Zal comateuze IJsselderby zondag ontwaken ?

De IJsselderby in eigen huis van vorig jaar, zal de geschiedenis ingaan als een van de meest doodse IJsselderbies ooit. Het was de hele wedstrijd stil, het feit dat Go Ahead weggespeeld werd, er om 12.30 afgetrapt werd en er geen bier te krijgen was praat dat niet goed. En toen een paar mensen er nog wel wat van probeerden te maken ging de club daarover huilen. De laatste paar edities waren sowieso al wat minder. We verklaarden de IJsselderby vorig jaar dan ook dood. Tegen beter weten in willen we deze ‘wedstrijd van het jaar’ toch nog een kans geven. Tegen beter weten in, want er wordt weer om 12.30 afgetrapt en er is geen bier. Twee hele slechte redenen om als een bioscoopbezoeker de wedstrijd te beleven, maar de praktijk leert dat het zo werkt. Als alcohol echt noodzakelijk voor je is, zuip je vantevoren maar een fles sterke drank leeg.

En als je nou bij jezelf denkt: ‘ik wil wel een echte derby en ik wil dus ook echte sfeer’ dan is er de aloude spreuk ‘een betere sfeer begint bij jezelf’. Deze wedstrijd wordt gemaakt door de supporters, niet door de spelers. Die zien het als elke andere wedstrijd, behalve Joey Suk. Toch kunnen de spelers wel in een speciale roes komen en dat is nodig om een kans te maken op een overwinning tegen schwolle. Om die roes te bereiken zijn wij nodig en moeten we ons met volledig fanatisme inzetten. Kortom: wil je sfeer ? Pak je verantwoordelijkheid en begin zelf. Als na verloop van tijd blijkt dat bijna niemand meedoet houdt het op natuurlijk. Maar eerst zelf proberen. Tot zover de basiscursus sfeer onder moeilijke omstandigheden. Overigens is de buscombi van schwolle uitverkocht, een vol uitvak dus.

Het is al triest genoeg dat we van moeilijke omstandigheden moeten spreken omdat de tijd kut is en er geen bier is. We spelen godverdomme tegen schwolle ! Natuurlijk is het zo dat al die kutregeltjes om te huilen zijn, maar het betekend niet dat er geen sfeer kan zijn. Hoe stiller en saaier de wedstrijd hoe blijer de autoriteiten. Dus doe jezelf een plezier en de autoriteiten juist niet. Over die autoriteiten gesproken (lees: andries heidema), er is ook weer een noodverordening. Maar goed, zondag is de laatste kans om te laten zien dat Go Ahead Eagles – schwolle nog steeds Go Ahead Eagles – schwolle is !

Ook op internet vinden de Deventenaren en schwollenaren elkaar steeds vaker op liefdevolle wijze. Nog een teken dat de derby aan intensiteit inboet. Omdat we zelfs schwollenaren enige vrijheid van meningsuiting gunnen verwijderen we dergelijke reacties niet, maar van ons hoeft het niet zo. De blauwvingertjes kunnen dus beter op hun eigen sites blijven. We wensen ze totaal geen succes, we wensen ze de ondergang. We wensen hun spelers geblesseerd en hun club failliet. Natuurlijk moeten we niet overdrijven, want fc schwolle blijft een club die dusdanig nietszeggend en grijs is dat je er ook weer niet teveel aandacht aan moet besteden. Behalve aankomende zondag, omdat we dan moeten winnen. Zoals eerder gezegd moet al onze aandacht dan op de wedstrijd gericht zijn, anti-schwolle, pro- Eagles, fanatiek en voor een stimulerende sfeer. Zodat de spelers net even wat harder rennen.

Afbeelding hierboven: Ook de voetbalwereld voelt de gevolgen van de economische crisis. Vooral op lager niveau zoals in de Jupiler League. Hoge salarissen zijn daar verleden tijd, en het aantal semi-profs neemt toe. Een middelmatige profvoetballer is tegenwoordig vaak niet meer financieel onafhankelijk na zijn actieve carriere en zal zich bij terugkeer in de normale maatschappij moeten richten op een gewone baan.

Over de spelers en het voetbaltechnische gesproken: mochten we tegen het einde van de wedstrijd kansloos achter staan dan zouden we het erg waarderen als Joey Suk eventjes een rood kaartje pakt. Wel een rode kaart waar je ook echt wat mee bereikt en niet voor iets onzinnigs. We wensen Joey veel succes ! In eerste instantie wensen we hem natuurlijk veel succes met voetballen. Een zege is het mooiste en zo’n rode kaart toch second best. Bij Go Ahead ontbreekt Resit Schuurman, hij is enkele weken uitgeschakeld met een scheurtje in zijn kuitspier. We mogen toch aannemen dat Houtkoop vervangen wordt. Trainerslieveling Gerritsen zal dan ongetwijfeld zijn plek innemen. De vermoedelijke opstelling van Go Ahead: van der Vlag; Karami, Kromkamp, Heerkens, Jansen; van den Ouweland, Suk, Wellenberg; Antonia, Kolder, Gerritsen.

Bij schwolle ontbreekt Joey van den Berg vanwege een schorsing. Hun vermoedelijke opstelling volgt later. We hoeven niet uit te leggen dat schwolle het goed doet in de competitie. De 14 punten die schwolle en Go Ahead scheiden, verraden al dat het kwaliteitsverschil behoorlijk groot is. We houden daarom ons hart vast, maar nog meer dan dat moeten we losgaan. Velen bevinden zich steevast in comateuze toestand op de zondagmorgen. Daar zullen we massaal uit moeten ontwaken. Dan volgt de derby vanzelf dit voorbeeld. Willen we ons schamen of willen we strijd en sfeer ?!? De IJsselderby bevindt zich in comateuze toestand en alleen wij kunnen hem laten ontwaken.

KOMOPTAN SUPPORTERS, KOMOPTAN SPELERS ! ALLES GEVEN !

Update: De kaartverkoop loopt goed. Er zijn nog 600 kaarten te koop. Beschikbaar zijn nog vak 17 op de IJsseltribune en verscheidene vakken op de Leo Halletribune.

Eerder was al bekend geworden dat Wegereef zal fluiten. Hij wordt geassisteerd door Rutgers en Zeinstra.

Update 2: Orlando Smeekes schijnt in vakkie 9 aanwezig te zijn zondag. Dit heeft sabine uit betrouwbare bron vernomen, en wij neigen haar te geloven. Orlando zal in zijn GAE-periode vast niet goed in de groep hebben gelegen of te weinig meeverdedigd hebben, en zo zullen er nog meer dingen zijn die moraalridders op hem aan te merken hebben. Wij waarderen Orlando er alleen maar meer om ! Orlando is en blijft een van de grootste culthelden uit de recente geschiedenis van Go Ahead. Dus we hopen dat Orlando ook echt in de Adelaarshorst is zondag !

Update 3: Wellenberg heeft geblesseerd het trainingsveld verlaten aldus Tijmen van Wissing van RTV Oost. Het ziet er niet goed uit dus de kans is nihil dat hij zondag speelt. Logische vervanger lijkt Janota, even afwachten of dat ook echt zo zal zijn.

Update 4: Saymak speelt bij schwolle in de basis. Extra pikant omdat saymak in Deventer geboren is. Hij vervangt de geschorste joey van den berg. De vermoedelijke opstelling van schwolle: boer; van polen, lachman, pot, van hintum; olijve, achenteh; narsingh, slot, saymak; maachi.

Later vast nog meer nieuwsupdates enz….

Advertenties

209 gedachten over “Zal comateuze IJsselderby zondag ontwaken ?

 1. Arne Slot de reclameborden inschoppen, en dan hebben we een kans!
  Dit zijn wedstrijden op zich- die meestal niet om aan te zien zijn-waar Schwolle bijna altijd aan het langste eind trekt..

  Dr opklappen en dan komt alles goed!

 2. Net zo,n strijd, passie en vechtlust tonen als tegen Feijenoord en dan komt het goed, zeker weten!!! Kom tan eagles!!!

 3. Darbi’ day aankomende zondag,op een tijdstip dat de meesten nog hun roes uitslapen van een avondje doorzakken,anderen(vooral regio olle,en niet gelijk mauwe daaro,dat bint feiten,zie de verkiezingsuitslagen,zie de gemeentes om jullie heen,bv staphorst en zo,zie jullie vele kruisjes in jullie embleem enz enz..) graag in de kerk om die tijd aan het biechten zijn,weer anderen die ‘net’ tekort komen voor het eerste elftal en dan moeten opdraven om een uur of 11.00(en als je een beetje pech heb en je moet ballen in regio twente of salland-noord al om 9.30 aanwezig moeten zijn en pas om 14.00 of zo trug zijn..)Nee,met alle respect voor de bepalers van deze verkrachtte ‘Darbi’,dit zijn geen tijden voor de echte voetballiefhebbers,voor de echte supporters.Ik kan me nog wedstrijden tegen p*c olle herinneren die gespeeld werden om 19.30,waar toen een spannende sfeer heerste,je wist niet nooit wat er gebeuren ging,het schemerige,het donkere gaf juist die adrenaline van spanning,want je zag het gewoonweg niet,liep je in een steeg en je zag een groepje,hoopte je natuurlijk dat het Eaglessupporters waren,liep je door de stad en zag je een groepje zitten op het terrasje gingen je nekharen al overeind staan..Meestal waren die ‘Darbi’s’ op de zaterdagavond,ging je gelijk door naar het station om de ‘vijand’ uit onze mooie stad uit te zwaaien en kon je gelijk door naar ijsselhotel,de elegast of burgerweeshuis..Wat een mooie tijden waren dat en als je gewonnen had,kon je de hele wereld aan,en kon je die zondag erop HEERLIJK UITSLAPEN,en dan om 13.00 naar je amateurclubje om zelf te winnen..Die tijd is helaas voorbij,door angstdoenerij,aanstellerij en ook een beetje zelfschuld,maar dat staat echt in schril contrast met de zgn punten die men ons voor houdt.Ook het geld maakt het voetbal kapot,de commercie is te belangrijk geworden,de clubs zijn afhankelijk van de tv-inkomsten,van de sponsoren,wie betaalt die bepaalt helaas,het voetbal wordt meer en meer van de gewone man/vrouw afgepakt,clubliefde vervaagt meer en meer,het doet gewoon pijn om in je eigen stad auto’s te zien rijden met ajax,twente of feyenoordkits hangend,en de kloof met de eredivisie wordt groter en groter,ben ook bang dat vele clubs het loodje gaan leggen in de toekomst en dan??..Tja,tog blijft het een ‘Darbi’,dus je leeft er wel naar toe,je hebt wat meer spanning dan normaal in je lijf,net als de kleine 6000 man/vrouw int stadion en de tienduizende inwoners van de beide steden thuis,een wedstrijd op zich,tussen streekgenoten,eeuwige rivalen,water vs vuur,de Lebuinustoren vs de peperbus,arbeidersstad vs de ambtenarenstad etc etc..
  Reeel gezien wordt het een ontzettend moeilijke pot tegen een rivaal die in vorm verkeert,makkelijk zn wedstrijdjes wint en als men tog slecht speelt ervoor zorgt dat het 1 goaltje meer dan de tegenstander maakt,waardoor een straatlengte voorsprong is op de rest en vooral op ons,en geloof me dit doet pijn..Helaas..De spelers krijgen as zondag de kans om het seizoen weer wat glans te geven,winnen betekent ;je kan aanhaken,je kan je belangrijkste rivaal/vijand een loer draaien,je kan je moraal opkrikken voor de rest van het seizoen,je kan de aankomende tegenstanders laten zien dat er geen punten te behalen valt in de Horst,je kan de supporters weer wat vertrouwen geven en je kan zorgen dat het een TOPweek wordt voor de gemiddelde Kowetsupporter op ut werk,thuis en weet ik veel waar.Hoop op een 1e mindere helft en dan de 2e helft voetballen zoals tegen eindhoven,veendam,volendam,fortuna,feyenoord,helmond beker en comp.enz enz een helft lang,dan moet het goedkomen.Ik wil tijdens de ‘Darbi’ strijd,emotie,bloed ,zweet ,tranen,rode kaarten,gele kaarten,spelersgetrek,grassprieten tussen de tanden,plaggen gras van onze mat eraf ,een schreeuwend Jopie Gall,een kolkende Horst(ondanks dat schijttijdstip!!!)zien,Ik wil ,als ik de Adelaarshorst de 27e om een uur of 15.00 verlaat geen scheldende/vloekende Deventenaren zien maar blije en opgetogen gezichten.Ook al is olle torenhoog favoriet,het blijft tog een ‘Darbi’,kom op Boys van GAE 1 geef ons de winst op de blauwwitjes..Kom op tann..
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

