Teleurstellend gelijkspel tegen AGOVV

Je kunt je soms zo verheugen op een avondje voetbal. Je club draait lekker de laatste weken, haalt de ene spectaculaire overwinning na de andere. Weliswaar op vreemde bodem maar toch..

De tegenstander van vandaag is ook geen ‘angstgegner’ en gezien de ranglijst en de historie zou het wel eens een leuke pot kunnen worden. De concurrentie speelt allemaal tegen elkaar dus bij winst kunnen we flink klimmen op de ranglijst.

Toch nog een kleine waarschuwing: AGOVV, de tegenstander van vanavond, heeft vorige week nog een gelijkspelletje uit het vuur gesleept tegen Cambuur. In een uitwedstrijd nog wel.

Maar kom op jongens, we hebben het over AGOVV, onze sympathieke buren die we niet helemaal voor vol aan zien. Waar onze vorige trainert Andries de scepter zwaait, dus wat dat aangaat zijn de 3 punten al bijna binnen.

Maar Andries had zijn huiswerk goed gedaan. Speelde met zijn manschappen geconcentreerd en kwam zelfs gedurfd uit de startblokken. Liet de Eagles het spel maken maar zorgde voor goede dekking achterin en veel beweging voorin. Daar waar het bij de Eagles nogal aan schortte. De van een griep herstelde Antonia is nooit buitenom langs z’n directe tegenstander gekomen. Trok keer op keer naar binnen, op zoek naar een afspeelpunt. Meestal was deze lastig te vinden zodat de bal maar weer richting Karami of van der Linden ging. Aan de andere vleugel was het al niet veel beter.

Dat we toch al snel op voorsprong kwamen was een meevaller maar kon niet verhullen dat het vanavond ontbrak aan enig voetballend vernuft. Weinig creativiteit, fantasieloos en voorspelbaar..

En dan duurt zo’n avond best lang. Zeker als AGOVV binnen een kwartier de achterstand al snel omboog in een verdiende voorsprong. Twee goals van een rechtspoot op links die beiden naar binnen draaien en de bal voor hun favoriete rechter leggen. Je hoeft geen voetbalgenie te zijn om te weten dat je bij die 2 spelers dus vooral het RECHTER been in de gaten moet houden..  En als je dan een keeper op de goal hebt staan die keer op keer te ver voor z’n goal staat.. dan is dat vragen om moeilijkheden. Desalniettemin was de tweede goal van AGOVV een beauty.

Gelukkig maakte Suk nog knap gelijk, op een psychologisch goed moment, namelijk net voor het rustsignaal.

De tweede helft was slechts voor de statistieken: AGOVV vond het wel best en loerde op een countertje, de Eagles wilden misschien wel maar het kwam er simpelweg niet uit. De vervangers op de vleugels, Turuc en Peters deden hun best maar konden ook geen potten breken.

We hebben best een aardig ploegje maar dan moet wel iedereen bij de les zijn en de wil en passie uitstralen om te winnen. Vanavond hebben we het niet gezien helaas.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Us MVVke..

Ook op zo’n avond als gisteravond kan je een positieve ontdekking doen. Het bestaan van deze stickers bijvoorbeeld. De naam Andries wordt in Deventer al snel geassocieerd met de kreet ‘oprotten’. Denk aan heidema en aan in mindere mate aan Ulderink.

Mooi he, zo’n stadion zonder muurtjes !?!

Alvast wennen aan het blauwwitte uitvak op 19 december. Zie het als een vaccinatie, toediening van een kleine hoeveelheid blauwwit verhoogt de weerstand voor grote hoeveelheden blauwwit. Dit verkleint op zijn beurt de kans op de schwolsche ziekte, met als voornaamste symptomen christelijke neigingen, lethargie, seniliteit op jeugdige leeftijd en incestieuze gedragingen. Voorkomen is beter dan genezen.

Ja…krap maar eens aan je hoofd.

Verzoeknummertje.

24 gedachten over “Teleurstellend gelijkspel tegen AGOVV

 1. Helaas, agovv had dan ook wel mazzel met de 2 doelpunten.

 2. vond er weinig mazzel aan……
  niet de echt wil getoond om te winnen, en een agovv dat de zaakjes goed voor elkaar had. goed was het echt niet altijd maar als je dan niet verder dan een gelijkspel komt is dat teleurstellend!

