Go Ahead op zoek naar succes tegen de Graafschap

Heb je gisteren de site niet bezocht ? Lees dan hier de column van Schoutenweg.

Nu het in de competitie matig gaat mogen we blij zijn met de afleiding die de KNVB-beker heet. Vanavond wordt er om 18.45 uur afgetrapt in Doetinchem waar de tegenstander de Graafschap heet. Ondanks deze anti-supportertijd zullen er toch ruim 450 supporters in het uitvak zijn. Bekervoetbal leeft in Deventer. De afgelopen tien jaar heeft Go Ahead de naam van bekervechter gevestigd.

Een andere reden dat de beker leeft bij Go Ahead heeft te maken met het snelle succes. Win je vanavond dan heb je gelijk iets bereikt, want elke bekerwedstrijd staat er een volgende ronde op het spel. In zo’n volgende ronde tref je dan hopelijk Ajax, Feyenoord, Twente of een andere interessante tegenstander of als het niet anders kan een amateurclub zodat de kans op winst groot is. Pakweg een RKC, VVV of FC Volendam tref je liever niet, want van dat soort tegenstanders verlies je vaak ook nog en dat kan je beter doen tegen een grote naam.

Morgen zullen we het moeten doen met de Graafschap. Volgens de ranglijst van de eerste divisie zijn deze boeren ongeveer gelijkwaardig aan Go Ahead. De Graafschap heeft natuurlijk wel het thuisvoordeel, en dat thuisvoordeel zal er waarschijnlijk echt zijn aangezien de Achterhoekse supporters met hun seizoenskaart gratis de wedstrijd mogen bezoeken. Een dergelijke actie zou trouwens zomaar een goed idee kunnen zijn om een keer bij Go Ahead te doen in de tweede ronde van de beker ofzo.

Pieter Huistra neemt zichzelf en het bekerduel serieus, ,,Ik speel met de sterkste ploeg, want het is een mooi toernooi. Ik zal de ploeg hooguit op een of twee posities wijzigen”. Omdat de selectie van de Graafschap helemaal fit is kan Huistra zijn ploeg wijzigen naar hartelust.

Bij Go Ahead is er een opvallende wijziging. Kromkamp is eindelijk weer in staat om in de basis te starten. Hij zal rechtsback spelen, Karami schuift door naar het centrum om daar de geschorste Heerkens te vervangen. Daarnaast is de kans groot dat Peters speelt voor Houtkoop. Houtkoop is een beetje aangeslagen uit de wedstrijd tegen Dordt gekomen volgens Ten Hag, wat dat ook moge zijn. Suk speelt gewoon. De opstelling van Go Ahead: Marsman; Misidjan, van de Linden, Karami, Kromkamp; Overgoor, Suk, Promes; Antonia, Kolder, Peters (of Houtkoop).

Wat zou het toch fijn zijn als we deze wedstrijd winnen. De kans op een mooie wedstrijd in de volgende ronde zal zeker aanwezig zijn. En daar is de beker voor, gedenkwaardige wedstrijden.

Advertenties

23 gedachten over “Go Ahead op zoek naar succes tegen de Graafschap

 1. De supporters van de Graafschap verwachten zelf een matige opkomst (3000/4000) man. Dit door de recente resultaten, tijdstip en onderlinge conflicten. Hoe de wedstrijd ook afloopt maak er een gezellig/mooie dag van.

 2. Assen-vakkie8 is Deventer-vakkie8 gewordennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn op schreef:

  Wahahhaaha ik hoorde net het tegenovergestelde.
  Volgens mijn oom mochten wij er gratis heen (misschien toch eens handig om de site int engels te vertalen loll)

  Vanaaf tegen de superboeren…. Ik ben toch vaak eerlijk en realistisch… ik denk een verlies voor ons! Kijk de wedstrijd maar eens terug van vrijdag tegen dort!
  Achterin is het een GATENKAAS, ma 1 voordeel: Heerkes is vast geschorst dus komt Kromkamp voor hem in de plaats. Middenveld missen we Suk…. en met die ex grafschaap speler redden we de wereld ook niet mee. Voorin… antoinia heeft een zeer grote muil op fb maar weet het ook dit jaar weer niet om te presteren, soms een meevallertje maar vaak komt hij er TOTAAL niet uit! Kolder komt elke keer weer net dat ene pasje tekort of schiet dik naast. Houtkoop is ook niet echt in vorm, maar is wel wisselvallig dus hoop nu dat ie goed bezig gaat.

  Een collega (geen Eagle fan!) zei dak me niet druk hoefde te maken en winnen we met 1-2!
  Geloof die perunees maar hahaha!

  Komoptannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Eagles, Laat zien dat we cub-fighters zijn

 3. Je woont nu dus in Deventer Assen vakkie-8 ? Is zeker wel een vooruitgang of niet dan ?

 4. Ben al aan het zoeken, maar wie o wie heeft al wat gevonden………………….

 5. Sfeer zit er vandaag tenminste goed in. Mooie tussenstand ook.

 6. Het is duidelijk de Graafschapselectie wil Huistra weghebben. Haha, beter dit !!!

 7. Weet nu helemaal zeker dat de voetballers in het blauwwit Huistra weg willen hebben.

 8. heerlijk doelpunt van Karami..

  nu even volhouden, geen gekkigheid en Graafschap niet in het spel laten komen zoals Helmond

 9. Jaaaaaaaaaaaaaa√°aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ik begin alvast.

 10. Pieken en dalen deel 2 kunnen we waarschijnlijk alweer tegemoed zien.

 11. Dit is toch skitterendddddddddddddddddddddddddddd………………………..

 12. @ Gerben

  cker wel een vooruitgang van mijn kant hahaha.
  Zoooooooooooooo blij dak weer terug ben op het oude nestje Deventer hehehe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s