Afhaken dus…

En dan mogen we nog van ‘geluk’ spreken dat de naaste concurrentie ook punten heeft laten liggen, zodoende blijven we steken op ‘maar’ vier punt van Helmond Sport, dat na een beschamende 1-1 tegen het nietige Emmen nog steeds op de 3e plaats vertoefd.

Het lijkt nu al weer een net niet seizoen te worden, te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Grijze muis in een grijze middenmoot. De ene week prima voetballend, maar in de slotminuten een zekere winst weggevend tegen en in Helmond . De andere week met heel erg slecht voetbal winnen van Telstar en vanavond zwaar door de mand vallen tegen Dordt.

Terwijl we zo slecht nog niet begonnen.. zowel Dordrecht als de Eagles begonnen de wedstrijd met aanvallende intenties. De gasten de eerste 10 minuten met al in de 2e minuut een dot van een kans, daarna kantelde de wedstrijd en creëerden de Rood-Gelen toch een paar flinke mogelijkheden.

Maar zoals de laatste tijd wel vaker ontbreekt voorin de scherpte om het doeltreffend af te ronden. En toen trad er een aloude voetbalwet in werking: maak je hem zelf niet dan valt ie een keer aan de andere kant. En zo geschiedde helaas. Een bal vanaf de flank werd nog geschampt door een Eaglesbeen en kwam met veel fortuin voor de voeten van Alisic die van dichtbij Marsman kansloos liet. Het was op de kans in de tweede minuut na de eerste echte kans voor de schapenkoppen en het was wel meteen raak. Of het met de wissel van Suk te maken had die een paar minuten voor de goal van Dordrecht uit voorzorg gewisseld werd zal een onbeantwoorde vraag blijven. Dat het een aderlating bleek op het middenveld is een understatement. De dynamische middenvelder moest het veld ruimen met een hoofdwond na een kopduel en mogelijk met het oog op de bekerwedstrijd van dinsdag zou dat geen slechte beslissing kunnen zijn. Zijn vervanger Joran Pot mag echter de veters nog niet strikken van Suk en heeft geen enkele meerwaarde voor de Eagles. Zo ook deze wedstrijd.

Ook de tweede helft was het in eerste instantie éénrichtingsverkeer richting de goal van Dordrecht maar ook nu bleek het vizier van de Eaglesaanval niet op scherp te staan. Houtkoop is de enige die zich enigszins aan de aanvallende malaise kan onttrekken. Kolder wordt te oud, mist de scherpte die nodig is om te scoren en Antonia is wanhopig uit vorm, mist elk zelfvertrouwen en had allang gewisseld moeten  worden. Maar in plaats daarvan werd vreemd genoeg Overgoor, de enige beetje constante speler op het veld gewisseld en zette ten Hag de fréle linkspoot Houtskoop op zijn plek. Als jullie het nog begrijpen, wij in ieder geval niet. Net op het moment dat ten Hag dan eindelijk een extra spits in wilde gaan brengen viel zeer ongelukkig het doek voor de Eagles. Heerkens vergreep zich aan Veldwijk en kon met rood vertrekken. De daarop volgende penalty werd onberispelijk binnen geschoten door dezelfde Veldwijk.

Vraag blijft waarom je een jongen als Philips zo’n 30 minuten warm laat lopen om hem de laatste 5 minuten nog in te zetten. Zo langzamerhand beginnen we toch wel een beetje aan het verstandelijk vermogen van de trainer te twijfelen.

Oh ja, we hebben ook een nieuwe shirtsponsor die zichzelf even in de rust voor schut kwam zetten. Een ding moeten we hem nageven: hij had in een mum van tijd Jannie uit de kleren..

Dinsdag de kans op revanche..

Gezelligheid in huis voorafgaand aan de wedstrijd.

De positief ingestelde supporter zal opgevallen zijn dat de grasmat er mooi bij lag en de lichtmasten weer goed hun werk deden.

Heerkens pakte nog een rode kaart op wijfelende wijze. Daarna was er deze penalty, waarna het over en uit was. Misschien dat we in de beker wel kunnen scoren.

