Enerverend gelijkspel tegen MVV

Een rare vrijdagavond, dat was het zeker in Maastricht. Het lijkt erop dat we twee punten verloren hebben, alhoewel het ook niet zo is dat MVV totaal overlopen werd. Een gelijkspel is niet compleet onlogisch, maar er zat natuurlijk meer in, zeker als Promes de 1-3 had gemaakt vlak voor rust.

Go Ahead Wolven begon onoplettend want door Veltmate werd het snel 1-0. Wolven wandelde waar Veldmate sprintte en zo was het kwaad snel geschied. Veldmate speelde trouwens een berepartij. Constant ging er dreiging van hem uit, hij liep goed de ruimtes in en Wolven had het daar bijzonder zwaar mee. Het is een vraageken waarom Pot niet op die positie speelde, hij zal toch wel beter zijn dan een uitgerangeerde Veendamspeler ? Overigens willen we Wolven niet teveel bekritiseren, waarschijnlijk kan hij niet veel beter.

Go Ahead reageerde goed na de 1-0 achterstand, het werkte hard en zorgde snel voor de 1-1 en zelfs voor de 1-2. Dit gebeurde aan de hand van uitstekend combinatievoetbal, de goals waren prachtige aanvallen, kijk de samenvatting desnoods nog eens na. Promes begint steeds beter te worden en over Suk hoeft weinig gezegd te worden: hij is klaar voor de Eredivisie. We zien het liefst natuurlijk dat ie blijft, of nog mooier, dat ie met Go Ahead de Eredivisie ingaat. Dat laatste zou een wonder zijn, als hij dit jaar blijft is het al een klein wonder. Een vertrek in winterstop ligt voor de hand.

Wat de ploeg zeker verweten kon worden is dat na de 1-2, de 1-3 niet voor de rust gemaakt werd. Qua kansen en veldspel zat dit er zeker in. Zoals eerder gezegd was met name Promes dichtbij met een hakje, maar met het simpel omspelen van de keeper waren we dichterbij de drie punten geweest. Het team begint steeds beter ingespeeld op elkaar te raken en elkaar beter te vinden. Ook Kolder deelt mee in de opwaartse spiraal door goed te spelen en te scoren met een gedoken kopbal oude stijl.

We moeten wel concluderen dat Marsman ondanks diverse goede reddingen ook bepaalde kwaliteiten ontbeert en dat begint toch zorgelijk te worden. Nadat het 2-3 stond vergat hij de bal naar voren te peren, waarna de 3-3 volgde, waardoor MVV natuurlijk wat extra moed kreeg. Gelukkig leidde dit nergens toe en konden we met een punt mee naar huis. En dat is gelijk de grote kritiek die we op het team hebben. Wat zijn er toch ontzettend veel punten onnodig laten liggen. Denk aan bijvoorbeeld de Graafschap (thuis), Helmond (uit) en vorige week tegen AGOVV. En eigenlijk hadden we dus ook tegen MVV gewoon moeten winnen. Wat meer slimmigheid en wat meer daadkracht in de verdediging is gewenst.

Als je drie punten mee wilt nemen moet je wel een tas tot je beschikking hebben.

Honderd procent anti Hart van Nederland.

Artistieke ingeving van de fotograaf.

Bier in het uitvak dus. Schijnt niet vaak voor te komen.

Stickers plakken blijft leuk.

Normaal willen dit soort activiteiten nog weleens de hoogtepunten van een wedstrijd zijn. Vrijdagavond was dat allerminst het geval gezien de boeiende 3-3.

Goal !

Spandoek dat onderdeel was van de protestactie van MVV-supporters.

Eagles bedankt ! (Maar de volgende keer wel dit soort wedstrijden winnen).

28 gedachten over “Enerverend gelijkspel tegen MVV

 1. Een prachtige wedstrijd. Wat heb ik van het positiespel en inzet genoten. De strijd om het kampioenschap is nog lang niet beslist. MVV mag dan nu bovenaan staan, het is voor mij geen kampioenskandidaat.
  Jammer dat Ten Hag niet al in de 1e helft ingreep en Wolven wisselde. Wat denkt zo’n trainer, het komt wel goed….
  Volgens mij had Pot het centraal achterin niet slechter gedaan.
  Wat viel deze jongen door de mand. In de voorbereiding had ik al mijn bedenkingen bij zijn spel, maar nu weet ik het helemaal zekr, hij is totaal ongeschikt voor het betaalde voetbal. Wat een drama!
  Dat Promessi goed kan voetballen weten we al langer, maar dat hij bij de stand van 2-1 het naliet om op eenvoudige wijze de 3-1 te maken is natuurlijk onacceptabel. We hadden niet hoeven verliezen, en laten 2 kostbare punten in de Geusselt liggen.

