Zes redenen waarom muurtjes niet voor een tribune horen

Muurtjes en trappen, het zijn twee woorden die veel voorbij komen de laatste tijd. Dit naar aanleiding van het Masterplan waarin schetsen van de verbouwing staan. Deze schetsen tonen een zeer somber toekomstbeeld met een Adelaarshorst vol met muurtjes en bijbehorende trappen, extra kantoren en andere sfeerverlagende deprimerende toestanden die ons stadion dreigen te degraderen tot een dertien-in-een-dozijnstadion. Gezegd moet worden dat Mulder naar verluidt tegen meerdere supporters heeft beweerd dat de muurtjes en trappen niet in het uiteindelijke plan zullen voorkomen. Het zou echter hopeloos naïef zijn om hier vanuit te gaan, want het lijkt ons toch heel sterk dat de schetsen in het Masterplan zomaar willekeurig gemaakt zijn en waarom wordt er via officiële kanalen niets ontkracht over de muurtjeskwestie ? Reken er maar op dat die muurtjes gewoon gepland staan dus.

Voor Mulder en co en iedereen die denkt dat een muurtje voor een tribune een onbeduidend detail is hebben we hieronder zes redenen die het tegendeel beweren. Muurtjesfans of –goedpraters kunnen voor hun murenliefde terecht bij schwolle. Voor iedereen die snapt wat er kut is aan dergelijke muren zal er vooral herkenning zijn.

1. Voetbal moet je dicht op het veld kunnen beleven.

Vanaf een verhoogde tribune of achter een dikke gracht de wedstrijd kijken is ondermaats. Niet voor niets noemen we het kijken, want hoe groter de afstand hoe minder beleving erbij komt kijken. Niets is mooier dan schreeuwend en zingend de wedstrijd van dichtbij beleven. Je komt naar het stadion voor deze belevenis. Als het puur en alleen om het voetbalkijken zou gaan wordt het tijd om een abonnement af te sluiten bij een van de sportzenders en op de bank te gaan kijken naar een club waar daadwerkelijk goede voetballers onder contract staan.

2. Het ziet er gewoon vreselijk uit.

Dit spreekt eigenlijk voor zich. We hebben hier in Deventer ook een praktijkvoorbeeld van, want zag de hoofdtribune er vroeger niet veel beter uit toen er nog mensen stonden voor het kleine hoofdtribunemuurtje ? Vaak ziet zo’n muur er op TV trouwens nog slechter uit. Het straalt op TV dus nog minder sfeer uit dan in het echt. Niet echt goede ‘exposure’ om een woord te gebruiken dat de gemiddelde bobo aanspreekt.  Alhoewel een ultracommerciele bobo natuurlijk heel content is met de extra ruimte voor reclameuitingen die muren bieden.

3. Bijna elk Nederlands stadion heeft muren voor de tribunes.

Nederlandse profclubs met muurtjesconstructie: ADO, Ajax, AZ, Almere City FC, Cambuur, FC Den Bosch, FC Eindhoven, FC Emmen, Excelsior, Fortuna, Helmond Sport, MVV, NAC, NEC, FC Oss, schwolle, RKC, Roda JC, Sparta, FC Twente, FC Utrecht, FC Volendam en Willem 2.

Bij Heracles, SC Veendam en Telstar zijn ze ook niet helemaal onbekend met muurtjes, maar hun stadions hebben ook muurloze tribunes en hebben we uit coulantie daarom niet meegeteld. Bij 23 van 36 profclubs kunnen we in ieder geval spreken van een echt muurtjesstadion. De conclusie is dus duidelijk: met muurtjes voor de tribune onderscheid je je totaal niet. In Nederland onderscheid je je pas echt met tribunes doorgetrokken tot het veld.

4. Muurtjes en trappen brengen veiligheidsrisico’s met zich mee.

Er zou ongetwijfeld nagedacht zijn over de veiligheid. Maar met wat boerenwijsheid vraag je je toch af of het niet risico’s met zich meebrengt die muurtjes en trappen. Als er paniek of brand uitbreekt op de tribune, springt dan iedereen even van zo’n muur af ? De trappen zullen in dergelijke noodsituaties niet voldoende capaciteit hebben. Wie weet valt er in het rumoer ook nog iemand naar beneden. Met muren en trappen is het veld als veilig toevluchtsoord een stuk verder weg.

