Tcho Tcho man van de wedstrijd tegen Fortuna

We verklaren Tcho Tcho tot man van de wedstrijd van gisteravond. De serieuze voetbalanalitici zullen het totaal niet met ons eens zijn, we zullen ook niet ontkennen dat Tcho Tcho zijn acties vaak te ver doorvoert en domme keuzes maakt. Maar het is maar net waar je de prioriteiten legt. Tcho Tcho vermaakt met zijn onnavolgbare acties en toont meer passie dan de meeste spelers. Tcho Tcho houdt van ons en wij houden van Tcho Tcho. Tcho Tcho est notre héros. En mocht Tcho Tcho slimmer gaan voetballen en zijn inzicht gaan verbeteren, dan kunnen ook de serieuze analitici niet meer om hem heen.

Behalve Tcho Tcho en de drie punten was het niet extreem boeiend tegen Fortuna. Een overwinning die bijna de hele wedstrijd op het dooie gemak binnengehaald leek te worden, was even wat minder zeker toen Fortuna zomaar de 2-1 scoorde. Het zegt genoeg dat het ongeveer tien seconden duurde voordat iedereen op de tribune dat doorhad. Nee, Fortuna had niet veel te vertellen. Het baart wel zorgen dat Go Ahead de tegengoal mentaal slecht verwerkte, even werd er niet meer gevoetbald. Het baart tevens zorgen dat er veel kansen werden gemist. Deze twee zorgenkindjes moeten volgende week tegen schwolle beter voor elkaar zijn, willen we een serieuze kans maken op een zege.

Glenn Pinas. Voormalig basketbalcoach in Groningen en van het nationale Nederlandse team. Nu werkzaam bij 12team.

Wat het mentale aspect betreft: Glenn Pinas heeft een training bezocht van Go Ahead afgelopen week. Hoe dit precies opgevat moet worden is niet helemaal duidelijk. Joop van Gall verklaart tegenover RTV Oost dat Pinas een vriend van hem is en Joop wat tips kan geven zo nu en dan. Echter moeten we er niet teveel achter zoeken volgens Joop.

Volgende week zondag spelen we een of andere wedstrijd tegen FC Schwolle ofzo. Schijnt iets mee te zijn…

De Fortunezen in het uitvak deden hun best wel.

“Jannie, ik zie niks !!!”

Het volgende onderschrift is speciaal voor onze Turkse bezoekers:

Een ipne met laarsjes. Helemaal top.

Er had nog iemand teveel gezopen.


Het is ook op internet te merken dat Go Ahead Eagles – schwolle weer in zicht komt. Neem nou bijvoorbeeld een reactie die gisteren verscheen bij ons Dr. Phil filmpje. Deze reactie, van een ongetwijfeld zeer intellectuele persoonlijkheid, is rood omcirkeld (klikken voor leesbaar formaat). Het was inderdaad bijzonder moeilijk om dit filmpje te begrijpen, maar het is deze jongen na al die tijd dan toch gelukt ! Bravo !

Advertenties

19 gedachten over “Tcho Tcho man van de wedstrijd tegen Fortuna

 1. Makkelijke overwinning, had niet anders verwacht. Je zag wel dat ze even mentaal van slag waren na die tegentreffer. Blijft toch een zwak punt. Al met al een zorgeloze wedstrijd. Zondag tegen schwolle mag je niet voor open goal missen. Kan je je niet veroorloven. Dus hoop wel dat dat beter gaat.

 2. Gisteren was weer eens te zien dat GAE kwalitatief een heel sterk elftal heeft, dat inj de top moet meekunnen doen. Effectief is het nog allemaal niet (genoeg), wat een kansen, het had 4-1 moeten worden.
  .
  Wel onbegrijpelijk was het wisselbeleid: waarom de smaakmaker Cho Cho wisselen ?? Voor Houtkoop notabene, die al zoveel kansen heeft gehad! Houtkoop deed het redelijk, afgezien van een paar Cho Cho-achtige blunders (dat doettie dan ook wel weer, maar Cho is zo onvoorspelbaar, daar zit je ademloos naar te kijken!). Ik begrijp dit niet, of was hij soms MOE?
  Tevens hoopte ik op inzet van Tarvajarvi, voor de vaak matige Kolder. Maar blijkbaar heeft Gall moeite om mensen los te laten, beetje Ulderinkiaans lijkt het wel…
  Nu aan de bak tegen FC Zwolle en laten zien dat deze ploeg wel erg overschat wordt, niet in het minst door henzelf en De Stentor !!

