Go Ahead – FC Gall

We spelen tegen FC Gall, zo kan je het toch wel stellen. Want veruit het meest opvallende aan FC Emmen is het feit dat Joop Gall er trainer is. Een man die het een en ander losmaakte vorig jaar, helaas in overwegend negatieve zin. Een man die zeer emotioneel werd toen hij door Go Ahead Eagles werd aangetrokken. In het lopende seizoen kwamen er meerdere scheurtjes tussen hem en de club, de technische staf en de spelers en de rest van het verhaal is bekend.

Ook bij Gall’s nieuwe club gaat het niet zo fantastisch. Emmen bevindt zich op de 17e plaats, wat genoeg zegt. Ook daar zijn al diverse strubbelingen in de selectie geweest onder andere met spits ter Heide die zich weinig aantrekt van Joop. Overigens is Go Ahead in het verleden al eens met ter Heide bezig geweest, maar de club schrok van zijn salaris dat naar verluidt richting de ton per jaar bedraagd. Wat ons terloops brengt op spits Niklas Tarvajarvi. De Fin en Go Ahead lijken definitief uit elkaar te gaan als we de geruchten mogen geloven. Niklas wil op zich verder bij Go Ahead, maar bepaalde bepalende mensen binnen de club willen dit niet. Naar verluidt kan Niklas nu weleens mee gaan trainen bij Cambuur, wat vervolgens weer ergens toe zou kunnen leiden natuurlijk.

Doelman Peter van der Vlag zegt zich thuis te voelen in Emmen, de volgeling van Gall heeft echter de vorm weer niet echt te pakken. De speler genaamd Bakkati is nog een oude bekende. Helaas voor hem heeft hij nog niet gescoord en dus kon het FC Emmen-embleem nog niet gekust worden.  Tenslotte is Bannink nog een soort van oude bekende. De voormalig FC Twentejongeling die destijds toch bij schwolle terecht kwam en nu dus bij de Drenthenaren speelt. Jeffrey de Visscher, ooit een talent, nu oud en afgeserveerd, kan ook bekend in de oren klinken. We hopen trouwens dat van der Linden morgen slecht speelt, Antoine van der Linden welteverstaan.

Bij onze mooie rood gele trots draait alles wel goed. De wedstrijden zijn leuk, vooral de uitwedstrijden, waar de ploeg toch makkelijker lijkt te spelen dan thuis, waar men het spel moet maken. Achterin zijn er vraagtekens met Kromkamp en Heerkens en voorin zijn er probleempjes met Antonia, afwachten dus hoe de opstelling zal zijn. Het is in ieder geval niet te hopen dat Wolven speelt want die bakte er geen pepernoot van vorige week. Dan maar Pot. Ook zullen de gedachten uitgaan naar koning Ab. Hij is overleden. In het verleden hield hij Go Ahead ooit nog in de Eredivisie. De Eredivisie, de plek waar we naar terug willen keren. Er lijkt dit seizoen een klein kansje te zijn op promotie. Het voetbal is best goed, de uitwedstrijden zijn goed, nu de thuiswedstrijden nog. Te beginnen tegen FC Emmen.

45 gedachten over “Go Ahead – FC Gall

 1. lekker hoor, 19 december is er voor de wedstrijd (geloof ik) een heerlijke opzweper in het stadion,komt een dj optreden!!! heb er nu al zin in!!!! de brink zal volstromen!!!!

 2. Hoe weet je dat ?

  Een bezoekje van Obiekulu leek mij trouwens een nog betere opzweper.

 3. Ja, hoe zit dat met het Obiekulu-bezoek? Of komt mijn voorspelling nu toch helaas uit en zijn de Obiekulu centen verdwenen in de bingozaal?

 4. Hopelijk is het Obiewku geld idd verdwenen. Misplaatste verering.

 5. Hoe mooi is dat remy gaat eindelijk bij de Eagles draaien dat moet elke wedstrijd!! Eindelijk goeie muziek!!

 6. Ik houd ook heel erg van hardcore. Alleen dan wel de punk of hiphopvariant. Elektronische hardcore = muziek voor de dommen. Ik ben eerlijk gezegd nog nooit iemand met meer dan twee hersencellen tegengekomen die daarnaar luistert. Maarja, voor hetzelfde geld hadden we het met Nederlandstalig voor de wedstrijd moeten doen dus laat ik maar dankbaar zijn.

 7. Nadat spitz kohn is overleden ooit nog trainer bij onze club is ook ab fafie overleden ook nog ooit trainer bij ons geweest.

  @woland heb dat geinformeerd en gaat nog een tijdje duren er zijn problemen met zijn visum hij wil zelf heel graag,maar afwachten dus!

 8. Gofferdomme electric six laten optreden dan kom je pas in de juiste stemming!

 9. Wel jammer dat we er weinig van mee krijgen…..ga lekker zuipen in de stad…kan niet neuken komt nie klaar het is een kut olenaar…

 10. Is het optreden van Remy geen afleiding om de supporters in het stadion te houden ipv op de Brink?

 11. Je moet Remy gewoon het laatste half uur tot aan de aftrap laten draaien. Dan alleen zorgen dat de mensen die met de tocht meelopen een half uur voor aanvang binnen zijn. Wordt één groot gekkenhuis! WE COME AS ONE!

