Cambuur – Go Ahead, topwedstrijd in de eerste divisie

Ondanks het verschil op de ranglijst zien we Cambuur Ljouwert – Go Ahead Eagles Deventer als topwedstrijd in de eerste divisie. Daarbij kijken we dus vooral naar aanhang, stadion, cultuur, historie en dergelijke en nauwelijks naar de huidige sportieve prestaties van met name Go Ahead, want op de 9e stek ben je geen sportieve topper. Kijkend naar het overgrote deel van de clubs in de eerste divisie, zonder uitstraling, supporters, historie, echt stadion, noem het maar op, blijven er een paar clubs over die wel echt wat uitstralen en Cambuur en Go Ahead horen daar allebei bij.

Het verschil op de ranglijst tussen beide clubs is zes punten. Het is zondag dus weer aan- of afhaken, laten we daar niet al te veel clichés op los laten. Cambuur moet het doen zonder van Boxel, Bizot en Bakker, geen B-spelers voor Cambuur dus er ontbreekt echt wel wat. Martijn van der Laan is geschorst, hij liet het al een keer eerder afweten toen het op onze club aankwam. Dissels is een twijfelgeval. Overigens is Cambuurspeler Sandor van der Heide tegenover VI eerlijk geweest over zijn contact met Go Ahead. Of dat ook tot een overgang gaat leiden in de toekomst valt te bezien. Cambuur wekt momenteel relatief weinig irritatie op zoals ook uit deze voorbeschouwing blijkt. Het stijgt de friezen momenteel niet naar het hoofd en dat is in het verleden weleens anders geweest.

Go Ahead is de tweede seizoenshelft dus goed begonnen met de 5-0 overwinning op Volendam. Ook wij erkennen dat er sprake is van een zekere groei over de afgelopen paar wedstrijden, die parallel lijkt te lopen met de groei van Antonia. Uitwedstrijden zijn echter nog altijd een ander verhaal, we hopen zondag dus op een positieve verrassing. Lopez zal zondag nog niet meedoen, hij is nog niet helemaal wedstrijdfit. Hij stapte vandaag voortijdig van het veld, maar daar hoeven we ons niet druk over te maken, Gall in de stensator: Oscar moet gewoon wennen aan de groepstrainingen. Zijn bovenbenen lopen wat eerder vol. Hij doet voorlopig tachtig procent mee, zoals we dat ook hebben afgesproken.” Over trainingen gesproken, trainingswatcher Hullie was er weer bij, lees hier wat hij te zeggen had.

Het meest opvallende aan de opstelling van zondag is de mogelijke entree van Fachtali. Fachtali lijkt dus gewoon wedstrijdfit te zijn en zal waarschijnlijk Gerritsen vervangen. Tarvajärvi zal vervangen worden door Kolder. Opstelling Go Ahead: Van der Vlag; Schuurman, Kromkamp, Heerkens, Karami; Suk, Janota, Van den Ouweland; Antonia, Kolder, Fachtali.

We zijn heel benieuwd hoe het Go Ahead van 2012 deze uitwedstrijd gaat spelen. Een wedstrijd tussen twee clubs met grote aanhang, onze aanhang smeekt om succes. Komoptan.

Advertenties

79 gedachten over “Cambuur – Go Ahead, topwedstrijd in de eerste divisie

 1. Gall start zondag naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde elf als tegen volendam, toch verrassend dat Tarvajärvi de voorkeur krijgt boven Kolder, aangezien kolder het tegen rkc goed deed, maar we zullen zien hoe het uitpakt. Never change a winning team

  Eagles Till I Die

 2. @dt….

  waar blijft je reactie kerel….kom op met die post!!!

  hoeveel man/vrouw gaan er richting lulwarden?

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!

 3. Tarvajarvi is goed bezig, prima dat hij weer in de basis staat

 4. Kolder start gewoon in de basis………………………………………………………………….. zondag.

 5. Inderdaad ga ik ook vanuit. Zelfs een Tarvajärvi in topvorm kan je beter niet in de basis zetten gezien zijn fysieke ongemakken. Je kan hem beter het laatste halfuur brengen.