Advertenties

36 gedachten over “Afhaken dus…

 1. wat een bagger wedstrijd.totaal geen voetbal.totaal geen inzet.was hopeloos vandaag.kolder mist elke kans die hij krijgt.helemaal geen inzet

 2. Totaal geen agressie ………………………………..

 3. Een laffe bende. Eagles is echt totaal afgegleden, zo laf, zo gezapig op het veld en toch ook op de tribunes. Ik ben er echt even helemaal depressief van. Zo tam, het is gewoon pijnlijk. Ik wil strijdbaarheid zien verdomme !!!

 4. Agressieloos, laffe bende, Antoinette zo dramatisch speelden we tegen Dordt,
  Ons kaartenhuis totaal ineen gestort !

  Die gasten waren beter en speelden ons helemaal zoek,
  ik overweeg het uitgeven van een Eagles – het rijmt en dicht niet- boek !

 5. Het wordt steeds lachwekkender in de Adelaarshorst.
  In de rust een malloot in een fout wit pak die denkt dat hij als sponsor (en als entertainer) de redder van GAE is en daarvoor en daarna waardeloos slecht voetbal.
  Houtk(n)oop op de plek van Overgoor, Kolder maar als spits laten staan, wat een beleid en voetbalvisie. Als die malloot in dat witte foute pak nu eens met zijn grote mond zijn knip trekt, Kolder en Pot transfervrij naa de TOP klasse laat gaan en daar vervolgens een top 1e divisie spits en dito keeper voor terughaalt dan mag hij van mij elke week in een wit pak dansen en sjansen met Jannie op de middenlijn!

 6. We begonnen de wedstrijd in mijn ogen nog wel degelijk. Combinaties werden gezocht, kansen werden niet afgemaakt. Enkele kansen moeten gewoon in het net eindigen; gebeurt dat, dan is er sprake van een heel andere wedstrijd.
  Hoewel de uitslag dramatisch is (ja, ik noem het dramatisch), zie ik nog steeds wel veel mogelijkheden met deze ploeg. Waar het gisteren aan ontbrak was scherpte voorin. Voor hetzelfde geld ga je de rust in met een 2-0 voorsprong, niemand die dan nog zou twijfelen aan een goed einde v/d wedstrijd! Helaas was dit gisteren niet het geval. In Helmond werden ook al teveel kansen gemist.
  Gauw vergeten deze wedstrijd en doorgaan, door naar dinsdag! Als we ergens in uitblinken, is dat wel de KNVB – beker. Laten we in ieder geval zien dat we een goede ploeg hebben en laten we die superboeren maar eens een lesje leren; de uitwedstrijd van 3 jaar geleden (kampioenswedstrijd Graafschap) ben ik nog steeds niet vergeten!
  Waar ik me wel zorgen om maak is de sfeer. In de B-side zijn enkele groepjes die steeds iets in proberen te zetten (hulde daarvoor!). Echter, de rest van de b-side verdoemd het om mee te zingen. Enkel wanneer de uitsupporters geluid maken, hoor je ze meezingen.
  Waar is de hel van Deventer gebleven? 6 jaar geleden ben ik fan geworden, omdat ik op de IJsseltribune opkeek tegen de B-side. Elke wedstrijd was een hel! We stonden weliswaar in de onderste regionen, maar de supporters die er waren, zorgden er altijd voor dat de tegenstander met een 1-0 achterstand de wedstrijd begonnen. Dit is echt wat ik mis bij de B-side. Deze jongeman is erg teleurgesteld in de gang van zaken. Ik begrijp ook dat de regels tegenwoordig de supporters erg dwarszitten, ik heb er zelf ook last van. Maar laat in ieder geval zien waarom Deventer, de Adelaarshorst, zo leeft en schreeuw je ploeg naar een overwinning, elke wedstrijd weer!!!!
  Laat de hel van Deventer terugkomen!

 7. Waar is de hel van Deventer gebleven?
  Ooh wacht, het is niet het uitpubliek maar wijzelf die staan te beven !

 8. De hel van Deventer is sinds ongeveer 2007/2008 dood. Een enkele keer leeft ie nog op, zoals tijdens een wedstrijd tegen Feyenoord of ajax of als we bijna gepromoveerd zijn zoals tegen Willem twee. Maar dat is ook lekker makkelijk op zulke momenten van succes. Ik heb wel weer eens tijd voor een uitgebreide reactie dus ik zal hieronder uiteenzetten waarom de
  hel van Deventer niet meer aanwezig is naar mijn idee.

