Oogstrelend voetbal niet genoeg voor zege

Lange tijd werden de supporters verwend in de Adelaarshorst, oogstrelend voetbal gecombineerd met pure strijd werd op de mat gelegd door de roodgelen. Vloeiende combinaties en harde tackles wisselden elkaar af, om nog maar te zwijgen over het ware voetbalgogme dat de spelers stuk voor stuk tentoon spreidden. Natuurlijk, iedereen was een klasse apart vanavond, maar toch is er dan weer dat fenomeen met de naam Jasper Heusinkveld, die wij eruit moeten lichten. Wederom, en dat is niet de eerste keer dit seizoen, was hij foutloos. En in de rust voelde hij zich wederom niet te groot om door te trainen op penalties met een paar pupillen. Jasper wil op alles voorbereid zijn en leeft echt voor zijn vak. Ook Niklas Tarvajärvi willen we nog wat extra aandacht geven, hij was bijzonder sterk aanwezig vanavond. De geniaalste actie van de avond kwam op de naam van Fachtali, zoals hij naar de kant liep toen hij gewisseld werd….dat kunnen alleen de allergrootsten.

Uiteindelijk stond er dan toch de 1-2 op het scorebord. Als een groots wonder wist Sparta te winnen, ze kregen eigenlijk geen enkele kans, vooral de laatste tien minuten niet en mogen van veel geluk spreken wat betreft hun zege. Voor Go Ahead was het pech dat de klok sloeg, het werkelijk fantastische voetbal was toch niet genoeg dankzij de falende scheidsrechter Dennis Higler en de erbarmelijke weersomstandigheden, waar een kwalitatief superieure ploeg als Go Ahead toch het meest last van heeft. De nederlaag is dan ook volledig aan deze twee externe factoren te wijten. Gevalletje overmacht dus.

Vanwege de solide basis van de club zien wij de toekomst goed tegemoet, tegen Eindhoven kan een overwinning niet uitblijven ! De solide basis behelst zaken als een uitstekende scouting, gedurft én intelligent financieel beleid, warme klantvriendelijkheid en realisme gekoppeld aan ambitie. Zoals wij al eerder aangaven is dit kansrijke seizoen nog lang niet voorbij ! Mogelijk wordt het wel tijd om de doelstelling bij te stellen naar een top-3 notering, als het goed gaat moet je je ware ambities ook durven uit te spreken !

Update: zelfs raspessimist Schoutenweg is enthousiast !

Aan Sparta kunnen we geen hekel hebben.

Busje vol mongolen aanwezig in Adelaarshorst.

Spelers kwamen weer uit de reet van de Adelaar.

Ziet eruit als een groot succes.

Keeper van Chelsea stond op de goal bij Sparta. Pakte nog een balletje van Wellenberg op het eind.

Advertenties

38 gedachten over “Oogstrelend voetbal niet genoeg voor zege

 1. Jammer seizoen is voorbij!
  Maar ja gelukkig zijn we wel de gezondste club van Nederland…………….

 2. Ja dat klopt maar als er het volgende seizoen maar 3000 toeschouwers zitten dan niet meer.Laten ze eerst maar een goede middelvelder kopen eentje die de rest aanstuurt want die kromkamp is niks en suk ook niet.Ik denk nog vaak aan 2 jaar terug,toe had je een mooi goei je ploeg daar had je mee door moeten gaan,en niet verkopen maar kopen.

 3. Marcel van der Sloot zou voor ons de perfecte nummer 10 zijn.

 4. Dit was heel erg pijnlijk, maar goed, het seizoen in een notendop? Stomme of prachtige goals tegen, okay voetbal van onze kant maar geen of weinig kansen creeeren, uiteindelijk een punt (of meer?) in de laatste vijf minuten weggeven. Man, man, wat was dit pijnlijk. Seizoen voorbij, volgende week van onze vrienden uit olle klop krijgen en dit seizoen is helemaal 0,0 gepresteerd. Vanaf eind januari alweer speculeren over volgend seizoen, het moet niet treuriger worden.