 3. Ouderwets avondje Eagles! Juist als je een serie kunt maken en nog wel thuis tegen AGOVV moet je direct druk zetten en tegenstander het idee geven dat er niets te halen valt. Keer op keer lukt dit dan niet… Kromkamp gehaald voor zijn routine laat zich drie à vier keer op dezelfde manier in de luren leggen! Verder weinig afgedwongen zowel vanaf middenveld als voorin. Wat mij betreft moeten we sneller de vleugels aanspelen maar keerkoppel keer wordt de actie door het midden gezocht! Veel huiswerk deze week nu op naar MVV

 4. Ik sluit me aan bij Boelie. Doelpunten waren mooie goals van agovv
  En zag bij de Eagles de wil niet echt leek het. Geen moment gehad dat ik ook maar de illusie had dat ze eroverheen zouden klappen
  Boelie, de jongens,hullie,en de rest. Het was weer gezellig

 5. Volgende week spoelen we onze ambities definitief weg door de plee,
  dan verliezen we immers van de beste ploeg in de JL … MMM VVV VVV

 6. dat zijn jou woorden…maar ja jij bent toch gay..

 7. Andries was gisteren de morele winnaar.Hij had tactisch zijn team goed gepositioneerd. Uit zijn we dit jaar in een betere doen dan thuis, dus ik verwacht volgende week een spannende pot in Maastricht.
  Teveel spelers gaven gisteren niet thuis. Marsmannetje is hardleers, hij denkt dat hij 3 meter groot is door keer op keer te ver voor zijn doel te gaan staan. Wel was hij de 2e helft belangrijk met een goede redding.
  En dan onze spits Kolder, we zijn er maar mooi klaar mee dat we dit jaar nog met hem zijn opgescheept. Een heerlijke erfenis van ome Joop!
  Als je dan ziet dat aan de andere kant een Grobee dreigend loopt (mee) te voetballen, dan vraag ik mij toch af waarom zo’n speler niet in Deventer voetbalt.
  Kolder werkt hard hoor ik diverse mensen om heen zeggen, maar ja dat verwacht mijn baas ook van mij als ik voor hem werk.
  Maar het rendement van het ‘harde werken” is nihil. 75% van wat hij doet is gewoonweg niet goed of zwaar onvoldoende en absoluut ongeschikt voor de top van de 1e divisie.
  Tel daarbij op dat antonia hopeloos uit vorm is en Karami met de week balverliefder wordt en je hebt een elftal die zoals gisteravond niets extra’s kan brengen.

 8. @ de heus je bedoelt godee toch,daar is de club al mee bezig geweest in de zomerstop,maar hij had te hoog ingeschat qua salaris en moet nu bij agovv zwaar inleveren. Ik ben er nog steeds voorstander voor om hem te halen hij is een goeie leuke voetballer om te zien.

  Verder voor de neutrale toeschouwer een leuke boeiende pot.Zeer jammer dat als je mee kunt doen en volgens mij had je zelfs derde kunnen staan . Uit win je wedstrijden zo gemakkelijk en thuis moet je het spel maken en dan wordt het dus een stuk lastiger zoals diverse mensen hierboven al zeiden zeer handig gedaan van ulderink die al vroeg wisselde en volgens mij voorin ook een andere formatie ging spelen.
  Kolder is niet meer de afmaker van vorig seizoen hij is wat anders gaan spelen hij is meer een aanspeel punt geworden met jongens als promes die door kunnen schuiven.
  Verder vertrouwen blijven houden in deze jongens en op naar maastricht waar ook nog heel veel gezeik omheen is.

  De sv is heel druk bezig om de buscombi eruit te halen meer nieuws volgt nog daarover.
  Ik vermoed dat het netzoals fortuna uit gaat worden tien kilometer voor het einde ergens op een parkeerplaats dat we de bussen in moeten dit allemaal omdat ze daar aan de weg bezig zijn en omdat er problemen zijn geweest tussen mvv en den bosch.
  We wachten af.