 12. Ik heb ook zo’n naar vermoeden dat ze hiermee mensen weg willen houden van de Brink. Maar zo zijn we niet getrouwd natuurlijk, dus tot op de Brink ! En wie weet ben je gewoon nog op tijd voor dat optreden na het wandeltochtje.

 13. Denk even na jongens, die DJ treedt waarschijnlijk op vanaf een uurtje of 19.45, of denk je soms dat ie al begint als er nog maar een paar honderd man in het stadion zitten ? Het is een voetbalwedstrijd geen DJ-event. Die DJ komt de boel gewoon even opwarmen een kwartiertje voor tijd met een paar nummertjes. Tot op de Brink dus, heb er nu al zin in !

 14. kan drumband actief niet op komen treden?
  en dat als voorprogramma voor remy.
  en kan u2 niet gebeld worden?
  wie weet heeft de rollingstones en status quo nog wel ff tijd.
  en om de stemming te komen doe de kerstman er ook maar bij.

  ik kom voor de voetbal, niet voor die herrie.
  was toch al herrie wat er uit de luidsprekers kwam.
  gewoon niet om aan te horen.
  vervorming veel te hard en super schel, nee daar doe je mij geen plezier mee.

  3-1 daar doe je mij een plezier mee.

 15. Ik hoorde dat riesewijk ook een vuurwerk show geeft voor de wedstrijd. kan iemand dit bevestigen ?

 16. Wij moeten tijdens de wedstrijd vermaakt worden met inzet, doelpunten en 3 punten.

  Dat er geen geld is voor een fatsoenlijke geluidsinstallatie dat geloof ik direct, maar kwel de aanwezige supporters niet met het geluid wat daar uit komt. Niet om aan te horen!!
  Ook een DJ kan daar geen verandering in aanbrengen. Gewoon uit zetten voor de wedstrijd en in de rust dat is de beste oplossing.

 17. Gvd wat zijn sommige lui toch kleine kinderen. Komt er een keer een DJ (die bijpassende muziek voor deze wedstrijd draait) in plaats van die misplaatste plaatjes uit de jaren 80 en verkrachtte remixjes voor de wedstrijd/voetbal, is het weer niet goed. Nee, dan is de installatie niet goed genoeg, of komt men uiteindelijk (goh hebben we ze weer) voor de wedstrijd…

  Ik ben er echt heel blij mee dat de club nu eindelijk eens een poging doet om er een rauwe pot van te maken! Opzwepende klanken voor de wedstrijd (of je ervan houdt of niet, het brengt je wel in een bepaalde stemming) met genoeg bier in de man en een tocht vooraf aan een avondwedstrijd tegen onze op een na grote rivaal, alles is aanwezig!!

  De mensen die dus voor het voetbal komen, ga lekker eerstedivisielive kijken en geef je kaartje weg aan de mensen die wel het juiste gevoel heeft bij deze pot. Je komt maar om de schreeuwen, schelden, springen, duwen, zwaaien, stompen, zingen en weet ik veel wat allemaal, BENDEBEUKEN én om de meest verhitte derby van de laatste 10 jaar neer te zetten!! Nu zijn een keer alle ingrediënten aanwezig, laten we daar dan ook voor gaan!!!! Dan denk ik in de 90e minuut wel weer terug aan de wedstrijd die er ondertussen ook nog gespeeld werd………

  KOMOPTAN EAGLES!!

 18. @Proud to be an Eagle: je hebt HE-LE-MAAL gelijk. Moet één groot gekkenhuis worden!

 19. helemaal gelijk Proud..

  @Twelloco: dit klopt inderdaad heb ik uit zeer betrouwbare bron

 20. Over smaak valt te twisten.. maar voor mensen die zich “te slim” voelen.. blijf weg! Opwarm muziek is het! De-ven-ter hoo-li-gans! Komoptan!

 21. Is er vrijdag eigenlijk nog 1 minuut stilte nav het overlijden van oud trainer Ab Fafie ?

 22. Tja mijn reactie was nogal elitair. Kan er alleen niet omheen dat ik het schijtmuziek vind. Maar als iedereen er net zo los van gaat als PtbaE aangeeft dan kan ik er zelfs vrede mee hebben. Laat er geen misverstanden over bestaan dat het gewoon een groot gekkenhuis moet worden, dat is het belangrijkste ! Het dak moet eraf, juist omdat we nooit een dak zullen krijgen op onze oldschool Horst !!!

 23. Beter deze dj dan die laat ik het nog netjes uitdrukken nederlandse tering herrie die ik soms hoor. Verder heeft iedereen zijn of haar eigen muziek keuze en moeten we blij dat er is iets geregeld wordt zoals hierboven terecht al wordt opgemerkt. We zijn ook nooit tevreden daar word ik zo moe van. Het belangrijkste van die AVOND is dat we zwolle uit de beker knikkeren,maar eerst gall en zijn team verslaan dat vind ik momenteel belangrijker aansluiting naar boven zien te vinden met 2 thuiswedstrijden voor de boeg waar we gewoon 6 punten moeten halen. We hebben voor de winterstop nog een paar leuke wedstrijden voor de boeg en ben ook benieuwd of we minuut stilte houden voor koning ab.