 2. Een gekke rare avond gisteren in maastricht en alles wat erom heen is gebeurd de mensen die mee waren weten wel waar ik het over heb.

  Bier in het uitvak iets wat nooit gebeurd,maar omdat het contact tussen de ultras van mvv en ons goed waren regelde zij genoeg bier.De stewards van de eagles en de aanwezigen 2 stillen vonden dit ook geen enkel probleem verbroedering zoiets bestaat ook nog omdat diverse jongens van ons en hun al eens met elkaar hadden opgetrokken. De ultra’s pal naast het uitvak iets wat normaal niet gebeurd.

  Wolven had een donders lastige avond tegen de fantastische spelende veltmate die al heel snel scoorde en constant goed de diepte inging iets waar wij geen controle over hadden. Wij hadden het na de 1-2 gewoon moeten afmaken,maar verzuimde dat.

  Ken je nog de keeper grandel ze noemde dat een grandelletje wij hebben nu ook een marsmannetje ondanks dat hij ook een paar goede ballen eruit haalde iets wat een keeper ook gewoon hoort te doen stond die ook weer bij de stand van 2-3 te schutteren hij had die bal gewoon een peer moeten geven,maar nee dat doet hij niet. Deze keeper heeft je tot nu toe te veel punten gekost. Iedereen weet dat ik heilig overtuigd ben van de kwaliteiten van jasper,maar kan die echt niet eens een kans krijgen of patrick ten mate want marsman bakt er echt niet veel van.

  Na de wedstrijd toen we in de bus zaten gebeurde er iets met een medesupporter.Hij werd onwel en zakte inelkaar en we moesten direct stoppen aan de kant van de weg.De politie krijgt altijd veel kritiek,maar er mag ook wel eens gezegd worden dat ze nu zeer goed en snel handelde.De twee stillen die al de hele dag in maastricht waren zijn netjes mee geweest naar het ziekenhuis en zijn samen met andere supporters daar gebleven. Gelukkig is hij nu weer thuis en laten we hopen dat hij zich snel kan herstellen en sterkte met alles. De bus was nadat we waren vetrokken helemaal in een diepe schok en terecht omdat we toen nog niet wisten hoe het met hem was.

  Zoals ik al zei een rare avond goed weekend verder!

 3. Ik wil ook even reageren op gisterenavond het was een gekke wedstrijd en met alles erom heen ach ja je hebt soms van die dagen ,ten eerste vond ik het jammer dat er een verplichte combi was anders waren we wel met meerdere supporters aanwezig geweest en hadden de ultra s van mvv wel een tegenstander gehad want hullie wouden wel een confro ,maar ja .Dan even over de wedstrijd we hebben weer 2 punten laten liggen voor onze aanvallers en aanvallende middenspelers moet het toch zo langzamerhand wel eens om moedeloos van te worden ,ik vind dat je ook een speler of keeper mag laten merken dat ook hun niet altijd zeker zijn van hun plaats,dus niet alleen als er blessures zijn ,van concurrentie word niemand slechter .Ik denk wel dat onze eerste keeper echt wel potentie heeft maar ook hij kan en mag niet iedere keer ongestraft fouten maken ,de eerste goal kunnen we Rico aanrekenen maar de derde vind ik een grote fout van Nick als je 3-2 voorstaat dan is het toch ongelofelijk dat je de bal niet een rotschop naar voren geeft en niet via het midden uit verdedigden wil ,als je dat doet moet je niet een medespeler in een moeilijke positie brengen die niet altijd speelt dus ook niet het wedstrijdritme heeft die jij zo langzamerhand wel word geacht te hebben,dus Nick neem de verantwoording en laat zien dat zulke fouten uit gebannen moeten worden ,als je toch de potentie hebt om bij een andere club eerste keeper wil worden .Ik wil toch ook nog even een positief eind er aan maken maar ook met angst want als de andere eredivisie clubs niet de ogen sluit dan hebben wij toch 2 middenvelders die bij iedere andere club makkelijk mee kunnen verdedigend en aanvallend complimenten maar nu de angst met iedere goal die onze Joey maakt krijg ik steeds meer angst dat dit het laatste jaar is dat wij van hem kunnen genieten ,en van onze Sjoerd die toch heel erg laat zien dat de andere club hem veels te gemakkelijk heeft laten gaan en hem nu heel goed zou kunne gebruiken ,maar ik ben heel blij dat hij een echte Eagle is dus passie-strijd en inzet levert ik zou zeggen tot vrijdag de volgende 3 punten .