 9. Tsja @iedereen, er is al veel gezegd maar vast nog niet alles. Ik heb alleen geen iinspiratie over gehouden aan de wedstrijd…..kut laten ze gewoon weer twee punten liggen die je straks ergens te kort komt. Als je die vier (inmiddels) gelijke spelen gewoon had gewonnen dan had je nu , zonder zorgen, strak op de tweede plek gestaan! We zullen zien wat er nog allemaal gebeurd in de competitie Ook de anderen gaan onderweg nog genoeg punten verspelen/laten liggen…..wat dat an gaat! Bijvoorbeeld MVV volgende week…ik hoop, dat muh baas de pegels op tijd overmaakt, want het heeft er aardig ingehakt al die uitwedstrijden van de laastse tijd. De goede resultaten vergoeden echter alles! Dus maar een plekkie reserveren en op noar Belgie vrijdag!
  Laten we verder maar op houden met ouwehoeren over de zaadwedstrijd Gooi er desnoods maar een nieuw topicje tegen aan…als ik wwar dan ook om me heen kijk zie ik genoeg “kut-met-peren” waar wel wat over te zeuren valt…wat dat an gaat…

 10. En de foto’s staan er ook bij. Dennis-n, nieuw topic zal niet heel lang op zich laten wachten, maar vandaag zal het nog niet zover zijn.

 11. Die nicht uit Maastricht is niet goed wijs met zijn verplicht opgelegde buscombi zo’n lange reis zonder een biertjuuuh in de bus nou dan zijn we ech nie van de party dan wee’k wel wat anders om te doen, maar we wachten af de SV zal de SV niet zijn dat alles toch weer tip top voor elkaar komt.
  Boys see you later !!!!! and have a nice Sunday !!!!! Cheers !!!!!

 12. 100% Anti COMBI!!! krijg de tering….boycotten die belgen…

 13. pfffffffffffffff meer valt er niet van te zeggen.

  antonie ? pfff meer valt er niet over te zeggen.

  karami? man van de wedstrijd? dat zegt dan wel genoeg over het niveau.

  Ja helaas ik moet me maar weer eens van de negatieve kant laten zien.

  Het was al koud en dan laten ze je ook nog letterlijk en figuurlijk in de kou staan.

  Jameer dat ze hier geen strafkampen hebben voor die soort lui.
  Zal ze wel leren om gewoon hun werk te doen.

  Nee tegen mvv zie ik ze zo niet winnen, helaas , maar wat is het toch steeds?
  Zie ik ze een paar wedstrijden lekker voetballen en dan in eens is het helemaal weer weg?

  Ik kan dat niet verklaren, of het is niet anders dan dat je gewoon niet wilt.

  Maar goed we hebben de beker nog, dan maar daar op speculeren.

 14. Gewoon massaal afreizen op eigen vervoer. Kom op dan.

 15. Ben er nog goed ziek van! Win je drie uitwedstrijden op rij en dan speel je thuis weer zo’n draak van een wedstrijd. Nu MOET je drie punten pakken in Maastricht anders is het kampioenschap in ieder geval weg.

 16. Supporters van Go Ahead Eagles die de wedstrijd in Maastricht tegen koploper MVV willen bezoeken, zullen gebruik moeten maken van de verplichte buscombi. De gemeente Maastricht heeft negatief gereageerd op het verzoek van Go Ahead Eagles om een gecombineerde auto- en buscombi te mogen organiseren.

  Ook voor supporters van MVV heeft de gemeente Maastricht beperkende maatregelen afgekondigd. Zo zal er op de wedstrijddag (vrijdag 23 november) geen kaartverkoop zijn aan het stadion. Daarnaast zal er bij de toegang van het stadion een 100 % ID-controle plaatsvinden.
  Supporters die mee willen met de bus naar Maastricht en in het bezit zijn van een als uitkaart geregistreerde (s)cc, kunnen zich tot en met donderdag 22 november (16.30 uur) aanmelden. De prijs voor een combikaart (bus en toegang stadion) is € 30,00.

  pfff Jaa hoor, fuck aan de Combi…100 % Anti Combi…
  Kut Belgen…Boycotten die kut Vlaaien…