5. Het staat haaks op de mooie woorden van Mulder en co.

Eens in de zoveel tijd is het weer zover: een bestuurslid spreekt met mooie woorden over de cultclub Go Ahead Eagles, zijn Engelse uitstraling en fantastische sfeer. Hoe uniek het wel niet is en hoe we het moeten uitbuiten. Een modern, dertien-in-een-dozijn industriestadion staat haaks op dit soort woorden. En de Engelse traditie schrijft steile tribunes dicht op het veld voor. Overigens zijn wij geen Engelse club maar een Deventer club, maar dat even terzijde. Tenslotte zal zo’n standaard muurtjesstadion de sfeer doen afzwakken. Dat Andries Heidema zich sporadisch ook bezondigd aan soortgelijke uitspraken is op zich al genoeg reden om het een en ander met een korreltje zout te nemen. Bij woorden horen ook corresponderende daden, en daar lijkt het aan te ontbreken.

6. Intimiderende sfeer zal nog verder naar de achtergrond verdwijnen.

De intimiderende sfeer, grotendeels al kapot gemaakt door het repressieve beleid, zal nog verder achteruit gaan. Het is een soort sfeer dat naast een sporadische boete vooral punten oplevert. Heeft iets te maken met tegenstanders die met knikkende knieën naar Deventer komen enzo. Bovenal is het een sfeer die bij volksclub Go Ahead Eagles hoort en die ook met punt 1 te maken heeft: het echt beleven van een voetbalwedstrijd. En daar gaat het allemaal om, pak ons de belevenis niet af !!

Wat een mooie stadions hierboven !!! Was de Adelaarshorst maar zo karakterloos, standaard, functioneel, industrieel en sfeerloos ! Oh wacht, over een paar jaar gaat het ook die kant op dankzij de voltooide verbouwing, Mulder en Doornebos bedankt ! We hebben nog een laatste tip voor deze heren, verkoop snel de stadionnaam ! De Adelaarhorst is een begrip met veel historie en emotionele waarde, totaal onbelangrijk dus ! Een sponsornaam levert meer geld op !

36 gedachten over “Zes redenen waarom muurtjes niet voor een tribune horen

 1. Snap niet hoe ze dit ontwerp hebben kunnen uitkiezen.
  Overigens heb ik begrepen dat Mulder alweer ontkent dat er muurtjes komen… Wat ik niet kan geloven.

 2. wordt gewoon tijd voor een statement….wat willen we wel/niet!!!!

  zonder ONS is er geen EAGLES meer!!!

  tijd voor actie?

 3. ophef om niks. er staat duidelijk dat het gaat om een schetsontwerp. zo ziet de architect het dus maar dit is niet het definitive plan. zie het als zijn voorstel, hier moet de club dus nog op reageren. laten we eerst maar afwachten of het masterplan er snel door komt.

 4. Zullen zien of Mulder geloofwaardig blijkt of niet.
  @ad
  Ophef om niets? Is de schets dan met dat muurtje een plaagstootje naar de supporters toe? Met zo,n muur creëer je meer ruimte onder de tribune waardoor je automatisch meer appartementen kunt bouwen. Ik denk eerder dat het bestuur de reactie,s wilde afwachten van de supporters door de tekening te laten zien van De Chinese muur.
  Als afsluiting: Met een muur verkoop je je stadion te duur!!!!

 5. @henkes

  Lees eens wat er staat. Dit is het idee wat de bouwkundig tekenaar/architect heeft. Dat betekend zeker niet dat het zo wordt.

 6. @worp Heb het gelezen en gezien. Maar vergeef me mijn achterdocht. Zo,n muur dat getekend staat op een schets, daar krijg je toch de kriebels van? Toch vraag ik me stiekem een beetje af waarom er een muur getekend staat op een “schets” en geen andere tribune in welke vorm dan ook.

 7. Kan mij een mooi ontwerp heriinneren uit de jaren 90 toen nog werd gesproken over het Han Hollanderstadion. Tribunes dicht op het veld. Volgens mij liepen de tribunes vanaf onder steeds steiler naar boven, dus eerst wat vlak en dan oplopend. Beetje in de steil vh oude Wembley. en volgens mij een soort van kleine 2 ring er bovenop. Kan het ontwerp nergens terugvinden op internet..maar ja twas ook een ontwerp uit de jaren 90.

