We gaan Europa in !

Het werd gisteravond toch echt gezongen: “we gaan Europa in” , gelukkig is het Deventer publiek nog niet haar cynische humor verloren. Ook haar opportunisme trouwens niet, want niet veel later was het ”toch fijn om een Eagle te zijn”. Dat moet dan niet gebaseerd zijn op sportieve gronden, aangezien we nog steeds veertiende staan in de competitie. Zelfs wij zijn niet opportunistisch genoeg om dat feit te negeren. Neemt niet weg dat gisteravond de broodnodige overwinning geboekt werd, we zitten in de koker voor de volgende bekerronde en maken dus kans op een aansprekende wedstrijd.

Dit feit is niet tot stand gekomen met aansprekend voetbal. Behalve een goede eerste tien minuten was het de eerste helft behoorlijk slecht. Ook deze wedstrijd waren er weer passes en slordigheden die betaald voetbalonwaardig zijn. Gelukkig kopte Kolder een bal erin na 8 minuten, zodat de gescoorde vrije trap van Helmondspeler Job van der Linden niet tot een achterstand leidde. De tweede helft werd het allemaal wat overtuigender en dreigender. Eindelijk kwam er wat vuur in de ploeg, mede dankzij de invalbeurt van Tcho Tcho. Hij ging er echt voor, had veel goede acties en een paar goede passjes, met hem aan de bal ontstond er dreiging. Dat hij soms acties maakt die geen nut hebben of domme beslissingen neemt, deert ons niet. Tcho Tcho vermaakt, dreigt, creëert en scoort. Voor ons de absolute Man of the Match, zoals dat zo trendy genoemd wordt. Een speler die een goede interactie met het publiek heeft bovendien.

Voor de goal van Tcho Tcho viel, was het Kolder die 2-1 maakte, in de 97 minuut want een verlenging was noodzakelijk om Helmond Sport op de knieen te krijgen. Toen Tcho Tcho de 3-1 had gescoord was de spanning eraf en de tweede helft van de verlenging deed er dan ook niet echt meer toe. We hopen dat de spelers zelfvertrouwen hebben kunnen halen uit deze wedstrijd en we missen nog steeds de echte wil om te willen winnen bij een groot deel van de selectie. Plichtmatige inzet is leuk en aardig, maar we willen intrinsieke motivatie. “Intrinsiek’ is niet voor niets een veel gebruikt woord door Gall, aan hem de taak om dit naar boven te halen in de hele selectie en vrijdag verder te gaan op de gisteravond heel voorzichtig ingeslagen positieve weg. Vrijdag thuis tegen MVV moet er wederom gewonnen worden om in de competitie weer mee te gaan doen om de interessante plaatsen.

Bekijk hier de samenvatting van Go Ahead – Helmond Sport.

Op normale wedstrijddagen hangt deze straatfiets hier met vele andere fietsen. Vandaag was hij eenzaam…

….de reden daarvan wordt duidelijk bij het zien van deze foto.

Deze bak patat kwam, niet geheel ongeschonden, door de douane.

Tchooo Tchoooo ! Tchoooo Tchoooo !

De zo gewenste voorsprong in de verlenging.

Advertenties

21 gedachten over “We gaan Europa in !

 1. Pfffff moeizaam maar uiteindelijk wel verdient gewonnen. Beetje vertrouwen uit halen en nu op naar vrijdag MVV. Ben benieuwd hoe Gal begint vrijdag Cho Cho viel sterk in