 5. Sja heer Temmink, wie vraagt ontvangt. Prachtige analyse! heb genoten gisteravond en dit belooft nog veel voor de komende maanden.

 6. @w.k.d.

  Als er nog 1 iemand een kleinnnnnnn beetje op nivo was, dan was het Kromkamp wel, ik wil niet zeggen dat hij super was, maar om te zeggen dat hij niks is, beetje jammer weer. Hij is er de persoon niet naar om iemand aan te sturen, en dat had je van te voren al kunnen weten omdat hij dit nooit heeft gedaan. Voor de rest, op naar volgend seizoen pfffffffff DRAMA seizoen dit, niet normaal, ben normaal wel redelijk positief, maar van mij mag Gall een andere baas zoeken, naar 70 min pas wisselen terwijl het voor geen meter liep, veld zal wel slecht geweest zijn, maar doe iets!! Kolder bv zat geen moment in de wedstrijd, ga dan anders spelen, Janota, alle ballen van zijn voet kwamen niet aan, wissel hem dan eerder.

  Zo en nu op naar vrijdag, Yesss heb er zin in!!

 7. wat een gezeur over gezondste club .wij hebben schulden en veel punten daarom staan wij
  bovenaan kampioenen

 8. @raalte, en volgend seizoen de club uit blauwvingerdorp naar de filistijnen met hun wanbeleid. Als je uit raalte komt is er maar een club en dat is het rood geel van the eagles

 9. Hey Kartuut kijk even die fout die kromkamp maakt waar die 0-1 uit komt. maar dat te zeide.Iemand die overal in Europa heeft gevoetbalt kan hier niet veel beteken voor onze club.Maar meschien hebben we wel te veel van hem verwacht.We moeten voor het volgende seizoen er op het middenveld gewoon 2 goede/ aansturende/stevige spelers er bij hebben.

 10. Vrijdag om tien voor 8 idereen een biertje of 5 bestellen en dan een dik half uur blijven zitten in het home…..lekker warm en dan met zn allen achter de goal gaan zingen over de vroome enz enz Twee vliegen in 1 klap…..

 11. We staan maar 6 punten achter op nr 5 cambuur
  Gisteravond was nr 3 Sparta gewoon beter
  Vrijdag nr 2 Eindhoven thuis moet kunnen en dan nr 1 Zwolle uit is makkie
  We houden de 5e plek in zicht dus en dus ook de nacompetitie

 12. Ja inderdaad het seizoen is voorbij, al zouden ze nog een mooie serie neerzetten voor ons is het denk ik al afgelopen. Aanstaande vrijdag zal er toch niet gespeeld gaan worden denk ik dit ivm de strenge nachtvorst van de komende week, het was al twijfelachtig gisteren of het door zou gaan. Al heb ik een rood/geel hart ik heb gisteren genoten van Sparta de eerste helft, ze speelden met zoveel pressie naar voren dat ze onze verdedigers al bij ons in de zestien probeerden vast te zetten dit getuigd wel van lef maar het is wel de manier om tegen ons te spelen. Je kan zien dat we dan veel voetbalgochme missen cq rust aan de bal. Vondt Joey samen met Joep de beste mensen aan onze zijde dit door hun fanatisme in het veld de rest vond ik vrij matig. De uitslag was niet terecht gelijkspelletje veel meer. De eerste helft was voor Sparta de tweede voor ons. De t.s en het bestuur zouden er goed aan doen om nu al bezig te zijn met een nieuw team voor volgend seizoen zonder dat gezeik van hand op de portemonnee en niks uit willen geven tenzij dat het heel goedkoop is. Dat je financieel gezond bent prima maar sportief hebben we niks in de melk te brokkelen en dat gaat je supporters kosten en dan is het maar afwachten hoelang je nog gezond blijft. Als trouwe supporters zullen we toch wel blijven komen maar het houd een keer op natuurlijk. Het gaat zeer doen als een optimistisch persoon zoals ik dit al gaat zeggen. Bestuur word wakker voordat het te laat is en er van ons mooie kowet niets meer overblijft. Dit seizoen heeft je al menig supporter gekost, doe er alles aan om nog meer verval tegen te gaan want 4000 seizoenskaart houders ga je volgend seizoen niet meer halen denk ik.

