Debatavond laffe bedoening

Boze Boris, onze verslaggever ter plekke was er duidelijk over: de debatavond was een laffe bedoening van de kant van de autoriteiten. Populistisch gelul over hoe mooi Go Ahead voor Deventer is en tegelijkertijd blijven huilen over incidenten die nog steeds zouden plaatsvinden. Hier en daar leek er gelogen te worden, soms werden vragen die er echt toe deden gewoon genegeerd. Scheidsrechter Temmink gooide het over een hele andere boeg door positiviteit te prediken. Boze Boris schatte het aantal Eaglessupporters op ongeveer 30, in totaal waren er tientallen bezoekers meer. Afijn, omdat Boze Boris minstens tot morgen nodig heeft tot hij het verslag hier (bij dit topic) heeft staan, alvast het bovenstaande korte bericht.

De ‘later meer’ kan nog wel even duren en verschijnt waarschijnlijk in een nieuw bericht. Deze reactie van Raalte25 geeft goed weer hoe de debatavond was.

Advertenties

30 gedachten over “Debatavond laffe bedoening

 1. Zo het debat is geweest.Waarin vooral na het debat ik nog behoorlijk lang met onze burgemeester heb gesproken.Ik vond het jammer dat veel mensen er niet waren die heel vaak kritiek op hem hebben.

  De presentatie was van rtvoost journalist bakker ofzo wonende in zwolle,maar dat terzijde.
  Ik vond hem positief opvallen dat mag ook van een journalist omdat die vaak kritisch reageerde op o.a. de burgemeester en een politiechef die trouwens geen enkele toegevoegde waarde had.
  Hij ontweek elke vraag had het over rellen welke vraag ik mij af?
  Hij kwam mij onbekend voor en zei dat die met supporters had gesproken welke vraag ik mij af heb die gast nog nooit gezien en heeft het dan over rellen tijdens uitwedstrijden.
  Diverse mensen stelden de vraag hoeveel alles nou koste qua politie kosten daar werd om heen gedraaid door de burgemeester en die politie gast er werd geen antwoord gegeven.
  Ook veel antwoorden gegeven door beide heren die je van te voren zelf ook had kunnen geven.

  Rene temmink zei op het eind dat die het jammer vond dat over veel negatieve dingen ging en er eigenlijk over veel meer positieve dingen gesproken had moeten worden.
  Ook jammer dat er niet veel mensen waren die niet voor de club waren.
  Het waren toch meestal de supporters aan het woord daar hoorde ik zelf ook bij.
  Het ging vooral over buscombi’s en dat er te veel politie inzet was bij diverse wedstrijden je kunt de wedstrijden zelf wel bedenken wat totaal niet nodig is,maar wat de burger uit deventer wel voor moet dokken.

  Ik heb mulder,heidema,temmink en die politie gast aangeboden om bij ons eens in de bus tijdens een wedstrijd te zitten en te kijken dat er vaak niks gebeurt en dat je soms als vee wordt behandeld en zoals de burgemeester zelf tegen mij zei als je als vee wordt behandeld wordt je misschien zelf ook wel een stuk vee.
  Rene temmink weigerde dit bod en wist meteen hoe wij ons soms voelen.

  Ik heb het gevoel dat dit misschien vaker moet gebeuren zo’n debat tussen de supporters en o.a. de burgemeester ik heb ook tegen hem gezegd u moet weten wat er onder de supporters leeft dat is ook een taak als burgemeester misschien kunt u dan problemen in toekomst voorkomen.Totaal niet nodig als je thuis tegen emmen speelt en een groep politie agenten rijden met busjes hard en onbeschofd hard op de brink wat voor gevoel moet dat niet voor de deventer burger zijn.