 8. @ sjon

  Heb ook lopen loeren op internet maar helaas ook niet kunnen vinden………, dat zag er wel geinig uit. Het zegt al genoeg ¨de jaren 90¨………………………….., zolang zijn we al bezig dus…………………..

 9. @henkes

  Op bladzijde 70 staat de hoofdtribune. Alleen voor fases 1 en 2 zijn tekeningen gemaakt inderdaad. De muur is een idee van de architect en wordt dus niet gedragen door de supporters en ook niet door de club. Tenminste dat laatste heeft Mulder gezegd tegen Raalte, zie topic Excelsior uit.

 10. De eagles en suk praten in de winterstop verder, utrecht en groningen volgen de onderhandelingen met meer dan gemiddelde spanning………………………

  Bron: twitter van trots aan de ijssel……………………

 11. ik ga er vanuit dat hij weggaat .hij is ook wel toe aan een stap hoger op vind ik

 12. Suk is zeker aan een stap hogerop toe. De club is alleen ook toe aan een transfersom op de bankrekening. Het zou voor beide partijen perfect zijn als deze zaken zouden kunnen worden gecombineerd.

 13. 4. Ontwikkelingen rondom de verbouwing
  Tijdens de informatieavond voor buurtbewoners die onlangs werd gehouden, werden plannen van de verbouwing getoond. Hierna ontstond onder de supporters wat onrust over een 2 meter hoge muur die te zien was op de tekening van de Leo Halle tribune. Binnen de Supportersraad is een tijd geleden deze zelfde tekening besproken en in dat overleg werd benadrukt dat die muur daar niet zou komen. Het was een eerste concept tekening met veel eigen invulling van de architect, maar Go Ahead Eagles wil die muur niet. Deze en vele andere wensen (onder andere ook besproken in die vergadering) zijn nog steeds in ontwikkeling en worden nog verwerkt in een nieuwe tekening.

  Go Ahead Eagles liet de tekeningen zien om de buurtbewoners een globale indruk te geven. Daarbij heeft men zich niet gerealiseerd dat supporters de details van deze tekening (met name de muur in kwestie) voor waarheid zouden aannemen en dat hier onrust over zou ontstaan. Met een artikel op de website heeft men geprobeerd dit recht te zetten en aangegeven dat uiteraard met de supporters, via de Supportersraad, over de plannen wordt gesproken. De leden van de Supportersraad lichten toe hoe belangrijk de verbouwing voor supporters is en hoe dit leeft onder hen.

  Verder wordt nog gesproken over de voortgang van de plannen. Het financiële aspect komt ook aan de orde. Voor de bouw van de Leo Halle tribune is Go Ahead Eagles afhankelijk van de voortgang bij de ontwikkelaar die de verkoop van appartementen doet. Dit omdat die opbrengst de tribune moet financieren. Voor de bouw van de extra laag op de hoofdtribune is men afhankelijk van het vinden van sponsoren voor de sky boxen. Het is duidelijk dat zowel het verkopen van woningen als het vinden van sponsoren in deze financiële crisis moeilijk is. Dit leidt tot de vraag of het ook mogelijk is dat de verbouwing om deze redenen niet doorgaat. Hoewel dit niet de verwachting is, is dit uiteraard ook niet volledig uit te sluiten, maar te denken valt dan eerst aan uitstel tot betere financiële tijden. De financiële positie van de club blijf ook belangrijk boven alles, niemand wil dat wij als club failliet gaan omdat we te veel risico nemen bij zo’n verbouwing. De leden van de Supportersraad onderstrepen het belang van goede communicatie als iets dergelijks als uitstel, aan de orde zou zijn.

  In het gesprek komt ook de staat van de lichtmasten aan de orde. De masten zelf zijn in prima staat, maar de constructie bovenin is dat niet. De verwachting is dat hier in ieder geval aan het einde van het seizoen iets aan gedaan moet worden.

 14. Als het werkelijk het idee is geweest van de architect dan mag je aannemen dat deze beste man nog nooit in de Adelaarshorst is geweest, anders teken je niet zo’n gedrocht op je 1e tekeningetje in een stadion die van nostalgie en sfeer aan elkaar hangt.
  Deze architect heeft met het bestuur/directie gesproken, zo’n man krijgt opdracht voor het maken van een ontwerp conform de wensen van zijn opdrachtgever.

