GEEN REDEN TOT JUICHEN

Het is weer crisis in Deventer en niet zo’n beetje ook. Nogmaals de realiteit samengevat: geen scouting, antisupporterbeleid, geen resultaten, tien plaatsen onder de doelstelling, geen communicatie naar buiten toe, lachwekkende valse beloftes en als druppel het verlies tegen AGOVV.

We gaan er nog steeds vanuit dat niet iedereen bij de club nog lekker op z’n stoel zit. Het had ons niets verbaasd als er personen waren geweest die na zondag hun conclusies hadden getrokken. Dat dit niet gebeurd is, of dat een vertrek van deze of gene niet afgedwongen is zal goed met geld te maken kunnen hebben. Ontslaan kost immers geld. Het steekt nogal veel supporters dat de enige geleverde prestatie financiële gezondheid heet. Behalve dat wordt er geen enkele prestatie geleverd de laatste twee jaar met dit jaar als dieptepunt.

Nu is iedereen er echt klaar mee. Het gelul is niet meer te verkopen. Zo zei Boerebach in zijn column voor Twentesport eindelijk eens hoe het echt zit. Zijn boodschap was duidelijk, de spelers hebben er alleen zin in tegen de grotere tegenstanders. De kantjes worden er voor de rest vanaf gelopen. Citaten kunnen we je niet geven, want de column is inmiddels verdwenen van internet. Rara, hoe kan dat toch.

In plaats van deze langverwachte eerlijkheid moeten we het weer doen met schijnheiligheid. De spelers hebben naar verluidt allemaal een boete moeten betalen. Naar buiten toe wordt dat dan uitgedrukt als “een vrijwillige donatie aan het sfeerteam” . Nu zijn we weer helemaal tevreden ! Niet dus.

En laten we vrijdag ook niet tevreden gaan doen als Go Ahead scoort of wint. Er is geen reden tot juichen, al wordt het 5-0. De druk zal vrijdag groot zijn en dus zullen de spelers even plichtmatig een stapje extra doen wat de kans op winst doet toenemen. Echter is het ook mogelijk dat er spelers zijn die geen zelfvertrouwen meer hebben of de trainer eruit willen werken. Maar als er vrijdag verloren wordt is het hek echt van de dam.

Veel supporters willen nu dat wij initiatief nemen tot een actie. Gezien de verdeeldheid onder de supporters over welke actie en de onbetrouwbaardheid van reacties op internet doen we dit niet. Wel een tip: het is waarschijnlijk slimmer om op het supportersplein te verzamelen dan in de stad. En als je de eerste helft niet in het stadion wilt zijn moet je ook niet van mening veranderen als er een goaltje voor Go Ahead valt.

Wel doen wel een oproep: normaal willen we sfeer, normaal vinden we het zwak als je niet komt omdat het slecht gaat. Nu is alles anders. Sfeer en steun verdienen de spelers en de club nu niet. Er is geen reden tot juichen al wordt de 3-0 gescoord. En thuisblijven of de eerste helft op het supportersplein blijven is hartstikke logisch. 

Al wordt het 5-0, het seizoen is nog steeds verloren en de technische staf en het bestuur hebben nog steeds keihard gefaald. Winst is niet genoeg. Zeker niet als de week erop vast weer verloren wordt.

Advertenties

50 gedachten over “GEEN REDEN TOT JUICHEN

 1. een mooi voornemem ben ik mee eens laten we met zijn allen het eerste half uur niet naar binnen gaan maar wacht op het voorplein en mischien dat het suporters home meewerkt er de deur dat hals uur open houd voor evt een drankje of snackje ik zeg tot vrijdag

 2. Dit lijkt mij duidelijk genoeg. De bozen hebben gesproken…

  Eerste helft op het supportersplein en pas bij het begin van de 2e helft de tribunes op dan moet het goed komen!!

  Zegt het voort, zegt het voort!!

  KOMOPTAN EAGLES, IT’S TIME FOR ACTION!!

 3. Het was maar een tip he, we organiseren niets en hebben ook niets bedacht.

  Maar je kan inderdaad vrijdagavond om 20.00 kijken of er meer mensen het plan opgevat hebben om even een halfuurtje op het plein te blijven of in supportershome als dat mogelijk is. Zo afgaand op reacties op internet, die niet altijd even betrouwbaar zijn, is dit hetgene dat de meerderheid lijkt te willen.

 4. Op plein verzamelen lijkt mij dan het beste plan. Zou wel logisch zijn als dan het supportershome open gegooid wordt, het heet niet voor niets supportershome. Denk alleen dat ze zich aan de regeltjes houden en het home om 20.00 dicht gaat. Dan gewoon op supportersplein wachten en na halfuur naar binnen gaan.