  @..olle.fever,stiekem vindt je ons een hele mooie club onnie,,zeg nu eerlijk ;jatog,ik zie jou steeds maar weer terugkomen..Succes as zondag,maar niet heus he,maar dat begriep ie wel, onnie dan,als je live int stadion komt geniet er dan maar lekker van ,dat je in Nl in een pure echte volkse stadion mag komen voetbal kijken..De beste moge winnen..

 4. verstand op 0 en er vol op klappen!!! niet geconcentreerd gaan spelen….dat komt later wel als hunnie moe worden!!! en dan eindeloos ”rond vliegen….like a eagle” en elke dooie/vermoeide zwolfje OPVRETEN!!!!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!

 5. is de officiele site van eagles nog niet ge-update? of ligt dat aan mijn pc? (wat ik me niet kan voorstellen) want er is bij mij op de homepage nog geen stukje samenvatting van eagles – fortuna te zien!!!!!

 6. De officiele site is volgens mij nooit up=to-date.

 7. Ik heb dr zin an! maar we moeten nu wel echt van ons laten horen en onze spelers en die van olle he-le-maal gek maken! en niet zo’n kut sfeer als vorig jaar, WIJ ZIJN GODVERREDOMME DEVENTER! en laat dat zien!
  Komoptaaaaan Eagles!

 8. Komt wel goed met de top van Veendam nu bij ons op het veld,
  Veendam de angstgegner van olle.

 9. Heheheeh ik kan nog steeds maar niet op die verdomde homepage kome man….

  Zondag idd erop klappen als tegen Feyenoord, dan komt het wel goe….

 10. Ik kreeg net een berichtje van de sint.
  er liggen 3 punten te wachten teben olle.
  en
  er liggen vanaf dinsdag avond na 18:00 uur
  10 dvd’s te wachten.
  Af te halen 1 per persoon bij de leeuwenkuil net even naast de schouwburg.
  namens de sint veel kijkgenot.

 11. @DeventerTurk
  De IJsselderby, volgens Menno Pot de meest intense derby op Nederlandse bodem, staat weer op het programma.

  Laten we eerlijk zijn: het is niet meer wat het is geweest.

  Door fanatici en romantici wordt de wedstrijd opgeblazen tot de ‘wedstrijd van het jaar’. Dat is het natuurlijk allang niet meer daarvoor is de derby teveel gereguleerd en ingekaderd. ‘Away days’ are gone…

  Het is een wedstrijd als alle anderen geworden met combiverplichting en een veel te dure plek waarbij een varken in een megastal nog meer bewegingsvrijheid heeft met slecht zicht op het veld.

  En oh wat zijn we against modern football…

 12. Enige goede reactie ooit van een schwollenaer hier op het forum ! Van dat geslijm omdat het zo sportief is moet ik niks hebben. Op deze reactie kan ik niks anders zeggen dan dat het waar is. Ook al zijn er nog wel een paar hete wedstrijdjes geweest toen de combi al ingevoerd was, de laatste paar jaar gaat het nergens meer over. Er gebeurt niets meer, zelfs een ludieke actie is al zeldzaam. En met al die regulaties is de sfeer er ook uit geslagen. Dat de sfeer steeds minder wordt tijdens de derbies ligt ook aan onszelf, laten we dat niet vergeten. Zo’n kuttijd als 12.30 en geen bier zijn obstakels die we allemaal haten. Maar het mogen geen excuses zijn om weer zo stil als vorig jaar te zijn.

 13. @blauwvinger ben het helemaal met je eens,maar tog blijft het een wedstrijd op zich..En idd.never nooit meer als vroegahh,dat geef ik ook al aan he,’verkrachtte Darbi’ noem ik ut,door allerlei regeltjes enz enz..,helaas maar waar..Heb gelukkig de mooie eind jaren 80 en begin 90 mee mogen maken en koester het ook..
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 14. Erggggggggg dat we jaren 80 en de begin jaren 90 moeten koesteren. Man man man pfffff
  mooi was die tijd. En met zijn allen op de oude leeuwenbrug staan, wachten op de tegenstanders die de trein uitkomen.Gratis naar binnen sluipen ha ha. Tegenwoordig kan niets meer. Als je al boe zegt bij die toegangspoortjes worden ze al gek en hysterisch.

 15. Ik begrijp de term IJsselderby niet. Olle ligt geografisch niet eens aan de IJssel ;-) !

 16. Lekker voor de tijd een pintje pakken bij Sylvester’s Café Pinkster. ’n Ideetje voor alle Eagles supporters ?!!
  En daarna naar het stadion: FULL SUPPORT!!!!!
  Heb d’r zin in en hoop op meer dan vorig jaar. Toen was het een vieze schijtzooi.

  C O M E O N E A G L E S !!!

 17. pinkster heeft idd bier in de aanbieding zondagmorgen, een zanger op het podium en de hapjes in de frituur.

 18. hoe vroeg is pinkster open dan?

  een biertje gaat er,voor de wedstrijd natuurlijk wel in!!!!

  maar wie is de zanger dan? michel?jaman? of een tokkie van rooie dorp???? :P

  ik ga als alles mee zit zaterdag naar cafe sientje in apeldoorn….ff moed inzuipen….gaan er vanuit deventer/apeldoorn nog meer mensen????

  FORZA EAGLES DEVENTER…..EAGLES-ANTI-038!!!!

 19. als eerste zwolle ligt wel aan de ijssel maar niet met het centrum. leuk om te zien dat hier al wel gediscuseerd wordt over de derby darby op zn koekhappers ;-) rivaliteit is goed maar de rest erom heen hoeft van mij niet suc6 zondag

 20. Snap wel dat de rest erom heen niet zo hoeft van jou. Zou ik ook zeggen als ik ollenaar was, haha !

 21. snap niet dat er Zwollenaren zijn die hier berichtjes neer kalken…
  stelletje wankers.

 22. Pas maar op met je neerbuigend succes gewens, het gaat spoken in Deventer!
  En verder voor de ollenaren die zeggen dat, de IJssel van hun is… Always remember that you’re swimming in our shit! De IJssel is van DEVENTER!

 23. @ hierboven

  Wat doe jezelf dan bijgoochem, niveau van een pinda.

 24. Enige kans om in bezit te komen van het dvdtje Gae – feyenoord is vanavond na 18:00 uur.

  af te halen bij de leeuwenkuil aan de keizerstraat 70.

  Zal zondag wel volle bak worden aleen de vraag is zullen de spelers wakker genoeg zijn,
  om te beseffen wat voor wedstrijd dit betekend voor een deel van de supporters?

 25. @gae(gekke gerritje), om 18.10/15 ben ik er, hou je er 1tje apart voor mij…
  Alvast bedankt..
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 26. 038
  Knap dom dat je dan zelf ook wat aan het kalken bent hier. Wil je intelligent overkomen door dat te zeggen?? Wel knap dat je wankers kunt zeggen hoor!!!!

 27. wegereef is a s zondag de scheids in deventer bij eagles tegen olle

 28. Fuck de sportiviteit! Zondag telt er maar één ding en dat is winst op die blauwvingers. Laat het een vijandige omgeving voor die gasten worden en pak ze eventueel in de spelerstunnel al aan. Laat Suk die Slot direct maar een keer torpederen en laat Kolder maar een keer goed doorlopen op die negenvingerige bandiet. Dit is voor ons de wedstrijd om het seizoen nog iets glans te geven. Bloed aan de noppen, gras tussen de tanden, niks meer niks minder

 29. @Forza_Zwolle

  Wat begrijp jij niet aan een knipoog gaapert? De stad olle ligt in ieder geval niet aan de IJssel (zonder knipoog)!

 30. Even offtopic –

  Bedankt voor de mooie reacties op de brief. Een opmerkelijk bericht vandaag over de nutteloze combi’s:

  Uitsupporters dupe van relschoppers

  Uitsupporters bij voetbalwedstrijden vinden dat ze te vaak met beperkende maatregelen de dupe worden van het wangedrag van een kleine groep relschoppers. Ze pleiten voor een gerichte aanpak van deze personen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Uitsupporters Centraal’ van het Auditteam Voetbal en Veiligheid dat vandaag is gepresenteerd.

  Bijna 3000 supporters die geregeld een uitwedstrijd van hun club bezoeken in de Eredivisie of Jupiler League, werkten mee aan het onderzoek. 12 van deze uitsupporters hebben, op verzoek van het auditteam, uitgebreide rapportages van hun ervaringen tijdens uitwedstrijden gemaakt.