 2. Eindelijk loon na werken, verdiend gewonnen , al kostte het 120 min.  maar dat geeft helemaal nix aangezien GAE weer in het kokertje mag zitten, persoonlijk hoop ik nog op een makkelijke loting thuis, en dan mag er een mooie club komen.
  Vond Karami wederom goed spelen, ook Suk deed goed mee, jammer van die kopbal op de lat, verders complimenten aan Kolder, maakte een mooie goal,won vele kopduels en creerde ook kansen.Voor TjoTjo vond ik het ook leuk dat hij een mooie, maar bovenal belangrijke doelpunt scoorde..Was weer een ouderwets Horst avondje. Khalid kerel, die shirt is van mij ant eind van ut seizoen, dat je dat maar weet .Verders thnx veur het biertje  vakkie 13, de gezelligheid van BovanMo,Kalesikepse etc…
  DT is een gelukkig mens, heerlijkslapuh zo dalijk…Vrijdag wacht de volgende belangrijke pot..
  Joop Gall , trainer, wij hebben zeker vertrouwen in U..Goede beslissing om Suk erin te zetten, en Kromkamp een linie te laten zakken, houdt Jansen ook scherp.
  Alle DieHards die vananvond in de Horst waren, klasse… Zo trouw als een hond , zo loyaal als ut maar kan…Zoals Mr. Cactus altijd zei; applaus voor jezelf…
  Forza GAE DEVENTER
  EA71

 3. EINDELIJK!!!!!

  TOCH ”IETS” OM TROTS OP TE ZIJN?????

  wat een invalbeurt van tcho tcho!!!! hij was zeker gebrand om er ”iets” van te maken….heerlijk zo’n pinchitter!!!

  op naar vrijdag……

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!

 4. @DT……

  jaimey gaat nooit meer naar de wc als de wedstrijkd gaande is….ongeacht beker/competitie wedstrijd!!!!! jij snapt mij ;) velen denken?waar heeft die het over????? :P

  ONLY DIE HARD’S VISITING GO AHEAD EAGLES!!!!!!

  FORZA EAGLES DEVENTER!!!!!

 5. Eindelijk jongens ! Weltrusten iedereen, slaapt toch lekkerder zo !

 6. ok deze hebben ze dan.
  maar niet zien hoe?

  heb het gevolgd op de radio maar was zwakker en slecht.
  En 1850 supporters?
  hmm heb het wel eens anders mee gemaakt.
  Maar goed ze zijn door en dat telt.
  Toch blijf ik negatief en zie er geen elftal in.
  Structuur ontbreekt en een echte leider is er zeker niet.
  Nee dit gae gaat het in mijn ogen niet redden. Al hoop ik natuurlijk dat ik ongelijk heb maar………………….

  Wat mij deugd doet is cho cho, die stond en staat bij mij hoog aangeschreven maar verder hou maar op.

 7. ha lachen Henne.. geef dat jonk snel een Eagles shirtje..

  Was weer ouderwets gezellig DT, Vakkie 13..

  Op naar vrijdag voor de volgende overwinning!

 8. Zwakste schakel is en blijft die gast, micheal jansen ofzo…
  vind hem zeer zwak, net droste! Miss kan hij ook beter na camboer toe!

  Suk moet vaker erin, heeft een goeie drang naar voren en kan het, kijk 2 seizoenen maar terug!
  Toen was ie kei sterk en zelfs in belangstelling bij Utreg! Zegt ook wat toch?

  Hopelijk nu eindelijk de ommekeer en meerdere punten binnen halen, beginnend a.s. vrijdag!

 9. Eindelijk hoop dat we nu op de weg terug zijn. De eerste keer mijn jongste mee naar de horst dit was om nooit te vergeten hij heeft het er nu nog over, alleen al hoe hij gisteren op de tribune zat met zijn oudere broer op de brinkgeverweg zakkie chips en een colaatje erbij kippevelmomentje voor mij. Ben even geleden nog op de uitloop training wezen kijken weinig uitlopen wat ik net gezien heb maar gewoon weer volle bak eraan geweldig hoe Joop het spul al weer aan het opzwepen was. Opvallend feit was dat alle 2 de spitsen afwezig waren de reden hiervan weet ik niet. de groeten.

 10. Nee suk er niet in vind hem teveel ingezakt dit sezieon Met hem erin moet je bang zijn voor een rode kaart Vaak zie je dat hem niet lukt toch hard gaat inkomen en dat kunnen we niet gebruiken Laat hem maar ff voelen dat ie eens moet gaan voetballen Zie hem langzaam weg ebben jammer hij was goed Verder die cho cho gaat nog een paar puntjes voor ons pakken let maar op tja maar zou nog steeds gae niet laten winnen op het toto papiertje

 11. Ik heb persoonlijk niet zo’n denderende wedstrijd gezien, de 1-1 na 90 minuten was mijn inziens ondanks zeer goede kansen op de overwinning, terecht. De verlenging was uiteindelijk doorslaggevend, daarin heeft ons mooie GAE laten zien meer veerkracht en uithoudingsvermogen te bezitten dan hellemund en dat doet mij deugd. Ik heb zowaar de wil om te winnen kunnen bespeuren bij onze jongens, iets waar ik tot nogtoe een beetje aan heb getwijfeld….