 5. @gae north america:
  Doe niet zo triest man, als jij actie wil voeren prima maar ga andere, minder fanatieke supps niet de dood toewensen, kneus!

 6. 90 min lang alleen maar schreeuwen “wij wilen bloed, zweet en tranen!!! “

 7. @gae north america

  Reageer normaal man…… of heb je het verstandelijk vermogen van een appel?

  Mensen in hun waarde laten en respecteren……

 8. BovanMo we wachten gewoon op het supportersplein en maken ons eigen feestje. We hebben Jaman gevraagt te komen zingen op het plein wachten op antwoordt.en bier kun je overal kopen.

 9. als er mensen zijn die het vak op willen zoals mijn pa en zoon houd niemand die tegen..anders loopt het anders dan we willen,dat geld voor alle kinder en ouderen…

 10. @gae North America: jij spoort echt niet. Je wenst je mede supporters niet dood. Laat iedereen in hun waarde. De 1 wil voetbal kijken, de andere wil actie voeren punt!
  Ik ben in ieder geval op het plein. Tot vrijdag

 11. Ik kom vrijdag wel gewoon, maar weet niet of ik dan uberhaupt naar binnen ga.
  Ik sta 8er onze fans en spelers en staf niet echt. Laat ze maar eens bewijzen dat ze het waardig zijn om voor onze club te spelen!

  @ gae North America, je naam zegt mij genoeg, en ook je reactie…

  En miss moeten ze inderdaad maar eens van trainer wisselen… ALLE drentenezen weg, hier stellen ze niets voor en bij ons GAE al helemaal niet!
  Zelf ul deed het nog beter bij ons en is vrij om te gaan nu

 12. 1e jaar ulderink waardeloos 2e jaar halve finale beker 3e jaar bijna promotie zou ook zo maar kunnen met gall en iedereen roept dat overmars weg moet wie moet overmars opvolgen wie kan mij dat vertellen?

 13. Verzamelen op het supportersplein dus… Goeie, echter is de actie wel van dien aard dat wij ervoor moeten kiezen de gehele 1e helft buiten te blijven, opdat spelers, ts, beleid en media goed kunnen merken dat er iets gaande is. Daarna mogen zij het verschil merken van wel of geen fanatieke 12e man, dat is waar dit beleid naar aan het toewerken is, dat moet heel duidelijk zijn.
  Op het supportersplein moeten wij zien contact te leggen met een mediabron, of vantevoren inseinen. Sabine, ikzelf en Kaleider willen ze wel te woord staan om onze actie goed onderbouwd naar voren te brengen, het liefst zien wij hier een 4e goeie babbelaar bijkomen!!! We moeten voorkomen dat er enkel vanalles wordt geroepen en geschreeuwd zonder enig doordachte onderbouwing, dat maakt onze actie dan meer lagwekkend dan overkomend.

  WE WILLEN NU GEHOORD WORDEN EN NIET AANGEHOORD!!!!!!!

  Het zit me hoog mensen, dus ik wil nog verder gaan…. Ik wil het voor mekaar krijgen dat wij een patstelling neer kunnen leggen bij de club. Een patstelling waarbij het beleid van de club haar trouwe aanhang tegemoet komt om te laten zien dat men wel degelijk zichzelf betrokken voelt bij de sportieve malaise waar wij nu in verkeren.
  1. GA Eagles pakt 1 van de resterende periodes van dit seizoen….. (na alle loze beloftes en pogpogingen omtrent de 5e plek met de ONDeventerse arrogantie, hier het team voor te hebben, wil ik nu wel eens zien dat wij een team hebben die een goede serie neer kan zetten. Maak je grote bek nu maar eens waar dan!!!)
  2. Betreft een tegenprestatie van de club wanneer er geen periode gepakt gaat worden. (Ik hoef niet uit te leggen waarom ik vindt dat de club hiertoe verplicht is…). De tegenprestatie moet naar mijn mening op de volgende manier ingevuld worden, dan pas laat het belerid van onze club zien echt betrokken te zijn met het afgelopen w3anprestatie waarin wij al enkele seizoenen verkeren….
  * Volgend seizoen mag er geen verhoging komen t.o.v. de seizoenskaart prijzen.
  * Seizoenskaarthouders van het huidige seizoen die ervoor kiezen volgend seizoen wederom een kaart aan te schaffen, dienen als dank hiervoor 10 a 15 % korting te krijgen op de aanschaf.

  Wij worden al een aantal jaren flink voor de gek gehouden door de club die wij zoveel liefde en passie hebben toebedeeld. Nooit hebben wij geklaagt over prijsverhogingen omtrent onze seizoenskaarten, lang hebben wij ons ingehouden om het imago van de club hoog te houden, agressie, pijn, verdriet alles slikten wij in voor een stel mensen die nu onze club naar een waanzinnige 13e plek hebben gedirigeert. GAE is hierdoor niets meer of minder dan een Veendam, Telstar of een Oss, clubs waar wij in het verleden tog veel grotere afstanden van hadden.