  De fans vinden dat goed gedrag veel meer zou moeten worden beloond, dat zou kunnen met de invoering van een bonus-malussysteem. Ordeverstoorders zouden daarmee kunnen worden uitgesloten.

  Koud bier

  De supporters van de bezoekende clubs hechten daarnaast vooral veel waarde aan schone toiletten, koud bier en warme koffie en goed zicht in het uitvak. Deze zaken kunnen in veel stadions sterk worden verbeterd.

 31. Gerben ,
  @ gerben,
  Ik heb er nog maar 6 liggen.

  sorry @ GAE_GRUNN was voor jou bedoeld.
  maar je kunt gerust 1 ophalen.
  zondag 3 punten.

  G’tjes

 32. Wil ff gae (gekke gerritje) bedanken voor de dvd,ook eentje namens SARIKANARYA..
  Een man een man,een woord een woord..
  Thnx,een collectors item,voor de nageboortes..GAE-Feyenoord 2-1..Mooier ken niet,
  Nu onze ogen richten op olle…
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 33. Pffff. Ik hoor het alweer dit word een normale 0 – 3 overwinning voor ons. heb me vorig jaar ook al kapot gelachen toen de egeltjes zo stil waren wahahahahahahahaha. geef het toch op sukkeltjes. deze drie puntne hebben we alvat bijgeschreven.

  Tot zondag

 34. En dan hebben we nog niet eens het geheime wapen van olle gezien, wat een vernuft …………..

 35. @gae battum, ik denk dat dat niet het enige wapen is van Olle
  als niet alle spelers er voor de volle 100% er voor gaan zijn we kansloos
  het positiespel van Olle is echt super goed.
  dus ik zeg met de steun van ONS moeten we die blauwe apen kunnen pakken.
  ik ben erbij zondag

 36. @peter-gae, helemaal mee eens. Maar altijd goed om de apen weer eens te zien acteren via een stukje van national television, waarom heel Holland *lau* lag van het lachen.

  Met eenzelfde instelling als tegen feijenoord van ONS en de ELF gaat het ook tegen olle zeker lukken.

  Ik ben erbij, al voor het 20e jaar ofzo, met een mannetje of 25 uut Battum alleen al in mijn vak (waarvan 5-6 personen zo’n 2-3 jaren geleden nog vaste bezoeker waren van vites! Al doende leert men, zullen we maar zeggen)

 37. Eagles – Zwolle. Zwolle – Eagles. Het blijft mooi. Nee, het blifjt fantastisch. De wedstrijd van het jaar. En dan twee keer. Kan het mooier?

  Zwolle houdt van voetbal. Deventer ook. Heel Zwolle zegt dat de hele stad van voetbal houdt. Heel Deventer zegt dat ook. De ene schreeuwt hard. De ander schreeuwt nog veel harder.

  Elk jaar is de derby weer in het lokale nieuws. Elk jaar. Twee keer. RTV Oost doet z’n voorbeschouwing. De Stentor blikt vooruit. Beide clubsites blikken voorzichtig vooruit. Supporterssites gooien olie op het vuur door een week of meer van tevoren een voorbeschouwing op de site te plaatsen. Echte Zwollenaren leven al weken naar de wedstrijd toe. Net als echte Deventenaren.

  Zwolle – Go Ahead en Go Ahead – Zwolle. Een derby zoals een derby hoort te zijn. Ajax – Feyenoord? Is de klassieker, geen derby. Willem2 – NAC? Is een derby. Maar niet meer. NEC – Vitesse? Komt in de buurt… Maar er is geen derby zoals Zwolle versus Deventer.

  Twee kleine clubs. Twee clubs die jaren achtereen pretenderen een kandidaat voor promotie te zijn. Twee clubs die het jaar na jaar niet waar kunnen maken. De een meer dan de ander, maar toch, beide clubs lukt het keer op keer niet om promotie naar de hoogste divisie af te dwingen.

  Er zijn de komende dagen ongeveer 15.000 mensen die zenuwachtig zijn. Zenuwachtig voor 1 van de 2 wedstrijden van het jaar. Zenuwachtig voor de strijd om de IJssel. Nerveus voor de eer van Overijssel. Niet bang om te verliezen, wel trots op hun plaatselijke FC. Trots en strijdvaardig.

  Succes zondag. Ik ben een fanatiek Zwollenaar, jullie zijn fanatieke Eagles.Maar 1 ding hebben we gemeen, en dat is dan ook het enige; we leven toe naar De Derby. Geniet ervan!

 38. sportiefe reactie,maar dat neemt niet weg dat we jullie gaan oprollen.
  komopthaan eagles de ijssel is van ons!

 39. Netjes Peter, mooi dat zulke reacties ook kunnen..

  Succes zondag, maar niet teveel..

 40. Als gae olle live uitgezonden word zal deze ook vast gelegd worden ( met iets beter kwaliteit ).
  En mocht het zo zijn dat die opwelling weer stand heeft dan denk ik dat er weer wel wat mensen zijn die er een dvdtje van wilt hebben.
  Eerst maar afwachten wat er zondag voor wedstrijd we krijgen te zien.

  Verder zijn er nog enkele dvdtjes op te halen, Ps die persoon die deze in ontvangst heeft genomen om uit te delen heet willem en geen gekke gerritje.

  Deventer Turk ik hou mij meer aan het woord dat het gehele bestuur van de gae.
  Ja heb nog steeds kritische woorden over het bestuur van ONS Gae.

  Voor diegene die een dvdtje hebben opgehaald: niet te veel na kijken anders ga je nog geloven dat het huidige gebeuren een super seizoen heeft, en dat is bij lange na niet.

  gegroet gekke gerritje

 41. je zou nog bijna respect gaan krijgen voor die blauwe pishomo,s zoals ik hier de reacties lees
  mooie reactie enz ROT OP NAAR JULLIE EIGEN SITE(MOET WEL EEN BEETJE HAAT EN NIJD BLIJVEN)
  ANDERS IS DE VOLGENDE STAP, OF WE NIET BIJ ELKAAR IN HET VAK ZOUDEN KUNNEN GAAN STAAN ..BLAUW WITTE LUIZEN ZIJN HET..
  s
  @fanatieke ollenaar peter hier nog een kusje en een aai over de bol van mij

  word verdomme gewoon weer eens tijd dat er stenen over en weer gegooid gaan worden proberen bij elkaar het vak in te breken, provoceren tot iedereen er bij neer valt,, at is g.v.d een darby..iemand nog meer lieve woordjes..

  slappppppe hap man zondag 3 punt.. poepen zullen we op jullie blauw witte ratte

  KOM EENS OP THAN HUUUUU HUUUUU HUU

 42. Dat geklier over sportiviteit, positiespel en punten… Allemaal zo overbodig. Mij interesseert het allemaal maar weinig. Of we nu winnen, verliezen of gelijk spelen, ik wil gewoon tevreden het stadion uit en dat kan op de volgende manieren:
  -Arne Slot kan de wedstrijd niet afmaken omdat Joey Suk zijn damesachtige manier van spelen genadeloos heeft bestraft met een welgemikte trap op de meniscus.
  -Tjo Tjo maakt weer een aantal grootse acties, Antonia levert een paar mooie voorzetten/loopacties af.
  -Ik door het gezing en geschreeuw zo schor ben dat ze mij maandag ook niet meer op mijn werk willen hebben.

  Punten of geen punten, het belangrijkste is dat er gestreden wordt, dat er van de flanken wordt aangevallen en dat Tjo Tjo een paar trucjes doet.
  Tot Zondag!

 43. Heeft iemand trouwens al de ‘Eagles Roll’ geprobeerd:

  http://www.kowet.nl/index.php?vak=archief&id=1105

  Volgens het tuig dat de kolommen van kowet.nl vult is het voor 2.50 weer genieten geblazen bij Paul van Gurp. Persoonlijk beschouw ik het als een goedkope verkooptruc waarmee:
  a) die te dure vreetschuur op Colmschate weer eens gratis publiciteit krijgt toegewuifd
  b) er geprobeerd wordt om een commercieel succes te maken van een matige reuzenloempia (helemaal niet origineel, bij ‘De Lange Muur’ en ‘De Gouden Draak’ verkopen ze die al decennia) door aan de diepste emoties van de Deventernaar te appelleren.

  Als ik het nu bij het verkeerde eind blijk te hebben en de Eagles Roll precies smaakt naar ‘het Eagles gevoel’ (pittig, stevig en alles behalve vullend zodat je altijd meer wil) hoor ik dat graag.

 44. Burgemeester Heidema van Deventer heeft een noodverordening afgekondigd vanwege de wedstrijd Go Ahead Eagles-FC Zwolle van zondagmiddag. Van oudsher heerst er grote rivaliteit tussen beide supportersgroepen, met soms rellen en vernielingen tot gevolg.

  Supporters van FC Zwolle worden verplicht met de buscombi te komen en mogen niet op eigen gelegenheid naar de stad komen. Zo wil de gemeente voorkomen dat er toch confrontaties tussen de supportersgroepen ontstaan. Ook mag er in Deventer preventief gefouilleerd worden en is er geen alcoholverbod in de binnenstad. De noodverordening geldt van vrijdagavond tot en met zondagavond. De wedstrijd wordt zondagmiddag in de Adelaarshorst in Deventer gespeeld

  JAH JAH NU MAG ER IN EENS BIER GETAPT WORDEN? OF HEBBEN ZE DIT FOUT????

 45. Hey Pamuk, die Eaglesroll kende ik helemaal niet. Maarja die advertorials van kowet.nl sla ik dan ook met liefde over. Het is als zeggen dat een blauw object rood is. Het is als Hanneke Groenteman een lekker wijf noemen. Je snapt wat ik bedoel, het heeft geen klote met Eagles te maken. Een Eagle zou ook nooit een snack de naam roll geven. Eigenlijk geeft zelfs de naam mij geen Deventergevoel.

 46. @ Knutteldorf, ik had wel eens verhalen gehoord over de aard en het niveau van kowet.nl maar het was wel even slikken toen ik een kijkje nam: alles was vrolijk en leuk, terwijl we in Deventer toch weten dat het bij Eagles nooit vrolijk en leuk is. Bij Schalke, Barcelona en Chelsea is alles vrolijk en leuk, bij Eagles is het altijd drama, huilen en open dat het volgend seizoen beter is.

  Laten we hopen dat het zondag voor Zwolle weer een groot drama wordt.