  Oja ben ook nog even ingegaan op kolder dat was buiten het debat om.
  De club wou wel degelijk in beroep gaan hebben er nog een halve middag flinke discussie’s over gehad in de club,maar er is door een video analist van de knvb een ander beeld onstaan.Ik heb zelf de foto’s mogen aanschouwen en hier is duidelijk te zien dat kolder met een gestrekt been in komt.Dit was voor de club al de rede om af te haken omdat men wist als de zaak voor komt de knvb aan kolder gaat vragen bent u dit op deze foto met gestrekt been en dan kan kolder alleen maar ja zeggen.Ook was de club bang als men in hoger beroep zou gaan dat de straf alleen maar hoger zou worden en dat kolder 2 of 3 wedstrijden zou krijgen,daarom is bijvoorbeeld heerenveen ook akkoord gegaan met de schorsing van janmaat.Voor ons was duidelijk te zien dat het niks was,maar na de foto’s kan ik helaas niet anders concluderen dat het niet anders kan.
  Voor de mensen die gaan vragen gaat de club de foto’s tonen nee dat gaan ze niet op internet zetten,maar als je er naar vraagt kun je ze denk ik wel zien.Dus dan is dit verhaal ook uit de wereld.

  Oja sorry voor het soms langdradige verhaal met de nodige spelfouten,maar daar moet je maar over heen lezen.

  En burgemeester ik verwacht u wel zoals u aan mij had beloofd een keer op de b-side te gaan staan en dan kunt u zien dat het niet allemaal negatief is,maar dat deze club leeft en dat iedereen de club een warm hart toedraagt iedereen doet dat natuurlijk wel op zijn eigen manier.

 2. Ja Raalte, je was duidelijk te zien in de krant…….Bedankt voor de info.

 3. @ henkes heb ook zo iets gehoord,maar heb de foto niet gezien.
  Trouwens ben er niet echt blij mee met de foto in de krant,maar tja niks aan te doen.

 4. het was dus in principe slaapverwekkend zonder GROOTSE nieuws….tsjah….zijn we niet anders gewent?

 5. Volgens mij was het warm in de zaal, je blozende bolle rooie wangetjes waren goed te zien Raalte!

 6. @Raalte

  zo weet iedereen wel wie jij bent ;) alle bekende koppen van andere clubs hahaha :p nee gekheid

 7. hey is er nog iemand die maandag vanuit hengelo naar de eagles gaat ???

 8. @RAALTE,
  Goed verwoord man maar wat Heidema betreft geloof je nou zelf dat hij een keer bij ons gaat staan tijdens een wedstrijd van ons Kowet. Een toezegging is zo gedaan maar na komen is een heel ander punt. Als hij zou komen dan gaat hij toch wel in de businessclub zitten bij de verwarming lijkt me. De uitspraken die de heren hebben gedaan waren ook wel te verwachten natuurlijk. Belangrijke vragen ontwijken en op de makkelijke vragen wel antwoord geven hoezo een stukje mediatraining met voorkennis. Het ontwijken van moeilijke vragen begint op Wilders te lijken omdat deze clown dit precies ook zo doet. We zullen wel zien wat dit debat evt. gaat opleveren.

 9. @Raalte
  Ach joh, is geinig. Je hebt je ingezet voor de supporters en mogen zien wie DE supporters is/zijn. Ze kennen je toch niet van naam… Ik trouwens ook niet hoor.

 10. Wat triest dit zeg: http://www.eenvandaag.nl/binnenland/39612/de_voetbalwet_werkt_niet

  Het wordt steeds gekker, omgekeerde bewijslast ?? Die voetbalwet blijkt nog erger te zijn dan ik dacht ! En we krijgen er nog niks voor terug ook. Deze wet op bananenrepubliekniveau heeft ons geen enkele vrijheid extra gegeven zoals beloofd. Had ik ook niet verwacht, maar ik had ook niet verwacht dat het zo ver zou doorschieten. Ziekelijk dit.

 11. Van indehekken.net:

  KNVB: Bewijslast voetbalsupporters omkeren
  24 januari, 2012 | by Martijn | Actueel, Against Modern Football | Share

  KNVB: Bewijslast voetbalsupporters omkeren

  De voetbalwet zou hét middel zijn om de bende losgeslagen hooligans in Nederland te temmen. Eindelijk een wet die het onmogelijk zou maken om nog te rellen in en rondom het stadion. Waar kenners, specialisten en goed ingevoerde voetbalfans het eens waren dat zo’n wet niet zou werken, hielden de KNVB, de lobbyisten, justitie en de politie stug vol. De wet was het Ei van Columbus. Vandaag geeft de KNVB toe dat de wet heeft gefaald en dat het ‘anders’ en ‘strenger’ moet. Het ergste is dat de voorgestelde draconische maatregelen van de KNVB bijval vinden van zowel het CDA en de PVV.