 17. Mooi stuk op Kowet.nl:

  19-11-2012 Overdenkingen bij een nieuw stadion (Ingezonden)
  Go Ahead Eagles wil het stadion verbouwen. Er moeten meer toeschouwers in kunnen en er moeten skyboxen komen. Belangrijk om financieel gezond te blijven. Maar is dit wel de weg die een club als Go Ahead Eagles moet gaan? Is er, met clubs als FC Twente, FC Zwolle, Heracles, Vitesse en de Graafschap in de regio wel een markt voor skyboxen? Die clubs hebben al jaren geleden skyboxen laten bouwen. Komt er meer publiek als het stadion op de nu geplande manier wordt verbouwd? Of wordt dit de ondergang van onze roemruchte club? De eerste vraag moet zijn: waarom komen de mensen naar Go Ahead Eagles en hoe kan Go Ahead Eagles zich onderscheiden van de andere clubs? Go Ahead Eagles is vooral de club van de authentieke voetbalsfeer. Het stadion waarin je dicht op het veld zit, de B-side staantribune, het gevoel van afzien voor je club, het gevoel te behoren tot één familie, kortom de sfeer, is datgene dat Go Ahead Eagles onderscheidt van vrijwel alle anderen. Dat moet je benutten. Daarin moet je je vergaand profileren. Betere resultaten zijn mooi, maar dat willen ze allemaal en er kunnen er maar een paar in de top staan. De essentie van voetbal bij Go Ahead Eagles is sfeer, het WIJ gevoel, het Deventer gevoel. Voor die sfeer zouden veel meer mensen naar Go Ahead Eagles komen als dat verder gecultiveerd wordt. Maar voetbalbesturen en KNVB zien die sfeer als een bedreiging. Spreekkoren en hooligans, waardoor mensen wegblijven omdat ze zich niet veilig voelen. Die hooligans moeten dus bestreden worden en er moet ander publiek naar het stadion gehaald worden. Fout gedacht. Een hechte en luidruchtige supportersgroep is geen bedreiging; die zorgt juist voor de echte voetbalsfeer.

  Veiligheid en politie inzet
  Zijn die supportersgroepen dan geen hooligans die alleen voor het geweld komen? De essentie van een supportersgroep is dat het een verzameling jongens is die allen behoefte hebben bij een hechte groep te horen. In een individualiserende samenleving is het voor een aanzienlijk deel van de jongeren belangrijk het gevoel te hebben dat je niet alleen staat. Dat je behoort tot een soort familie en dat jij daarin ook gewaardeerd wordt. De (onvoorwaardelijke) solidariteit van de groep, de verbondenheid, het gevoel dat je wel degelijk belangrijk bent als individu; dat je de steun en de warmte krijgt van een “band of brothers”.

  Voorwaarde daarbij is wel dat de groep deze onderlinge solidariteit aan elkaar toont. En daarvoor zijn ontberingen of een tegenstander nodig. Vandaar dat het fenomeen zich uit bij voetbal waar in de sport zelf de strijd van het ene team, tegen de “tegenstander”, de essentie van het spel is. Je verbinden aan een team betekent dat je jezelf profileert als deel van dat team dat zich onderscheid door de clubkleuren. Het betekent dat van het voetbalteam verwacht wordt dat zij zullen laten zien dat dit team, deze club, de strijd durft aan te gaan met de tegenstander; geen angst toont en gaat voor de overwinning. De supportersgroep zal, als deel van het team, ook de strijd moeten aangaan met de tegenstander. Vooral verbaal , met synchroon gezang om de eenheid te onderstrepen. En met duidelijke afkeuring van handelingen die het eigen team of de eer van dat team schaden.

  Het gaat vrijwel uitsluitend om jongens, die – zeker in de leeftijd tussen 15 en 25 jaar – daarbij een hoog gehalte aan adrenaline en testosteron ontwikkelen. Dat kan bij sommigen leiden tot slecht gecontroleerde agressieve handelingen. Het solidariteitsprincipe zorgt ervoor dat die handelingen niet worden afgekeurd zolang er een tegenstander is. Dat zou de eenheid schaden. Liever nog zal de hele groep meedoen in de handelingen om die eenheid en de kracht van de groep te onderstrepen.