 13. 4000 ga je zeker niet meer halen. GAE mag blij zijn als ze op 3500 gaan komen.

 14. Moet je als een buitenkansje zien. Ulderink tipt GAE, en GAE lijkt het wel wat. Zelf scouten doen ze niet dus dan moet je het van dit soort tips of bevriende spelers van vrienden hebben.

 15. We hebben een trouwe achterban. Gisteravond ook weer ruim 4.000 man/vrouw op de tribunes. We hopen al 15 jaar op promotie of minimaal eens meedoen om het kampioenschap en ieder jaar is het weer huilen met de pet op. Ik zal mijn clubje altijd blijven steunen maar begin wel een beetje klaar te zijn met die zaadwedstrijden. We staan 13-de en dit had ik echt niet verwacht. In de voorbereiding speelden ze een paar prima potjes en ik dacht echt dat we dit seizoen hoog zouden eindigen. In dit elftal zit totaal geen chemie. Dom de ballen op Kolder knallen en dan niet bijsluiten. Gisteravond ook weer een paar keer een vrije trap op een mooie plek en wat doen de heren? Tikkie terug terwijl net de hele luchtmacht mee naar voren is. Dan moet een Jan Kromkamp opstaan en de speler die die bal terugtikte een draai om zijn oren geven. We hebben volgend seizoen een paar echte gifkikkers nodig (zo’n type Rose van De Graafschap) en een ervaren nummer 10 (Van der Sloot).

 16. @ Mike

  Je hebt gelijk, maar dat zeggen we al jaren, alleen ze doen er niets meer, en ik ben er ook wel een beetje klaar mee. Ik kom ook al ruim 25 jaar, maar heb nu zoiets ………….

 17. Kartuut, eens komt de dag dat we met z’n allen laveloos op de Brink staan. En de Kartuut, daar was ik vroeger vaak te vinden

 18. Overgoor verhuist naar de Adelaarshorst

  Go Ahead Eagles heeft zich dinsdag versterkt met Sjoerd Overgoor (23). De middenvelder speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij de Eagles, dat hem komende zomer definitief overneemt.

  Dat meldt De Graafschap dinsdagmiddag. Overgoor was bij De Graafschap in het bezit van een aflopend contract. Hij speelde in totaal 38 wedstrijden in de hoofdmacht van de Superboeren.

  Overgoor genoot zijn opleiding in Doetinchem, maar kwam dit seizoen voor het eerst weinig aan spelen toe. Van de eerste negentien competitiewedstrijden speelde hij er slechts acht. Tweemaal stond hij in de basis.

 19. @kartuut.wat betreft kolder ben ik niet met je eens.veel dingen deed hij wel goed.o.a xpel verdelen.maar zoveel ballen kreeg hij niet.van de zijkant komt bijna geen normale voorzet en onze drama kromkamp(stuur hem retour) en heerkens trappen blind naar voren en daar heeft kolder ook niks aan

 20. @ erik

  Dan hebben wij gisteren waarschijnlijk een andere wedstrijd gezien. Wat ik bedoelde met Kolder dat hij gisteren absoluut niet uit de voeten kon op het harde veld en dat hij dus onzichtbaar was (hij werd trouwens wel uitstekend verdedigd). En Kromkamp en Heerkes trapte de ballen echt niet blind naar voren, wat ze wel tekens deden met de bal aan de voet steeds als een blinde naar voren als ze de bal niet kwijt konden op het middenveld. Je had denk ik gisteren op dit veld beter met twee snelle spitsen kunnen spelen, in dit geval fachtali en antonia, en 4 middenvelders.

 21. Hoe is het mogelijk dacht ik gisteren na het laatste fluitsignaal.Ik gebruik het woord kut niet zo snel op internet,maar nu doe ik dat wel.Dat hondstrouwe publiek wat maar altijd blijft komen ook in het rot weer van gisteren bleef niks bespaard.Waar doen we het voor voor die vreselijke plek waar natuurlijk wel gezegd moet worden win je 2 a 3 wedstrijden sta je er weer een stuk beter voor,maar dat is nu niet aan de orde.