  Wat is er zo draconisch aan? Kort gezegd vindt de KNVB dat de bewijslast voor opgepakte voetbalfans (in groepsverband) omgekeerd moet worden en dat zelfs omstanders opgepakt mogen worden. Gijs de Jong, competitiemanager bij de KNVB, pakt in EenVandaag flink uit. Hij haalt als voorbeeld de rellen bij het Maasgebouw aan. “Van de rellen bij het Maasgebouw waren dertig mensen die iets deden, maar de rest had echter ook een verantwoordelijkheid. Voor ons is het: Sta je erbij, dan ben je erbij. Je moet je maar onttrekken van de groep, anders ben je het haasje”. Als je het zo leest een wellicht terechte opmerking, die echter wel in een ander daglicht gezien moet worden.

  Met andere woorden: Als je kijkt naar rellen en je wordt opgepakt, dan wil de KNVB dat je strafrechtelijk vervolgd gaat worden. Je moet zelf maar bewijzen dat je geen kwade intenties had. Maar ook als je uitmaakt van een groep van 500 man, waarvan tien mensen ineens beginnen te rellen, loop je in de nieuwe plannen van de KNVB kans om een stadionverbod te krijgen, strafrechtelijk vervolgd te worden en te moeten aantonen dat je niets met die tien mensen te maken had. Een moeilijke opgave, als je de hersenspinsels van De Jong probeert te volgen.

  De KNVB is geïnspireerd door de voetbalwetgeving in Engeland, waar dit lange tijd de gewoonte is. De bewijslast in Engeland is in deze wetgeving flinterdun gemaakt en is zelfs omgekeerd. Er zijn voorbeelden van mensen die veroordeeld zijn puur op basis van één ooggetuigenverslag, tegenstrijdige verslagen en zelfs een foto waarop geen geweldpleging te zien is. De wetgeving is uiterst dubieus en wordt binnenkort ter toetsing neergelegd bij het Europees Hof.

  De KNVB wil, bij monde van Gijs de Jong, de bewijslast ook nog eens omdraaien. In plaats van dat het Openbaar Ministerie moet aantonen dat iemand iets kwaads in zijn/haar zin had, moet een persoon aantonen dat hij/zij te goeder trouw was. De Jong: “Dat ene individu dat te goeder trouw was, kan dat makkelijk aantonen.” Beste Gijs, bel eens met Danny Knuit uit Breda. Hij bezocht voor het eerst in zestien jaar een wedstrijd, kwam ongewild in een charge terecht, werd door zes (!) politiemensen als een beest afgetuigd en kreeg pas na anderhalf jaar van de rechter te horen dat hij gelijk had. In die anderhalf jaar probeerde men deze situatie in de doofpot te stoppen, werd Danny ook nog eens door politie en het Openbaar Ministerie bedreigd en geïntimideerd om af te zien van stappen tegen de politie en heeft hij geruime tijd lichamelijke en geestelijke schade aan dit optreden overgehouden. Maar ook het brugincident bij Feyenoord, waarbij vrouwen, kinderen en bejaarden mensen onterecht werden vastgehouden en opgepakt, maakt duidelijk dat deze maatregel er eentje is die niet in een democratisch Nederland thuishoort.

  Lief en onnozel Gijsje, dat politie, justitie en KNVB geweldsexcessen bestrijden is niet meer dan terecht. Wanneer de KNVB echter lobbyt om de burgerrechten van mensen aan te tasten, schiet jouw bondje te ver door. Het feit dat de voetbalbond bij partijen als het CDA en de PVV medestanders vindt (citaat vanuit de partijen: “bewijslast moet zelfs naar beneden, of worden omgedraaid”) is een zorgwekkende ontwikkeling te noemen. Het inleveren van vrijheden, het omdraaien van bewijslast en het flinterdun maken van bewijslast om de grote massa een illusie van veiligheid te bieden is vanuit democratisch oogpunt gevaarlijk, zeer gevaarlijk. Nu begint het met voetbalfans, waar eindigt het?