 6. Update 20 januari 07:10 uur – Berghuis vertrekt uit Enschede en treedt in voetsporen vader
  VVV-Venlo en FC Twente hebben overeenstemming bereikt over een overgang van Steven Berghuis. Dat meldt de Venlose club vrijdagmorgen via de officiële kanalen. De twintigjarige rechterspits wordt voor de rest van het seizoen gehuurd. Vader Frank Berghuis speelde in 1986/87 en 1987/88 ook voor VVV.
  Berghuis speelde de eerste helft van dit seizoen zeven competitiewedstrijden voor de club uit Enschede en wist daarin eenmaal te scoren. VVV zal alles in het werk stellen om de aanvaller voor de deadline van vrijdag 12:00 uur over te schrijven zodat hij zondag kan spelen tegen Feyenoord.

 7. Wedstrijd tegen cambuur, jupiler kennende wordt deze uitgezonden dus das mooi voor de thuisblijvers

 8. Deze lijn doorzetten, ben toch ook wel benieuwd naar Lopez eigenlijk. En Tarvajärvi speelt absoluut geen basis. Hij geeft zelf aan nog steeds niet helemaal fit te zijn. Bron van Niklas zelf,haha. Kan max 60 minuten vol spelen. Maar als ie elke wedstrijd 2x blijft scoren hoor je me niet. Toch denk ik dat het in de regel een goede spits kan zijn. Maar zoals Hullie eerder al aangaf denk ik dat het ook psycisch een oorzaak is. Come boy,s zondag, en voor de rest tot morgen avond.
  Grtzz Vakkie 5

 9. @migisi

  helaas pindakaas eredivisie zendt deze wedstrijd niet uit omdat de eredivisie dit weekeind ook weer begint!

  dus dat word radio luisteren!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!

 10. Weer even aan het kijken geweest op de training, was wel erg benieuwd naar Lopez en Fachtali. Er werd aardig fanatiek getraind zoals gewoonlijk Karami en Bus voorop. Bijna de hele selectie trainde mee behalve Kobussen die apart trainde met de fysio. Grote afwezige was Kolder hij had een crematie vandaag. specifiek naar onze Spaanse vriend gekeken, wat mij opviel aan deze jongen is dat hij wel heel veel met rechts doet en dat voor een linksback. Ik denk dat hij is omgeturnd naar linksback maar dat hij van origine een rechtshalf is geweest vandaar dus heel veel met rechts.Qua postuur is hij het evenbeeld van Wellenberg dus niet erg groot en sterk. Hij is wel zeer lichtvoetig wat wil zeggen dat hij zeer beweegelijk is. Fachtali is een korte gedrongen speler die het van momenten moet hebben in mijn ogen. Hij loopt wel in het veld maar hij is wel een speler die zijn momenten kiest een beetje ala Halil. Je kan wel zien dat hij een stapje hoger heeft gespeeld en getraind. Deze nieuwe jongens worden door de groep goed opgenomen. Lopez heeft aan Jan zijn aanspreekpunt in het veld dit in verband met dat Jan natuurlijk Spaans spreekt en buiten het veld bemoeid Overmars zich met hem, hij werd regelmatig door Marc aan gesproken die continu bij hem in de buurt bleef om te coachen en de aanwijzingen die Joop wou te vertalen. Ben benieuwd hoe deze jongen zich bij ons gaat ontwikkelen en of hij de verwachtingen kan gaan waar maken dit zelfde geldt voor Fachtali. Voor aanstaande zondag verwacht ik dat Marnix gewoon weer in de punt gaat spelen ipv Niklas. De rest van de opstelling zal denk ik niet gaan veranderen waarom ook eigenlijk het ging toch goed afgelopen vrijdag tegen Volendam. Zo dat was hem weer en als ik kan ga ik weer kijken. Vind het toch wel leuk om zo eens af en toe te gaan. Iedereen de groeten en voor wie zondag gaat veel plezier en maak er wat van.

 11. prima deze inside information.. thanx Hullie..

  ps: heb DT nog even gesproken, kwam hem toevallig tegen. Is even helemaal klaar met alles rondom de Eagles, muv de wedstrijd zelf waar hij echt nog wel heen gaat.