  Rielerhuus en stadionverboden

  Persoonlijk denk ik dat de hel van Deventer voor een groot deel om zeep geholpen is met het sluiten van het Rielerhuus en de vele stadionverboden die in die periode volgden. Dit zijn denk ik de voornaamste keerpunten geweest. Daarna bleef het beleid zeer repressief met een sv voor elk kleinigheidje. Wat dit teweeg gebracht heeft is dat zo’n honderd mensen, schat ik grof in, niet veel meer komen. Types die vast en zeker wel eens over de grens gingen maar dit zijn vaak ook de types die voor extra sfeer zorgen, zeker als het om een intimiderende sfeer gaat. Hier kan je wedstrijden mee winnen en wat nog belangrijker is, het is
  gewoon genieten om de boel los te zien gaan.

  De moraalridder

  Doordat dit soort types weg zijn gegaan, heeft de moraalridder zoals dat hier op de site soms wordt genoemd en ik het voor het gemak ook maar noem, vrij baan gekregen. Er is geen tegenwicht meer voor de figuren die alleen maar familievriendelijkheid willen en pro-GAE liedjes zingen. De moraalridder wint steeds meer terrein. De enige manier om het vuur in de moraalridder los te krijgen zijn zeer slechte resultaten. Dan scheldt en schreeuwt de moraalridder ook, beetje hypocriet maar dat terzijde. Ik denk dat de resultaten van de laatste paar jaar daarom ook niet meegeholpen hebben. Het was meestal niet goed genoeg om iedereen uit puur enthousiasme los te krijgen en niet slecht genoeg om iedereen boos te krijgen. Alleen vorig seizoen was het af en toe zo slecht dat er wat vuur los kwam. Ook bij gebrek aan sportief succes vond ik daarom het opwachten van de bus vorig seizoen een hoogtepunt. Er gebeurde tenminste wat. Geldt ook voor de spreken door te zwijgenactie. Maar we hadden met dit soort dingen natuurlijk nog niet de hel van Deventer terug.

  De renovatie

  Een niet te onderschatten factor is de renovatie in 2006. De hekken waren weg, we stonden letterlijk langs de lijn en konden de spelers, ook die van de tegenstander, zowat aanraken. Er heerste hierdoor een zekere euforie. Alles leek te kunnen. Dat viel in de praktijk bestwel mee maar zo voelde het. Na de renovatie was er duidelijk een extra boost aan de sfeer gegeven. Na verloop van tijd verdween dit effect. Niet alleen door gewenning, ook doordat er weer extra hekjes en muurtjes kwamen. De renovatie heeft toen dus de sfeer verbeterd en nu is dat effect verdwenen wat dus bijdraagt aan het verschil in sfeer tussen nu en toen.

  Ander effect renovatie

  Maar ik denk ook dat de renovatie de Adelaarshorst toegankelijker heeft gemaakt voor een bepaald publiek. De grote hekken waren weg, het oogde allemaal publieksvriendelijker voor de gewone burger. Hierdoor trek je ook sneller mensen aan die misschien wat minder strijd in zich hebben. De burgerman, de vriendin enz.

  Ik heb sowieso het idee dat er meer dagjesmensen naar de Adelaarshorst komen dan vroeger. Al weet ik niet precies goed te verwoorden waarom. Persoonlijk vind ik dat de B-side voor de fanatieke supporters is, en niet voor kinderen, vriendinnen en vrouwen en dagjesmensen. Die hebben de rest van het stadion om plaats te nemen. Ik weet dat er ook enkele fanatieke vrouwelijke supporters zijn dus daar heb ik het niet over.