 4. zelfs de MVV supporters noemden Overgoor een ‘klasbak’..

  Maar ik loop hem al een tijdje de hemel in te prijzen dus mij verbaast het niet..

 5. Dat heb je dan goed gezien BovanDerksen. Gefeliciteerd !

  Maar zo is het wel. Een goede speler waar je niet voor naar het stadion komt. Die bestaan ook.

 6. wou toch even iemand toelichten in positieve zin..die de laatse weken erg(terecht overgens) is afgezeken…kolder voor mij gisteren de man van de wedstrijd van onze kant..was scherp,vechtend en strijdend voor elke val lekker balvast in de 16..zo zien ik en met mij denk ik iedereen van ons hem graag..

  keep up the good work marnix

 7. ja het was weer zo’n avond.
  3 punten had je mee kunnen nemen.
  maar die marsman heeft het niet, onder druk laat hij
  veel steken vallen.
  Steeds ongelukkige ballen uit gooien of schieten.
  Nee daar moet echt wel wat aan gedaan worden, want
  hij heeft al heel wat punten gemorst en gaat dat nog meer
  doen.
  Ook heeft hij goede safe’s gehouden, maar de beslissende laat hij er door.
  Wat antonia heeft weet ik niet maar zijn vorm is er nog steeds niet.
  Of hij is zo doorzichtig dat het niet meer gaat lukken wat voorheen wel lukte.
  Maar goed, ik ben gematigd positief , het is wel een punt van de koploper.
  Het zal toch een x beter gaan, en dan bedoel ik niet het veldspel maar wel dat
  keeper gebeuren.
  Veldspel was goed verzordgt, lekker positie spel en goed in de aanval, en verdedigend
  stonden ze er ook wel aardig.
  Counter voetbal is altijd lastig te bestrijden, en dat deden ze vrij aardig.
  Hup naar de volgende pot, daar moeten de doelpunten om de oren vallen, voor de tegenstander
  bedoel ik dan, niet voor marsman.
  Nieuwe aktie voor de gae: help marsman de winter door.

 8. Bogota colombia ben je terug ? Zou beter zijn, mag je scherpe commentaar altijd wel lezen. Kolder is een rare spits, ik weet nog steeds niet goed wat ik van hem moet vinden. Venijnige kopballen en volleys wisselen zich af met onnodige vertragingen van aanvallen door zijn handelingssloomheid en hij mist soms ook kansen die echt niet te missen zijn. Marnix op zijn best houdt het balletje goed vast, zodat aanvallen opgezet kunnen worden, en rond voorzetten en afvallende ballen in de zestien feilloos af, vaak ook met het hoofd. Hij moet zoveel mogelijk uit de drukte blijven en zo min mogelijk met de bal lopen.

  En ik ben het helemaal met je eens, gisteren was Marnix op zijn best. Sowieso heb ik een paar heerlijke goals gezien van GAE. Nu nog leren verdedigen en het kan echt wat worden dit jaar.

 9. Prima keuze die Ten Hag… rust terug gekeerd bij de club en prima stukje disipline terug gebracht (na JOPIE) wat nodig was… contract verlengen …

 10. “You never walk alone” was vrijdagavond/nacht duidelijk te zien tijdens de terugreis van Maastricht naar Deventer
  Hey Pik (zal hier geen naam vermelden) beterschap jonguuuh en ik hoorde gisteren al van Relluuh-mama hoe het met je ging, komt goed.
  Rest mij nog even de medereizigers te bedanken hoe wij dit verder met z’n alleen hebben opgepakt de rest van de terugreis in afwachting van dit is gewoon een stuk normen en waarden die een ieder is bij gebracht.

  Thea-Sandra en Marloes bedankt voor de superbediening namens ons allen.

  See you Lads !!!!!

 11. goet jongen van harte beterschap en nu op naar de volgen de uitwedstrijd dan zien we elkaar weer van iedereen die vrijdavond in de bus zat groeten van vakje 22 bedankt voor de mooie woorden

 12. Twee thuiswedstrijden en een bekerwedstrijd voor de boeg.. hopen dat ze het thuissyndroom van zich afgooien..

  ps: Goed verslag! Mag ook wel eens gezegd worden..

 13. Ik ben ook erg te spreken over die bewerkte foto’s die ik steeds vaker zie opduiken bij de verslagen. Misschien een tip voor de webmasters om een dikke camera te kopen ?

  Sinds een paar weken kan je mij zowiezo weer een tevreden bezoeker van bvho noemen. Dat is daarvoor wel eens anders geweest. Zo doorgaan dus.

