HET GRAFSCHAAP ALS MAK LAMMETJE NAAR DE SLACHTBANK (UPDATE)

Het is zo’n bekend cliché dat de beker de snelste weg naar Europa is, natuurlijk moet er dan nog wel eerst even de finale gewonnen worden in de Kuip. We zitten bij de laatste zestien dus dat zal wel goedkomen.

Alle gekheid op een stokje: bij Go Ahead Eagles zullen we dit nooit meemaken, maar verrassingen in het bekertoernooi zijn er altijd. Denk bijvoorbeeld aan ado ’20 dat met 6-1 van FC Eindhoven won, maar ook aan Go Ahead Eagles dat bij rust al met 0-3 voorstond in Doetinchem. Al was dat achteraf misschien minder verrassend gezien de crisis bij de Graafschap.

Belangrijker is de wedstrijd zelf. Met 9 volle bussen werd er vertrokken naar de Vijverberg.  Om bij de Graafschap te komen moet je langs de raarste plaatsen, net op het moment dat je door de bomen het bos niet meer ziet, ligt er een stadion waar menig eerste divisie club absoluut niet aan kan tippen. Dit stadion was echter nog leger dan een halfvol glas. Er heerst crisis bij de Superboeren, en dat was te merken. Dit heeft alles te maken met de slechte prestaties en repressief beleid richting de fanatieke supporters. Ook in Doetinchem probeert men bioscooppubliek te kweken, wij wensen de fanatieke supporters alle succes in de strijd tegen het bestuur.

Natuurlijk was het wel in het voordeel dat driekwart van het thuispubliek stil was en het andere kwart zich alleen op cynische wijze liet horen. Bovendien was het uitvak goed gevuld en verbaal zeer overtuigend aanwezig, het thuisvoordeel was voor ons. Dit waren perfecte omstandigheden om de Graafschap te vernederen.Waar vrijdag nog alles mislukte lukte vandaag alles wel, met vooral Suk in de hoofdrol. Suk presteert het werkelijk altijd om er in de belangrijke (beker)wedstrijden te staan. Waar Kolder het laat afweten hebben wij Suk als aanjager, spelbepaler en krachtmens. De doelpunten waren heerlijk en de sfeer werd er alleen maar beter op. Het scoreverloop onderstreepte nog eens hoe makkelijk het ging, toen na twintig minuten het verzet gebroken was, vielen er voor de rust met speels gemak drie Deventer doelpunten te noteren.Eigenlijk hoef je de wedstrijd verder niet eens te omschrijven, na de eerste helft was het gedaan. Maar kritisch blijven we ook, zoals op Antonia, werk aan je voorzetten jongen, want je schopt de bal weer zo naar voren zonder te kijken wat je doet. Antonia lijkt zich soms buiten het team te plaatsen en dat is niet best. Toen het fluitsignaal voor de eerste helft klonk, liepen de eerste Graafschapsupporters al naar huis. Hun elftal speelde zonder doel, en op een mooie actie van El Hassnaoui na, lukte er werkelijk niks bij de Superboeren.

De tweede helft kon als zakelijk worden afgedaan, Go Ahead speelde rustig en kreeg op het gemak nog wat kansjes, de Graafschap probeerde het wel, maar kon geen potten breken.. Het viel trouwens wederom op dat Nick marsman niet altijd even goed communiceerde met o.a. Jop van van der Linden, wat nog een klein akelig momentje opleverde. Toch opvallend dat dit communicatieprobleem nog steeds speelt, er kan beter snel wat aan gedaan worden anders gaat het nog punten kosten. Verder was te zien dat met de ervaren Kromkamp in de basis er meer rust in de verdediging is. Na het laatste fluitsignaal bleef het nog luidruchtig in het uitvak.  Het uitvak dat absoluut Eagleswaardig was. Het was fantastisch om te zien dat de Eaglessupporter hier gewoon nog toe in staat is. De vele recente sfeerloze wedstrijden deed menigeen hier aan twijfelen.

In Deventer aangekomen wachtte nog een groep supporters de spelers op. Uiteraard om nogmaals de zege te vieren, maar de spelers gingen direct weg. Dit had ongetwijfeld alles te maken met de wedstrijd van vrijdag.Toch is het jammer dat er geen gehoor gegeven werd aan de supporters, supporters die ook gewoon vroeg hun bed uit moesten de dag erop. Zo wordt de afstand tussen de spelers/ten Hag en de supporters weer groter en dat is jammer. Het zal wel professioneel bedoeld zijn. Laten we voor nu vooral blij zijn met het feit dat we donderdag in de koker zitten ! Het was een gedenkwaardige avond !!!