  De jeugd

  Als laatste is er nog de jeugd. Waar zij vroeger opgroeiden met strijd en echte sfeer in en buiten het stadion, kijken ze nu naar Voetbal International en nemen ze het voetbal en het fatsoen te serieus, ook bij GAE. Zij groeien bij GAE op met het idee dat het normaal is dat er overal camera’s hangen en dat elke verkeerde schreeuw een sv oplevert. De voorbeelden die zij nu hebben zijn anders dan vroeger. En van de jeugd moeten we het toch hebben omdat de oudere fanatieke supporter niet eeuwig even fanatiek kan blijven. Dat is gewoon leeftijd, als je richting de vijftig gaat kan ik mij voorstellen dat je je minder laat horen. Ik ben zelf trouwens veel jonger dus weet dat niet zeker.
  Lang niet alle jongeren hebben deze instelling trouwens maar ik moet een beetje generaliseren om het overzichtelijk te houden.

  De repressie

  Toch nog een toevoeging. Als een rode lijn door mijn hele verhaal loopt de repressie. De repressie is uiteindelijk de hoofdreden dat de hel van Deventer ten onder is gegaan. Dat hoef ik verder niet uit te leggen dunkt me.

 9. goede samenvatting hierboven. Het heeft een paar jaar om handen gehad maar nu hebben ze voor elkaar wat ze graag willen. Harde kern eruit, vrouwen erin. Dat moeten ze zelf weten, maar profileer je dan niet als cultclub, premierleagueclub of een club met een fanatieke aanhang. Want dat zijn we niet meer. Dat die dasgjesmensen en gezinnetjes geen sfeer maken hadden ze van te voren ook wel kunnen bedenken. Staks staan ze weer met hangende pootjes bij jongens op de stoep hoe het kan dat er geen sfeer meer is, en hoe ze dit aan moeten pakken.

  Een goede afspiegeling van het geheel is de SR. Kijk wie er destijds aan de wieg stonden hiervan, en wie er nu inzitten. De mensen met een eigen mening en goede ideeen zijn vertrokken, de ja knikkers zijn over gebleven.Voorlopig zijn we net zo saai als pak hem beet Helmond Sport, Dordrecht, Top Oss of Volendam. En we hebben het deels aan ons zelf te danken, want we hebben het allemaal maar laten gebeuren met zijn allen. In Doetinchem proberen ze momenteel hetzelfde, maar daar komt de achterban wel in opstand

  Aaanstaande dinsdag gaan er weer eens een keer veel van die afhakers mee. kijk maar eens wat voor een sfeer dit op gaat leveren.

 10. Ik denk serieus dat je ook niet moet vergeten dat er ingedronken kon worden in het buurthuis. Met wat extra alcohol erin zit de stemming er in de horst ook sneller in.

 11. Geheel eens met Alch! Prima uiteenzetting lijkt me zo. Wat duidelijk is geworden, is dat er heel wat moet gebeuren, wil die hel OOIT nog terugkomen. Het begint bij jezelf. Keihard zingen de hele wedstrijd, dat is hoe het moet. Ik behoorde bij een van de groepjes die het af en toe probeerde. Na het gevoel te hebben dat er niet meegezongen wordt, stopt het plezier in het zingen ook… Eagles is een mooie club, laten we dat ook bewijzen! Ik begin wel steeds minder plezier te krijgen in ons cluppie en ik zal niet de enige zijn. Dit moet veranderen!
  Dus iedereen die dit leest en die op de B-side zit (andere tribunes mag uiteraard ook), zing gewoon mee als er gezongen wordt. Geen zin in? Stop dan meer alcohol in je strot (niet dat er perse alcohol in moet, maar blijkbaar is het dan nodig!)
  COME ON EAGLES!

 12. Wat een onzin over het buurthuis.
  Dat vaste groepje van zo’n vijftig man kwam helemaal niet voor sfeer.
  Die kwamen/komen voornamelijk voor het randgebeuren. Ook onzin dat veel van die gasten zogenaamd niet meer komen.
  En dagjesmensen op de b-side? De brinkgeverwegtribune is toch bijna uitverkocht? Dan gaat die theorie ook niet op.
  Allemaal smoesjes. Indrinken kan ook in het home.

 13. Half nakkie, jij klinkt precies als een van de moraalridders die hierboven werd benoemd. Een eigen mening hebben is prima overigens maar besef wel dat je deze mensen op een bepaald voetstuk plaatst door jouw reactie.

