antonia is momenteel goed bezig. Het is niet vreemd dat hij op gegeven moment moe is want hij verdedigt ontzettend veel mee. Hij gaat mee als zijn directe tegenstander opkomt, staat laatste man bij hoekschoppen etcetera..dat het dan aanvallend af en toe even niet lukt..jammer..maar niet vreemd. Als hij niet meeverdedigt,is het weer van…Antonia laat steeds zijn man lopen! en zo is het nooit goed…Antonia, ga lekker zo door, goed bezig!!

 8. Cambuur heeft tot nu toe 29 combi kaarten verkocht, dit komt door een veel te hooge prijs

 9. gelijk hebben ze. Die gasten moeten geloof ik 45 euri betalen. Belachelijk. Aan de andere kant, moet je maar niet aan de andere kant van de wereld gaan wonen.

 10. En die 45 euri’s is nog zonder drank en vettigheid. Een beetje drinker komt dan uit op 70 euri. En dan moet je weekend nog beginnen! Helemaal lekker als je dan ook nog met een nederlaag naar Ljouwert moet…

 11. 45 euro is belachelijk! Begrijp me niet verkeerd, ik zie ook het liefst een vol uitvak. Toch zou ik de Cambuur supporters dringend adviseren thuis te blijven.
  Ik verwacht nog wel een bosje bloemen van de leeuwarders. Ze spelen nog steeds dankzij ons in de eredivisie.

 12. Bosje bloemen? Wat dacht je van 2 x 3 punten.. zou ik veel logischer vinden..

 13. Uitvak komt wel vol, ze hebben de prijzen verlaagt van 42,50 naar 30 eurootjes.
  Ben bang dat wij dat nooit voor elkaar gaan krijgen….

 14. Vrijdagavond 20.00u; Eagles- Cambuur…….daar is effe wennen…waar ken ik dat toch van?

 15. @Deventerkoekwous

  Dat krijgen we inderdaad nooit voor elkaar omdat wij te braaf zijn geworden en alles wat de club doet toch wel FAN-TAS-TISCH vinden.

 16. Juustem Woland, en vrij vervoer zit er al helemaal niet in ben ik bang. Of het moet Heerenveen zijn. Daar kan toch niets gebeuren…..

 17. @Woland
  Waar lees jij dat de prijs omlaag is gegaan? Cambuur was volgens mij vrij stellig dat busreizen (nu nog) niet goedkoper worden.

  Maar, boeiuh! Wij moeten los gaan vrijdag, niet zij!

 18. Ik zie het. Was gisterochtend nog niet, maar leuk voor ze hoor…
  Hoe vol hun vak ook zit, wij moeten ze gewoon overstemmen…

 19. @gae battum

  Kan jij niet eens kappen met dat trieste gelul over al die kut combi…

  Man ga eens over voetbal praten inplaats van dit trieste gelul.. tyf op de naar het eagels fora pls

 20. Hey, anoniem moet wel weer een zwollenaartje zijn aan zijn type fouten te zien

 21. Hoeveel bussen gaan er tot nu toe naar Amsterdam eigenlijk? En hoeveel kaarten krijgen we?

 22. 1200 kaarten heeft eaglesm gereserveerd bij ajax.. @anoniem hierboven ergens. wat ben jij een stumper!!!

 23. ik lees nergens dat falkenburg zooooooooooooooooo slecht was maar dat is een vriendje van de trainer die zal hij wel nooit wisselen en godee zal hij ook wel een basisplaats geven hoop alleen dat Antonia en kolder daar niet de dupe van worden

 24. Zin an morgen in adelaarshorst die weer zal kolken!!! Belangrijke pot, bij een overwInning doen we goede zaken. Pak die friezen, komoptan kowet!!

 25. Nieuw lied voor morgenavond; het ‘oehoe’ eagles lied. Moet totale verwarring bij tegenstander opleveren. De oehoeman gaat dan in het hokje van de megafoonman staan. Ik zeg doen!

 26. Eindelijk matchday!

  cambuur thuis, 020 uit, nek en de kakkerlakken thuis = 9 uit 4.

  We mogen weer!

 27. D-day!! Deze wedstrijden moeten we puntjes pakken!!
  Hoop dat foeke ipv houtkoop ,godee een kans geeft! Vond m niet echt sterk tegen de kazen!
  3 punten blijven in deventer!

  Ooooo wat is het toch fijjn, om een eagle te zijnn!

 28. Evers heeft gelijk. Dit is zo’n D-day. Vandaag moeten die punten gepakt worden. Cambuur is een directe concurrent van ons in alles: punten, gevecht tegen degradatie en de fanatieke aangang. Vandaag telt meer dan ooit de winst. Tot vanavond!

 29. hopelijk gaan we wat zorgvuldiger met kansen om. Houtkoop en anton. Zijn hun scherp, dan pakken we gewoon 3 punten..

 30. KOM OP TAN!!!!!!!!!

  Laat ons weer ouderwets skreeuw’n op de tribunes en juich’n met gebalde vuust’n

  KOWET EAGLES

 31. Flikker op met corteo!!!!!!! Wij noemen dat een tocht voor de 1000X!! Ergens anders noemen ze dat zo, bij ons gebeurt dit spontaan.

 32. @hierboven

  Hahahaha helemaal waar. In Deventer heet zoiets een TOCHT!

 33. Wij vinden Cor en Teo een stel neuzen die niet in Deventer thuis horen maar in joden stad

 34. Verwacht wel de nodige mensen op de Brink. Of het genoeg is voor een tocht weet ik niet maar ik heb er hoe dan ook niks op tegen de Brink te bezoeken vooraf aan de wedstrijd. Zal wel voor meer gelden

 35. Aaan alles en iedereen die straks in het stadion zitten,alles geven g.v.d..
  Dit es geen 6 punten wedstrijd maar e en 10punter wedstrijd,het intreseert me geen flikker hoe of wat,maar die 3 punten moeten gewoon un deventer blijven..
  Zal om 8 met mijn laptop op het terras zitten,
  Vanuit e en zonn overgoten ibiza

  GO AHEAD….

  KOM OP THAN¡¡¡¡¡

 36. Op na de horst

  3-0

  3punt.. dan op na de neuzen

  Rood gele Gr.
  Eens een eagle altijd een eagle

 37. @ anti fries
  Ja ik laat me elkedag een keer of 30 volspuiten,goed voor de eiwitten..
  @anoniem bedoel era mee te zeggen,dar deze wedstrijd ongelofelijk belangerijk es…
  Wij moeten vanavond,bien benieuwd hoe onze spelers,met de druk om zullen gaan.
  Denk e en slechtewedstrijd..maar e en kleine overwinning..

  Stout kusje vanaf dit hete eiland anti fries toedeloeeee
  Mooie uile bal

 38. Geintje man! Relax. Lees ik gvd 800 kaarten voor ajax. We hebben recht op 1200 kaarten. Juist door diezelfde fout kreeg olle een flinke korting. Werk aan de winkel dus voor het bestuur.

 39. tja moet het maar positief zien weer 1 puntje erbij
  na rkc onze grote vriend falkenburg niet meer gezien dus 10 tegen 10 gespeeld
  maar wel weer Antonia wisselen lekker makelijk

 40. Joden tiefus teringzooi, tegen 10 man en 1 punt. Skiet je geen reet mee op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s