  Leuk stukje ondanks dat je dat niet mag zeggen hier over van de berg van zwolle over zijn periode hier. Andries had hem hier moeten houden had gewoon goed gedaan bij de amateurs van meppel dacht ik toen die onder snoei hier kwam. Zijn talent komt nu wel degelijk naar boven. Natuurlijk zal ik over een paar weken als die tegen ons speelt wel weer anders reageren hehe.

  Ben ook benieuwd hoe we in de achterhoede morgen gaan spelen of dat weer met wolven is die er vorige week niks van bakte en hopeloos door de grond zakte.
  Ik ga gewoon uit van drie punten tot morgen ondanks het koude pokke weer wat op komst is

 24. Hoor liever de klappertjes van het AZpubliek……;-)

 25. Heb er zin an morn………………………………………, koud morn zal mij een bal jeuken…. Gewoon bij dreetje een gloeiende wijn halen…………………………………….

 26. @F te D
  jammer aan jou maak ik geen woord vuil.

  @de rest
  Ik ben helemaal niet tegen opzwepend muziek, maar er komt gewoon geen geluid uit de speakers maar vervormd herrie, en dat met andere speakers nog wel.
  Nee het is niets die herrie.
  Laten ze de versterker ff een paar streepjes zachter zetten en dan heb je een veel beter geluid.
  Waarom moet alles zo hard en bverveormd en schel.
  Maar wat ik al zei: ik kom voor de 3 punten en voor door bekeren, en niet voor die lawaai, daar hebben we andere locaties voor.

 27. FUCK GALL
  FUCK VLAG
  FUCK BAKkATI

  FUCK FISH !!
  kun je een haring in de kont neuken?? Vast wel !! En daarna met een lekkerbekje de smeerboel schoonvegen….wat dat an gaat …..
  Ach vanavond 3 belangrijke punten pakken!! Gewoon vol d’r op en d’r over!!
  Tot laterzzzzz

  C O M E O N E A G L E S !!

  FULL SUPPORT !!

 28. Check http://www.goal.com hoe emmen van zijn spelers afkomt….wildpeper de visscher per direct ontslagen bij emmen….whahaha je mag ook niks meer in ons landje!

 29. Hallo Eagles suppoltes. Ik heb gebeld met Hongkong en heb advies geklegen om niet op Go Ahead te gaan gokken. Het wedkantool vond een spoltieve levenche van Joop Gall in Deventel een betel idee. Veel pleziel toegewenst vanavond.

  PS: Ga maal snel toto invullen met een tweetje achtel de wedstlijd Go Ahead Emmen want het woldt een laffe 0 – 1 vanavond.

  Gloetjes,

  Jullie toto-adviseul uit China.

 30. voor eagles pec is het home open en is er gewoon bier verkoop dat is goed nieuws

 31. @dreetje

  Zeker goed nieuws! Wordt er ook nog een bingo georganiseerd?

 32. Gae.. de rest vind ook dat je niet hoeft te komen! Blijf weg jonge!

 33. Bakkati tasjesdief!
  Je moeder is je moeder niet, je vader is een travestiet,
  Bakkati tasjesdief! Bakkanti tasjesdief!

 34. Koning Appeleflap was er volgens mij juist verantwoordelijk voor dat we degradeerden. Hij kwam ooit halverwege het seizoen toen Go Ahead in de middenmoot stond. Onder hem pakten we vrijwel geen punt meer en degradeerden toen.Ikheb even geen research gedaan van tevoren maar ik heb toch niet voor niets een heel naar gevoel als ik aan deze Mr. Utrecht denk, destijds een mededegradatiekandidaat. Die vrije trap van Hans Visser in de 90 ste minuut in dat seizoen vergeet ik nooit, snoeihard in de kruising waardoor Go Ahead met 1-0 verloor en vlot daarna degradeerde!

 35. Goede zaken gedaan! We winnen ook een keer als het ook echt moet.

 36. @Velasco
  Hardcore muziek is voor de dommen en nog nooit iemand met meer dan twee hersencellen tegengekomen die daarnaar luistert? In een klein wereldje leef je dan blijkbaar.

 37. koning ap wist ons in de eredivisei te houden door veel van de laatste wedstrijden te winnen in seizoen 94-95. legendarische wedstrijden waren dat. groningen nec nac sparta heereveen willem 2, allemaal gingen ze eraan. Was een van de mooiste seizoen van de afgelopen 20 jaar.

 38. Wie zegt dat gekke gerritje weg moet eagles b side ? Ik kan gekke gerritje tegenwoordig wel hebben. Alleen zijn Nederlands mag wel iets beter. Feit is dat hij regelmatig iets inhoudelijks zegt en daar heb ik jou nog niet op betrapt. Jij voegt echt niets toe tot dusver.

 39. Negatieve hond die gerritje… Altijd wat te zeiken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s