  De heer Bert Doornebos is een directielid van GAE maar bovenal een policus op en top. Politici kunnen 1 ding ontzettend goed, burgers voor de gek houden met gedraai en halve waarheden, zie het stadskantoor, de laatste verkiezingen etc.
  Politici kunnen 1 ding ontzettend slecht en dat is vasthouden aan een visie, ze zijn namelijk niet rechtlijnig, want met rechtlijnigheid bereik je helemaal niets in de politiek.
  Dit is een realistisch ontwerp, reken daar maar op.

  Dus bestuur en directie van GAE maak een statement en verklaar op jullie website wat jullie werkelijke plannen zijn, dat lijkt mij niet zo moeilijk.
  Wij, de supporters willen een Engelse sfeer, en zoals door jullie in een niet zo ver verleden ook was beloofd. Maak die belofte dan ook waar en stop met het voor de gek houden van jullie hondstrouwe achterban.

 15. ‘Hallo, met voorzitter Mulder spreekt u. Ik zou graag een nieuw logo willen voor de club. Is dat mogelijk?
  U heeft al een schets? Nou laat een zien dan?
  Vier schildjes in een soort van kruisvorm in het blauw-wit met daar boven onze club naam in een rood balkje… Klinkt prima. Even kijken wat de fans er van vinden!’

 16. het is in ieder geval wel duidelijk dast degenen die over de verbouing gaan binnen de club geen enkel benul hebben van at de supporters willen. Ik neem aan dat die beste mensen vooraf met de archtect hebben gesproken over de wensen en eisen voordat hij begon te tekenen.

  Ik kan me de vorige verbouwing nog wel voor de geest halen. Daarvan zijn we nu nog de fouten aan het herstellen ( muurtje erbij, hekje erbij, nog een hekje erbij, hekje verplaatsen, nog een hekje verplaatsen, weer een hekje erbij, tourniquets omdraaien, onbereikbaar supportersplein, camera hier, camera daar, supportershome niet meer bereikbaar dus maar verkooppunt erbij, pismuurtje erbij, nog een extra hekje om het uitvak erbij, en ga zo nog maar even door.) En dan nu klagen dat de onderhoudskosten zo hoog zijn. Waar zou dat vandaan komen?

  Voorkomen is beter dan genezen

 17. Mooi gevonden! Het zou hem kunnen zijn hoewel deze ook muurtjes heeft maar dat zal wel als ie een kopie is van Heerenveen. De omschrijving die wordt meegegeven is (was) hoopvol. Deze lijkt mij echter van begin deze eeuw maar dat kan ook wel, het duurt allemaal al zo lang.
  Het staat mij echter bij dat er nog eens een ontwerp is gemaakt, met een kleine 2e ring zoals het stadion van Juventus nu, maar dan kleiner. Zou die ontworpen kunnen zijn toen er plannen waren voor Bussloo? op http://www.kowet.nl, UHB (uit het boekje) seizoen 2001 – 2002 nr 20 vind je een tekening vd voorzijde en een soort plein met bijgebouwen, tis vaag en je ziet weinig vh stadion..kan die er iets mee te maken hebben? is er iemand die er meer van weet?

 18. Beste bezoekers van BVHO,

  Soms moet je eerlijk zijn en het rationele boven het emotionele verkiezen. En laten we eerlijk zijn, dat kan best moeilijk zijn. Maar, als je eerlijk bent dan weet je dat we in de huidige ‘Horst’ geen toekomst hebben. We moeten groeien, zoals ieder bedrijf in een markteconomie dat moet. We hebben dus die verbouwing nodig. En als daar dan wat muurtjes bij zitten dan is dat niet anders. Ik durf zelfs te zeggen dat één jaar na de verbouwing niemand meer over muurtjes praat.
  Het zijn die stappen die je als club moet durven zetten. Het is daarom ook een zwaktebod van de voorzitter dat hij tegen verschillende supporters heeft gezegd dat de muurtjes er niet komen. Bouwtechnisch gezien heb je die muurtjes gewoon nodig om de beoogde appartementen cq. kantoorruimtes te kunnen bouwen. Als we op de huidige plek blijven zijn de muurtjes onvermijdelijk.
  En laten we eens kijken naar andere clubs, zoals Twente, Heracles en ja ook pec zwolle. Allemaal hebben ze muurtjes, maar hoor je er iemand ooit over klagen? Die clubs hebben met hun vernieuwde accommodaties wel een sprong naar voren kunnen maken. Wij blijven achter omdat we emotioneel lopen te doen. Ik begrijp de emoties, maar het een voetbalclub kan nu eenmaal niet op emoties naar de eredivisie.
  Laat je echte supportershart spreken en kies voor die verbouwing. Zamel geld in onder de supporters om de begroting van de verbouwing zo snel mogelijk rond te krijgen. Ik doe mee. Ik geloof in die verbouwing ook al zijn er muurtjes bij.