  Optelsommetje van factoren, zoals hij zelf al beschreef in z’n laatste post.

  Reken dus voorlopig maar even niet op hem hier, helaas..

 12. zijn jullie ook zo benieuwd naar Fachtali? Is het eigenlijk een linkspoot? Ik neem aan dat ie vanaf de linkerflank start..?

  Maar op zich mannen, onderstaande opstelling is zo beroerd nog niet hoor.. zeker niet voor Jupiler begrippen..

  Vermoedelijke opstelling: Van der Vlag; Schuurman, Kromkamp, Heerkens, Karami; Suk, Janota, Van den Ouweland; Antonia, Kolder, Fachtali.

 13. weet het al, rechtspoot maar zeker aardig tweebenig. Even op youtube gekeken.. zijn geen misselijke goals die hij doorgaans maakt.. en komt net zo makkelijk vanaf links als vanaf rechts..

  Kan niet anders dan een aanwinst zijn, vond hem bij Almere en Oss al opvallend goed..

  Jammer dat het weer een huurperiode betreft..had hem liever langer aan onze club gebonden..
  Tenzij hij erg tegenvalt het komende half jaar natuurlijk..

 14. Met deze opstelling moet je zeker wat kunnen. Ik hoop heel erg dat er niemand meer vertrekt deze winterstop, dan heb ik het niet alleen over Antonia, maar ook bijvoorbeeld over Janota. We hebben nu eindelijk een iets bredere selectie en dat moet zo blijven. En Janota is aanvallend nog steeds een topmiddenvelder. Volgens google is Fachtali rechtsbenig, ben zeker benieuwd naar hem.

 15. Fachtali stijf rechts en links matig volgens mij.
  Trekt ook veel naar binnen om met rechts te schieten. Hoop niet te vaak want loopt dan kolder en janota voor de voeten! Breed houden dus..

  Ik zeg 1-2. Kolder en fachtali. voor scc toch weer obese de vries;
  Komoptan bois!!!

 16. Obese de Vries, één van de beste woordgrappen die ik de laatste tijd heb gehoord. Toch wat anders dan Stakker Bakker of Bi-zot op mannen om maar wat te noemen.

 17. Doelpuntenmaker wordt ook vermeld, dus geen foutje. Als ze deze wedstrijd verliezen gaat dat spook van vorig seizoen toch weer in de koppen zitten daar.

 18. en nu zelfs met 9.. Zwolle moet winnen denk ik..

  de eerste rode kaart kon hij geven, redelijk onbesuisd inkomen al was het wel zuiver op de bal. Hij raakte de speler volgens mij helemaal niet..

 19. en.. zoals het ware Duitsers betaamd.. de 3-2 van oppermof Arne Slot in de 90e minuut..

  Maar goed, laten we maar naar onszelf kijken en gewoon onze wedstrijden gaan winnen..

 20. leuk om de tussenstanden van onze mooie club te volgen he??
  ach onze club is ook veel leuker dan dat niets zeggende clubje van jullie!

 21. Daarom zal hij wel hier op een Eaglessite reageren….

 22. En toch ben ik blij dat ze een hersencel meer hebben dan een koe, anders scheten ze hun eigen keuken ook nog vol.

 23. Hoe weet een ollenaar eigenlijk dat zijn vrouw overleden is? …….de sex is nog het zelfde, alleen de afwas in de keuken stapelt zich op.

 24. @sr

  bitterballen brengt rotzooi…..letterlijk en figuurlijk!!!!

  en stel ze hebben wel gemeenschap:

  DAN BRENGT DAT NOG MEER ROTZOOI!!!

 25. Dat je tegen 9 man nipt kan winnen zegt genoeg voor de 2de seizoenshelft!! Zit niet lekker tussen de oortjes ghehe. ken langeler als leeft boven zijn stand en heeft kwaliteit tekort!

  Maar goed, we zullen zien…

  cambuur uit belangrijker, 100% inzet, 3 punten pakken, afstempellen en wegwezen!!!