 3. Zo een week voor zwolle ff drie belangrijke punten gepakt in een zeker niet boeiende wedstrijd.

  Zo’n wedstrijd als deze vergeet je snel want het was echt niet super.
  Fortuna stelde echt weinig tot niks voor,maar wij maken het ons zelf moeilijk omdat we onrustig worden en omdat we zelf de kansen niet afmaken.Kolder, wellenberg die hadden al eerder de 3-0 moeten maken,maar je weet zolang dat niet gebeurt gelooft de tegenstander nog in iets.
  Houtkoop slecht ingevallen ik zou toch verwachten als de trainer je erin gooit dat je dan alles wilt laten zien.Antonia kreeg heel veel ruimte belachelijk dat zo’n back van fortuna hem niet korte afdekte of zoals emmen dat deed onze beide buitenspelers met 2 man afdekken.Lekker voor wellenberg weer een doelpunt en groeit in de groep.Janota moet nu ijzersterk gaan terugkomen als hij nog iets wilt en als hij de kans er nog voor krijgt.
  Verder schrikt me wel op dat we echt teveel goals tegen krijgen daar moet echt iets aan gaan gebeuren en hoe daarna de ploeg soms zo onrustig word vind ik behoorlijk jammer.

  Verder complimenten voor de supportersvereniging die iedereen netjes te woord stond.Het is voor hun ook zeker een flinke deuk in hun imago geweest.
  Oja aan onze trainer netjes dat je na de wedstrijd nog ff langs een groepje ging die er afgelopen maandag ook stond.
  Ik hoop volgende week een spetterende ploeg tegen zwolle te zien die gaat knallen,maar daar zorgt onze trainer wel voor dat de spelers dat gaan begrijpen we moeten thuis winnen van zwolle want die draaien veels te goed

 4. Een saaie wedstrijd met een hilarisch hoogtepunt: Heerkens man van de wedstrijd!
  Het voetbalverstand is ver te zoeken in de Adelaarshorst….

 5. Wat mij betreft hoeft Gall Houtkoop niet meer op te stellen. Wat ’n drama. Verder een aardig Eagles gezien, vooral de eerste helft. Volgende week zondag hopelijk meer sensatie.

 6. Cho Cho vond ik zeer matig… ziet er dreigend uit maar wacht te lang voordat hij de bal afspeelt of maakt verkeerde keuzes. Verder ben ik blij dat Kromkamp achterin staat. Er werd weing weggegeven. Jammer dat die drie nul niet viel anders was het ook wel 5-0 geworden denk ik.

  Benieuwd of die kale van fortuna nog steeds crokkie is hahaha. Van voor, naar achter, van Links, naar rechts, Van voor, naar achter, van links, naar rechts :-)

  P.s Raalte, Boelie. Goed jullie een keer gesproken te hebben.

  En nu #olle pakken!!

 7. @ Vak HJ’78 je hebt de jongens ook nog ontmoet he!
  Leuk om elkaar idd eens gesproken te hebben netzoals afgelopen maandag bogota eens gesproken te hebben zo leer je steeds meer supporters kennen die 1 belang hebben dat is onze trots!

 8. Tcho Tcho was had lang niks gedaan omdat ie met zijn hartproblemen zat. Zou kunnen dat hij daarom ook werd gewisseld. Dat de meningen over onze zwarte parel verdeelt zijn kan ik wel begrijpen. In van die wedstrijden zoals tegen Fortuna Sittard zie ik hem graag spelen. Maar of het slim is om hem op te stellen tegen Schwolle valt te betwijfelen.