 19. Als je meer supporters wilt krijgen dan juist GEEN muur! Wie is er nu voor een muur? Zelfs als je het een bobo vraagt zijn ze tegen zo’n muur. Met zo’n lelijke muur jaag je juist de supporters weg.

  We hebben een Engels stadion waarmee we ons onderscheiden van de rest van Nederland.. Laten we daarop verder gaan bouwen. Prachtig toch zo’n steile hoge tribune tegen het veld?!

  Wanneer die muur er toch komt.. Of ze beginnen met bouwen met die afschuwelijke muur dan moeten we de muur maar weer afbreken s’nachts ofzo of de bouwvakkers aanvallen..

  Ik snap 1 ding niet.. Het geld wat de club heeft ontvangen voor de transfer van Demi de Zeeuw zou toch gereserveerd worden voor die nieuwe steile tribune? (zonder muur)
  Waar is dat geld gebleven?

 20. Willy van der steen ik ben het echt niet eens dat wij mee mee moeten lopen met de meute want hoeveel supporters of sorry(gelegenheids) mensen hou je over dan ik denk zonder muurtje dat je daar van moet uit gaan want wij zijn GO-AHEAD-EAGLES en je mag en kan ons niet vergelijken met andere clubs .Het bestuur had zelf het idee om er een engelse uitstraling van te proberen te maken en dat betekend dus stadion met tribunes direct aan het veld en dus geen muurtjes anders kunnen ze beter maar helemaal niet gaan verbouwen .

 21. ps nog even een bijlage bij het stukje hoeveel mensen hou je over mocht het slechter gaan wat ik niet hoop en denk want als t stadion klaar is hebben wij gae dus het enige en echte voetbalstadion van nederland.

 22. @Willy van der Steen

  Bij Go Ahead hoort emotie, passie, cultuur en strijd.
  Zelfs zonder muurtjes kun je op de huidige locatie een prachtig stadion realiseren voorzien van alle gemakken van deze tijd.
  Het zal mij een zorg zijn dat er in Enschede en Zwolle wel zonder morren muurtjes zijn gebouwd.
  De “echte” supporter is daar immers al van de tribune verdwenen.
  Ik ben een Kowet supporter in hart en nieren en geen “succes” supporter waar er duizenden van rond en meelopen in Enschede of een binding hebben met een nietszeggende Zwolse club.
  In Zwolle spelen ze op kunstgras, in een kantorenkolos en vereldeld shoppingcenter waar cultuur en historie ver te zoeken is.
  Met zulke clubs, daar moet je ons niet mee gaan en willen vergelijken.
  Nee, na de degradatie in de jaren 80 stonden we met 4 man moederziel alleen op de Leo Halle tribune. Het stadion had bijna geen toeschouwers en met een zwoegende en op zijn laatste benen lopende Wim Woudsma hadden we toch nog de hoop dat we snel weer zouden gaan promoveren…..
  En toch had het stadion met zijn hekken in die tijd ook iets magisch. Rond de 1000 a 1500 toeschouwers per wedstrijd bevolkten de tribunes en voor menig tegenstander was het geen pretje om ook in die tijd in een “verhitte” Adelaarshorst te spelen.
  Zo kort op het veld, zelfs met halflege tribunes sfeer in het stadion, waar tref je dat in Nederland nog aan?
  Die sfeer, passie, cultuur en strijd moeten we verder uitbouwen. Gebruik het richting sponsoren, leg uit dat er in het Oosten van Nederland geen 2e club te vinden is met zo’n trouwe achterban en zo’n uniek en gezellig stadion.
  De Engelse stadions zijn bijna uit het straatbeeld verdwenen, maar wij hebben iets unieks in handen, mits je er de juiste invulling aan weet te geven.
  Wij zijn een traditierijke volksclub.
  Een volkclub met een Engelse naam en het publiek kort op het veld, spelend in de mooiste clubkleuren van het land en daarom willen wij geen betonnen bak voorzien van manshoge en sfeerverziekende muurtjes!!