  Sparta begon echt goed zoals hullie zei snel druk zetten en daar hadden onze jongens last van.Kolder werd tot zijn eigen helft terug gedrongen en kon daar niet mee omgaan.Ik vind het te ver gaan om te zeggen dat kromkamp moet opzouten,maar wat speelde die slecht zeg.De 0-1 zijn fout,maar ook simpele ballen van 2 a 3 meter kwamen niet aan.Antonia en fachtali zaten niet in de wedstrijd mede door dat sparta alles goed kort af dekte en tja wij moeten het van die snelheid hebben want van o.a. janota en suk(die wel goed speelde) komt te weinig dreiging vanaf.Na de rust werden we iets veller en na de 1-1 dacht ik tja een gelijkspel zou verdiend zijn want sparta speelde ook niet heel super in de tweede helft,maar ja hoor sparta scoorde en dus weer een nederlaag.

  Wat was die wissel met onze scorende man hij liep wel heel traag naar de zijkant en verder pff hopen hopen en nog eens hopen.Het doet me pijn deze nederlaag niet alleen,maar een aantal dingen meer beloftes en zo kan ik nog even door gaan.

  Trouwens had verwacht dat veel mensen gingen zeiken op die scheids,maar dat valt nog wel mee.Wij hadden hem een aantal keren mee,maar ook een aantal keren tegen helaas het is niet anders op naar de volgende wedstrijd!

 22. Ontslag van Gall zal volgen.. Jammer vind het kwa persoon wel een prima man maar hij krijgt de boel hier niet aan de praat en dan moet je ook eerlijk wezen.. Joop het was gezellig en succes verder !

 23. @raalte25
  0-1 Kromkamp verdedigde idd niet lekker uit maar 10 á 15 sec daarvoor zit Schuurman te kappen en te draaien terwijl die onderdruk werd gezet, hij hier gewoon tikkie terug moest doen op van der Vlag. Maar nu kreeg Kromkamp de bal en de rest weten we wel. Vind dus zelf dat de eerste fout lag bij Schuurman.
  En ja dan staat het gelijk in de tweede helft, staat er weer 1 te klooien op onze eigen 16. Balverlies en jahoor 1-2 in het netje. Dan kunnen we wel zeggen van ja hij is nog jong en bla bla bla maar dat moet je 10min voor tijd gewoon niet meer doen met die tussenstand. Anders was het idd miss wel bij een gelijkspel gebleven.
  Maarja wat wij gister zagen was/is miss wel wat bij de club past tegenwoordig. Hoe jammer en zeer het ook doet. Het is gewoon klote.

 24. 1+1 = 2 en 11+2 = 13
  Simpel rekensommetje die iedereen kan maken..

 25. Geloof het ook niet… ulderink presteerde in zijn eerste jaar ook slecht! Volgens mij de eerste seizoenshelft net zoals nu… ik weet natuurlijk niet wat er in de groep speelt en hoe de spelers tegen hem aankijken. Raalte, jij weet dat vast!

 26. Gall zal niet vertrekken om de doodsimpele reden dat de club geen zin heeft om de extra kosten te maken die samen gaan met het ontslaan van een trainer en het halen van een nieuwe. Bovendien twijfel ik eraan of de club wel zo opportunistisch wil handelen, ze pretenderen van de lange termijnvisie te zijn en zullen Gall daarom niet snel wegsturen. Die lange termijnvisie duurt trouwens wel heel lang…

 27. Ik heb een tweede helft gezien waarin Go Ahead fel uit de startblokken kwam. Hup het publiek erachter en je kon wachten op de 1-1. In die fase waren zowel spelers als supporters fantastisch en kreeg ik echt weer het gevoel van ‘het gaat nog goed komen dit seizoen’!!! Net als75 minuten tegen RKC waren we in die fase de bovenliggende partij. Maar ook ik ben al jaren een Go Ahead supporter in hart en nieren en tja, het heeft iets masochistisch… hoe ‘goed’ het ook lijkt, het eindigt toch weer met een kater… en de manier waarop deed echt weer pijn aan je ogen.