 14. De laatste paar weken heb ik 2 boeken gekocht en uitgelezen.De ene was Eus van onze eigen Deventer schrijver Özcan Akyol en de ander was van Yoeri Kietvits de schrijver van Rotterdam Hooligan.Wat me opviel aan beide boeken was dat het ‘rauw’ was,en uit ut hart geschreven was,en bovenal uit het echte leven vanuit de straat kwam.Gewoon puur dus.Ondanks de verheerlijking en romantisering van het geweld en criminaliteit in beide boeken herkende ik veel dingen uit mijn eigen leven.Soms deed je dingen en dacht je er later over na en had je spijt,terwijl als je eerst erover nadacht je het misschien nooit had gedaan.Iedereen maakt weleens fouten in zijn/haar leven,daarvoor zijn wij mensen.Er bestaan veel vooroordelen over Hooligans,soms ook terecht,maar in vergelijking met bv verkrachters,pedofielen en ander gespuis,worden deze mensen vaak in hokjes geplaatst en zijn per definitie, in de ogen van de brave burgers ,de grootste criminelen ter wereld.Terwijl er overal op de wereld in opdracht van rijke zieke mensen,arme mensen worden vermoord voor een nier,hart of ander orgaan.Door rijke en zgn invloedrijke mensen wordt er kinderhandel gedreven voor hun seksuele lusten.Er wordt in de hele wereld kinderen uitgebuit voor nog meer winst op hunnie produkten.Machtsmisbruik is er schering en inslag bij deze zgn uebermenschen,maar je hoort er niemand over,maar o wee als het over voetbalsupporters gaat,dan gaan alle alarmbellen rinkelen.In en rondom het stadion moet er gewoon emotie zijn,er moet gewoon passie zijn,het moet gewoon sfeervol zijn.Dat hoort nu eenmaal bij deze volkssport nr 1 ter wereld.Afgelopen vrijdag maar 30 Eaglessupporters in ut stadion tegen de koploper uit de eerste divisie( vanaf nu ga ik ut altijd eerste divisie noemen,fok de commerciele naam ‘jup.leag’.,net als zn naam smaakt die merk bier eigenlijk nergens naar)Dit moet tog zo niet zijn.Het uitvak had minimaal 200 Eaglessupporters moeten hebben.Maar de bois v de angel-side hebben laten zien dat het ook anders kan,dat onze supporters welkom waren in Maastricht en dat het voetbal compleet is met zn eigen supporters maar zeer zeker ook met de uitsupporters.Samen een pintje drinken,en samen genieten van een goede pot voetbal en je clubkleuren fanatiek naar voren schreeuwen.Daarom genoot ik zo van deze schrijvers van de straat,omdat zij ons wel begrijpen,omdat zij ,een van ons zijn,ok,soms gaat men ver,maar uiteindelijk doe je hetzelf,iedereen is verantwoordelijk wat hij/zij zelf doet.Maar ze lieten mij wel glimlachen.In 1 ruk leesde ik beide boeken uit.En ze toonden naast hun grote bek ook hunnie gouden hartje.Een passage uit het boek van Yoeri bv; “Mijn vader heeft vanaf zijn 66 e alles moeten geven om te zorgen voor mijn zieke moeder.Zijn werk,zijn zangkoor en zijn geliefde Feyenoord.Al neemt Feyenoord nog steeds een belangrijke plaats in zijn hart in,zijn WARE LIEFDE is toch mijn moeder.Mijn respect voor mijn vader is groter dan het heelal.Een echte man,die zichzelf opoffert voor de intense liefde voor zijn vrouw,voor mijn moeder.Mijn ouders zijn mijn grote voorbeelden.Perfecte ouders voor hun zoon,een perfecte opa en oma voor hun kleinzoon-perfecte mensen.”
  Deze zinnen zijn dus geschreven door een hooligan,mooiere zinnen kun je niet voor je ouders verzinnen.Deze zinnen zetten je weer met beide benen op de grond en laten zien dat er in elk mens( behalve dan die gore pedo’s en verkrachters) wat goeds zit.De levensmotto van een goede vriend van mij is; BELIEVE IN YOURSELF AND ALL THAT YOU ARE.KNOW THAT THERE IS SOMETHING INSIDE YOU THAT IS GREATER THAN ANY OBSTACLE.En zo is het maar net.
  E. en M. Heel veel sterkte mannen.Heb gehoord dat het gelukkig beter ging.Dr zijn belangrijkere dingen dan het onnodige puntenverlies in Maastricht.
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 15. er zijn ruim 4000 kaarten verkocht voor eagles pec daar zitten de pec fans kaarten bij in