Hij was er weer.

Dit is pas het echte werk.

Ook op TV zag dit er goed uit.

Wat een contrast met het uitvak.

Ook de rest van het stadion was niet erg vol. De Achterhoekse crisis was duidelijk merkbaar.

Er mocht drie keer gejuicht worden voor en door het uitvak.

Nog maar een foto van het uitvak, om even inspiratie te geven voor de eerstvolgende thuiswedstrijd, waarin sfeer ook weer gewenst is.

Zo zag de tweede helft eruit. Er gebeurde weinig. Niet erg als je toch al 0-3 voor staat.

Eredivisie Live geilt ook op ons.

Ook op de thuisvakken Eaglessupporters aanwezig. Ook zij waren met de verplichte buscombi gekomen.

HENKIE !!!

Supporters feliciteren spelers. Die helaas alweer snel weg waren.

Dennis Demmers, de stille kracht achter de fenomenale warming-ups van Go Ahead. Let de volgende wedstrijd maar goed op voordat het eerste fluitsignaal klinkt.

Hebben Jannie en Erik een heimelijke relatie ? En zo ja, wie is dan het echte tactische brein achter het elftal ?

Advertenties

45 gedachten over “HET GRAFSCHAAP ALS MAK LAMMETJE NAAR DE SLACHTBANK (UPDATE)

 1. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!

 2. kom maar op met die loting!!!

  zag er weer heerlijk uit vanaf tv, waar is dat feestje….;-)

 3. We hebben nog vier overwinningen nodig voor een zeer geslaagd seizoen. Ben benieuwd wie er uit de koker gaat rollen.

 4. Die ja sloeg erop dat je een rekenwonder bent he, ghehe.

 5. maar had ook op de eerste vraag kunnen slaan toch?

  Zag je DT ook nog juichen? Op het eind kwam ie even in beeld. Heb hem al gewhatsapped ( raar woord) dat m’n beeld ineens op zwart ging haha

 6. Even beetje de komende wedstrijden bekeken.. normaliter hebben we kans op 2 amateurs, 2 JL ploegen en 11 eredivisieploegen..

  leuke topper thuis of miss eerst een amateurploeg.. al hebben we het daar doorgaans moeilijker mee dan een bvo..

 7. Vraag me al tijdje af of het nog een beetje ok gaat met DT. Zo’n pot is dan een mooie opsteker voor hem. Ook al zijn er veel belangrijkere dingen in het leven.

 8. hij had het enorm naar z’n zin en kon zijn gedachten gelukkig even kwijt.. het is hem gegund..

 9. het is hem meer als gegunt….damn die kerel heeft echt een beroerd jaar mee gemaakt!!!!! gae gaf hem kracht en hoop (wat hij heeft gekrgen voelen we allemaal hetzelfde) dus bij deze DT: 1 voor allen,allen voor 1! geld ook voor je wederhelft!

  genoten?ja zeker wel!!!!! vocaal aanwezig……real cupfighters! joey moet bij tekenen!!!! volgens mij loopt zijn contract dit seizoen af……JOEY HOORT IN DEVENTER!!!!

 10. @Bovanmo, doe maar geen amateurclub. Als profclub moet je daar tegenwoordig voor vrezen. Makkelijke tegenstander uit de jupiler met een ronde daarop een topper in eigen huis lijkt mij het perfecte scenario.

  De mythe van Joey Suk en de beker begint steeds grotere vormen aan te nemen. Die man scoort echt altijd in deze wedstrijden. Ongelooflijk. Suk zal zeker vertrekken deze winter als het zo doorgaat.

 11. Bij eredivisielive was t Joey Suk voor en na zn vriendin en moeder waren nog vaker in beeld als de spelers ha,ha wat n avond,en dan vraag ik me af waarom niet tegen Dord ook zo spelen?

 12. heeft iemand de samenvatting? ik wil t graag terug zien!