  Wat een ontzettende knullige tegengoal nou toch weer. Maar ik moet zeggen, ik had met die gozerd te doen… en waarom hebben wij (en hij) dan niet een keer de mazzel dat die fantastische knal van hem (de bijna 2-2) niet in het netje belandde.

  En ehhh Hullie; ik las iets over Van den Ouweland…. kijk de wedstrijd nog eens terug kerel, ik heb me kapot lopen ergeren aan al die foute passes van die man! En inderdaad die Janota was niet best, met die vrije trap als negatief hoogtepunt. En Mike, ik deel jouw ergenis over die vrije trappen, die kunnen idd een stuk aanvallender. Wij nemen hem altijd snel middels een tikkie breed… idere keer dus weer een gemiste kans.

  Hoe dan ook, ik geloof nog wel in een afloop MET nacompetitie. Sterker nog plek 5 is echt nog goed te doen. Ik ga niet mee lopen droeftoeteren over Gall, mijn sympathie heeft hij nog altijd! De man, en heel Go Ahead, verdient alleen een beetje meer geluk!

  Tenslotte toch even Cruyffiaans eindigen… ieder nadeel heb z’n voordeel… doordat we zelf geen tweede goal maakten bleef ons een nieuwe aflevering van ons krakerige clublied weer bespaard :D

 28. Tranetrekkend slecht voetbal gezien maandag. Ben er nog ziek van.

  ROEP BIJ DEZE OOK IEDEREEN OP OM DIE K.. COMBI NAAR ZWOLLE AAN ZICH VOORBIJ TE LATEN GAAN. DERBY IS AL LANG DOOD EN DOOR ALLEN NIET TE GAAN ZAL DE CLUB EN DE SPELERS EINDELIJK MERKEN DAT WE DEZE RESULTATEN WEL ZO ZAT ZIJN!!!!!

 29. Acties / protest doe je in je eigen stadion en inderdaad dat wordt de hoogste tijd. Overmars / bestuur /TS hebben gewoon gefaald. Net als in het bedrijfsleven krijg je een paar jaar de tijd en dan wordt je afgerekend op je prestaties, excuses zijn er ook helemaal niet. Uitvak bij een derby hoort gewoon vol te zijn en niks geen gelul over een buscombi of het is te duur of de derby is dood, je moet daar gewoon met een paar honderd man zijn. Wat dacht je dat een gemiddeld uitwedstrijdje voor Engelse club supporters kost bijvoorbeeld. Daarbij moeten we zelf eens goed in de spiegel kijken want de sfeer in de wedstrijd tegen Sparta was net zo tam als de spelers op het veld, shame on us : Sparta zong ons er finaal uit.

 30. @VAK HJ’78 de meeste spelers die ik heb gesproken zijn meer tevreden over gall dan ulderink.
  Natuurlijk zullen er ook spelers zijn die gall niks vinden omdat ze niet spelen of omdat die soms als een idoot in de kleedkamer is,maar hij heeft wel meer verstand van het spelletje dan ulderink althans dat hebben spelers tegen mij gezegd.

  Ik verwijt gall wel soms zijn wissels waar ik soms niks van snap,maar je ziet hoe supporters zijn he.Het grootste gedeelte van de supporters vond het goed dat die kwam waren zeer blij met zijn komst en nu roepen sommigen dat die er geen reet van kan.Ik zeg stel je voor wij winnen van zwolle(wat ik nu momenteel niet kan geloven) maar wij winnen dan is hij de beste trainer die er is.

 31. Zijn altijd wel weer van die sallcon sjappie`s die met die combi meegaan……

 32. @ Derk : lul niet zo denigrerend over je mede Eagles supporters, zij gaan in ieder geval en daar heb ik wel respect voor. Altijd dat zielige gelul over die combi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s