 47. Lig nog steeds in een deuk van die snackbar foto, werelds!!

 48. Hahahaha, misschien moet Pamuk bij die gast maar even een Eagleroll bestellen !

 49. Kom net van uit het stadion thuis ivm GAEbuurtleague,heb staan praten met Joey,Khalid,TchoTcho,Antonia,Kobussen,Janota,Houtkoop.Ze hebben er allen zin in,ze verzekerden mij dat ze alles gaan geven en dat wij weleens konden winnen as zondag.Ik stond erbij en luisterde naar hen,op een gegeven ogenblik vroeg ik ,waar baseren jullie het op Boys,die olleneesjes zijn in bloedvorm,waarop als eerste Joey Suk zei,”Jah dat zeiden ze van Feyenoord ook DT”,en ging Khalid gelijk door van..Tssss… zij zijn ook met elf man op ut veld en hoiezo statistieken,tissssszzzz jullie moeten ophouden met die statistieken ,zo maak je elkaar bang en je praat elkaar angst aan,wij leren elkaar steeds beter kennen,wij voetballen steeds beter,wij gaan winnen,waarop hij gelijk doorwees naar Antonia,en ze'” Als hij het op zn heupen krijgt moet je dan zien DT”..Heb vertrouwen in ons,Houtkoop beloofde mij ook dat hij er alles aan gaat doen om zondag ervol voor te gaan,of het nu als reserve is of basis.TchoTcho vroeg ik hoe het nu zat met zijn gezondheid tov zn hart,hij verzekerde mij dat het allemaal goed was,had alleen ff wat moeite met het doseren van de ademhaling..Ik keek een beetje rond,zag al die Deventer Kids voetballen,ik hoorde mijn Boys,van GAE1 aan en ik kreeg zowaar een glimlach op mijn gezicht,ook mijn Boys van het Roessink deden het goed,na 3-0 achterstand tegen Rivierenwijk winnen met 4-3!!!Wat zou dat lekker zijn om zo te winnen van olle…
  Dankzij de gesprekken en de blikken van onze 1e elftal spelers ga ik vol goede moed en met een lekker flessie Oban of Chivas whiskey achter de kiezen zondag naar de Adelaarshorst..
  Tot zondag allen ….
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 50. Als ik dat zo lees hebben de jongens er dus vertrouwen in. Gelukkig maar. Als je met angst de ploeg uit zwolle tegemoet gaat treden houdt het op.

 51. klinkt goed DT.. vooral dat laatste stukje over die fles met jajem.. :-)

 52. ondanks dat ik zei de ”derby” is dood……begint het nu toch wel te kriebelen….hebben zeker meer mensen last van!!!

  2e helft moeten ze (HOPELIJK!!!!) ONZE KANT OPSPELEN!?????? dan word het nog gekker dan gek!!! diederik die met knikkende knieen in de goal staat…..slot die niks op slot kan gooien…..dat doet joey wel…die trapt namelijk zijn knie op SLOT!!!!

  ZONDAG BOYS…..ONZE DAG!!!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!! ANTI 038!!!!

 53. Zin in zondag! Eerst zaterdagavond naar Huis ter Duin een bedrijfsfeest, onbeperkt zuipen en daar blijven pitten. Dan met een kater als de sodemieter zorgen dat ik van Den Haag naar Deventer kom zsm. Heb er net zo’n zin an! KOMMOPTAN EAGLES!

 54. Ze moeten hier allemaal met gebroken ledematen vertrekken!!!!! Dan beschouw ik dit seizoen als geslaagd!!!!!

 55. tis jammer dat ik niet bij hun vlag kan maar zondag ben ik er weer klaar voor vanaf minuut of 10 voor de wedstrijd moet het al een grootse sfeer zijn .. niet zoals in die betonnen bedrijfshal zonder dak en gras van hun .. maar in het mooiste stadion van het land wordt het een hel voor elke blauwvinger .. verwacht sfeer en veel haat richting onze buren .. we gaan ze slopen .. die boer gaat er jankend vanaf omdat hij geraakt door iets ,, die adje patatje en alcoholist van een trainer wordt na tribune gestuurd .. omdat er een eagles per ongelok de bal in de dug out trapt .. die stam klote jood gaat onder begelijding na huis ..

  we gaan winnen van de blauw witte ( k ) neuzen

  rood gele gr

  eens een eagle altijd een eagle

 56. heren voetballers (gae) geef me weer eens dat fijne zondag gevoel…..,als je op die bewuste dag om half 9 (s,morgens) je nest uit gaat met de kater van de night be for. En om 9 uur je vriendin wakker schut om te vragen als ze me weg wil brengen na je stamkroeg waar je een man of 100 ontmoet met ook allemaal dat zelfde katergevoel……zuipen tot 12 uur met dan geen kater meer maar een lichaam vol supportersadrealine…..dan kick off om half 1..fuck tijd kut knvb! . dat heb ik er allemaal voor over en met mij duizenden (deventernaren) dat weet ik zeker..maar geef dan als betaalde voetballer alles wat je maar in je flikker hebt….als jullie toch eens wisten wat een trouw publiek jullie hebben dan oh dan…..winnen van olle en het bier zal ons en jullie zeer zekers smaken…dan maandag maar weer een kater ….dat is dan voor de dag later.. blij dak een deventernaar ben…….en geen ollenaar want alleen die gedachten maken me al naar …..geef alles zondag alles,dan doen wij dat ook…..sukses!!!!!!!

 57. cafe Pinkster is ondanks de noodverordening gewoon open vanaf 09.00 uur

 58. wie kan mij uitleggen wat een noodverordening is? op teletekst van tvoost staat namelijk dat er alcohol geschonken mag worden…….en in de stentor staat weer: pas vanaf 13.00uur mag er alcohol geschonken worden!!!! wat is nu wel toepasselijk in een noodverordening? mag er nu WEL/GEEN alcohol geschonken worden? dat staat namelijk toch in het rapport van de NOODVERORDENING? en zoals ik al las…..cafe pinkster schenkt gewoon……niet in de stad hangen denk ik…..lekker pinkster opzoeken……ook een leuke tocht ;)

  THERE’S ONLY ONEEEEE…….GO AHEAD EAGLES!!!!!

 59. Zo is het maar net…A…Sr….
  De spelers gaan ervoor…geloof me,ik heb ut vuur gezien in hunnie ogen..
  En idd..vele duizenden Deventenaren zijn trots op hunnie afkomst,de stad van Lebuinus,Geert Grote,Jacob Revius,maar ook van Han Hollander,Leo Halle,Dick Schneider,Bert van Marwijk,Viktor Sikora,Harry Decheiver,Dennis Hulshoff,Joey Suk,Glenn Kobussen,Resit Schuurman,en nog vele vele anderen…
  De stad van 0570,RoodGeel,De stokvissen,De Leeuwenbrug,De watertoren,Rivierenwijk,Sluiswijk,de Bekkumer,Rode Dorp,Knutteldorp,Borgele,Keizerslanden,Colmschate,Voorstad-Centrum,Platvoet,Zandweerd,Hoornwerk,Tuindorp,James de lidth Jeude,Cees Waal,Moskou ad IJssel,de Adelaar,de Brink,de echte Deventer ‘Bussink’ Koek,bijna 100.000 inwoners,maar bovenal de stad van GO AHEAD EAGLES en zijn vesting DE ADELAARSHORST…Wat er ook gebeurt,Ik hou van mijn stad..Born in Deventer,Live in Deventer en Die in Deventer…
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 60. Ben nog steeds aan het genieten van die snackbar foto ha ha. Ik zie hem al zo een broodje bakpao in de frituur gooien!

 61. DT..je geef me gelijk maar je vergeet spikvoorde,haha na 16 jaar zandweerd en 14 jaar rode dorp werden we verbannen na het uiterste van deventer..maar van hier uit nog steeds dat rood geel gevoel..ach ik zal de tijden nooit vergeten .De tijden met wij uit deventer en de jongens uit olst lopen met een man of 20 over de kermis in olle …en de rest weten de oude garde wel….mooi mooi mooi…DT jij hebt de boys gesrpoken ,jij zegt ik zie in hun ogen dat ze honger hebben..ik geloof jou,ik geloof in hun..mazzel en tot zon….

 62. @A..S, kameraad ,Spikvoorde ‘skaar’ ik onder Colmschate,net zoals Blauwenoord,Oostrik,Roessink,’t Bramelt..enz enz..Jaja Deventer groeit als kole…
  En vriend,ik zag echt vuur in de ogen van onze Boys,ik vertrouw ook op hen,wat ik toen strax beschreef heb ik letterlijk van hunnie,gaat goedkomen vriend…
  Ik ga jou zien Zondag..kom denk ik ook ff buurten in Pinkster,moet wel ff regelen met de andere boys en mien zoon, maar de Deventer kelen moeten ook opgewarmd worden onnie dan…
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 63. O ja A..S,als ik me niet vergis had jij nog een mooi spandoekje,over olle(jaar of 5/6 geleden nam je um mee,als ik natuurlijk de goeie voor me heb )..iets in zwart wit,met KERNzaken erop…Ghehehehe….dan heb ik gelijk de goede voor me..
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 64. @ Eaglesanti038,heb ik je geinsipireerd jonguhh hehe…Tot zondag JohnnyBoy…D..E..V..E..N..T..E..R..haha,lekker hoor DeventerMaffia..
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 65. DT.jou gedachten laten je niet in de steek..ha ha..zie je zon..gr

 66. @ DT

  Je vergeet de meest vergeten wijk van damnter namelijk de WORP ofwel de HOVEN , maar even goede vrienden kerel. Ik zeg tot zondag een uurtje of 10.00 uur bij onze vrinden van cafe pinkster. Tot dan waren voetbal vrienden en laten we ervoor zorgen dat we er een hel van maken gvd.

 67. D! E! V! E! N! T! E! R!!!!!!!!!!!!!!!

  “FULL SUPPORT” zondag!!!!!

  C O M E O N E A G L E S !!

 68. Iedereen zondag veel succes Boy,s. Laat voor het eerst sinds mensen heugenis de derby lopen. Niet omdat er geen vertrouwen is, maar puur wegens het plannen van een weekendje weg. Hoe verzin je het,hahahahaha.
  Veel plezier De Jongens, Hullie,Boellie en Raalte bij cafe Pinkster boys,s. En Boel, houd me op de hoogte via What,s App. Thanks……
  Rood/Gele groet Vakkie5

 69. SCHOP SCHOP SCHOP ZE NEER SCHOP DIE ZWOLLENAREN NEER!

 70. Tijdje druk geweest met werk maar ik ben er weer, tussen de middag even een bakje vis gehaald bij de ah op de van vlotenlaan en wie spreek ik daar jawel ons paultje bosveld. Gelijk met hem aan de praat natuurlijk over zondag en over hoe iedereen ervoor staat. Hij vertelde mij dat de derby bij aardig wat spelers begon te leven. Nou ik ben benieuwd zondag. Verder heb ik het nog even over Bakx gehad en hij vertelde mij dat Istvan op het derde plan is geraakt daar in Belgie en dat hem dat helemaal niet aan staat. Verder liet hij niets los maar het was wel een gezellig praatje zo bij de visboer. Voor aanstaande zondag laten we met zijn allen er een onvergetelijke dag van maken en de drie punten gewoon in ons mooie Deventer houden.