 13. Pfff net terug met veeeeeeel eagles op uitvakken , 0-1 niemand durft te juichen … Stond alleen , daarna onze supporters zingen ga staan als je eagles bent .. Normaal doe ik niet mee .. Klotevtukkers lied .. Maar dacht ach vooruit om de andere eagles supporters te laten zien je bent niet alleen niet alleen hier … Bij de 0-2 was raak wel tien stonden erop … Bij de 0-3 bleven ze zitten ik niet maar ja ik ben trots om een eagle te zijn … Dacht ga biertje halen , na rust tegen over ons uit vak oh wat mooi jongens wat een sfeer,.. Bedankt … Voor de gene in dat vak respect wat een sfeer… Laatste fluit signaal dacht ga nog ff na de bc club daar … Dooie sfeer . Paar klote tukkers waar snel klaar mee was , daarna zon kale kak bink van die boeren , wij willen Sjoerd o en suk in de winterstop .. Ook snel klaar mee .. Daarna een ex neus langs heen gelopen .. Toen bij paar boeren gestaan die onze supporters een feest vinden . Waarop ik ziei. bij ons in Deventer is altijd feest ..

  Uit supporters in uit vak bedankt dit was eagles waardig zoals het hoort te zijn en zoals het was .. Respect

  Rood gele Gr.

  Eens een eagle altijd een eagle

 14. Oh ja heb Antonia gevraagd om daar te blijven pfffffff. Wat die weer ssssllleeeccchhhttt

 15. Fantastische avond gehad op de hoofdtribune, waar ook veel GAE was. Trouwens ook achter de goal andere kant van het uitvak. Lekker met de auto, glaasje bier in de rust en na de wedstrijd. Uitvak was geweldig om te zien en horen. Top. Nu nog in de competitie. KOMOPTAN EAGLES!!

 16. dt deze winst was voor jouw gozer wat een mooie avond

 17. Ook wij hebben de wedstrijd vanaf de hoofdtribune bekeken. Gingen er toch redelijk veel staan bij “Ga staan als je een Eagle bent”. Heerlijk juichen en springen en balende Superboeren om je heen. Sfeer in het uitvak was echt fantastisch, eredivisiewaardig! Nu hopen op een mooie loting. Vanaf nu worden de recettes gedeeld dus mochten we weer een uitwedstrijd loten, dan maar tegen een topper. Henkie moet naar Zwolle toe ;-)

 18. Een paar dagen geleden hadden we nog de sfeer doodverklaard en zo is het weer sfeerrijk. Het kan dus nog wel. Mag ook wel hoor als je 0-3 wint in de beker. Nu kijken of we in de competitie ook weer goed van ons kunnen laten horen. Zoals het hoort.

 19. @Stealth

  Het opportunisme regeert , om er maar even een voetbalcliché bij te halen. Prachtige overwinning. Verdiend, en op naar de volgende bekerwedstrijd. Ik hoop persoonlijk op een grote club. zwolle thuis zou ook nog een leuke optie zijn.

 20. Ajax- Ado 20 Rijnburg-Twente Feyenoord-Cambuur Psv-Groningen Heracles-Vitesse Nac-Heerenveen Az-Dordrecht Gae-Rkc.

 21. Laten we het er maar op houden dat je ’s avonds beter niet in de kroeg kan zitten met Ten Hag GAE_GRUNN. De beste man is niet erg flexibel en levensvreugdig. Ik ben al blij dat er hier en daar een stiekem glimlachje vanaf kan bij Ten Hag tijdens het interview. Feit is wel dat Ten Hag de jongens beter laat voetballen dan Jopie vorig seizoen en dat is toch het belangrijkste.

 22. Helemaal mee eens Velasco. Qua voetbalbeleving zul je mij ook geen kwaad woord horen zeggen. Kan me hier alleen altijd zo aan ergeren bij alle voetbaltrainers. Ulderink en Jopie hadden dat wat minder, dus het is even wennen als zo’n cliché-automaat aan het hoofd staat van ons team.

 23. Heerlijk genoten van de sfeer in het uitvak!!!!
  Toen ik de auto op zeker 800 meter van de vijverberg parkeerde kon ik onze mensen al horen zingen in het stadion.
  Ondanks dat wij kaarten voor de spinnekop hadden zijn we aan de lange zijde gaan zitten om zicht te hebben op het geweldige uitvak. Het ging behoorlijk los daar!
  Verder ook tegenover de hoofdtribune (roodbergentribune) vele tientallen Eagles die gewoon juichten bij de goals. Zo hoort dat ook natuurlijk.