  De lui van ‘de Buurthuisgroep’ waren inderdaad niet de meest vredelievende mensen op deze planeet maar dit waren wel mensen met een hart voor de club en die stonden voor hun stad. De mensen die niet met de meute meegaan maar opkomen voor hun idealen en de dingen waar ze voor staan. Deze lui waren bereid een stapje verder te gaan in hun liefde voor de club en waren wel degene die de wedstrijden de angstaanjagende sfeer te geven die ervoor nodig is om de tegenstanders met lood in de schoenen het veld op te laten komen.

  Ik ben niet iemand die van geweld houdt of snel geweld zou gebruiken maar toch keek ik met een gevoel van trots richting onze Harde Kern. De wetenschap dat je tegenstander (zowel supporters als spelers) bang waren voor ons stadion en de angstaanjagende sfeer die er hing pakte mij vanaf de eerste minuut. Wat is er nou mooier dan dat de keeper van de tegenpartij bang is om een bal te pakken (Boerejong 2007/2008) omdat er een stelletje losgeslagen gekken achter hem helemaal losgaan? Wat is er mooier dan het eenheidsgevoel wanneer iedereen achter zijn team gaat staan wanneer ze het moeilijk hebben? Wat is er mooier dan wanneer mensen met respect en ontzag over jouw cluppie spreken wanneer ze je in het prachtige roodgele shirt zien lopen?

  Een avondje Eagles stond voor mij altijd synoniem voor strijd, spanning, eendracht, agressiviteit, passie en onvoorwaardelijke steun aan je club en medesupporters. Sinds de intrede van de moraalridder op de Bside lijkt bij velen elke vorm van deze toewijding verloren gegaan en is een avondje Eagles voor mij meer een 2- wekelijkse verplichting uit clubliefde geworden aangezien het ook onmogelijk lijkt sfeer te brengen, wanneer je een liedje inzet je ‘medesupporters’ je raar aankijken alsof je staat te schreeuwen in een stiltecentrum..

  Zoals ieder huwelijk moeilijke periodes kent zal dit op clubgebied niet anders zijn, echter moet er wel aan deze problemen gewerkt worden anders zal ooit het huwelijk ophouden te bestaan…

  Snel verandering door actie dus, voordat de éhte Eagles- supporter uitgestorven zal zijn; Meegezogen in de meute van het bioscooppubliek of thuis op de bank..

  KOMOPTAN EAGLES!!

 14. De club Go Ahead zit al decennialang in het slop,
  Ipv harde kern alleen nog maar Pussys in The Kop!

 15. Die trommelkneuzen in vak 7 verpesten de hele sfeer man met die blije kutliedjes en dat ritmische geklap!
  Met dat we are the loyalst footballsupporters enzo, dat getrommel, dat you fat bastard bij elke fucking keeper al weegt hij maar 50 kg, dat domme mekkergeluid enzo, oprotten ermee.

 16. dat is altijd al zo geweest Gaydetti. Jij weet helemaal niet waar de harde kern zit/zat, dus je valt wederom door de mand.

 17. wat mij trouwens ook opvalt is dat er de laatste jaren steeds meer mensen in het stadion komen die zich ineens profileren als echte fanatieke supporter, overal over mee praten en ineens meegaan naar uitwedstrijden en zich dus het echte mannetje of vrouwtje voelen. Opvallend is dat je deze mensen pas sinds een paar jaar in de horst ziet komen, voor de renovatie heb ik veel van die gasten nog nooit gezien. Dat is niet erg, want voor mij is iedereen welkom, maar loop dan niet rond alsof je net de adelaarshorst gekocht hebt.

  dit zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die commentaar hebben op de buurthuisgroep ed, niet etende dat veel van die jongens al sinds de jaren 80 in de Adelaarshorst komen, en vele van die typetjes zoals hun hebben zien komen en gaan.