 26. Jammer dat zwolle gisteren heeft gewonnen had graag gehoopt dat ze hadden verloren,maar door twee domme rode kaarten is de wedstrijd omgekeerd.

  Morgen de wedstrijd tegen cambuur waar we thuis van wonnen en de haat is niet heel groot meer tegen hun omdat ze nu ook op de centjes letten.Hun elftal is niet meer echt van namen wat in het verleden wel was.Jongens als mark de vries kunnen eigenlijk nog maar 1 helftje mee,maar dan moet de wedstrijd nog niet in een heel hoog tempo gaan.
  Hun keeper is er niet meer bij en daar moet zeker wat te halen zijn.
  Voor cambuur is het ook een belangrijk duel netzoals voor ons.Ik zie de mogelijkheden zeker wel morgen en dat vertrouwen moeten wij uitstralen.
  Na de 5-0 overwinning tegen volendam is er weer rust in de groep en met een fitte fachtali gaan wij voor de overwinning of hebben wij weer het uit complex je kent het wel wat volendam vorige week ook had.
  Fachtali heb ik altijd een snelle aanvaller gevonden kan op meerdere plekken staan en is gewoon snel samen met antonia heb je twee buitenspelers die snel zijn een actie maken en dus hun backs kunnen passeren iets wat in de eerste divisie amper wordt gedaan.
  Want droste en vosselman kunnen aardig mee voetballen,maar in 1 tegen 1 duels hebben ze veel moeite.

  We zullen zien hoe het morgen middag gaat ben benieuwd tot morgen voor de mensen die mee gaan,maar eerst vanavond naar een nieuwjaarsborrel bij het supportershome zal ook weer gezellig en hopelijk druk worden.

 27. Leuk bedoeld hoor alinea 1, maar daar kan ik niet zoveel mee.

  Er is maar 1 ding echt belangrijk en dat we zsm PROMOVEREN naar de eredivisie ….

  + Dan bouwen we een nieuw stadion waarbij oude Eagles tradities gerespecteerd blijven
  + Commercie mag maar niet ten koste van onze eigen unieke identiteit
  + Eigen jeugdopleiding in ere (divisie) herstellen
  + Stabiele eredivisieclub met haar unieke uitstraling

  JL heb ik na 15 magere jaren wel gezien hoor … Suc6 Boys !

 28. ik stem op gall.
  onee ik dacht dat je kon stemmen for president.
  Tarvajärvi uit de basis laten voor prutser kolder
  pff

 29. Gekke gerritje is weer terug met zijn controversiele uitspraken. Tarvajarvi kan toch nooit een hele wedstrijd spelen gerritje ? Die man is chronisch geblesseerd dus wie wil je er dan neerzetten ? Heusinkveld ?

 30. Gratis bier hier en een mafketel als zanger mannetje of 60 aanwezig. Wel goed geregeld hier met alles erop en eraan. Verder niet mijn type feestje er gaan 32 man mee morgen

 31. Velasco

  zeker kolder niet in de basis.
  een halve Tarvajärvi is altijd 2 x beter dan
  een hele kolder.

 32. @Gekke Gerritje,

  Ben je weer ergens met je hoofd tegenaan gelopen??? De ´kolder´slaat je in de kop,hehehe
  En heb net nog eens even het interview bekeken met Tarvajärvi op de jupiler site. Hij geeft daar zelf meerdere keren aan niet fit te zijn! En wil kijken of hij bij de Eagles weer fit kan raken voor het betaalde voetbal. Het kan aan mij liggen hoor, maar heb niet het idee dat hij nog fit gaat worden. Dus verstandige keus om Kolder te laten spelen, en als het nodig is kun je Niklas eventueel 30 min laten invallen. Maar als de technische staf verstandig is dan laten ze de optie op Niklas lopen na dit seizoen.

 33. Ben het er mee eens dat een fitte Tarvajärvi veel beter is dan een marnix kolder.
  Maar wel een fitte Tarvajärvi, dus verstandige keuze van gall om kolder op te stellen,maar dat is toch duidelijk gerrit.
  Hopen dat niklas zijn ritme goed opdoet dit seizoen,dan kunnen we nog genieten.
  Tegen rkc dwaalde hij maar een beetje rond,en tegen volendam speelde de jongens om hem heen gewoon goed.
  Hopen dat we vandaag weer de punten mee kunnen nemen naar deventer.
  suc6 daar in leeuwarden boys!