 9. ik was voor de eerste keer op uitnodiging op de boerhoftribune. Heb nu een foto met Harly op mijn arm. het zag er daarboven heel mooi uit, goede verzorging en prima sfeervol ingericht.
  De wedstrijd was dus in en heel andere beleving,moest mijn collega’s vertalen wat er gezongen werd.
  Antonia is niet mijn man, veel snelheid maar laat zich opvallend zakken als er druk wordt gezet. Niet goed in combinatie dus. Cho Cho lekker aanwezig, niet bang en sterk in duels, joep en wellenberg goed op middenveld,vond van der vlag niet sterk in zijn trappen, voor de rest heeft hij niet veel te doen gehad. Had gewoon 5-0 moeten zijn.
  Trouwens , vond die fans uit Sittard prima tekeer gaan. Goede supporters.
  De ronde na wedstrijd moet sneller , 75% was al weg met de kou…

 10. off-topic:

  dat filmpje van Dr Phil, kostelijk… en dan dat commentaar.. nog kostelijker..

 11. Vond het ook mooi. Vond het hele verslag van de webmasters mooi. Ik ben zelf dan ook geen voetbalanalist, ik ga dan ook niet voor het voetbal naar ‘de’ voetbal. Ik wil lachen, ouwehoeren en strijd zien.

  En BovanMo je hebt dus de handschoen opgepakt met die brief. Goed gedaan. Ik ben bang dat je teleurgesteld gaat worden, weet je ook gelijk hoe het werkt met het bestuur. Maar hopelijk heb ik het mis en leidt het ergens toe. Als ze niet reageren zijn ze geen knip voor de neus waard.

  ps: Ik spreek een aardig woordje Turks.

 12. is er nog een spontante tocht vanaf de brink zondag?

  ps: volgens mij leeft de derby niet in deventer!!!!
  ik heb er geen gevoel bij en denk meerdere van ons niet!!!! want:
  WHO THE FUCK IS ZW OLL3?!!!????!!!!!!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!!

 13. ach. teleurgesteld of niet.. niet geschoten is altijd mis niewaar?
  En zo wordt het iig weer een beetje warm gehouden, zodat men weer weet dat we er van balen..

  maar iets zegt me dat ze nog wel gaan reageren.. maar misschien ben ik daar wat te naief in..

  ps: ik snapte het al niet, dat Joop van Gall.. nu wel dus..

 14. EaglesAnti038 on 20/11/2011 om 00:09 zei:
  is er nog een spontante tocht vanaf de brink zondag?

  ps: volgens mij leeft de derby niet in deventer!!!!
  ik heb er geen gevoel bij en denk meerdere van ons niet!!!! want:
  WHO THE FUCK IS ZW OLL3?!!!????!!!!!!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!!

  ZW OLL3?!!!????!!!!!! is dat cluppie dat 3 puntjes komt halen komende Zondag!!!

  Nee, zonder gekheid,ik hoop op een goeie pot voetbal aankomende Zondag bij jullie daar!!!!!!

 15. jullie komen de 3 puntjes ophalen? dat zal dan met slag en stoot moeten!!!

  ik hoop op een goeie wedstrijd en we zullen zien wie de ”derby” wint!!!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!