 71. kan iedereen naar binnen bij cafe pinkster, of moet je dan lid zijn ??

 72. na de wedstrijd kan je gewoon een bier in het sup home kopen

 73. DT, leuk om te lezen hoe je dingen omschrijft..Waarom nooit geprobeerd om ergens eens een column te schrijven, believe me u have got the quality!
  Anyway, vrienden hoe je het went of keert zondag moeten we gewoon met zn allen keihard ad bak. En geloof mij, als je er niet 100 % voor gaat maakt die K.T Olle gehakt van ons, ze zijn gvd zo in vorm he.
  Maar geschiedenis wijst dat als de Eagles er volop voor gaan dat we ze kunnen, moeten en zullen pakken!!No way out uut Deemmmter!!
  1 ding begrijp ik niet, waarom nu zon wedstrijd om half 1 in de middag??????Dat verpest het sfeer alleen maar….kun je het je voorstellen, 19.00 uur, volle adelaarshorst, schitterende sfeer…en psychologie leert ons dat juist in het donker de adrenaline 4x sneller door je lichaam giert..wat is er nu nog mooier dan die wedstrijd savonds te laten slepen?maarja, het zij zo…
  Aan de andere kant, zondagavond Trabzonspor- Besiktas……..Wat zou het toch ook mooi zijn he, eagles- zwolle 3-0, trabbzonspor-besiktas 3-0…….ik wil niet wakker worden:-)

  Groet aan iedereen en especially aan DT

 74. @gae

  je moet je an wel eerst even opgeven,want het is wel een combi naar cafe pinkster,of je met de tren bus auto lopend of met de fietskomt..

  dat kan naar pinkstercombi@hotmail.com

  kaartje is dan af te halen bij de bloemmist aan de diepenveenseweg..

 75. Komoptan jongens !! De wedstrijd begint hier nu echt wel te kriebelen. Sorry voor deze inhoudsloze reactie, ik moet het gewoon kwijt. IEDEREEN HELEMAAL LOS ZONDAG !!! iK WIL DE HEL VAN DEVENTER ZIEN. Ik spuug op ze, ik scheld ze uit, ik pep de Eagles op, ik ga helemaal los !! Het moet gebeuren. WE MOETEN WINNEN. Adelaarshorst helemaal vol en we willen allemaal winnen ! Nou daar moeten we ook wat voor doen dus dezelfde sfeer als bij Feyenoord of het wordt niks !!!

 76. @ A…S… oke dankje voor je reactie

  @ bogota colombia, hahaha dat is wel een goeie(y)

  zou zeggen met ze allen naar pinkster.. en vanaf daar tocht ?:D

 77. eagles is niet te spreken over het voor-overleg van deb bosch uit……

  meer staat er niet…..maar ze zullen dus niet tevreden zijn met de aanbieding van de bossche bolletjes…..ben benieuwd wat er uit komt!!!

  IS HET AL ZONDAG????

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!

  @DT

  ja inderdaad dat was ff een inspiratie bron…..heerlijk liedje ook!!!

 78. ok shitt, cafe pinkster blijft ook gesloten… wat een kut gemeente bepalers toch
  bier gaat er zowieso ergens gedronken worden !!!

 79. de gemeente gaat wel heel ver!!! HEI-DE-MA OPROTTUH!!!

  en dat voor een superkneuzen die deze kant opkomen??

 80. Jongens, wij zitten al jaren met een mammetje of 20 voor de wedstrijd te borrelen bij D.V.V Kowet. Geen geouwehoer over geen drank, en het is nog lekker goedkoop ook. Ik begrijp die veroderingen ook niet, maar dat laat ons niet tegen houden.
  Kowet ligt ongenveer 5 minuutjes van de HORST id dus goed te doen. Mocht Kowet dicht zitten heb je altijd nog Gazelle en Davo

 81. Ik zou het maar niet te hard schreeuwen, peter. Heidema is watching you.

  Maar ik heb er al wel ontzettend veel zin an, gvd.
  Kom op Tan Eagles.

 82. en anders gewoon allemaal een krat bier meenemen…..en dan als protest op het grote markt lekker zuipen!!! HEIDEMA WE ARE WATCHING YOU ;)

 83. even een berichtje ik heb uit betrouwbare bron dat onze smeekes ook aanwezig zal zijn bij ons aanstaande zondag kom op ollie maak ze gek hahahahaha

 84. ja gezellig in de tuin van de burgervader (lamzak) een feestje maken….onee dat kan natuurlijk niet want zijn motor staat in de weg..waarom dit alles om ons niks te gunnen helemaal niks zowel thuis als de uitwedstrijden…ik hoop en smeek dat we zo snel mogelijk een stapje hoger gaan. nu maken de politie en gae enz enz zich druk om iets wat nooit zal gebeuren…maar dan kennen ze echt elke week aan de bak,of word er dan iets meer getolereerd ? jammer ze hebben bij voorbaart mijn zondagmorgen al verpest,,,,maar als wij om kwart over 2 de volle 3punten binnen hebben hoor je mij de eerste weken niet meer…..

 85. damn……smeekes!!!!! WELKOM TERUG KEREL!!!! wat zou ik die graag weer willen zien spelen is onze mooie rood gele tenue!!!! en dan vooral tegen olle thuis….hij heeft bij ”hun en ons” een duidelijke visite kaartje afgegeven!!!

  ORLANDO WOHOOOOO!!!!

 86. ZOjuist nog even gekeken of ik met mijn SCC nog een kaartje kon bestellen voor een collega. Ticketbox gaf aan UITVERKOCHT!!

  Helaas voor hem, maar wel een vol huis…

  Drank is overal te krijgen.. :-)

  KOMOPTAN!!!!

 87. Open cafés, dichte cafés, de ah is tegenwoordig ook op Zondag open dus ik denk dat ik het zekere voor het onzekere neem en gewoon een paar blikken Pilsener Extra Strong soldaat maak voordat ik onze helden naar voren ga schreeuwen.

  Die Heidema doet lekker wat ie wil, maar mijn derby-alcoholisme pakken ze mij niet af.

 88. of we maken de pomphouder achter het station blij….die verkoopt ook bier namelijk ;) bier is zondag ook nog desnoods bij de cafetaria’s te verkrijgen!!! ff zoeken en bier is te vinden !!! HEIDEMA FUCK DIE NOODVERORDENING….ALS MEN WIL……KOMT MEN OVERAL AAN/IN!!!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!!

 89. en deze van de supportersvereniging:

  De Supportersraad bedankt Go Ahead Eagles voor de betrokkenheid en de vastberadenheid. Als FC Den Bosch ondanks dit alles volhardt in het opleggen van een buscombi, roept de Supportersraad alle supporters op om deze uitwedstrijd te boycotten en niet mee te gaan naar Den Bosch, hoe spijtig het ook is dat dit betekent dat we onze spelers bij die wedstrijd niet kunnen steunen. Deze oproep geldt ook voor het bestuur van Go Ahead Eagles, om op die manier de solidariteit met de supporters te laten zien.
  Namens het bestuur van de Supportersraad,
  Hans Stokkink

 90. Al met al een aktie van niks van de gemeente, die noodverordening.
  Slecht voor ons imago en drank kun je idd overal wel krijgen als het moet.
  De gemeente laat hiermee zich weer van de verkeerde kant zien, ze snappen het niet, helaas.

 91. he anoniem men heeft altijd gezegd dat je moet nooit je bronnen vrijgeven ,maar ik weet dat hij er vreselijk veel zin in heeft daarom heeft hij ook speciaal vrij gevraagd bij zijn club .Maar hij vraagt zich af of er animo is voor dat we een keertje een wedstrijd van hem gaan bezoeken hij betaald de bus dan ,dus laat even horen aan sabine of er animo voor is kan zei het doorgeven aan de betreffende persoon ,voor zondag de blauwvingers hebben frikandel duan maar wij hebben orlando en kijk maar goed naar vakkie 9 daar zal hij zich laten zien gr ons tot zondag met een overwinning minder is niet goed .

 92. Mooi dat Ollie komt kijken! cultfiguur eerste klas. Zou het echt prachtig vinden om die nog een keer in ons prachtige rood geel te zien schitteren!
  Orlandooo oohooh

 93. hey sabine…..ik(plus 2 anderen) geven ons graag op voor een bezoek aan zijn wedstrijd…..bij wie/wat/waar moeten we wezen? er zal vast en zeker een loting komen……of hij (smeekes) moet 3+ bussen kunnen betalen???? want ik neem aan…..als dit serieuse inside informatie is,dit toch echt wel op 1 of andere manier OFFICIEEL bekend gemaakt moet worden!!!????? ik zou zeggen: doe een geschikte mail richting bozen….en dan komt het vast en zeker goed!!!!! maar nogmaals bij deze…..ik geef mij er voor op en ik hou 2 plaatsen extra bezet ;)

  THERE’S ONLY ONE GO AHEAD EAGLES…THERE’S ONLY ONE ORLANDO!!!!

 94. het is bijna zover…..

  bijna weekeind…..

  bijna eagles – olle….

  sinds kort presenteer ik (via youtube) weekeind muziekjes……gewoon voor de lol…

  maar deze moet gewoon geplaatst worden!!!!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!!

 95. Zondag is de wedstrijd Go Ahead Eagles-Zwolle. Deze wedstrijd was voor Eagles-supporters vorig jaar al een teleurstelling, en dan heb ik het nog niet eens over de noodverordening, sfeerloze zondag tijdstip 12.30uur en het alcoholverbod. Dit jaar ook weer alles uit de kast gehaald door de lokale driehoek hier in Deventer in een beste poging om een herhaling van vorig jaar.
  Tot een aantal jaar geleden keek ik altijd de hele week uit naar deze wedstrijd van het jaar. De afgelopen jaren en ook deze editie word ik niet meer warm of koud van deze wedstrijd. Alle middelen en maatregelen om deze wedstrijd te verzieken zijn weer van de partij (de tijdstip, de verboden, de verordeningen, ach ja strooi er op los, tis immers bijna Sinterklaas) ik wil me er niet bij neerleggen, maar ik heb ook geen zin en fut meer om als Eagle-supporter hier me meer tegen te verzetten. Ik ga naar de wedstrijd, ga wel weer een 15 minuten voor een van de vier poortjes wachten om naar binnen te komen, zal me kansloos laten fouilleren door een of andere gast met een rood of geel jasje en ga netjes naar mijn vaste plek toe waar de 40 camera’s steevast op de tribune staan gericht waar ik me op bevind, en hoop maar op het beste. Ja zeker wel, dit zijn de mooiste tijden van het voetbal bij Go Ahead Eagles pff.