 18. Prutser is er zoeen een pussy een echte relnicht,
  die, middels loze praatjes, een brandje sticht !

 19. Daar gaan we weer, ALLES WAS VROEGER BETER. Gelul, als het voetbal goed is en de resultaten ook, hoor je niemand over de sfeer. Ben 44 heb dus alles gezien in de Adelaarshorst, en vroeger had je ook periodes dat er weinig gezongen werd. Alleen toen mocht er wel meer, en had je geen mafkees voor je staan in een afgrijselijk gif groen te klein of te groot jasje die jouw kon maken en breken. In de jaren 90 hing je gewoon in de hekken, werd er vuurwerk afgestoken en ging je op vrijvervoer overal heen. Helaas dit komt NOOIT meer terug. Dit ligt voor het grote deel aan onze club die al die regels oplegd. En ons liever ziet zitten en hup KOWET roepen.

  Ik vind ook die trommels afgrijselijk, en you fat bastard roepen tegen iemand met anorecia (fout geschreven) slaat ook nergens op. Maar de sfeer maken doe je altijd nog zelf en kijk dan ook eens naar je zelf. Volgens mij gaan we met 10 bussen richting duitsland en kunnen we tv kijkend Nederland weer laten zien wie we echt zijn.

  We moeten een keer die stap maken naar de eredivisie, en dan weet de rest van ons land ook weer datb we er zijn.

  Nog even over het vrijvervoer, als die stinkhoeren op vrijvervoer naar Feyenoord mogen en wij moeten met de bus naar Sparta, zegt dat genoeg, dat ze ons gewoon niet mogen, politie, bestuur KOWET en burgemeesters.

  En daar moeten we tegen in verweer komen, want dat zeg ik over een paar jaar moet je stil gaan zitten, en krijg je zo n klapding in je hand, maat waag het niet om te hard te slaan anders krijg je een stadion verbod.

  Tot dinsdag, Opstaan, effe werken, zuipen en uit je dakkie gaan.

  Strontkarren we komen eraannnnnn!!!!!!!

 20. @ prutser nog een keer op 28/10/2012

  Wat je zegt klopt misschien wel. Ook ik ben zo’n supporter. Maar dat heeft niks te maken met de verbouwing. Sinds enkele jaren ben ik in staat om zelf mee te reizen naar uitwedstrijden, tot die tijd zag je me inderdaad niet. Nu ben ik er regelmatig te vinden. Buscombi’s zitten er vaak niet in ivm werk, tenzij op zondag, maar voor autocombi’s ben ik altijd warm te maken, heerlijk!!
  Dat wil niet zeggen dat ik niet weet wat er gaande is bij ons cluppie. En nee, ik doe niet alsof ik de Adelaarshorst gekocht heb ;-). Ik weet ook niet of je het richting mensen als ik bedoel, maar zo ja, dan vind ik t tamelijk onterecht.

 21. dan hoef jij je niet aangesproken te voelen. Ook ik ben blij met nieue supporters, hoe meer hoe beter. Maar doe gewoon normaal, zoals jij, dan krijg je de waardering die je als kowetsupporter verdiend.

 22. Tja, van de jeugd moet je het hebben he ;) Ik acht mijzelf ook als redelijk fanatieke supporter, hoewel het fanatisme laatste tijd iets minder is geworden. Waardering krijg ik zeker, van enkele mede-supporters die af en toe meereizen naar uitwedstrijden ( DT etc. ). Fanatisme is iets minder omdat ik het druk heb in m’n privé leven. Maar ik zal altijd een roodgele hart hebben en zal zoveel mogelijk aanwezig zijn om ons cluppie te steunen!!

 23. Prutser weet het beter maar de vraag is wie valt er nu echt door de mand,
  Dope gebruiken is slecht voor je hersenen man, gebruik je verstand !

 24. @alch: wat een sneu verhaal. Alsof je niet naar GAE komt voor het voetbal, maar alleen voor de relsfeer… Ga dan naar een vechtsport kijken man. Voetbal is tactisch slim, gracieus en tegelijk hard spelen als het moet. Maar niet omgekeerd, dan zit je verkeerd. Sneue verhaaltjes ook over VROEGER toen alles beter was.