 16. ‘Darbi’ day aankomende zondag,op een tijdstip dat de meesten nog hun roes uitslapen van een avondje doorzakken,anderen(vooral regio olle,en niet gelijk mauwe daaro,dat bint feiten,zie de verkiezingsuitslagen,zie de gemeentes om jullie heen,bv staphorst en zo,zie jullie vele kruisjes in jullie embleem enz enz..) graag in de kerk om die tijd aan het biechten zijn,weer anderen die ‘net’ tekort komen voor het eerste elftal en dan moeten opdraven om een uur of 11.00(en als je een beetje pech heb en je moet ballen in regio twente of salland-noord al om 9.30 aanwezig moeten zijn en pas om 14.00 of zo trug zijn..)Nee,met alle respect voor de bepalers van deze verkrachtte ‘Darbi’,dit zijn geen tijden voor de echte voetballiefhebbers,voor de echte supporters.Ik kan me nog wedstrijden tegen p*c olle herinneren die gespeeld werden om 19.30,waar toen een spannende sfeer heerste,je wist niet nooit wat er gebeuren ging,het schemerige,het donkere gaf juist die adrenaline van spanning,want je zag het gewoonweg niet,liep je in een steeg en je zag een groepje,hoopte je natuurlijk dat het Eaglessupporters waren,liep je door de stad en zag je een groepje zitten op het terrasje gingen je nekharen al overeind staan..Meestal waren die ‘Darbi’s’ op de zaterdagavond,ging je gelijk door naar het station om de ‘vijand’ uit onze mooie stad uit te zwaaien en kon je gelijk door naar ijsselhotel,de elegast of burgerweeshuis..Wat een mooie tijden waren dat en als je gewonnen had,kon je de hele wereld aan,en kon je die zondag erop HEERLIJK UITSLAPEN,en dan om 13.00 naar je amateurclubje om zelf te winnen..Die tijd is helaas voorbij,door angstdoenerij,aanstellerij en ook een beetje zelfschuld,maar dat staat echt in schril contrast met de zgn punten die men ons voor houdt.Ook het geld maakt het voetbal kapot,de commercie is te belangrijk geworden,de clubs zijn afhankelijk van de tv-inkomsten,van de sponsoren,wie betaalt die bepaalt helaas,het voetbal wordt meer en meer van de gewone man/vrouw afgepakt,clubliefde vervaagt meer en meer,het doet gewoon pijn om in je eigen stad auto’s te zien rijden met ajax,twente of feyenoordkits hangend,en de kloof met de eredivisie wordt groter en groter,ben ook bang dat vele clubs het loodje gaan leggen in de toekomst en dan??..Tja,tog blijft het een ‘Darbi’,dus je leeft er wel naar toe,je hebt wat meer spanning dan normaal in je lijf,net als de kleine 6000 man/vrouw int stadion en de tienduizende inwoners van de beide steden thuis,een wedstrijd op zich,tussen streekgenoten,eeuwige rivalen,water,de Lebuinustoren vs de peperbus,arbeidersstad vs de ambtenarenstad vs vuur etc etc..
  Reeel gezien wordt het een ontzettend moeilijke pot tegen een rivaal die in vorm verkeert,makkelijk zn wedstrijdjes wint en als men tog slecht speelt ervoor zorgt dat het 1 goaltje meer dan de tegenstander maakt,waardoor een straatlengte voorsprong is op de rest en vooral op ons,en geloof me dit doet pijn..Helaas..De spelers krijgen as zondag de kans om het seizoen weer wat glans te geven,winnen betekent ;je kan aanhaken,je kan je belangrijkste rivaal/vijand een loer draaien,je kan je moraal opkrikken voor de rest van het seizoen,je kan de aankomende tegenstanders laten zien dat er geen punten te behalen valt in de Horst,je kan de supporters weer wat vertrouwen geven en je kan zorgen dat het een TOPweek wordt voor de gemiddelde Kowetsupporter op ut werk,thuis en weet ik veel waar.Hoop op een 1e mindere helft en dan de 2e helft voetballen zoals tegen eindhoven,veendam,volendam,fortuna,feyenoord,helmond beker en comp.enz enz een helft lang,dan moet het goedkomen.Ik wil tijdens de ‘Darbi’ strijd,emotie,bloed ,zweet ,tranen,rode kaarten,gele kaarten,spelersgetrek,grassprieten tussen de tanden,plaggen gras van onze mat eraf ,een schreeuwend Jopie Gall,een kolkende Horst(ondanks dat schijttijdstip!!!)zien,Ik wil ,als ik de Adelaarshorst de 27e om een uur of 15.00 verlaat geen scheldende/vloekende Deventenaren zien maar blije en opgetogen gezichten.Ook al is olle torenhoog favoriet,het blijft tog een ‘Darbi’,kom op Boys van GAE 1 geef ons de winst op de blauwwitjes..Kom op tann..
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

  @..olle.fever,stiekem vindt je ons een hele mooie club onnie,,zeg nu eerlijk ;jatog,ik zie jou steeds maar weer terugkomen..Succes as zondag,maar niet heus he,maar dat begriep ie wel, onnie dan,als je live int stadion komt geniet er dan maar lekker van ,dat je in Nl in een pure echte volkse stadion mag komen voetbal kijken..De beste moge winnen..

 17. DT, misschien moet je deze mooie reactie ook maar even bij het GAE – schwolle topic plaatsen.

 18. @Bozen van het Oosten,is gebeurd Boys,had um te vroeg neergezet in eerste instantie..Maar staat nu waar die moet staan…
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s