  Wat betreft Den Bosch uit. Even dacht ik, nadat ik alleen de titel op kowet.nl had gelezen dat de supportersraad zich verzette tegen een autocombi om een eigen vervoerwedstrijd hier van te maken. Niets was minder waar, het ging dus om buscombi wat normaal een autocombi was. Leuk en aardig dat dit groots benoemd wordt en dat er een standpunt wordt ingenomen. Maar het lijkt me als supporter van Go Ahead toch duidelijk dat je sowieso niet in een buscombi naar Den Bosch stapt, als je geen josti bent zou je sowieso niet in deze bus willen stappen. Ondanks dat ik ook vind dat Den Bosch hier schuldig aan is, vind ik het niet benoemenswaardig om dit groots als BOYCOT-nieuws te vermelden.
  Nieuws tot oproep om een boycot is groot nieuws wanneer er verzet wordt tegen een autocombi als bij bijvoorbeeld een Veendam uit!

  VRIJ VERVOER is het codewoord!!! (lees goed, heb het hier niet over Den Bosch uit, maar wel over publicatie van het “grootse” nieuws over deze boycot).

  Daarentegen is het wel goed dat Eagles protesteert tegen de gang van zaken omtrent deze wedstrijd tegen Den Bosch. Maar nogmaals zo’n stuk op de officiele site om wat er allemaal er allemaal wel niet in gang is gezet om er een AUTOcombi van te maken vind ik overdreven. Van mij mag er zo’n stuk op de officiele site wanneer er “gevochten”wordt voor eigen vervoer naar bijvoorbeeld nogmaals een Veendam-uit ipv een auocombi. Ik ben benieuwd!!!

 96. mooi verhaal hierboven, eigelijk zouden we zelf is massaal de trein in moeten stappen..

 97. gae anti 038 vraag maar eens rond en zondag hebben we het er wel over als je hem ziet vraag dan maar het is echt serieus hij heeft t zelf aangekaart vanavond tot zondag gr

 98. Sinds everse weg is zijn ze soms de weg kwijt, *lot heet de beste man …………..

 99. hahahaha geweldig, wat een sukkels, pijnlijk niveau, nee zeg maar een mongolen niveau…

 100. gae on 25/11/2011 om 01:39 zei:
  hahahaha geweldig, wat een sukkels, pijnlijk niveau, nee zeg maar een mongolen niveau…

  tja. en nog best wel vaak winnen he……………..

 101. @ Anoniem

  Idd vrij vervoer is het codewoord, ben het volledig met je eens..

  Maarrrr… het is een begin. Nu moet men doorpakken en juist bij de wedstrijden tegen Veendam, telstar en Emmen vrij vervoer eisen.

  Maar ze geven iig een signaal af, en dat is de eerste winst..

 102. Enne Zw*lle4everse..

  als je bijdehand gaat lopen doen op een Eaglessite, beter tief je dan op naar je eigen forum..

 103. http://www.deventer.nl/temp/verordeningen/algemene-plaatselijke-verordening-deventer-apv

  Artikel 2:48 Verboden drankgebruik

  1. Het is verboden op een openbare plaats, die deel uitmaakt van een door het college aangewezen gebied, alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

  2. Het bepaalde in het eerste lid geldt niet voor:

  a. een terras dat behoort bij een horecabedrijf, als bedoeld in artikel 1 van de Drank- en Horecawet;

  b. de plaats, niet zijnde een horecabedrijf, als bedoeld onder a, waarvoor een ontheffing geldt krachtens artikel 35 van de Drank en Horecawet.

  Het college van burgemeester en wethouders van Deventer heeft de voor en achterkant van het Centraal Station aangewezen als gebied waar in het openbaar geen alcohol mag worden gedronken. Daarmee wil het college het mogelijk maken op te treden tegen overlast als gevolg van drankgebruik rond het station.

  Eerder wees het college de Beestenmarkt en de Flora aan als gebieden waar geen alcohol genuttigd mag worden in het openbaar. De stationsomgeving is daar nu aan toegevoegd op verzoek van de politie IJsselland. De politie constateert in het stationsgebied regelmatig overlast die gepaard gaat met drankgebruik.

  Tot dit jaar stond het verbod op het gebruik van alcohol in de openbaarheid in de gemeentelijke APV. Die bepaling was toen van toepassing op heel Deventer. De bepaling is per 1 januari komen te vervallen. Het college heeft de bevoegdheid bepaalde gebieden aan te wijzen waar het drinken van alcohol niet is toegestaan. Van die bevoegdheid maakt het college alleen gebruik als daar een goede reden voor is.

  Dit zijn de regels omtrent drankgebruik op straat in de APV die nu van kracht is. Ze zijn druk bezig die APV te veranderen maar dat lukt ze pas op zijn vroegst 1 januari 2012.

  Dus niet drinken op het station en directe omgeving en natuurlijk niet op de Flora, voor degenen die daar hun bier gaan halen. Omdat er in de noodverordening niet gepraat wordt over aanvullende regels over drank op straat kan je dus in de hele gemeente deventer, ook in gebied B, dus op de brink en directe omgeving, gewoon je blik bier open mag trekken. Dus wie zijn wij dan om niet gebruik te maken van deze gastvrije APV. Want Deventer staat bekend als gastvrije Hanzestad, en sinds gisteren worden voetbalsupporters ook serieus genomen door de gemeente.

  Verder zijn er natuurlijk diverse cafe’s buiten gebied B die een gat in de markt zien en op tijd open zullen zijn, zijn er voldoende sportkantines open en kunnen de mensen die een kaart hebben voor de Businesslounge in de adelaarshorst ook van sterke en zwak alcoholische dranken genieten.

 104. Is Pinkster nu dicht zoals ik dat lees??? Sportkantines de enige oplossing omsamen gezzellig een biertje te drinken dus? Of thuis indrinken demogelijkheid… Hier komen een man of 8.

 105. Ja,

  Pinkster is dicht… maar wordt hier en daar al iets anders georganiseerd…… besloten bbq bij iemand in de tuin :):):)

 106. wel aardig om eens te bekijken, als je tijd en zin hebt en even klaar bent met het alcohol en Olle gebeuren:

  Het KNVB Fan onderzoek met de resultaten van vorig seizoen. De Go Ahead Eagles wordt opvallend vaak genoemd in het rapport.

  http://www.knvbexpertise.nl/uploads/Ge/Nl/GeNliUwSGhefYzPnXR1kfw/Jupiler-League-Fan-Onderzoek-2010-2011.pdf

  Kleine samenvatting:

  * 724 Eagles fans hebben gereageerd op de oproep om de enquête in te vullen, ze staan
  daarmee op de 5e plek. Sparta staat bovenaan met 1864 respondenten
  * Seizoenkaarthouders van Go Ahead Eagles gaan het vaakst naar het stadion: gemiddeld
  wonen zij 16,2 thuiswedstrijden bij
  * Fans van Go Ahead Eagles en MVV Maastricht hechten het meeste belang aan de sfeer in het
  stadion, bij die clubs vindt 97% de sfeer (zeer) belangrijk.
  * Fans van Go Ahead Eagles, MVV Maastricht en SC Cambuur Leeuwarden zijn het meest
  enthousiast over de sfeer bij hun club; daar zegt vrijwel elke fan dat de sfeer (zeer) goed is
  * Bij Go Ahead Eagles, SC Cambuur Leeuwarden en MVV Maastricht zijn fans het meest
  tevreden over het gezang van hun medesupporter
  * Bij Go Ahead Eagles is de tevredenheid over de prijs van de seizoenkaart het hoogst: 78%
  vindt die prijs precies goed.
  * De clubwebsite van Go Ahead Eagles is het populairst: voor 90% van de Go Ahead Eagles
  fans is de clubwebsite een bron van informatie
  * Fansites zijn het meest geliefd bij supporters van Go Ahead Eagles (63%) en Fortuna Sittard
  (60%)
  * Vooral fans van RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles vinden dat hun club
  zich goed inzet om spreekkoren te bestrijden (76%)

  Voor wat het waard is natuurlijk, in sommige gevallen is het een open deur intrappen.

  Maar het zegt toch ook iets over de beleving die er kennelijk leeft onder de gemiddelde Go Ahead supporter..

  Ik heb hem ook weer ingevuld, maar een stuk kritischer dan gemiddeld, met bij de open vragen een aantal kritische noten aan het adres van de club.

  Rood/gele groet

  BovanMo

 107. hmm.. druk geweest met de opmaak, wordt ie toch helemaal verneukt bij het plaatsen..

  Excuus, ik kan het ook niet helpen..

 108. Ruud Wellenberg zware knieblessure, die zijn we ook kwijt

 109. Voordat het bericht over de uitwedstrijd tegen Den Bosch helemaal ondergesneeuwd raakt, wil ik daar graag nog even op reageren. Het is goed dat de club laat zien dat ze zich inzet voor haar supporters. In het kader van communicatie naar de supporters, die vaak te wensen over laat, is dit een goede stap voorwaarts. Op deze manier zien wij welke moeite de club doet om een aangename reis naar een uitwedstrijd te maken. Of dit als handreiking naar onze brief van afgelopen week moet worden gezien is niet duidelijk. Er is tot nu toe nog geen officiele reactie van de club op de brief gekomen. De supportersvereniging heeft daarnaast gesteld om de wedstrijd te boycotten mocht de verplichte buscombi niet worden omgezet in een autocombi.

  Ik zou mezelf niet zijn als ik hier toch nog een paar kanttekeningen bij weet te plaatsen. Wat ik me afvraag is of dit uitgebreide bericht onderdeel uitmaakt van een nieuwe communicatiestrategie, of dat dit slechts éénmalig is, als een soort officieuze reactie op onze brief: ‘zie je wel dat wij wat voor jullie doen’. Het valt te bezien in hoeverre GAE op deze manier zal blijven communiceren. Ten tweede willen wij graag vrij vervoer naar wedstrijden die er niet toe doen. Nu schaar ik persoonlijk Den Bosch niet in het rijtje Emmen, Telstar, Fortuna, dus heb ik enigszins begrip voor een autocombi. Echter, voor uitwedstrijden naar voornoemde clubs, maar ook bijvoorbeeld Veendam en Eindhoven, dient de club en de supportersvereniging te strijden voor VRIJ VERVOER. Geen genoegen met een autocombi. En als dit dan het maximaal haalbare is, dan maar oproepen tot een boycot.