 16. Gallverdamme nog an toe, Emmen is de volgende…..wat dat an gaat….

  Nog een paar potjes en we hebben iedereen een keer gehad. Al met al is Eagles steeds beter gaan voetballen in de eerste helft van de competitie. Echter goed verzorgd positiespel en veldoverwichten worden afgewisseld met ouderwets poedels, miscommunicatie en meer van dat soort ellende. Daarom sta je nu (onnodig) op de plek waar we staan….
  Wat de jongens tot nu hebben laten zien stemt mij toch wel tevreden. Goed, als je niet zoveel geheide overwinningen omzet in gelijke spelen dan sta je nu gewoon boven aan!
  Ik hoop, dat je jongens hier beter mee om kunnen gaan in de tweede seizoenshelft, In ieder geval dat ze leren om overwinnningen over de streep te trekken. Dan kon het nog wel eens heel raar gaan lopen en ben ik razend benieuwd waar we staan in april.
  Hopelijk op de platte wagen op de Brink en misschien ook nog effe de beker ophalen in de Kuip??
  Dat ik dat nog mag mee maken!!!

 17. Je bent er nog niet Dennis.. Maar een beetje fantaseren kan nooit kwaad..

  Mooi stukkie DT, ben wel benieuwd naar beide boeken.. Als je ze een keer kan missen..

 18. Sluit me aan bij de woorden van dt……………………

 19. In mijn ogen is niemand er nog niet Bo Iedereen zal nog punten morsen onderweg. Wat dat an gaat is er nog geen gedoodverfde favoriet te noemen. Van alle wedstrijden tegen de ploegen in t linkerrijtje waar we punten verspeeld hebben, hebben we alleen bij Sparta uit amper mee kunnen voetballen. Dat was echt zo’n zondagmiddag wedstrijd waarin alles mis ging en niets lukte, te weinig of geen inzet en strijd etc. Voor al de anderen hoeven we niet bang te zijn en hebben we knullig 1 puntje gepakt of helemaal geen 1 terwijl je eigenlijk 3 punten al in de pocket had of gewoon aan je stand verplicht bent om 3 punten te pakken.
  Ik hoop echt, dat dit mede komt door de jeugdige selectie en dat de jongens leren om op bepaalde momenten slimmer gaan spelen en leren van wat er tot nu toe is misgegaan.

 20. Een ervaren centrale verdediger of keeper zou een hoop problemen schelen. Zonder de foutjes en met wat meer geluk, vinden we de weg naar boven snel genoeg. Daarnaast hopen dat Suk nog blijft en dan kan het nog een mooi seizoen worden. Wellicht dat er in de winterstop nog iets kan worden gedaan op de transfermarkt? Marcel Meeuwis zoekt ook nog een nieuwe club (en is transfervrij, niet?)

 21. @Dikkedaan en GAE_GRUNN

  mee eens.. het kan nog alle kanten op, we hoeven voor niemand onder te doen..
  Maar.. als we Suk kwijt raken in de winterstop en men is niet daadkrachtig met een vervanger dan kan het seizoen ook als een nachtkaars uitgaan..

  Niet dat het helemaal van één speler afhangt maar het is op dit moment wel de scorende en drijvende kracht..

 22. Hoe het ook gaat, feit is wel dat we dit seizoen de kwaliteit vooral proberen te behouden in de winterstop, terwijl de afgelopen twee seizoenen, we vooral een falend inkoopbeleid van de zomer probeerden te herstellen. Als ik mag kiezen dan is het moeten behouden van kwaliteit en eventueel uitbreiden ervan, toch een fijnere positie om in te zitten.

  Over een ervaren centrale verdediger gesproken. Ik denk dat van der Linden beter kan. Die gaat nog wel groeien in het seizoen verwacht ik. Marsman is inderdaad niet betrouwbaar genoeg ondanks dat ie echt wel talent heeft.

 23. Nog even wat nieuws over Niklas, het lijkt erop dat hij er niet uit gaat komen met de Eagles. Aangezien hij half december vertrekt naar zn eigen huis in Heerenveen weer. Hij heeft geen zin er langer op te wachten. Wel begrijpelijk, maar toch jammer omdat er niemand achter Kolder zit die de boel over kan nemen mocht hij geblesseerd raken.

 24. ^^ wie??????
  en obv dat die er niet uit komt met Gae… als je niks bied kan je ook niets accepteren.
  Gae= centeschrapers
  Sparen om luchtkastelen te bouwen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s