 12. De knvb kan zich beter druk maken om het niveau van de scheidsrechters in het betaalde voetbal dan om de voetbalwet lijkt mij.

 13. @Henkes als je me ziet en raalte noemt zoals de meeste mij noemen dan reageer ik wel.
  Ben niet zo’n iemand die snel zijn naam gaat noemen,maar ach ja me vriendin heeft inmiddels het krantenartikel al en vind het wel grappig.

  @hullie laten we hopen dat die nu wel een keer zijn beloftes na komt en wel achter de goal komt.
  Natuurlijk weet ik ook wel dat de kans zeer klein is,maar ach ja heb me zegje gedaan netzoals diverse andere mensen trouwens.

 14. @ Raalte25

  He vriend je bent de laatste tijd wel vaak te vinden in onze mooie stad, kan je hier beter niet gaan wonen……………………………………………………………………………

 15. @de jongens…..

  jij raakt de juiste snaar!!! je haalt me de woorden uit de toetsenbord weg ;)

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!

 16. Na Deventenaar zijn, is er niks mooier dan Deventenaar worden, dus wat let je ?!

 17. Omgekeerde bewijslast? Maar dan ben ik voorstander van dat het een doelpunt is tot het tegendeel bewezen is.

 18. je zou maar langs het kruispunt naar huis moeten tijdens de rellen,word je dan ook opgepakt? hahaha waar gaat dit heen

 19. Voor iedereen zaterdag gaan we even op bezoek bij een duitse club waar een goeie voetballer speelt die makkelijk bij ons mooie cluppie meekan maar ja we blijven dromen en voor iedereen ik zal dt wel even een duwtje in zn rug geven zodat we snel weer kunnen genieten van zijn mooie stukken gr forza smeekers

 20. thumps up voor deze Deventerboyy!
  youtube.com/watch?v=AxZD3NYBxL0&list=UU9drzk5TcG6fzh5WNTfI7qA&index=1&feature=plcp
  Kijk deze man! zen 1ste nummer,

 21. Wat een kansloze figuren bij de bond en in de politiek. Die gasten zijn echt paranoia aan het worden voor alles wat met voetbal te maken heeft.

  Voetbalsupporters zijn al jaren lang ‘Public enemy no. 1′ terwijl het aantal incidenten al jarenlang afneemt door mensonterende maatregelen als de buscombi e.d. Dit terwijl kinderverkrachters, moordenaars, pedofielen en ander tuig wat er echt toe doet er bekaaider afkomen dan ons voetbalsupporters.

  En dan nu, de omgekeerde bewijslast. Ben je in de buurt, dan ben je schuldig. Ik zie het al voor me, razzia’s worden gehouden op het kruispunt na de wedstrijd. Elke wedstrijd worden er minimaal 20 man aangehouden en verbannen uit de Nederlandse stadions. Aan het eind van het seizoen is het stadion leeg…

  Beste politiek, overheid, knvb en ander omhooggevallen tuig, zorg eerst dat je alle zaakjes voor elkaar hebt voordat je ‘Jan met de Pet’ voor de zoveelste keer de dupe maakt van jullie achterlijke plannetjes. Want zolang er pedofielen, kinderverkrachters, moordenaars, stelende politieagenten enz. vrij rondlopen, zie ik wel belangrijkere zaken waar jullie je mee bezig kunnen gaan houden.

  GEEF HET VOETBAL TERUG AAN DE VOETBALSUPPORTER!!!!!

 22. nog transfernieuws zo een paar dagen voor de deadline??

 23. even off-topic:

  leuke pot voetbal tussen Anderlecht en AA Gent met een meer dan voortreffelijke Sergio Padt..

 24. sergio padt…..toch wel een klasse keeper aan het worden!zie hem nog wel op een hoger niveau terecht komen! denk dat die in england zeer gewillig kan worden!!!

 25. zat na orlando…denk dat ik wel mee ga met mijn zoon orlando…laat me weten hoe laat en van waar jullie vertrekken…gr

 26. @sabine jammer dat je er zo laat mee komt had graag mee gewild,maar helaas heb andere dingen te doen!
  Ga je nog met een bus zoals je bedoeling was?
  Volgende keer iets eerder melden dan ga ik graag mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s