  De webmasters van kowet.nl lijken al een tijdje de handdoek in de ring te hebbeng gegooid wat betreft vrij vervoer naar uitwedstrijden. Dat is jammer. Kowet.nl is dé supporterssite van GAE en het is spijtig dat zij zich bij de verplichte autocombi’s neerleggen. Juist zij moeten dit steunen, nu ook de supportersvereniging en het bestuur zich beter lijkt in te willen zetten voor comfortabeler vervoer naar uitwedstrijden. Met de jaren wordt men milder zeggen ze, wat ook lijkt te gelden voor de webmasters.

 110. ik sluit me bij je betoog aan, GAE_GRUNN

  maar dat mag geen verrassing zijn..

  ps: balen van Wellenberg, als dit idd serieus is.. op de officiële website is er niets over te lezen.. maar dat is óók geen verrassing.. :-)

 111. gewoon omdat het kan, even LEKKER in de stemming komen voor zondag! :D

 112. Ah KAK, dat inlsuiten ging niet zoals ik hoopte.. sorry!

 113. Voor iedereen die het niet ziet. Er zijn al verscheidene updates verschenen bij het GAE – schwollebericht.

 114. @Sabine

  ik heb wel belangstelling voor een potje in Deutschland!

 115. LEKKER WEEKEIND MUZIEKJE:

  KOMOPTAN EAGLES!!!!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!

  @dt lekker weekeind kerel….de zenuwen gieren nu al door me lijf ;)

 116. GAE_GRUNN en BovanMO, check even jullie mail.

 117. Nu is het wel weer genoeg met de weekendmuziekjes Eaglesanti038, haha.

 118. WAT EEN STELLETJE “DEMPTER” STUMPERS HIER…………..

  HAHAHAHH ZONDAG DDAY ROT TOCH OP MET DAT KUTVOLK UIT KOEKDORP…..

  GO TO HELL

 119. Saymak is niet alleen geboren in Deventer
  Hij woont nog Steeds in Deventer
  jammer dat wij hem er niet bij hebben want het is een groot talent
  hij speelt namelijk ook bij nederland -19

 120. Nu al op 14 punten achterstand, na zondag zijn dat er 17 hahaha…
  Zij gaan degraderen

 121. FCZ luister dat liedje maar boven je, speciaal voor jou, stinkpuber

 122. @fcknudde mongool

  GA OP JE EIGEN SITE LOPEN KLOTEN!!! en weet je ma wel dat je zulke taal uitspreekt? laat ze het maar niet lezen kereltje!!!

 123. rapport over uitwedstrijden is er ook. Te vinden op http://www.beke.nl/doc/publicaties/2011/Rapport%20Uitsupporters%20Centraal%20-%20Auditteam.pdf
  Denk zelf, kijkend naar wedstrijd tegen Den Bosch, dat bestuur ook echt z’n best d’r wel voor doet. Vind het wel goed dat ze dat ook op de website zetten zodat er ook meer begrip voor komt mocht er toch weer een regeling komen.
  @bozen: bedankt voor het nog melden van de updates, had ze anders gemist!
  Zondag: BAM!

 124. pfffff……bozen wordt tijd voor een schoonmaak…ff paaar berichten verwijderen en bans uitdelen!

 125. vorig jaar 13 punt voorsprong, en zondag voor de zoveelste keer gewoon weer naar Deventer. Laat die jongetjes toch………

 126. Zwollenaren bek houden hier, verlaag je niet tot dit puber niveau’tje.

  – Tot zondag poepdouwers.

 127. @Z.F.
  HAHAHAHA ENZ.ENZ….

  welkom bij een echte club,echte stadion,echt gras ruiken (ipv rubber en beton),echte SFEER vanaf de RAND van het VOETBALVELD!!! geen sfeer wat 3 meter hoog in de lucht is….kortom: WELKOM BIJ DE EAGLES!!!

  om een lang verhaal kort samen te vatten: WAT ZOEK JIJ HIER DAN ALS EEN DEVENTER-POEPSCHEPPER (onze stront drijft namelijk jullie kant op!!!!)????

  ga jullie eigen jochies vervelen……OPROTTEN HIER!!!!!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!

  ps: mijn voorspelling: 3-2!!!!! kolder,antonia en suk (olle krijgt een penalty tussendoor; slot scoort….daarna is joey zo zelfverzekerd dat die slot eruit BREEKT, en 038 scoort in de laatste paar minuten om het spannend te maken)

 128. gae on 25/11/2011 om 01:39 zei:
  hahahaha geweldig, wat een sukkels, pijnlijk niveau, nee zeg maar een mongolen niveau…

  over mongolen gesproken…………………………….

 129. @Hierboven, och jochie toch verveel je je, nu je mammie weer hard aan het werk is onder die brug? Verklaart in iedergeval waarom je zo hapt op iedere 038 reactie hier.

  Overigens dat oude krot, een echt stadion? Ik vraag me iedere keer weer af wanneer die bende toch een keer in elkaar zakt. En sfeer? Net als vorig jaar zeker.

  Shhh, ga maar gauw naar bed voor je je moeder ziet thuis komen.
  En dat is geen leuk gezicht, zeg ik je.

 130. @Die neukfout 2 berichten hierboven natuurlijk.

  M’n laatste reactie hier, tot zondag kindjes.

 131. @die neukfout 2 berichten hierboven, natuurlijk.

  – Mijn laatste reactie hier tot zondag gehandicapten, turken en kindertjes.

 132. @Z.F
  Jij zegt een paar berichten hierboven dat de Ollenaren hier hu bek moeten houden en zich niet moeten verlagen tot puberniveau, terwijl jij zelf dat bericht eindigt met poepdouwers. Door jullie Ollenaren wordt het niveau verlaagd naar een puberniveau en jij bent daar 1 van! Laat dat duidelijk zijn!
  Ollenaren moeten hun bek houden hier volgens jou (en daar ben ik het volledig mee eens) en jij reageert doodleuk een paar berichten daarna zelf juist weer en zelfs 2 keer op puberniveau. Jij spreekt jezelf op en top tegen. Heb jij het zelf wel door?
  En voor die Zwolle4ever. Die vrolijke Toon is tenminste wel heel erg begaan met zijn club en trouw aan de club. Daar kunnen een aantal duizenden bij jullie een puntje aan zuigen!

 133. @Z.F
  Herstel; 3 maal daarna nog gereageerd zelfs! Volgens mij heb je een minderwaardigheidscomplex ooit een keer opgelopen gezien je reacties. Ik hoop dat die nog groter wordt!

 134. Zo koorknaepjes uit schwolle. Zondag maar weer even die vulgaire tal die jullie op onze site plaatsen opbiechten. Zal onze lieve heer niet leuk vinden.

  Welterusten

 135. @GAE Olst, ik reageerde alleen eventjes op dat kut kindje een aantal reacties hierboven vriend. Overigens staan jullie algemeen bekend als homo’s, neem als voorbeeld die vrolijke toon en z’n fotograaf alleen al. Maar genoeg gelult hier, ik zal m’n bek hier dicht houden.
  Hopelijk volgen de overige Zwollenaren mijn voorbeeld op.

 136. Ten eerste ben ik je vriend niet! En dan heb jij het over homo’s??? Misschien moet je die kastdeur toch maar een keer opentrekken of klemt die een beetje? Ten tweede, lees even je eigen berichten door voordat je op mij reageert en dan zie je wat ik bedoel met jezelf tegenspreken. Je maakt jezelf wederom belachelijk met je laatste reactie. Je hebt het over kutkindjes, maar je reageert op precies hetzelfde niveau. Wat maakt jou dat dan dus? Geen welterusten van mijn kant. Hoop dat je niet kan slapen.

 137. @ZF (zwolfje ?) Waar het hart vol van is loopt de mond van over.

 138. tot zondag ollenaartjes. We gaan er weer een ouderwetse dag van maken. Kep r zin an, godverredomme. Zo na dit woord zie je geen ollenaartje meer.

 139. Och wat zijn ze stoer die blauwwitte joden, grote jongens hoor dat jullie dat zo op internet durven! Echt respect! Maar zondag kunnen jullie het goed maken bij meneer de dominee hoor kk olleneesjes

 140. Zwolle ??? Is dat niet synoniem voor
  KANKERCHRISTENEN???? Mogen die wel op zondag hun kinderen laten neuken door de dominee?

 141. eheheheh na bovenstaande reacties gelezen te hebben bescheur ik me nog steeds….heerlijk om zo wakker te worden !!!
  Het is weer begonnen hoor !!! De inteelt menschjes hebben weer van papa en mama wat internet-tijd gekregen voor het slapen gaan… hulde !!
  Overigens…. voor de meerderheid van die zogenaamde “zwolsche internet gangsters” zal ik even een vertaling van het woord inteelt bijvoegen uit de dvd want het verstandelijk vermogen om iets daadwerkelijk te kunnen begrijpen is ook al heeel ver te zoeken bij jullie soort volk….

  in·teelt de; v(m) voortplanting binnen een kleine groep van aan elkaar verwante mensen of dieren.

  En zo zie je maar weer…zelfs de dieren zijn niet veilig in z@olle !!!
  Dus aan ZF, zwolle4ever, FCZ, John …. morgen voor de wedstrijd eerst een kop koffie drinken bij jullie moeder/zus/nicht/tante/oma…..en gezien het feit dat jullie er dan toch zijn…geef dan gelijk door dat de sociale dienst de uitkering intrekt….prostitutie is tegenwoordig namelijk een legaal inkomen…. :-)

  Veel plezier as zondag stelletje aan elkaar verwante ransapen……

 142. Inteelt in Zwolle? misschien
  Inteelt in Deventer? ZEKER(Zie Toon en Jannie)
  I rest my case…

 143. @hierboven

  Stoere praatjes veilig achter de PC maar nooit een strakke actie in de stad waar de wedstrijd gespeeld wordt. Al jaren hetzelfde. Sterker nog als je er één spot dan ontkent hij een blauw witte te zijn. Bah, triest volk.

 144. Dat inteelt verhaal daar kan ik wel om lachen..

  Kanker gebruik ik liever niet, zelfs niet voor m’n ergste vijand..

  Maar goed, ieder z’n mening.. tot het jezelf of je naasten treft..

 145. Ja anonieme ransaap…. geef jij je koffer maar wat rust……

  Vwb Toon und Jannie….. dat zijn gewoon die-hard supporters jonguh !!!
  K snap ook wel dat je als je denkt dat DAT inteelt is je je gelijk aangetrokken voelt
  tot personen van dezelfde sociale orde….. maar ach… dat kan jij niet helpen….
  Je weet immers niet beter….