  Feit is (volgens mij) dat het selectiebeleid ook nu weer niet goed is geweest. Er staat namelijk geen team en de trainer kan dit niet zomaar veranderen. Hij geeft naar mijn idee de verkeerde mensen het vertrouwen (Antonia, Kolder, Pot) en laat wissels vooral inlopen i.p.v. spelen. Dit lijkt nogal op de voorgaande trainers Ulderink en Gall. Waarschijnlijk ligt het dus aan de kwaliteit van de selectie en niet aan de oefenmeesters…zoveel invloed hebben die niet op de talenten van de spelers.

  Nog even en het is alweer net zo slecht als vorig jaar en het jaar daarvoor. Wanneer komt de scouting nou eens met échte talenten?

 25. @anonieme Andries (Knevel) begrijpend lezen is niet jouw sterkste punt hè? Dat staat er toch niet? Het gaat om de strekking van zijn verhaal. Dat was nu exact wat eagles tot eagles maakte. Ben het 100% eens met die strekking.

 26. Schoutenweg, volgens mij bedoel je anonieme Andries Heidema ??

 27. Hoi anoniem.

  Ik kom naar GAE voor een mooie you”ll never walk alone en Eagles wonderland.
  Ik kom naar GAE voor diederikje boer die te bang is om een bal te pakken vanwege de intimiderende sfeer vanaf de B-side.
  Ik kom naar GAE voor zoveel geschreeuw vanaf de tribunes dat de spelers keihard gaan jagen en slidings inzetten waar je bang van wordt.
  Ik kom naar GAE voor het gezamelijk in grote groep lopen door een andere stad of onze eigen stad zoals bij de tochten.

  Ik kom ook naar GAE voor een prachtige omhaal van Loval en een hakvolley van Koen van der Biezen. Maar GAE is meer dan voetbal. En alles wat onder de noemer ‘meer’ valt spreekt mij zo erg aan aan GAE, het is wat GAE uniek maakt of uniek maakte. Laten we eerlijk zijn, voor puur en alleen het voetbal kom je niet naar GAE. Ben je het met mij oneens ? Stel jezelf dan de volgende vraag: stel ik ben de enige supporter en bezoeker van wedstrijden van GAE, zou ik dan tweewekelijks in mijn eentje plaatsnemen in de Adelaarshorst en nog net zoveel plezier aan de wedstrijden beleven als dat er 5000 man zitten ?

  Als je deze vraag met ja kan beantwoorden vind ik je een bijzonder persoon. Ik hoop dat je de vraag überhaupt begrijpt, aangezien enig niveau van begrijpend lezen wel daarvoor nodig is.

 28. nou word t toch even tijd dat ik mn stem ook even laat horen zoals meerdere mensen al zeggen praat niet over buurthuisgroep als je er niks van weet ,en hoe t komt dat alles nu anders is dat is heel simpel te verklaren door camera,stillen,stewards en het beleid van gae om alleen maar meeklappers binnen te willen hebben .Je word tegenwoordig helemaal monddood gemaakt en als je toch iets organiseerd is de bereidheid ver te zoeken ,daarom durf ik te zeggen dat vroeger met onze kleine maar zeer hechte groep er wel de bereidheid was om voor mekaar door t vuur te gaan .En dan word er voor jou ook nog beslist door een sr die zich zelf profileren als spreekbuis maar kan me geen 1 keer heugen dat ze feedback hebben gevraagd of om onze mening hebben gevraagd,maar ik heb zon idee dat er een aantal mensen inzitten om belangrijk te willen zijn maar ik zeg als je iets wil doen voor de supporters vraag dan eens wat er leeft binnen de supporters ik zie nooit een a4 tje met vragen of ben ook nog nooit aangesproken met vragen of iets dergelijks ,ik kan alleen maar zeggen dinsdag is een dag waar we ons weer kunnen laten zien en horen dus tot dinsdag en voor de mensen van de sr je mag me altijd aanspreken ik ben niet iemand die ja en amen zegt.groet een gae supporter till i die

 29. Pfff wat een aanfluitingen weer allemaal.
  Wat er mis is met ons gae weet ik niet maar hoop wel dat de draad snel opgepakt wordt.
  Wie weet tegen de de boeren uit doetinchem?

  Maar wilde eigenlijk mijn ergenis al afspelen voor dat de wedstrijd begint.
  Ligt het nou aan mij of ?