  Mijn patstelling is in die zin nog niet eens zo gek en zie ik dan ook als het minimale waar de club in mee kan gaan. Wij hebben lang naar hun mooie verhaaltjes geluisterd waarin misbruik is gemaakt van ons vertrouwen, het is nu tijd dat men naar ons gaat luisteren want wij zijn namelijk de club altijd HONDStrouw gebleven!!!

  Dit zijn ze aan ons VERPLICHT!!!!!

 14. @kalesikepse
  Misschien moet je even de betekenis van patstelling opzoeken…

 15. @kalesikepse….

  ik sluit me helemaal bij je aan kerel!!! geen woord meer aan toe te voegen!!!
  was het maar vrijdag avond 7 uur!!!

 16. ach de huidige generatie jonge 15-30 jarige supporters zijn slappe kneusjes, let op mijn woorden als er een doelpunt cvalt lopen al deze HUILBABYS het vak weer inn. Nee de echte diehard supporters zijn nu allemaal rond de 40. Deze gasten hadden nog echt lef gingnen het veld op, bestormden businessclub etc,etc. nu alleemaal brave schoonzoontjes

  MIETJES IK ZOU JULLIE GRAAG ALLEMAAL OP JULLIE PUKKELBEKJES SLAAN

 17. @kalesikepse

  Die korting hoeft voor mij niet zo… Dat zal €15 zijn ongeveer p/p…. en dat kost de club laten we zeggen €15 x seizoenskaarhouders… Kunnen ze beter Fachtali een schop onder zijn kont geven en een ander (bv Smeekers) voor halen..

  Ik vind dat emotie niet met €15 terug is te kopen!

  Ik heb liever dat ze bv de biertenten ELKE wedstrijd openstellen tijdens thuiswedstrijden!!!

 18. en om grote drukte te voorkomen tijdens de rust….de biertenten de gehele wedstrijd los laten!!! dit is meer inkomsten binnen halen….of zie ik dit verkeerd?

 19. @Mijnmening

  Een patstelling

  Waar komt een patstelling vandaan?
  Wie in een patstelling (of patsituatie) is terechtgekomen, bevindt zich bijvoorbeeld in een situatie waarin een overleg muurvast zit. Er is geen uitzicht op een oplossing, omdat iedereen vasthoudt aan zijn eigen opvattingen. Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) is het probleem bij een patstelling vaak dat niemand de eerste wil zijn om een stap te zetten in de richting van een oplossing. Pas als de patstelling wordt doorbroken, is er weer een basis om verder te onderhandelen.

  Voor jouw genoegen kerel, maar met een beetje fantasie moet je mijn link tog kunnen begrijpen of niet….

 20. @Megadeath Het gaat mij er ook niet om emotie terug te kopen. Het gaat mij erom dat de club laat zien dat men zich verantwoordelijk voelt door mee te durven gaan in de ideeën/ patstellingen/ mening, compromis, what ever een ieder het ook wil of moet noemen. Ze verwachten het ook van ons toch dat we ja en amen roepen en maar vanuit gaan dat dat de zekerheid is op dat wat volgens hun nog steeds moet gebeuren…
  Kijk voor mijn part is het een ander compromis of wat dan ook, punt is dat de club nu aan zet is naar ons te luisteren.
  We hebben uiteindelijk betaald voor ergernis terwijl ons succes is beloofd!!!

 21. Grote schoonmaak is begonnen!

  Volgend seizoen zien we deze spelers niet meer: Patrick Gerritsen, Glenn Kobussen, Joep van den Ouweland en Michal Janota

 22. Wat mij betreft gaan ze niet met een handstoffer maar met een bezem door de selectie, ben benieuwd wie de lijst allemaal aan gaan vullen. Anders weet ik er nog wel een paar.

 23. Frank van der Zwam zien we ook niet meer terug. Contract ook opgezegd!

 24. Jansen, Tarvarjärvi, Heerkens ook weg. Zo, ze gaan met een grove bezem te werk!

 25. dat deze spelers weg mogen oke, maar nu afwachten wat er voor terug komt,

 26. Ook al zet je een handje vol supporters op het veld, moet je eens kijken wat een clubliefde en vechtlust je dan ziet, die zouden strijden tot het einde!!! Tijd voor spelers die willen vechten voor ONZE trots inplaats van hun zakken willen vullen en dan de kantjes er vanaf lopen!

 27. @gae north america mafkees dat je bent.Doe eens normaal.Bericht mag van mij wel worden verwijderd!