 34. ik dacht dat ik een stream had gevonden boys! helaas pindakaas….ik ga nog ff zoeken….maar denk dat het radio luisteren word!!!

 35. @deventerboy112,

  Helemaal mee eens, als ie fit is, is het ook een betere voetballer. Veel meer voetballend vermogen. Maar ik ben bang dat het fit worden niet gaat lukken dit seizoen. Maar als ie zo blijft voetballen als tegen Volendam en er 2 maakt elke wedstrijd hoor je me niet hoor,haha

 36. de wonderen zijn de wereld nog niet uit..

  nec wint bij vitesse na dik 30 jaar…dus er is hoop..

  nu eerst 3 puntjes vanmiddag wat al gezegt werd, weer zn alles of niets wedstrijd.

  zal lastig wrden , maar er moeten hier gewoon 3 punte gepakt worden..

  kom op boys..

 37. @eaglesanti
  Echt he,ben ook al aan het zoeken maar blijft moeilijk te vinden.
  Ondertussen maar deventerradio,

 38. We hebben net doorgekregen dat stewards van cambuur zich misdragen hebben richting het uitvak. Hoe het precies zit is nog wat onduidelijk, maar het schijnt eventjes behoorlijk onrustig te zijn geweest.

 39. Je hoopt toch altijd op een stream met dit soort wedstrijden, radio word ik helemaal zenuwachtig van.

 40. Ja die trage comentaar van de radio word en naar van, zo’n wedstrijd hoort gewoon live op tv.
  kan nog steeds niks vinden qua stream

 41. Ja, ga er maar niet vanuit dat er een stream is. Wordt nergens op TV uitgezonden dus….

 42. stop maar met zoeken er is geen stream! helaas maar waar!

  ik hoorde ook al zoiets van de stewards….zal straks vast en zeker uitgebreid over gesproken worden!

  @raalte ik w8 op je reactie!

  KOMOPTAN EAGLES!!!

 43. ps: dit is niet de eerste x dat de stewards uit lulwarden zich tegen de eagles supporters keren…..gebeurde dit 2/3 jaar geleden ook al niet in de nacompetitie?

 44. Verdorie de Scheidsrechters, de KNVB en nu ook al de Stewards! Iedereen keert zicht tegen ons !

 45. Jammer weer van Cambuur met die stewards, blijven het dan toch nare Friezen ? Wedstrijd gebeurd nog niet zoveel volgens mij.

 46. Ze willen onze supporters gewoon op hun manier bedanken,dat we ze een origineele bus zonder ruiten bezorgt hebben, tijdens het vertrek hier

 47. Dat was ook een sociaal gebaar van de Eagles toen. Airco in de bus, wel zo fijn.

 48. Het gaat om Cambuursteward vs. Eaglessteward van wat ik begrepen heb.

 49. Gewoon kut volk daar, incl stewards. Ik zou zeggen…ff met z’n allen d’r op klappen en het vak uitwerken! Kan je daarna rustig verder kijken..

 50. Achterhoede slaapt, jammer dat die spanjaard niet inzetbaar is.
  Fachtalli denkt het alleen te doen, 2e helft moeten we toch een ander eales zien, of moet ik zeggen Horen.

 51. Komoptan gvd, laat eens zien dat we niet alleen op papier een goed elftal hebben!

 52. Radio loopt achter man pfff
  Gelukkig de 1-1 komtopthaan eagles

 53. en weer kolder die de belangrijke aanluitingstreffer scoort

 54. Gerritje’s gebeden worden verhoord, Tarvajarvi er nu ook in.

 55. @deventerboy112 De radio loopt niet achter, alleen de internet stream loopt wat achter. Omdat het via de radio wordt geupload na een server. Vervolgens download de luisteraar weer dat gene. Daardoor kan je beter gewoon na de radio luisteren over fm dan via internet.

  Overigens een slechte vertoning wat ik zo hoorde over het spel van ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s