  Wat mij vooral opviel is de gelatenheid van de supporters van de graafschap. Alleen de 300 man in het stavak van de spinnekop liet merken dat ze kwaad zijn. De rest is gewoon een avondje van huis en maakt het allemaal niet zoveel uit. Echt ongelofelijk, zal in Deventer gelukkig ondenkbaar zijn. In Deventer wordt voetbal toch veel intenser beleeft. Enkele collega’s van mij die zich superboeren noemen bevestigen dat ook.
  Ik zag superboeren gewoon lachen en dollen met stewards na de wedstrijd, enkele tieners hadden het over een moeilijk proefwerk wat ze morgen kregen..????

  Meest typerend vond ik een reactie van een man van rond de vijftig met een d’ran sjaal voor me na de wedstrijd:,, ACH OF ZE NOE WINN’N OF VERLIEZ’N, IK VIN ET ALTIED WEL MOOI”.
  Dit is de beleving van een groot deel van hun publiek!
  Hier snap ik niets van.
  Gelukkig maar.
  Nu weet ik ook weer waarom ik altijd 50 kilometer rij om een thuiswedstrijd in de Adelaarshorst te bekijken.

  Go Ahead bedankt voor de overwinning
  Medesupporters in het uitvak bedankt voor de beleving en passie die ik vanaf een andere tribune zag, hoorde en voelde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. @marcelGAE
  Mooi stukkie over een topavond!
  Godverdomme wat heb ik genoten gisteren …. vakkie mooi gevuld en sfeer was top.
  Bij de doelpunten werd er naar hartelust in de netten geklommen en werd het 1gekke bende bij elkaar.
  Respect voor de supp. Op de andere tribunes die ook van zich lieten horen en zien.

  Tegen Wie in de volgende ronde…….?

 25. Prachtige avond gisteren. Kijk nu al uit naar de volgende ronde, wie wordt het?????
  ajax, psv of toch gewoon pec? ik had even een dipje maar ben er nu weer helemaal bovenop. Prachtig dit en doortrekken die lijn!

  Forza Ten Hag. iig weer goed voetbal in de horst.

 26. Ik blijf er bij dat mensen die ‘waar is dat feestje, hier is dat feestje!’ zingen een levenslang stadionverbod moeten krijgen, blauw wit, rood wit of rood geel allemaal!
  @filmpje van bozerik

 27. Hoop morgen op de tukkers in de Adelaarshorst …….

  Old Skool vs modern football

 28. Helemaal mee eens, HeusinkFan.
  Dat waar is het feestje hier is het feestje, is echt van het niveau Vitesse, PEC.

  Gelukkig werd dat gisteren bijna elke keer overstemd met Eagles liederen, Cynische humor, of nog beter met Let’s Go Fucking Mental!! Een beter nummer als dat kon echt niet gister na de wedstrijd, heerlijk!

  Al met al, heerlijk avondje.

 29. Vind het verslag ook erg goed, vooral ook bepaalde foto’s. Goed bezig bvho. Het is heerlijk nagenieten hier, en elders op het wereldwijde web met links, video’s en foto’s.

 30. Aanpak stadion zit vast op geld
  Auteur: door Martijn Ubels | donderdag 01 november 2012 | 10:06 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 01 november 2012 | 10:09

  Tekstgrootte

  De entree van Stadion De Adelaarshorst. foto Archief
  DEVENTER – Het is de vraag of GA Eagles komende zomerstop kan beginnen met de uitbreiding van stadion De Adelaarshorst.
  Het is nog onduidelijk of de betaald voetbalclub de financiën voor de verbouwing wel rond krijgt. De club wil op de hoofdtribune een extra laag realiseren met sponsorruimtes. Met de investering is een bedrag van 1,5 tot 2 miljoen euro gemoeid. GA Eagles moet die uitbreiding zelf financieren.

  Bestuurslid Bert Doornebos wijst op de moeilijke economische tijden. Dat maakt het lastiger om sponsors te binden. Banken zijn kritischer met geld verstrekken. De club wil een lening aangaan voor de uitbreiding. ,
  Het gaat in eerste instantie om een uitbreiding van de hoofdtribune. De club wil er een ring opbouwen met tot tien skyboxen (220 businesseats). De extra sponsorinkomsten heeft de club nodig om de begroting op peil te houden.

  Wat betreft de benodigde vergunningen en wijziging van het bestemmingsplan acht Doornebos verbouwen in mei ‘haalbaar’.

 31. Raar dat je tegenwoordig geld nodig hebt om te verbouwen. Had het zelf niet kunnen bedenken, pffffffffff

 32. Zoals ik vanochtend al zei: Ik hoop op een thuiswedstrijd tegen Den Bosch in de volgende ronde. Wordt morgen een topdag op mijn werk. Gna gna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s