 23. het stadion met de ring was ten tijde van Ge Voortman. Deze man had in ieder geval aspiraties. Hij was naar Real Madrid geweest om inspiratie op te doen. Het stadion moest een spaans getint stadion worden met inderdaad een tweede ring. Zag er erg mooi uit, maar kan het ontwerp nergens meer vinden.

 24. @Jeroen… Dat was het Adelaarsoog Stadion als ik mij niet vergis.. Ik heb een aantal reacties eerder er al een link van hierop gezet….. Moeje maa ff kijken!!

 25. @ Willie Van Dersteen
  Je hoort ze niet klagen omdat je nou eenmaal je eigen stadion niet wil af kraken. Logisch. Ik durf te wedden dat niemand voor deze optie (Chinese muur) zou kiezen bij eerlijke verkiezingen.
  By the way: Je lult als een belanghebbende. En dan zeg ik niet dat je namens de supporters lult.
  Opflikkeren!!

 26. @Kalesikespe

  nee hoor, het ontwerp van dit stadion zat tussen de periode van het han hollander stadion en de periode van het Adelaarsoog stadion in. Jammer dat ik er geen afbeelding meer van heb. Maar waar hebben we het over; een periode van 20 jaar stadionplannen. Dit is ook de reden dat we blijven aanmodderen in de JL. Daadkracht moet er komen!

 27. Das idd jammer…… Persoonlijk ga ik voor t type Adelaarsoog, in elk geval een ontwerp waar je wel tot aan het veld zit en geen muurtjes heeft…

  Hoop daje alsnog de desbetreffende afbeelding vind, want nu word ik vrij benieuwd naar dat ontwerp….

 28. @Willy
  ben het met je eens dat een verbouwing/vernieuwing/uitbreiding van de Horst noodzakelijk is, en als skyboxen daarbij horen, prima! Ben niet met je eens dat muurtjes noodzakelijk zijn. FC Groningen heeft een prachtig stadion met de tribune tot aan het veld. Ook PSV en Feyenoord hebben dit en dit zijn, volgens mij, geen kleine kinderachtige clubjes. Ook in Engeland en Duitsland voldoende voorbeelden. Het gaat mij erom dat we onze identiteit behouden maar daar is al zoveel over gezegd en geschreven. Wat ik jammer vind, is dat de angst overheerst wat “ze” met het stadion gaat doen mocht er geld zijn. De angst komt bij voort uit de volgende lijst:

  staan sinds de degradatie in 97 al 15 jaar stil in de ontwikkeling hoewel de laatste 5 jaar toch wel beter gaat
  nieuw stadion komt niet vd grond
  supporters krijgen kinderachtige stadion verboden
  het internaat is er niet meer
  geen jeugdopleiding meer (hoewel ik mij er om de financiele reden wel in kan vinden MAAR investeer dan wel in goede spelers en niet in geblesseerde)
  Veel uitwedstrijden verplichte combi
  logo gewijzigd
  shirt naar de kloten (wat een afgrijselijk saai shirt hebben we gekregen)
  en vast nog wel een paar dingen die mij ff niet te binnen schieten

  het stadion is het laatste wat ze nog kunnen verknallen en het lijkt nog te gaan lukken ook. Al met al best een “succesvol” bestuur de laatste 10 jaar. Wanneer zijn we eens 10 jaar succesvol op het veld? Heracles is van niets, iets geworden. Wij zijn van iets, niets geworden…maar wel blijven een mooie club! Een voorzitter hoort haar “erfenis” te bewaken en te beheren. Momenteel wordt de erfenis er doorheen gejaagd en blijft er straks niet over de kleinkinderen….

 29. @Sjon,

  het rijtje dat je opnoemt heb ik maar weer eens beschreven in het jaarlijkse fanonderzoek van de KNJB.. niet da’k de illusie heb dat er wat mee gedaan wordt hoor..
  Verder sla je de spijker precies op z’n kop wat mij betreft..

 30. vreijssen heeft heel veel kapot gemaakt en daar hebben we nog steeds last van. de gemeente wil niets voor niets geen geld meer aan gae spenderen. ook oude sponsoren en clubmensen zijn verloren gegaan.

 31. Vreijssen met een V. de gemeente met een D en gae met GAE. AD!

 32. @ Kalesikepse DeventerTurk

  Thanks voor de leuke info…………………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s