  Ik word helemaal gek van de te harde bgeluid uit de speakers.
  het lijkt wel of het bestuur het zo wilt.
  En dat de spreekkoren niet te horen zijn door die veel te geovermoduleerde k. muziek.
  Als de muziek is afgelopen dan fluit het nog een uur na in mijn oren, echt niet leuk meer.

  Steeds als ik in het stadion kom , heb ik er al last van en dan is mijn plezier al bedorven, en dan krijg je ook nog dat matte voetval.
  Dat matte voetbal komt hopelijk wel goed maar die lawaai dat dat …………………

 30. Het wordt tijd voor een reunie van de harde kern om een nieuwe vaste groep samen te stellen om de supporters van Kowet als 1 groep te spreken TEGEN het bestuur en TEGEN de combi,s te zijn. 1 voor allen en allen voor 1! Waar is de Rielerhuusgroep gebleven? Waar is het fanatisme gebleven? Kalesik heeft het geprobeerd om een dialoog aan te gaan met het bestuur… Zoethoudertjes zijn het! Come on everybody! Come on Sabine! en andere Eagles! Dan maar de confrontatie! Kut stadion verboden om niets! Dat stelletje nitwits van stewards die je de hele wedstrijd staan aan te kijken en je aanwijzen als schuldige omdat je op staat omdat je “kankerscheids” zegt en daarom een stadionverbod krijgt!
  Doei!

 31. Zolang je als bestuur niet durft te investeren in een goed centraal duo achterin en een leider op het middenveld zal geen enkele trainer of het nou v. Gaal, Gall of Ten Hag constant kunnen presteren. De afgelopen jaren is dit telkens weer de “bottleneck” gebleken en het bestuur wil hier niet in investeren. Had men dit wel gedaan hadden we gewoon meegedaan om de titel.

  Elk jaar worden de supporters weer geconfronteerd met de zelfde manco’s, terwijl er niets aan word gedaan! De supporters worden er onderhand zoo moe van. Het fanatisme c.q. sfeer druipt op deze manier uit de club.

  De intentie om mee te doen om de hoogste plaatsen is er gewoonweg niet bij ons bestuur. Geen wonder dat we dan gewoon meedoen om plaats 8-10 zoals de laatste decennia. Geen wonder dat de supporters niet meer fanatiek zijn door het ontbreken van sportieve ambitie. Geen wonder dat men niet meer bang is voor ons. Geen wonder dat er geen sfeer meer is. Geen wonder dat er geen eenheid meer is.

  Hier komt die dan; de hamvraag.

  Staan zij er voor de arbeidersclub of voor hun zelf?

  http://www.ga-eagles.nl/site/nieuws/nieuws/3996/euphony-nieuwe-shirtsponsor-go-ahead-eagles.html

  Het antwoord is:
  het interresseert ze geen ene reet of we voor promotie gaan, als ze zelf maar in de belangstelling staan. Het lijkt wel politiek. Nee, het is politiek!

 32. @Peter,

  Je hebt 100% gelijk met je verhaal over sfeer.
  Ben zelf 40 jaar en kom nu 30 jaar in de Aderlaarshorst.
  Vroeger kon gewoon veel meer.
  En zelfs toen hebben we perioden gehad met zeer weinig sfeer.
  In die jaren heb je altijd perioden (enkele jaren) achter elkaar dat er meer of minder sfeer was.

  Morgen naar doetinchem.
  Gewoon met een paar man op de spinnekop.
  Ook op de lange zijde veel bekenden.
  Kijken of we de boel los krijgen daar!

 33. Toen we 17e eindigden in 2004 ofzo, stond er wat hangjeugd op de B-Side en was de sfeer heel ver te zoeken. Zo zijn er vroeger wel vaker slechte sfeerjaren geweest. Dus we hoeven het verleden niet helemaal te romantiseren.

  Maar dat neemt niet weg dat het feit dat er zo weinig kan tegenwoordig de kans op sfeerrijke tijden wel ernstig heeft verminderd. Een negatieve tendens valt gewoon niet te ontkennen.

 34. En nu opbouten met dat geklaag en de vijerberg opstelten zetten vanavond komoptan!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s