  Het was zeer gezellig op vakkie 13, ook met vakkie 13 BoVanMo en Deventer Turk en mijn andere maatjes, is en keer wat anders dan mijn geliefde vakkie 9……
  Maar tog had ik die 3-1 liever na 90 minuten op het scorebord gezien DT!!! Hehehehehe

 12. vakkie 9 is uitgedund paar maten stadionverbod zitten ook veel oude harde kern members die nog aktief zijn dus een gezellig vakkie en nooit verveeld af en toe de jonkies van b side in de nek wat ook wel wat beweging in ouwe botten brengt dus vakkie 9 groet de rest van de vakkie,s

 13. FREDje misschien moet je even punten gaan gebruiken om het einde van je zin aan te geven. Hoofdletters gaan al wel goed, knap hoor !

 14. Zo na een tijdje door vakantie eindelijk de tijd weer ff te reageren.
  Webmasters complimenten voor de website ga zo door ik hoop dat jullie in de toekomst nog wat gaan uitbreiden met bepaalde dingen.
  Na een paar weken niet mijn clubje te hebben gezien moet ik zeggen vond ik het niveau gister zeker niet goed.
  Het spel was diverse keren ondermaats en inspiratieloos het begon al met de onze keeper peter die de bal naar de rechterkant trapte naar jantje die vervolgens,naar onze centrale mannen achterin speelde en vervolgens de bal weer terug speelde.Antonia was ook zeker niet goed kwam geen man voorbij en zijn voorzetten waren ook niet goed.Die kans die hij miste op het einde van de wedstrijd voor de vrije goal die had moeten zitten.Hij moet eens wat minder vaak het centrum van deventer ingaan en gewoon gaan ballen.Tcho tcho viel goed in met diverse actie’s en trok zo een aantal man met zich mee hij passeerde op een gegeven moment 3 man heerlijk om te zien daar komt een supporter voor naar het stadion.

  De gezelligheid kwam gister uit vakkie 5 waar ik een groepje supporters de hele tijd heb horen zingen.Vrijdag thuis tegen mvv met o.a. deamen dat wordt weer een heel andere karwei tot vrijdag.

 15. zo volgende ronde , op na vrijdag dan hopenlijk in een vollere horst wat dit waren te weinig mensen die onze club een warm hart toe dragen . zal te maken hebben met trainingsavonden van de plaatselijke clubs . ff over de wedstrijd ach ja vond de tegenstander stukken minder de paar weken geleden , of dat aan ons ligt moet vrijdag dan maar blijken over de volgende ronde doe maar een top ploeg gaan we uit met 1500 – 2000 man uit feestje bouwen , of utreg uit had gisteren nog met DT over dat was een mooi feestje 3-2 verlies maar 1 groot feest het was toen stil in utreg op ons na .
  of onze buren thuis ook mooi avond wedstrijd tegen 038
  tot vrijdag , biertje erbij ,komt goed

  rood gele gr vakkie13

  eens een eagle ALTIJD een eagle

 16. @ red one

  Ben nog steeds benieuwd naar je tekst op je spandoek, je moet wel opschieten het is bijna vrijdag……………………………………………………………. Kan niet wachten kom op met die tekst………………………………………………

  Verder leuke avond gehad in de horst met vele bekenden in vakkie 5, maar wat ik echt een schande vond is dat ik met mijn 2 neefjes was (van 7 en 10) en die moesten voor 2 kaartjes 32 euro betalen SCHANDE VAN DE CLUB DUS ZO GA JE MET JE SUPPORTERS OM KLASSE BELEID. Ff voor red one denk dat ik hier maar een spandoekje over maak…………….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s