  In de strijd van overheid en KNVB tegen “de hooligans” is bedacht dat die zoveel mogelijk uit de stadions geweerd moeten worden en met massaal en hard politieoptreden bestreden kunnen worden. De politie vormt daardoor een tegenstander die er altijd is en die ook gezien kracht en aantal een volwaardige tegenstander is. Het is eenvoudig om die tegenstander tot handelen te bewegen. Vaak volstaan wat mailberichten vooraf. Of ter plekke kan de politie op simpele wijze worden uitgedaagd. Zij hebben immers de opdracht om meteen en hard op te treden. Het is een zekere factor geworden en een tegenstander waaraan eer te behalen valt.
  In het verlengde hiervan was het in Haren eigenlijk te voorspellen dat de mededeling van de Burgemeester dat er politie op de been zou zijn, zou leiden tot de komst van individuen die hier een zekere tegenstander konden vinden. En ter plekke vormt zich uit die anonieme individuen vrijwel automatisch een groep omdat ook de tegenstander zich als groep manifesteert.

  Inzet van pelotons ME en veel politie is dus contraproductief bij het voorkomen dat de supportersgroep gewelddadig wordt. Het uit het stadion weren van de luidruchtige supportersgroep of proberen deze te vervangen door brave supporters of gezinnen is dodelijk voor het voetbal. Niet voor niets presteert het Nederlands elftal slecht bij thuiswedstrijden waar het stadion gevuld is met bezoekers die geen onderlinge band hebben of de typische voetbalsfeer niet weten te brengen. Stop met die hetze tegen de supporters. Voetbalstadions zijn statistisch de meest veilige plek om te verblijven. Een willekeurig weekend in het Nederlandse uitgaansleven levert een veelvoud aan geweld op. De supporters verdienen de eer die hen toekomt: zij zijn de dragers van het voetbal. Zonder hen was het een saai spelletje waar niemand naar kijkt en waar niemand in wil investeren. Investeer in je supporters, niet in skyboxen.

  Go Ahead Eagles: ga voor de authentieke voetbalsfeer. Laat het stadion die typische Deventer voetbalsfeer uitstralen.

  Illya Jongeneel

 18. Gofferdomme wat een goed stukkie tekst… Snap dat de gemiddelde site bezoeker dit 6x moet lezen om het te begrijpen, maar doe het maar eens! En dat geld ook voor ons bestuur,gemeente en politiek! Dit is hoe het echt is. En als niemand er wat aan doet en die lelijke grafverbouwing er komt dan zijn wij voor 2020 slechts een pagina is de geschiedenisboeken van de nederlandse voetbal.

 19. Hoe zit dat tegen zwolle…..nog een Dj in het vak of niet…beetje de handel opzwepen…gr Vak 9

 20. Stukkie tekst op de site van MVV:

  Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd voor de deur. Kunnen we de koppositie in de Jupiler League verstevigen? Uw steun is in ieder geval hard nodig!

  Door de wegafsluiting van de Olympiaweg is een belangrijke uitrijroute voor gasten niet toegankelijk. Om die reden heeft de lokale driehoek besloten om de wedstrijd in te delen als een B-wedstrijd. Dit betekent onder andere dat er geen verkoop aan de stadionkassa’s op de wedstrijddag plaatsvindt. Daarnaast dient u zich op de wedstrijddag te kunnen legitimeren.

  Op Wikipedia (risicowedstrijd) ff opgezocht wat de betekenis is van de catergorie indeling:

  In Nederland kent de KNVB drie categorieën voor wedstrijden, te weten categorie A, B en C. Categorie A is een wedstrijd met een laag risico en kent geen (reis)beperkende maatregelen voor de supporters. Categorie B is een wedstrijd met midden risico; de supporters kunnen dan op eigen gelegenheid reizen, of met behulp van een combiregeling. Categorie C is een wedstrijd met hoog risico en kent altijd een combiregeling.

  Als MVV-Ga-Eagles als catergorie B wedstrijd word aangeduid hoe kunnen ze dan een verplichte buscombi opleggen?????

 21. Op dit moment is er gewoon vrije verkoop in maastricht. Onzin combi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s