 28. Bericht gae north america is verwijderd. Beetje opletten met dat soort teksten gae north america.

 29. allemaal buiten blijven ik herhaal allemaal op plein blijven , fuck dit voetbal wij willen inzet!!!

 30. Drink wel ff een biertje mee op het plein. We maken een statement door de Brinkgreverweg leeg te houden gedurende het eerste deel van de match. Een laten we eerlijk wezen, voor Top Oss komt toch niemand naar het stadion, dus dat komt mooi uit.

  Tot vrijdag.

 31. ik vind het een goed idee om as vrijdag naar een nederlaag de seizoen kaart in te leveren
  bij het bestuur dan kunnen we echt een punt maken als we dit massaal doen dit komt dan echt wel aan bij de club wie doet er mee

 32. @kaklesikepse die vierde persoon heb je al lang en breed in huis dat is DeventerTurk die kan goed praten goed overtuigend overkomen en schreeuwt geen losse kreten!

 33. Yeahh ik ben er ook bij op het plein de 1ste helft!
  En als we verliezen lever ik ben zeizoenskaart in.

  Komoptaneagles

 34. Ik vind het een goed idee om de eerste helft buiten op het supportersplein door te brengen. Maar we moeten er voor waken dat we andere supporters hier niet toe gaan dwingen. iedereen moet wel zijn vrije keuzes moeten maken. Ik neem dan ook aan dat de supporters die al eerder naar binnen gaan dus ook niet de supporters gaan bekritiseren die buiten blijven.
  Mijn seizoenkaart inleveren doe ik denk ik niet. Ik denk dat ze daar alleen maar blij mee zijn bij de club: ‘zo nog een kritische supporter minder’, zullen ze dan denken.

 35. @kalesik

  ik weet wat een patstelling is.. Ik vond het gewoon grappig: een patstelling leg je niet neer, die ontstaat nadat je er gezamenlijk niet meer uitkomt na meerdere pogingen.
  Die zijn er mijn inziens gewoon niet geweest, communiceren is sowieso niet het sterkste punt van de club, eerder het slechtste. Feit is dat het bestuur niet heel veel kan doen, tenzij een flinke schop onder de kont van de heren voetballers werkt. Maar dat is niet meer van deze tijd hè!

 36. Ik weet niet of ik heb wel een goed idee vind, voor de wedstrijd.
  Iedereen heeft nu praatjes maar uiteindelijk staat er toch maar 20 man, en om wat te doen???

  Als je wat wilt had je nu de training moeten onderbreken ofzo.
  En ja, ik heb alleen commentaar en doe zelf niks. Ik weet het even ook niet meer hoor, je kan wel een periode gaan eisen of korting of iets dergelijks, maar wat schieten we daar nou mee op dan? Denk je nou echt dat we dan ineens wel een periode winnen?

 37. Niets doen helpt ook niet echt.. als iedereen er zo over denkt gebeurt er idd niets..

 38. Dus om er meer ruchtbaarheid aan te geven moeten we elkaar informeren wat we gaan doen. Elkaar overhalen om mee te doen…..Denk niet dat er veel mensen komen op deze site, zijn vaak de zelfde mensen…. Door elkaar te informeren krijg je meer medestanders.

 39. @Mijn mening.. Ja daar heb je dan wel weer gelijk aan, maar je begrijpt tog wel dat het mij te doen is dat de club met 1 of ander compromis moet komen om haar trouwe aanhang gerust te stellen en hun betrokkenheid te laten zien. De pogingen in gesprekken tussen supporters en beleid, de beloftes die daarin zijn gemaakt en toegezecht, geld stoppen in de pot van het sfeerteam (al eerder dit seizoen gebeurd volgens mij), dat waren de momenten die ik zach als de pogingen er samen uit te komen. Dat is op een hele groote telleurstelling uitgelopen, en nu is het in mijn ogen zo… Nu zijn wij aan zet en niet meer dit onbetrouwbare beleid….
  Laten we het op een impasse houden waarin een compromis nu de enige oplossing is om de rust bij de club te bewaren. Ik ben gewoon op zoek naar de juiste snaar, het doet mij in elk geval verdomd pijn om mijn liefde zo te moeten zien lijden…

 40. Jammer, dacht dat er geen verdeeldheid meer was onder de supporters……………………………., maar heb het mis. Jongens Laten we als een groep achter deze actie staan, dus maak een keus wat/wel niet te doen. Ik roep jongens als kaklesikepse, dt, sabine, raalte25 enz (schaar me zelf ook onder hen) . op om met een eenduidige actie te komen met wat wel of niet te doen. Het gevoel van actiebereidheid is groot, dus nu geen woorden maar daden, ik zeg zelf 1e helft bij het home wie volgt mij???????? tot morgen allen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s