 146. Waar heb ik stoere praatjes?? Nu bewijs jij ook nog eens dat men in Deventer niet al te snugger is :-p

 147. Ze komen nooit in Deventer…
  Bah wat heb ik een hekel aan die blauw-witte joden uit die tyfusstad! laat het tot de grond toe affikken en de meeste incest en kinderporno is de wereld uit!SKIJTVOLK!

 148. @AD

  Ach…… je frustraties op een blog/forum uitten is wel zo veilig toch?
  Want verder hoor en zie je ze niet……….. allemaal wannabee’s ende wankers
  Elk jaar zetten ze zich weer voor lul…… grote bekken en gillen als een stel relnichten,
  maar op matchday bijv is er nergens niks te bekennen qua blauw-witte ransapen….

  Zoals heel NL al weet, dat zw*lle is 1 grote kindercreche vol met kleine relnichtjes…….

 149. Ik hoop O zo graag dat er Ollenaren voor de wedstrijd in de stad komen. Dan pas stellen jullie wat voor en dan pas mogen jullie een grote bek hebben.

 150. Nee vanavond komen ze niet in Deventer want dat wordt te laat aamgezien ze morgen om 10 uur sochtends andere verplichtingen hebben

 151. Heren,

  Laten we die kinderen uit het Noorden gewoon laten wat het is, in Deventer halen we mensen als Jannie en Vrolijke Toon bij de club, zorgen we voor elkaar en doen we de naam Moskou aan de Ijssel eer aan. Eagles staat symbool voor Deventer: solidariteit doe je samen en iedereen die erbij wil horen is welkom.

  Bij mijn weten is er nog geen #lle supporter bij Man Bijt Hond geweest en dat spreekt natuurlijk boekdelen. Waar er in #lle een probleem gemaakt wordt van het feit dat Toon van mannen houdt maakt het ons in Deventer niets uit: Toon is een Eagle, is een Eagle, is een Eagle. En dat is nu het grote verschil: Eagles is samen strijden, in Zwolle is het ieder voor zich en vooral God voor ons allen.

  @Sabine, hoeveel mensen zouden er in die bus richting Wiesbaden passen, ik zou namelijk ook wel mee willen.

 152. Voor iedereen die interesse heeft om een keer op eigen vervoer naar een wedstrijd te gaan ik ga wel even een foldertje maken en een mooie wedstrijd uitzoeken ,waar we heen kunnen gaan ik hou jullie op de hoogte en ik weet zeker dat het een leuk uitje wordt want der is animo zat.Maar nu eerst even voorbereiden op de match van het jaar ,want er telt maar1 ding en dat is winnen en de ondergang van die kneuzen inleiden haha ze worden toch nooit kampioen ,gae forever en olle never.

 153. Ik ben ook van inteeld afkomstig.
  Vandaar mijn handicap, ik schaam me er wel voor dat ik morgen de ballen niet kan tegenhouden omdat ik 1 vinger te kort kom.
  Groeten Boer zoekt vrouw

 154. Zwoeloe
  Een zwolse maloot in ons stadion,met een grote bek en gall staat hem netjes te woord?
  Met zn stenen liggen hier los, steen opje kk smoel vieze blauwe.
  Snel rennen naar je eigen stad, rennen daar zijn jullie toch goed in?

 155. Morgen is het weer eens zover,de ‘Darbi’ van uut oosten.Het begint meer en meer te kriebelen,en ook al staan die blauwwitjes bovenaan,deze wedstrijden blijven gewoon speciaal.Op inzet alleen al kan je ver komen,genoeg voorbeelden gezien de afgelopen jaren ,de meest recente was het de pot tegen Feyenoord,iedereen weet hoe het geëindigd is,laat olle maar de favoriet zijn,een grotere selectie hebben,meer kwaliteit beschikken,meer scorend vermogen hebben,beter in vorm zijn,juist dan liggen er kansen voor ons.Thuis spelen wij al weken goed,weliswaar wat wisselvallig, maar beter dan de tegenstander, meestal hebben wij zo’n 10 a 15 doelpogingen en de tegenstander hooguit 5 a 6,als wij nu zorgen de kansen nog beter te benutten,nog iets meer gras opvreten en wat xtra inzet tonen gaat ut egt goedkomen,we moeten olle ook niet overschatten.In Deventer houden wij niet zo van praatjes,wij zijn meer van ‘gewoon’ doen.De eigenschap van een stad komt vaak voort uit haar bevolking,een Deventenaar is hard maar rechtvaardig,een Deventenaar houdt van werken,zit nooit stil,een Deventenaar is zeer begaan maar bovenal ontzettend trots op zijn stad, op zijn afkomst ,op zijn geschiedenis,op zijn club.Lacht er een Deventenaar,dan buldert iedereen mee,is er verdriet bij 1 van hen,dan heeft heel Deventer verdriet,zo zijn wij nu eenmaal,begaan met onze familie,vrienden, buren, medesupporters etc,ons motto is;’1 voor allen ,allen voor 1’.Als wij ervoor gaan ,dan gaan we er ook VOL voor.Zelfs op 14 februari denk ik nog aan GAE DEVENTER,zegt genoeg lijkt mij.Zoveel houd ik van deze club,van zijn supporters,van de stad,van zijn bevolking,en alleen daarom al moeten we morgen winnen van die arrogante olleneesjes,zodat wij weer naar boven kunnen kijken,en de opmars van hunnie stoppen.Als onze Boys,ook zo erover denken wat ik hierboven heb beschreven dan gaat het morgen weer eens gebeuren,al is het maar 1-0,die jankende kop van ‘clown’ diederik zien geeft mij heel veel voldoening(al waarschuw ik alvast wel alle ballenjongens,uutkieken voor die held uit olle,want hij is heel stoer tegen ballenjongens,veur je ut weet lig oe op de grond!!) Jammer dat de politiek zo overspannen regeert en een naar mijn inziens nutteloze noodverodening instelt(trouwens met een APV incl.vele fouten,ontdekt dankzij onze Oosterik,bron de supportersforum vd SV)zodat weer onze club in een slechte daglicht komt te staan,tis egt iets waar je moedeloos van wordt.Voetbal is een feest voor de gewone man/vrouw,laat mensen tog in hunnie waarde,waar is hier de democratie?In welk land leven wij eigenlijk?Het lijkt ondertussen wel libie/oman of zo.Kom op zeg.. De kroegen mogen geen alchol inschenken,de SV mag geen bier verkopen,dit mag niet ,dat mag niet,wat een flauwekul allemaal,Voetbal en Bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden,aardappels eet je immers ook niet zonder jus.Maar ja,angst regeert nu eenmaal,gewoon morgen laten zien dat wij goede supporters zijn door onze club vocaal en fysiek zodanig te steunen zodat deze mensen zich een klein beetje schamen van de overdreven maatregelen.Maar genoeg over politiek,morgen DarbiDay,RoodGeel versus blauwwitjes,Adelaars versus wolfjes,Arbeiders versus middenstanders,de Lebuinus versus peperbus,de Galliers versus de romeintjes,Liefde versus haat,kortom Go Ahead Eagles Deventer vs fc olle…Komt dat zien…Komt dat zien..
  Proud to be one of them…GAE DEVENTER FOR LIVE..
  Alle Deventenaren en de Boys van GAE 1 succes morgen..
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 156. lekker stukje DT.. beter dan dat niveauloze gezwets van die gasten iets verder op aan de IJssel..

 157. Wederom een mooi stukkie DT! En zoals BovanMo ook al zegt een stuk hoger niveau dan onze vrienden uit olle

 158. DT goed gedoet mien jongen recht uit het rood geel hartje…….de collums van JC zijn echt niet veel beter haha.spreek je morgen…als je morgen vroeg op ben kom ff bakkie doen…je weet wel waar…

 159. idd DT zeer mooi stukkie.

  En verder vindt ik persoonlijk dat als je supporter/fan bent van een club dan ga je niet op een site van een andere club waar je geen supporter/fan van bent. Dus alle vieze blauwvingertjes oprotten en hou je bezig met je eigen clup. Vieze nepperts!

 160. DT en bij velen van ons is het roodgele bloed al aan het koken, geen enkel excuus, de volle inzet en laat de intimidatie maar aan ons over….!!

 161. Goed om te lezen dat de derby leeft onder de supporters, nu datzelfde fanatisme in het stadion, vanaf de eerste minuut! Totale gekkenhuis op het veld en op de tribunes, we maken ze gek die lijers.

  Denk (doordat veel ervaren jongens weg zijn bij Zwolle) ze het dun door de broek gaat lopen en de punten in DEVENTER blijven!

  Komoptan bois, alles geven

  VAK HJ’78

 162. Velen zulen het al weten, want oud nieuws. Maar Gerritsen is niet echt fit. Grote kans dat Tcho Tcho in de basis staat dus. Morgen zulen we zien wat Gall heeft bedacht.

  En inderdaad, komoptan alles geven!!!

 163. ik lees geruchten dat die poepers uit dat gat ook verspreid zitten in ons mooie horst,dus die-hards ”watching them,,

 164. zouden ze alle spandoeken van de afgelopen 10 jaar ook meenemen naar uitwedstrijden, of hangen die bij hun thuis alleen om die saaie grijze muur op te fleuren. Hahaha, lekkere creatieve gasten die lui.

 165. Ik wi gewoon die 200 reacties hebben dus bij deze. Komoptan !

 166. rij net het mooie deventer in via de Raalte kant de vijfhoek op………………………ipv het bord Deventer staat er “Klein Zwolle” gem Oosterenk?…zijn die boefjes bezig geweest? Weet iemand hier van?

 167. Dit zijn de fijnste overwinningen,onverdiend en op dat kraaiennest!!
  waar is dat feestje….hier is dat feestje….
  forza zwolle!

 168. #ollenaren jullie zij echte kneuzen succes supporters waar waren jullie toen jullie nog 8-11 stonden aantal jaar teug nergens ofwel? en sfeer daar lachertje in verhouding met ons jullie meer capaciteit en nog minder sfeer en onze stadion een krot? het is gewoon een engels sfeertje hier bij jullie in die 4kant blok is het allemaal een ander verhaar

  en ps.. amateur vereniging? 0-1 zegt niks we hebben jullie eigenlijk van mat gespeeld geen zwolle gezien hahaha kneuzen bekken dicht en begin even redelijk te lullen

 169. klopt alles wat je zegt # niels helemaal gelijk
  zeg ik als zwolle fan de harde waarheid kunnen die anderen niet aan eigenlijk blijven jullie hun voorbeeld

 170. hey iemand nog een koude frusti???????????????
  kusje op het wondje voor klein zwolle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s